עבור לתוכן

שלום! כמה שאלות בקשר למעבדים

Featured Replies

פורסם

ערב טוב

מה ההבדל בין מעבד 64 bit למעבד dual core ?

תוכלו להסביר לי קצת על ה dual core מה המהירות שהוא מגיע תמונות שלו והסבר?

מזה משנה הסוקט שיושב עליו המעבד?

תודה רבה

פורסם

ערב טוב- גם לך.

תודה רבה

ההבדל המרכזי בין כפול ליבה לבין מעבד שרק תומך ב64BIT יש כפולי ליבה שתומכים גם ב 64BIT אבל בו נבדיל כאן הוא שמעבד 64BIT תומך בתוכנות שדורשות 64BIT בעתיד והוא לא תומך בתוכנות שדורשות 16BIT בקיצור מעבד של 64BIT תומך ב 64/32 ומעבד של 32 תומך ב 32/16 ההבדל היחידי הוש שאם המעבד שלך הוא 32BIT אז אתה יכול לשם MAX 4GB RAM ואם יש לך 64BIT אז אתה יכול לשם הרבה יותר אני חושב 16GB RAM

הסוקט משנה למשל אם יש לך מעבד מעבד אינטל כולשהו שיושב על סוקט 478 ואתה רוצה להחליף למעבד חדיש יותר יכול להיות שהוא לא נכנס בסוקט 478 ולכן עדיף לקחת את אותו מעבד לסוקט יותר חדיש..

כפול ליבה- מעבד אחד 2 ליבות למשל ליבה אחת פועל על 2.0 ואחת על 2.2 ביחד בתוכנות שמנצלות כפול ליבה הם פועלות כמו מעבד בת'דר 4.2...

פורסם

ההבדל המרכזי בין כפול ליבה לבין מעבד שרק תומך ב64BIT יש כפולי ליבה שתומכים גם ב 64BIT אבל בו נבדיל כאן הוא שמעבד 64BIT תומך בתוכנות שדורשות 64BIT בעתיד והוא לא תומך בתוכנות שדורשות 16BIT בקיצור מעבד של 64BIT תומך ב 64/32 ומעבד של 32 תומך ב 32/16 ההבדל היחידי הוש שאם המעבד שלך הוא 32BIT אז אתה יכול לשם MAX 4GB RAM ואם יש לך 64BIT אז אתה יכול לשם הרבה יותר אני חושב 16GB RAM

הסוקט משנה למשל אם יש לך מעבד מעבד אינטל כולשהו שיושב על סוקט 478 ואתה רוצה להחליף למעבד חדיש יותר יכול להיות שהוא לא נכנס בסוקט 478 ולכן עדיף לקחת את אותו מעבד לסוקט יותר חדיש..

כפול ליבה- מעבד אחד 2 ליבות למשל ליבה אחת פועל על 2.0 ואחת על 2.2 ביחד בתוכנות שמנצלות כפול ליבה הם פועלות כמו מעבד בת'דר 4.2...

כאילו HUH ? אם אתה לא יודע, אז לא כדי להגיב, לא נראה לי שרשמת דבר אחד שהוא נכון שם כמעט...

בכל מקרה, לכותב הפוסט, אתה מוזמן לקרוא על הדברים האלו פה בפורומים, אתה לא הראשון ששואל את השאלות האלו ולא הראשון שמקבל תשובה, ניסית להריץ חיפוש לפני כן ?

פורסם

כאילו HUH ? אם אתה לא יודע, אז לא כדי להגיב, לא נראה לי שרשמת דבר אחד שהוא נכון שם כמעט...

בכל מקרה, לכותב הפוסט, אתה מוזמן לקרוא על הדברים האלו פה בפורומים, אתה לא הראשון ששואל את השאלות האלו ולא הראשון שמקבל תשובה, ניסית להריץ חיפוש לפני כן ?

אוקיי הייתי צריך לערוך את ההודעה קצת, אבל למה אתה אומר שאני לא יודע הסברתי בערך את ההבדל שכפולי ליבה זה בעצם מעבד אחד בעל 2 ליבות...

64BIT לתוכנות בעתיד שידרשו תמיכה ב64BIT במעבד למשל הגירסה החדש של WIN XP 64BIT.

פורסם

1. מעבד שתומך ב 64 ביט לא תומך ב 16 ביט ? מאיפה זה ? (ובכלל כל הקטע של 64/32 או 32/16).

2. ההבדל היחדי הוא שאתה יכול לשים 4GB ב 32 ביט ו 16TB (ולא GB כמו שרשמת) ב 64 ביט ? ממש לא, ההבדל הוא שגודל יחידת ה"זכרון" הבסיסית שהמעבד עובד איתה יכולה להיות 64 ביט כעת (דבר שבא לידי ביטוי בתוספת רגיסטרים, וברגיסטרים גדולים פי 2 ממקודם, ובערוצי תקשורת / כתובת גדולים פי 2 ממקודם ומשם נובע ההנחה שלך לגבי הזכרונות).

3. מה שאמרת לגבי הסוקט הוא בכלל משפט לא ברור וחסר פשר שאני לא אתייחס (ונראה לי שהוא רשום ב FAQ למעלה).

4. כפול ליבה אומר אכן שזה מעבד שמכיל בתוכת 2 ליבות (שפועלות באותה מהירות), אבל זה הרבה יותר מורכב מהניתוח הפשטני (ולא נכון) שתוכנות מסוימות עובדות בסכום המהירות (תוכנות שתומכות כן יציגו שיפור, אבל לא של 100%, וגם יהיה שיפור בלי קשר, כי כבר היום אפשר להפעיל תוכנות שלא תומכות בזה, כל תוכנה במעבד אחר, ולקבל תוספת ביצועים).

5. תריץ חיפוש ותחכים.

פורסם

64Bit ו DualCore אלה 2 טכנולוגיות שונות לגמרי

במקרה יצא ששתיהן בשוק בערך באותה תקופה ויש מעבדים שכוללים את שתיהן

64Bit - הגדלת ההגבלה על הזכרון מ 4GB ל 17179869184GB שזה 16777216TB(טרה בייט = TeraByte) או 16384PB (פטה בייט = PetaByte) או 16EB (אקסה בייט = ExaByte) וכמו כן רוחב המילה של הנתונים שהמעבד מסוגל להתמודד איתם בזמן נתון

DualCore - שתי ליבות במעבד אחד, זה כמו 2 מעבדים בתוך מעבד אחד, כאשר יש להם חלקים משותפים

(בכפולי ליבה קלאסיים [Pentium D הם לא] יש גם קו תקשורת מהיר בין הליבות)

פורסם

הדבר היחיד הנכון במשפט הזה זה שכפול ליבה זה מעבד אחד עם 2 ליבות

אפשר לחשוב על זה כמו על מצב היפותטי של גוף אחד עם 2 לבבות :lol: :lol:

מתי שיש ביקוש רב לדם 2 הלבבות יפמפמו יותר דם מאשר לב אחד (כמובן שזה לא בדיוק ככה אבל רק לצורך השוואה)

פורסם

הסוקט שהמעבד יושב עליו מרמז על התכונות של לוח האם והמעבד.

למשל:

למעבד AMD בסוקט 939 יש יכולת לעבוד עם הזיכרון במצב DUAL ומעבד בסוקט 754 יעבוד רק במצב SINGLE.

פורסם

הכפול ליבה הוא למעשה מעבד שמסוגל לבצע 2 פעולות במקביל באותו זמן ולכן עם תוכנה שתתמוך הוא יתן יותר ביצועים ...

64Bit יתן לך יותר דיוק בחישובים  לדוגמה :

נגיד ש32 ביט יתן לך תוןצאה כזו 0.3354654

ה64 ביט יתן את אותה התוצאה 0.33546545463216466 רק עם יותר ספרות כדי שהדיוק יהיה יותר גבוהה .

אבל אתה לא תשתמש בדברים כאלה ...

אצלך זה יבוא לידי ביטוי בזה שתוכל להרחיב את נפח זכרון הRam שלך עד 8GB למשל ...

וכמו שאמרו למעלה הארד דיסק בנפח יותר גדול (16384PB) ... -----> הכוונה שתוכל לשים הארד דיסק אחד או כמה עד לנפח זה

פורסם

אין שום קשר לדיוק חישובים ולנפח הדיסק הקשיח

פורסם

אין שום קשר לדיוק חישובים ולנפח הדיסק הקשיח

הסבר ?

פורסם

אין קשר בין מעבד לגודל דיסק קשיח

מעבד 64 ביט נותן לך אפשרות לשימוש בהרבה יותר RAM

אבל זה לא קשור לגודל הדיסק הקשיח.

64Bit יתן לך יותר דיוק בחישובים לדוגמה :

נגיד ש32 ביט יתן לך תוןצאה כזו 0.3354654

ה64 ביט יתן את אותה התוצאה 0.33546545463216466 רק עם יותר ספרות כדי שהדיוק יהיה יותר גבוהה .

אבל אתה לא תשתמש בדברים כאלה ...

:nixweiss:

מה זה אמור להביע?

פורסם
  • מחבר

כמעט ולא הבנתי כלום הכל מסובך לא מסבירים מכון וזה יותר מדי מסובך

מזה bit ולמה זה קשור למה זה לא תומך בהכל למה זה טוב?

איפה המנהלים :nixweiss:

פורסם

ערב טוב

אין קשר בין השניים

DUAL CORE כשמו כן הוא, מעבד אחד עם שני ליבות

יישום שתומך בעבודה עם כמה ליבות יחלק את הפעולה בין הליבות כך שתתבצע מהר יותר.

לצורך התאמה

מעבד עם 939 פינים צריך סוקט 939

מעבד LGA775 צריך לוח עם 775 פינים.

פורסם

טוב מכיוון שיש פה אנשים שבשביל להגדיל את מונה ההודעות שלהם הם עונים סתם אפילו על נושא שאין להם מושג ירוק עליו, אני אביא כאן קישורים (וזאת מכיוון שאין לי כוח לרשום פה מגילות, ואנשים אחרים עשו את זה לפני):

64 ביט:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=99&msgid=47080264

http://www.nrg.co.il/online/10/ART1/003/571.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים