עבור לתוכן

חיבור מאורר מולקס ללוח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מאוורר פשוט שמתחבר לחיבור מולקס סטנדרטי לספק.

ברצוני לשלוט עליו באמצעות התוכנה SPEED FAN, כדי לשלוט עליו אני צריך לחבר אותו ללוח, השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות לאלתר משהו או לקנות איזה מתאם שיאפשר לי לחבר אותו ללוח ולשלוט עליו דרך התוכנה SPEED FAN, האם זה אפשרי או שצריך בשביל זה מאורר מיוחד? ???

פורסם

אם המאורר הזה שחיבור מולקס אין לו חיישן ובורר סל"ד... לא ניתן לבצע שינוי שכזה...

:xyxthumbs:

פורסם

אתה בטוח שהוא לא יכול לעשות את זה?

אני לא חושב שיש בעיה של חיישן...

אם הוא מחבר את המאוור ללוח אם הוא שולט במתח החשמלי שזורם למאורר, וזה מה שבעצם משנה את מהירות הסיבוב.

אם זה כך. אתה פשוט צריך לחתוך את ראש המולקס הקיים של המאורר ולהחליפו בראש 3/4 פינים קטן.

דוגמא (תסתכל טוב על החיבור שיוצא מן המאורר):

AliX_16.JPG

פורסם

החיין הוא זה שקובע את המהירות ומראה את הטמפ'... לא נראה לי שזה לפי מתח שהוא מספק לו !!!

תבדוק עם רב מודד...

פורסם

איך החיישן ישנה מהירות?!

החיישן רק מראה לך באיזה מהירות מסתובב המאורר, המהירות עצמה נקבעת ע"י המתח שהמאורר מקבל.

פורסם

Neo Anderson.

בפעם האחרונה שבדקתי את המציאות מצאתי שבכל "פאן בס" יש נגד משתנה והוא זה שמשנה את המתח החשמלי, והוא זה שקובע את מהירות המאוורר.

הכפתור שכולנו מכירים שמסובבים והמהירות נחלשת.

רק שבלוח אם אין כפתור כזה. הנגד המשתה הוא מובנה. ואתה שולט בו, במקרה הזה בעזרת תוכנה.

פורסם

מצטער, וכרגע בדקתי על המחשב של אחי עם רב מודד ובאמת זה מוריד את החשמל, שוב פעם קבל את סליחתי...

פורסם

טוב תקשיבו אל תתווכחו יותר מדי...

את המהירות של המאוורר אפשר להוריד עם פוטנציומטר (נגד מישתנה) ... הפוטנציומטר משנה את כמות המתח שמגיע למאוורר וככל שהוא יותר גדול המאוורר יסתובב יותר מהר וכך להפך...

חשוב גם גודל ההתנגדות של הפוטנציומטר כי כל פוטנציומטר ישפיע באופן שונה לפי גודל ההתנגדות שלו...

ואם אתה רוצה לשלוט במאוורר שלך דרך תוכנה אז ניראלי הדרך היחידה זה לחבר אותו ללוח אם לחיבור 3 פינים אני לא יודע אם התוכנה תעשה את זה אבל תיבדוק..

אבל מה שבטוח שדרך המולקס לא ילך כי זה לא שולט על הספק..

בקיצור עזוב אותך תוכנות תיבנה לך איזה ריו באס חמוד גם יותר יפה וגם מודינג אמיתי.. יש באתר מדריכים לבניית ריו באס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים