עבור לתוכן

נגדים ללדים - לא חובה...(?)

Featured Replies

פורסם

טוב אז אני אתחיל מזה שאצלי כל הלדים מחוברים בלי שום נגד ישירות לספק ל5V שזה גם המתח של הלדים..

עכשיו לא הבנתי למה לד צריך נגד?? אם הוא היה מקבל 12\7 וולט הוא היה צריך נגד..אבל הוא מקבל כמה שהוא צריך אז למה הנגד??

אצלי הלדים פועלים מעולה בלי שום נגדים ועדיין לא נשרף לי שום לד..

תענו לי על השאלה כי לא הבנתי בידיוק מהמדריך שיש באתר על לדים ונגדים :nixweiss:

פורסם

אולי הנגדים שלך בעלי מפל מתח של 5 וולט ?!

יש נגדים שהם בעלי מפל מתח על 1.2-3 וולט שאם תחבר אותם ל5 וולט הם ישרפו, במקרה כזה הנגדים מקטינים את מפל המתח מ5 ל1.2-3 וולט...

מקווה שעזרתי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אולי הנגדים שלך בעלי מפל מתח של 5 וולט ?!

יש נגדים שהם בעלי מפל מתח על 1.2-3 וולט שאם תחבר אותם ל5  וולט הם ישרפו, במקרה כזה הנגדים מקטינים את מפל המתח מ5 ל1.2-3 וולט...

מקווה שעזרתי  :xyxthumbs:

התכווונת ללדים אני מניח...וכן הלדים שלי הם 5 וולט....

פורסם

צודק טעות שלי...

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

צודק טעות שלי...

:xyxthumbs:

אז אני לא צריך נגד אם המתח תואם את מה שהלד צריך נכון ? :xyxthumbs:

פורסם

נכון מאוד... :yelclap:

פורסם

מתוך המדריך לתאורת לדים של אלי:

"...לדים הם רכיבים אקספוננציאלים ולא ליניאריים. כלומר, היחס בין השינוי במתח לשינוי בזרם הוא אקספוננציאלי (או בעברית פשוטה עצום), ושינוי של 0.2V במתח, לדוגמא, יכול לגרום לשינוי של כמה עשרות מיליאמפרים ואף אמפרים שלמים בזרם... ככל שהם מתחממים יותר (והם מתחממים כמו כל רכיב המבזבז אנרגיה), התנגדותם יורדת וכך הזרם בהם עולה...מיסקונספציה ידועה היא שהלדים זקוקים ל-5V על מנת לפעול; נתון זה מופיע מדי פעם על אריזות הלדים, או דפי הנתונים שלהם והוא המתח המקסימלי בו הם מסוגלים לתפקד - משמע הם יתפקדו בו אך לא לזמן רב... מיסקונספציה נוספת היא כי ניתן להפעיל לד ללא נגד. ובכן, זה נכון אם מחברים אותו לסוללת AAA רגילה וחלשה, מכיוון שסוללות אלו לא מסוגלות לספק זרם בעוצמה שתהרוג את הלד ויש להן התנגדות פנימית המספיקה להגבלת זרם זה בכל מקרה. אך דבר זה אינו נכון לגבי סוללות חזקות יותר או ספקי כח - תנו להדגיש נקודה זו - לא מפעילים לד מספק כח ללא נגד! ולא משנה מה שמעתם או היה נדמה לכם שראיתם בכל מיני מקומות שונים ומשונים ברשת או בכל מקום אחר! (טוב, אלא אם כן, אתם רוצים להרוג אותו...). הנגד, שהוא כן רכיב ליניארי, יגביל את כמות הזרם במעגל כתלות במתח שייפול עליו ומכיוון שהזרם קבוע בחיבור שני רכיבים בטור אחד לשני (כפי שנראה עוד מעט) - נוכל לשלוט על הזרם המגיע אל הלד שלנו ולשמור על חייו ואורו היקרים לנו כל כך."

רצוי לקרוא את המדריך השלם...

http://hwzone.co.il/guides/caseled/

פורסם
  • מחבר

קראתי אותו כבר... ;D

אבל כל עוד לא נדפק לי שום לד אני בלי נגדים :xyxthumbs:

פורסם

בהצלחה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים