עבור לתוכן

אני חדש פה, כמה שאלות...

Featured Replies

פורסם

אוקי, מישהו המליץ לי פה על הפורום הזה ואמר שיסבירו לי פה הכל על מחשבים וחומרה.

אז יש לי כמה שאלות.

1) מה זה מכפלת מעבד?

2) יש משהו שאומרים שהמגהרצים של הזכרונות זה בעצם כפול ממה שזה רשום...

3) מה זה באס של זכרונות או איך שזה נקרא...

4) מה זה צריבת ביוס ואיך עושים את זה?

5) איך הולכת הספירת ג'יה\מגה הרצים של מעבדי ה-AMD לאומת מעבדי אינטל? ולמה מעבד שנקרא 3000 יש לו 1800 או משהו כזה?

6) מה זה מגה קאש?

תודה מראש, אם אני יזכר אני יוסיף עוד שאלות... :)

פורסם

קודם כל ברוך הבא..!

עכשיו יש לך למעלה מעל כל התרדים סטיקים..שם יש לך את רוב התשובות.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קראתי, יש חלקים שלא ממש הבנתי, אפשר בבקשה לענות לי על השאלות למעלה...

פורסם

אני אענה על השאלות שאין תשובה עליהן כאן

1. מכפלת מעבד זה למעשה היחס בין המהירות הבסיסית של המעבד (מהירות שעון / External Clock / HTT / Bus) ובין המהירות הסופית של המעבד (2.8GHz 3.0GHz וכו'), או במילים אחרות תוצאת המשוואה של מהירות סופית חלקי מהירות בסיסית (כמובן שהתוצאה חייבת להיות עגולה, וכיום נעה בין 5 במעבדי AMD במצב Cool N Quiet [הפחתת מהירות המעבד כאשר אינו בשימוש על מנת שיפלוט פחות חום ויצרוך פחות חשמל], ובין 19 במעבד הכי מהיר של אינטל)

2. התשובה בדיון המיוחד שיש את הלינק אליו למעלה

3. כנ"ל

4. זה בעצם עידכון של תוכנת ה BIOS שיושבת על זכרון Flash על הלוח אם, לפעמים יש בעיה או בעיות עם לוחות אם שמתוקנות רק בעדכון BIOS, וכמו כן תמיכה במעבדים חדשים יותר (כמובן שהמעבד חייב להתאים ללוח, מבחינת סוקט, מבחינת סידור פינים, ומבחינת מאפיינים פנימיים)

5. מופיע בדיון המיוחד

6. קאש (Cache) למעשה היום מתייחס לזכרון מטמון רמה 2 (Level 2 Cache או בקיצור L2)

זהו זכרון מאוד מהיר שיושב בתוך המעבד (הוא במהירות של המעבד למעשה), ועל הנייר ככל שהוא גדול יותר אז הביצועים גדלים (כי כשהוא מלא המעבד צריך לגשת לזכרון L3 אם קיים שהוא יותר איטי, ואז לזכרון RAM שהוא הרבה יותר איטי, ואם גם הוא מלא אז לדיסק הקשיח שהוא הכי איטי בשרשרת)

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי הכל חוץ מהראשון, אתה יכול לתת לי דוגמא למשל של תוצאת משוואה כזאת?

פורסם

דיברת על Athlon 64 3000 שרץ במהירות 1.8GHz

ניקח אותו כדוגמה

מהירות בסיסית (HTT) היא 200MHz

מהירות סופית היא 1.8GHz שזה במילים אחרות 1800MHz

תוצאת החילוק היא 9, וזאת גם המכפלה של המעבד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים