עבור לתוכן

תחילת בניית המארז שלי קרובה מתמיד, כרגע בשלבי תכנון, צריך את עזרתכם

Featured Replies

פורסם

הרעיון של לבנות מארז יושב בצד הרבה זמן ביגלל הבעיה שהייתה לי להשיג לוחות אלומיניום, אתמול אבא שלי אמר שכימעט בטוח שהוא יכול להביא לי מחבר שלו (עזבו פרטים ;) )

כעת אני בשלבי תיכנון המארז כדי לדעת בערך כמה חומר אני צריך ולקבל תמונה של איך כל העסק יראה בסוף.

עכשיו אני צריך את עזרתכם, אני רוצה לשלב במארז חלק אחד או שניים (דמיינו משהו בסדר גודל של הכלוב לסידירומים או קצת פחות) שינוע על מסילה ויאפשר שליפה שלו מהמארז.

חשבתי כבר על מסילות כמו של מגירות וכאלה.. אבל זה פשוט לא משתלב טוב.. אני רוצה משהו שיראה יותר מקצועי..

אני רוצה שהמסילות יגרמו לכמה שפחות רעש מרעידות (אתם יודעים.. רטט של 2 חומרים אחד על השני.. הזמזום המעצבן..)

אם יש לכם רעיונות איך אני יכול להכין / להשיג משהו שיתאים לדרישות שלי אשמח לתגובות.

אחרי ששלבי התיכנון יסתיימו והחומר יהיה אצלי אני אפתר ת'רד ביומני פרוייקטים ואתחיל לעדכן שם ברציפות.

פורסם

נשמע קטלני, מחכה לתמונות...

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

לפי דעתי שווה להשקיע מחשבה פה על רעיון חדש לחלוטין בשביל מארז

לא בהכרח צריך את הספק במקום שכולנו מכירים

ככה גם לגבי הHD, CD ובעצם הכול

צריך אפשרות קירור טובה

צריך נוחות שימוש

ושקט

כול זה לא בהכרח אומר מארז בצורה שיש לכולנו עכשיו

זה יכול להשתנות לפי המקום שהוא הולך להיות בו (המארז/אריזה של המחשב)

פורסם

", אני רוצה לשלב במארז חלק אחד או שניים (דמיינו משהו בסדר גודל של הכלוב לסידירומים או קצת פחות) שינוע על מסילה ויאפשר שליפה שלו מהמארז."

למה בדיוק החלק הזה הולך לשמש?.

זה יעזור מאוד אם תפרט בדיוק מה יהיה השימוש שלו.

אתה רוצה גישה לחלק הזה מחוץ המארז? (כמו מגירה להרד דיסק..) או שאתה רוצה לפתוח את דלת המארז ופשוט לשלוף אותו מבפנים?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה.. לגבי מה שנאמר פה על המיקומים של הרכיבים.. הספק וההארד דיסקים לא הולכים להיות במיקומים הרגילים שלהם ויכול להיות שהם לא היחידים ש"יעברו דירה".

פרו מודר, את ההשראה לזה הביא לי הפרוייקט של אריק, אז אני אתן תמונה שתעזור לי להמחיש את הרעיון:

net0021mn.jpg

כמו שאתה יכול לראות למארז יש 2 קומות.. בקומה התחתונה אני מתכוון למקם את הספק מאחורה ומקדימה מתקן שאני אבנה להארד דיסקים.

יהיה במארז שלי משהו שדומה לפאנל הקידמי שאריק עשה רק שאצלי זה ישמש כ"דלת".

כשיפתחו את דלת המארז בחלק התחתון יראו מאורר (120 מ"מ כניראה) שיכניס אוויר להארד דיסקים.. עכשיו הרעיון שלי הוא שכל המגש של ההארד דיסקים עם המאורר יהווה חתיכה אחת שתשב על מסילות ותתאפשר שליפה של כולה ביחד.

עוד משהו שרציתי שישב על מסילות אבל על המיקום שלו אני עוד צריך לעבוד זה מן "קופסאת חיבורים" כזאת שכל המאוררים וכל זה יתחברו אליה במקום שירוצו כבלים מהמולקסים של הספק ואולי יתבספו לתוכה עוד כמה דברים נחמדים.. הרעיונות עוד עולים..

פורסם

פששש כל הכבוד על ההשקעה שתיתן בזה ואל תשכח תמונות!!!

יש לי רעיון למארז שלך, תעשה מקום למסך אל סי די ותעשה לו כמו תריס כזה

שנפתח ונסגר עם שלט כמו במוד של דומ 3

אולי תנסה גם להשיג נחושת ולבנות איזה צלעות קירור להרד דיסק

אמממ תצבע אותו כמו פצצת אטום ותקנה כפתור הפעלה

של מחשב כמו בסרטים שמפעיל את הפצצת אטום כמו של הנשיא

וכמובן אל תשכח לעשות מקומות למאווררים מאחורה מקדימה ובגג.

חשבתי פעם לשים רמקול של אוטו או משו בדלת שיראה מגניב

המלצה שלי תנסה להשיג רמקול של אוטו או לא חשוב מה ותעשה מהמארז

שלך כמו מערכת סטריאו

פורסם
  • מחבר

חחחח תודה אחי אבל הכיוון שלי לפרוייקט דיי שונה..

ואגב, לא הייתי ממליץ לך לדחוף רמקול של רכב לתוך המחשב, זה לא יעשה לו טוב.

פורסם

"כשיפתחו את דלת המארז בחלק התחתון יראו מאורר (120 מ"מ כניראה) שיכניס אוויר להארד דיסקים.. עכשיו הרעיון שלי הוא שכל המגש של ההארד דיסקים עם המאורר יהווה חתיכה אחת שתשב על מסילות ותתאפשר שליפה של כולה ביחד.

עוד משהו שרציתי שישב על מסילות אבל על המיקום שלו אני עוד צריך לעבוד זה מן "קופסאת חיבורים" כזאת שכל המאוררים וכל זה יתחברו אליה במקום שירוצו כבלים מהמולקסים של הספק ואולי יתבספו לתוכה עוד כמה דברים נחמדים.. הרעיונות עוד עולים.."

אוקי אז אתה בעצם אומר שההרד דיסקים ישבו מאחורי המאורר?. כי אם כך המאורר די יפריע לשלוף אותם בקלות.

כך בחשבון שדיי הרבה חוטים הולכים להתחבר לקופסאת חיבורי שאתה הולך להכין. אתה בטוח שזה חיוני שזה יזוזו על מסילות?.

אני יעבוד על סקיצה קטנה בשבילך בקשר להרד דיסקים.

פורסם

כן, ניראה לי שזה בדיוק מה שהוא צריך. רק שזה צריך להישלף יחד עם המאוור..

פורסם
  • מחבר

מצאתי לך מש'ו שנראה לי שאתה מתכוון למגירה כזאת...

http://www.thermaltake.com/xaserCase/icage/icage.htm

:xyxthumbs:

כן אני מכיר את המוצר הזה.. התכוונתי להכין משהו כזה..

פרו מודר, עכשיו כשאני חושב על זה בקשר לקופסאת חיבורים ההיא אתה צודק.. עדיף שהיא תישאר קבועה.

ובקשר להארד דיסקים באמת צריך למצוא איזה דרך כלשהיא למשוך אותם בלי שהמאורר יפריע.. אני אנסה לחשוב על משהו.

אה.. ויש עדכון בקשר לאלומיניום..

חבר של אבא שלי (זה שהיה אמור להביא לי את האלומיניום) בדק שוב והאלומיניום שיש לו זה רק בעובי 5 מ"מ =\

ככה ששוב חזרנו לבעיה שתקעה אותי בהתחלה.. אם מישהו מכיר מקום שמוכר פלטות אלומיניום באיזור רחובות במחירים סבירים שיגיד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים