עבור לתוכן

שבוע של בטיחות בדרכים .

Featured Replies

פורסם

היום (ה- 27.08.2002 ) התעוררתי בסביבות השעה 5:30 לקול הידיעה הבאה:

"5 אנשים נהרגו בתאונת דרכים...."

שימו לב שבשבוע האחרון מתו יותר מ- 10 אנשים בתאונות מחרידות, רובם צעירים, שלא הספיקו להגיע לצבא וחיילים.

אני בטוח שכבר עשו לנו שטיפת מוח בבתי הספר, בעבודה, בצבא, בבית ואפילו בטלויזיה (פרסומות בטיחות בדרכים) ועדיין

התאונות שבהם מעורבים צעירים הם רבות וקשות במיוחד.

גם אם אתה נוהג "מושלם" הזכר שאחרים בכביש יכולים להרוג אותך/אתכם. קשה מאוד למנוע תאונה כאשר מישהוא (לדוגמא משאית)

סוטה מהכביש ומתנגש בכם חזיתית.ברוב המקרים נהגים והנוסעים לא יוצאים מזה בחיים.

מה עושים?

למרות שכבר נאמר הכל, שוב פעם בטלויזיה, בבתי הספר, בצבא וכ..... אולי נכניס לעצמינו מעין תזכורת לשבוע האחרון, הרווי התאונות דרכים.

נהגים צעירים שזה עתה קיבלו רשיון, תזכרו: יש לכם רשיון לנהוג בכביש כמו שלמדתם ולא רשיון להתאבד ו/או להרוג אחרים.

פורסם

וגם נהגים יותר מבוגרים ומנוסים ... תזהרו גם אתם.

פורסם

חבר'ה,

עם כל הכבוד.. באמת ואני לא מפחית את האחריות אשר נופלת על הנהג, אתם תתפלאו לשמוע נתונים מזעזעים בהם לפחות 50% מתאונות הדרכים יכולות להמנע ללא כל קשר בנהג.

תשתית, אכיפה והכי חשוב שר תחבורה שמתעסק בתחבורה.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה,

עם כל הכבוד.. באמת ואני לא מפחית את האחריות אשר נופלת על הנהג, אתם תתפלאו לשמוע נתונים מזעזעים בהם לפחות 50% מתאונות הדרכים יכולות להמנע ללא כל קשר בנהג.

אפילו ביפן, שבדיה, דנמרק, אין תשתית, אכיפה, שר תחבורה שמתעסק בתחבורה שיכולים להציל חבורה של טיפשעשרה שתויים שנוסעים ב

4.30 בבוקר והוא עוד מדבר בפלאפון מתאונה חזיתית עם משאית.

"50%"- אני לא יודע מאיפה השגת סטטיסיטה הזו.

פורסם

חבר'ה,

ייתכן... אבל נסיון ויכולת נהיגה סבירה של הנהג היו יכולות למנוע, או אף אולי לצמצם את הפגיעה

פורסם

חבר'ה,

אפילו ביפן, שבדיה, דנמרק, אין תשתית, אכיפה, שר תחבורה שמתעסק בתחבורה שיכולים להציל חבורה של טיפשעשרה שתויים שנוסעים ב

4.30 בבוקר והוא עוד מדבר בפלאפון מתאונה חזיתית עם משאית.

"50%"- אני לא יודע מאיפה השגת סטטיסיטה הזו.

א. מאיפה אתה קובע שאין ביפן, שבדיה, דנמרק תשתית ואכיפה ראויה?

ב. נערים שתויים, זה לא גורם מספר אחת לתאונות דרכים, וגם לא שתיים, וגם לא שלוש! וכאשר ידעו לאכוף את השתייה בדרכים המצב ישתפר.

כאשר יוצבו שוטרים ליד מקומות בילוי ובמקומות בעייתים ולא במקומות שמכניסים לממשלה הכי הרבה כסף, אז תראה שיפור!

ג. הנתון נלקח מתוך כתבה ענקית על הנושא בפורסמה בעיתון אוטו לפני חודשים, אני אנסה למצוא אותה לצלם.

חבר'ה,

ייתכן... אבל נסיון ויכולת נהיגה סבירה של הנהג היו יכולות למנוע, או אף אולי לצמצם את הפגיעה

שוב, אכיפה.

כאשר יכניסו לחוק את חובת קורס נהיגה מתקדמת, קורס אשר מלמד את הנהג המתחיל והוותיק גם יחד מספר יסודות על סוגי ההנעות השונות והשוני ואופן הפעולה במצבי חירום.

זה יהיה צעד אחד, אפשרי, מיני רבים בדרך למניעת הקטל בדרכים.

פורסם
  • מחבר

:nono:

לא לא , לא הבנת אותי :

ציטוט: אפילו ביפן, שבדיה, דנמרק, אין תשתית, אכיפה, שר תחבורה שמתעסק בתחבורה שיכולים להציל חבורה של טיפשעשרה שתויים שנוסעים ב 4.30 בבוקר והוא עוד מדבר בפלאפון מתאונה חזיתית עם משאית.

הרי הדוגמא של יפן היא קלסית לשלמות בכל הנושא לתשתיות! כמובן שבדיה נורבגיה קנדה וכ....

אני מדגיש ששום תשתית לא תציל מקרה של בני נוער , נוסעים במהירות מופרזת (שזה לא גורם לתאונות, אלה מגביר את הנזק, חוק פיזיקלי פשוט) שתויים, ומנסים לדבר בטלפון באותו זמן (אני מתכוון לנהג) .

ציטוט:

"ב. נערים שתויים, זה לא גורם מספר אחת לתאונות דרכים, וגם לא שתיים, וגם לא שלוש! וכאשר ידעו לאכוף את השתייה בדרכים המצב ישתפר."

סליחה אבל המקרים האחרונים מדברים על כמות מזערית עד שיכרון של הנהגים.להזכירך מקרים אחרונים - 12 הרוגים.

ציטוט:

"שוב, אכיפה.

כאשר יכניסו לחוק את חובת קורס נהיגה מתקדמת, קורס אשר מלמד את הנהג המתחיל והוותיק גם יחד מספר יסודות על סוגי ההנעות השונות והשוני ואופן הפעולה במצבי חירום.

זה יהיה צעד אחד, אפשרי, מיני רבים בדרך למניעת הקטל בדרכים. "

אתה עדיין חי על מגזין אוטו.... נדמה לי (אם כי אני לא בטוח ב-100% ) שמדובר במכוניות עם הנאה קדמית רגילה, ולא בג'פים עם סוגים הנעה ותמסורת הדורשים תאוריה מיוחדת.

פורסם

סליחה אבל המקרים האחרונים מדברים על כמות מזערית עד שיכרון של הנהגים.להזכירך מקרים אחרונים - 12 הרוגים.

תוציא את המקרים האחרונים, ותסתכל על התמונה השלמה בכדי לבחון את הנושא.

האם הדיון שלך מתמקד בגורמים לתאונות הדרכים והעברת ביקורת עליהם? או העברת ביקורת על תופעת הנהיגה בשכרות וחוסר אחריות של נהגים צעירים?

נ.ב מצטער על מקודם, כנראה שהבנתי אותך לא נכון.

פורסם
  • מחבר

תוציא את המקרים האחרונים, ותסתכל על התמונה השלמה בכדי לבחון את הנושא.

האם הדיון שלך מתמקד בגורמים לתאונות הדרכים והעברת ביקורת עליהם? או העברת ביקורת על תופעת הנהיגה בשכרות וחוסר אחריות של נהגים צעירים?

נ.ב מצטער על מקודם, כנראה שהבנתי אותך לא נכון.

תוציא את המקרים האחרונים? אההה .... (מגרד בראש)

המקרים האחרונים הם הקטליזטור החזק ביותר לדפוק כאן באתר פורום סטיקי

תרתי משמע

בכמה ימים, כמעט אותם מקרים, 12 (שוב) הרוגים. אני לא רוצה למות מבני נוער טפשים שלוקחים את הרכב ללא רשות, שותים לשוכרה ופוגעים בעצמם ובנוסעים עימם-וגם באחרים שנוסעים בצורה זעירה ומבטיחה(על זה יכול להיות ויכוח שלם).

פורסם

מעצבנת העובדה שאתה יכול להיות הנהג הכי זהיר וטוב בעולם עד שבא איזה שיכור אחד והורג אותך

פורסם

גם.. וגם אסור לשכוח את התנהגות נהגי המוניות, האוטובוסים והמשאיות. הם בעצמם מהווים סכנה לכל כלי רכב אשר נוסע בסביבתם.

פורסם

בבקשה,

חדשה מהעכשיו, חמה מהתנור:

אם לא נוהגים, אין תאונות - שר התחבורה שוקל לאסור על נהגים חדשים לנהוג בין חצות ל6:00- בבוקר, שוב!

עדות נוספת למחדלי שר התחבורה היא הטלת האשם במשטרת התנועה כאילו היא אחראית לתאונה המצמררת בה נהרגו 5 צעירים מעתלית. האשמה שטוענת כי אילו הייתה אכיפה מוגברת בכביש המדובר, התאונה הייתה נמנעת. אומרים ובצדק, שהגמל לא רואה את הדבשת שלו. מי שמכיר את קטע כביש זה ודאי מכיר את תכנונו הלקוי ואמצעי הבטיחות החסרים. זהו כביש עשיר בפניות עיוורות, ללא תאורה מסייעת וצר מאוד שמשמש אלפי מכוניות מדי יום. כבוד שר התחבורה, הבט בנתונים. האם אכיפה משטרתית הנה תחליף נאות לתאורה מסייעת? לנתיב נוסף? לתשתית? או לתכנון מודרני?

אנחנו חושבים שרק לשינוי ארגוני יש סיכוי - החלפת שר התחבורה באיש מקצוע אמיתי אולי תביא לפעילות נכונה נגד תאונות הדרכים.

נ.ב,

Udicool,

אם זה מעניין אותך .. נושא שר התחבורה שלנו והשפתעו וחוסר מעשיו למניעת הקטל בדכים אינ מציע שתפשפש עמוק בארכיון MotoCar ותמצא לא מעט כתבות בנושא, אשר נוגעות בנושא כאוב זה.

פורסם
  • מחבר

בבקשה,

אם לא נוהגים, אין תאונות - שר התחבורה שוקל לאסור על נהגים חדשים לנהוג בין חצות ל6:00- בבוקר, שוב!

עדות נוספת למחדלי שר התחבורה היא הטלת האשם במשטרת התנועה כאילו היא אחראית לתאונה המצמררת בה נהרגו 5 צעירים מעתלית. האשמה שטוענת כי אילו הייתה אכיפה מוגברת בכביש המדובר, התאונה הייתה נמנעת. אומרים ובצדק, שהגמל לא רואה את הדבשת שלו. מי שמכיר את קטע כביש זה ודאי מכיר את תכנונו הלקוי ואמצעי הבטיחות החסרים. זהו כביש עשיר בפניות עיוורות, ללא תאורה מסייעת וצר מאוד שמשמש אלפי מכוניות מדי יום. כבוד שר התחבורה, הבט בנתונים. האם אכיפה משטרתית הנה תחליף נאות לתאורה מסייעת? לנתיב נוסף? לתשתית? או לתכנון מודרני?

אנחנו חושבים שרק לשינוי ארגוני יש סיכוי - החלפת שר התחבורה באיש מקצוע אמיתי אולי תביא לפעילות נכונה נגד תאונות הדרכים.

נ.ב,

Udicool,

אם זה מעניין אותך .. נושא שר התחבורה שלנו והשפתעו וחוסר מעשיו למניעת הקטל בדכים אינ מציע שתפשפש עמוק בארכיון MotoCar ותמצא לא מעט כתבות בנושא, אשר נוגעות בנושא כאוב זה.

ומה עם כל העדיות שמספרות על השיחה שניהל עם חברתו על הבילוי שלו ערב אמש?

"היה מסיבה על החוף .... שתינו וודקה....." , כל זאת ועוד בכביש פגום .

פורסם

אני לא הזכרתי בין הסיבות מקודם, תשתית?!

פורסם

בבקשה,

ומה זה בדיוק יעזור?

במקום שהנערים יחזרו ב-2-3 ממקומות הבילוי, הם יחזרו ב-6:15 כשהם סחוטים מעייפות וממש לא מסוגלים לנהוג...

אגב אני עם ההיפי, מי שעוד לא עבר קורס בסיסי לנהיגה מתקדמת, חד משמעית לא יודע לנהוג!

אני בעצמי מתכוון לקחת אחד כזה, עד שכישורי הנהיגה שלי יהיו מספיק טובים לקורס שכזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים