עבור לתוכן

התקנת XP על כרטיס מבוסס Sil3114 עם כונן קשיח Samsung SP2504C במחשב EPIA-M

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה..

זה המפרט כרגע:

לוח אם + מעבד מובנה: VIA EPIA-M1000 Nehemiah

זיכרון: Mushkin PC2100 256mb DDR

כרטיס הרחבה: VIA EPIA 2 Slot PCI Riser (מרחיב את החריץ PCI הבודד על הלוח לשניים ומטה אותם ב-90 מעלות)

כרטיס מסך: Gainward FX5200 64mb Pro/660 PCI

כרטיס הרחבה: SATA Sil3114 PCI 4 ports

כונן קומבו: Panasonic SlimLine Slot Combo model CW-8122-B

כונן קשיח: Samsung 250GB SpinPoint120 SATA-300 model SP2504C

מאוורר מערכת: Thermaltake 120mm (מה-Big Typhoon) מחובר ללוח אם במקום מאוורר מעבד

ספק כח: Achme 200W PSU model AM630BS20S

הכרטיס מסך בסלוט PCI התחתון (שיותר קרוב ללוח האם), וכרטיס ה-SATA בסלוט העליון.

אוקיי ככה - הכרטיס SATA מזהה את הכונן הקשיח, אך עדיין הוא מציין "No Valid Device Found!" לאחר שהוא מראה את הכוננים המחוברים (בשלב ה-BOOT).

המחשב ממשיך להתקנה של ווינדוס מה-CDROM, אני לוחץ F6, טוען דרייבר SATARAID עדכני מהכונן דיסקטים, מערכת ההפעלה (XP SP2) מזהה את הכונן הקשיח, אני מחלק למחיצות, מפרמט, ההתקנה ממשיכה כהרגלה, ואז לאחר איתחול המחשב ההתקנה אינה נמשכת (כלומר הושלם רק החלק הראשוני של המסך הכחול). אלא חוזר חזרה אל ההתקנה מה-CD...

להוריד את הכונן האופטי ממערך ה-BOOT בביוס - לא עוזר.

ניסיתי לשנות את ה-BOOT בביוס ל-HD-0, HD-1 ו-SCSI - לא עזר..

ניסיתי לשים את הג'אמפר על הכונן הקשיח כך שהוא יעבוד ב-SATA 150, והתופעה חוזרת על עצמה - לא עזר.

אותו דבר קורה גם עם כונן 160GB גם כן של סמסונג (דגם SP1614C).

בכלים של הכרטיס SATA (כשלוחצים F4) אין משהו מועיל (רק ליצור ולנהל מערך RAID ופרמוט)

למישהו יש שמץ?

למה בעצם הוא אומר No Valid Device? הרי הוא זיהה את הכונן.. קבצי ההתקנה של ווינדוס העותקו לכונן.. הוא זיהה גם שני כוננים כשחיברתי את שני הכוננים בו זמנית.

מישהו נתקל במשהו דומה?

לא מצאתי משהו דומה באתר של SiliconImage.. (או תמיכה, הם נותנים רק ליצרנים, והכרטיס שלי הוא OEM, כך שאין יצרן לחפש אצלו).

אני כרגע מפרמט את הכונן ב-Low Level Format דרך הכלים של הכרטיס SATA.. אני חושב שלאחר מכן אני אנסה לחבר את הכרטיס ישירות ל-PCI על הלוח ללא RISER והג'יפורס (אשתמש בכרטיס מסך המובנה), לבדוק אם זה יעזור אולי.

פורסם

ניראה לי בעיה בלוח האם כי אני מכיר אחד שהיתה לו בעיה דומה

פורסם
  • מחבר

Low Level Format לא עזר כמובן..

גם לא להוציא את ה-RISER, איפוס ביוס, וחיבור הכרטיס SATA ישירות ללוח - לא עזר.

להיות מדוייק השגיאה היא: No valid device! press any key to continue.. or Press (CTRL+S) or F4 to enter RAID utility

נראה לי שכדאי אולי לעדכן את הביוס של הלוח אם.. ואולי גם של הכרטיס SATA.

פורסם
  • מחבר

ירח אפל - כי זה כרטיס RAID..

כרגע יש אחד, ובעתיד יהיו עוד.

נתקלתי במקרה בכרטיס הזה שזהה לשלי מבחינה חיצונית רק עם SIL3112 (שני פורטים במקום 4):

http://www.syba.com/product/43/02/03/index.html

שים לב ל-FAQ:

E) Do you have to install the RAID driver even you dont want to use the RAID function?

Yes, you have to install the raid driver if your controller is Raid version; even you dont use the raid function

כמו כן הדיון הזה דיי מזכיר לי את אותה בעיה:

http://www.bleepingcomputer.com/forums/lofiversion/index.php/t35478.html

למרות שלפי מה שנראה בדיון שלו לא שמתי לה שהוא בכלל התקין דרייברים של SATA.

---

אני הולך לנסות דרייברים אחרים.. ואז את הכונן SEAGATE 80GB שיש לי במחשב הזה, ואז לשים את הכרטיס SATA במחשב אחר - אם זה לא ילך, אולי עידכון ביוס.

עריכה: אני מאמין שאני צריך את הדרייבר של ה-RAID5, אני הולך לנסות אותו.. *מחזיק אצבעות*

עידכון: הדרייבר של RAID5 לא מזהה בכלל את הכונן הקשיח בהתקנת ווינדוס, הדיירבר של 3114 ללא RAID (זה שירח הציע) מזהה את הכונן אבל התוצאה דומה לדרייבר של ה-RAID.

מכיוון שכל העניין של No Valid device מופיע בכלל בלי קשר לעניין ה-BOOT, יש לי הרגשה שאין זהו עניין של דרייברים, אלא תאימות או ביוסים.

הביוס של הכרטיס SATA הוא 5.2.16 ושל הלוח אם הוא 1.0F

אני אחר כך אנסה לשים את הכרטיס עם הכונן על ה-ULTRAD שלי, לשלול את האופציה שה-VIA בעייתי.

פורסם

סליחה, השעה מוקדמת מדי בבוקר בשבילי. נא להתעלם.

פורסם

שלושה אפשרויות לנסות

1. המערכת לא תומכת בהפניית הבוט מהCD להארדיסק (מוזרבאמת) תנסה כשהוא עושה את הבוט להוציא את הCD מהמחשב ולראות אם הוא ניגש להארדיסק

2. תנסה להחליף בין הכרטיס מסך ל3114 אולי הסלוט פגום

3. תנסה לשלב את הדרייברים בדיסק התקנה עם תוכנת NLITE ולראות מה התוצאה

פורסם
  • מחבר

1. כבר נסיתי, הוא פשוט נתקע ומחכה ל-BOOT דיסק, זה בעצם אותו דבר אם אתה מוריד את ה-CDROM מרשימת ה-BOOT.

2. כמו שאמרתי ניסיתי כבר לשים את ה-3114 ישירות על ה-PCI היחיד של הלוח ללא ה-RISER.

3. לא נראה לי שזה ישנה בכלום, זה לא שההתקנה של הווינדוס לא מזהה את הכונן, היא כן, ניתן לחלק אותו לפרמט אותו, ולבצע שלב ראשוני של התקנה.

אחרי ארוחת צהרים אני אמשיך בניסיונות עם הכונן הנוסף, ולהתקין את הכרטיס במחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

עידכונים:

* ניסיתי לחבר כונן Seagate 80GB SATA-150 (ללא פרמוט והתקנת ווינדוס, אני צריך את הנוכחית) - אותה שגיאה של No Valid Device חזרה על עצמה - כך שזו אינה אשמת כונני סמסונג - לא עזר.

* ניסיתי לשים את הכרטיס Sil3114 על המערכת הנוכחית שלי (כמו שמצויין במפרט שלי) על לוח Ultra-D, ולחבר את הכונן SP2504C - אותה שגיאה כמו על ה-EPIA, משמע זה לא אשמת המערכת, זה כנראה קשור לכרטיס בלבד - לא עזר.

* ניסיתי לחבר את הכונן סמסנוג החדש ישירות ל-Ultra-D (ולא לכרטיס SATA), הכונן זוהה וקיים בוונידוס, כמו כן יש עליו את קבצי ההתקנה של ווינדוס שהעותקו בזמן ניסיון ההתקנה ב-EPIA - הכונן תקין - לא עזר.

* ניסיתי להחליף את הכבל של ה-SATA לזה שקיבלתי ביחד עם הכרטיס SATA - לא עזר..

i'm running out of ideas..

מה שכן שמתי לב אליו באתר של Silicon Image כותבים שהביוס הזה (5.2.16) מיועד לדייבר SATARAID5.. אבל לא לדרייבר SATARAID הרגיל.. כמו שכבר ציינתי בדרייבר RAID5 ההתקנה של ווינדוס לא זיהתה בכלל את הכונן הקשיח (שזה מוזר כי לפי המכירה ב-EBAY שקניתי אותו הכרטיס אמור לתמוך בגירסת RAID5).

לגירסת SATARAID קיים ביוס אחר (5.0.5.2), ואולי כדאי לנסות להחליף את הביוס בכרטיס.

פורסם
  • מחבר

עידכון - הבעיה נפתרה ע"י החלפת ה-BIOS של הכרטיס SATA לגירסה 5.0.5.2 עם דרייבר 1.0.0.8..

כנראה שהביוס המקורי היה מותאם לרייד לדעתי.

בחיי אף פעם לא הייתי כה מאושר לראות את המשך ההתקנה של ווינדוס.. איזה קריאות אושר הרצתי פה בבית ב-2 בבוקר! :D ;D

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :smile1:

פורסם

תוכל אולי להרחיב בנוגע לפרוייקט? (הרי אף אחד לא קונה לוח MICRO-ATX בשביל לשים אותו במחשב שולחני...)

עריכה:

קנית את הלוח בארץ?

אתה יודע אולי על חנויות בארץ שמוכרות לוחות כאלו (MICRO)?

פורסם
  • מחבר

אני אפתח כבר דיון נפרד בפורום פרוייקטים כשהנושא יתחיל להתקדם, אני רוצה לבנות את המארז בעצמי בעזרת המכונת Waterjet של אבא שלי, ובינתיים זה רק רעיון מעורפל בראש שלי.

אלו לוחות Mini-ITX ולא MICRO. בעיקרון קניתי אותו ממש מזמן מהחנות באנגליה (mini-itx.com נדמה לי) בזמנו חשבתי על סתם פרוייקט מטופש, אבל עכשיו הוא הולך לתפקד כמחשב הורדות ואיחסון, ואולי גם נגן למקרה הצורך.

מאמין שיש להשיג כאלו בארץ (היה ניתן מדי פעם, בטח גם כיום אפשר) - אם תחפש VIA C3 בזאפ תמצא כל מני..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים