עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

הסבר ממש מפורט איך לחבר לדים קרדיט ענק ל-pro modder

Featured Replies

פורסם

אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!:

דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM.

לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה.

רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או איזולירבנד, לאחר שהלד מוכן עם הנגד, מחברים לרגל הארוכה עם הנגד (+), חוט אדום (באורך הרצוי), ולרגל הקצרה (-), חוט שחור (רצוי להלחים ולבודד).

לאחר שהחוטים מחוברים ללד, מחפשים במחשב מולקס (חיבור לבן מרובע, עם 4 יציאות: אדום ,שחור ,שחור וצהוב, ) מתחברים עם החוט האדום (+) שיוצא מהלד, לחוט האדום שיוצא מן המולקס, ומהחוט השחור שיוצא מהלד (-), לחוט השחור שיוצא מן המולקס.

יש שתי אפשרויות חיבר:

אפשרות א': לתקוע את החוט האדום שיוצא מהלד, לתוך החור של החוט האדום שנמצא במולקס. וכך גם לעשות עם החוט השחור... (תשים דבק חם בסוף שהחוטים לא יצאו..).

אפשרות ב': לגלף את החוט האדום של המולקס באמצע, ולשם לחבר את החוט האדום שיוצא מהלד, להלחים ולבודד. וכך גם לחוט השחור, אותה פעולה..

אם יש יותר מ-4 לדים, לעשות בדיוק אותו דבר, רק במקום לחבר את החוטים האדומים שיוצאים מהלדים, לחוט האדום שיוצא מהמולקס.

לחבר את החוטים האדומים שיוצאים מהלדים, לחוט הצהוב שיוצא מהמולקס.

(ערכתי את זה כדי שזה לא יהיה בדיבור למישהו מסויים אלה לכולם)

כך זה אמור להיראות (גם על התמונה קרדיט ל-pro)

cc7cdfcee50666b6504abe9f337d9f.jpg

וכך נראה המולקס

cc7cdfcee50666b6504abe9f337d9f1.jpg

אוקיי זהו אני מאוד אהבתי את ההסבר הזה ועזר לי מאוד חשבתי ייעזור גם לאחרים (עם אסור לעשות כזה דבר אז מצטער אני פשוט לא יידעתי)

הערה: לא ביקשתי את רשות pro לשים את זה כאן כי לא היה לי איך להשיג אותו אני מקווה שזה בסדר מצדו ואני חוזר שנית כל המדריך והתמונות שלו!!! אני לא עשיתי כלום!

הנה קישור לאשכול המקורי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=135652.msg1138816#msg1138816

פורסם

בשביל מה לחבר פעמיים?

פורסם

ליתר בטחון :lol:

ולבחור סתם ככה ערך לנגד זה לא חכם במיוחד. הלד יכול להשרף. יש לחשב את הנגד כפי שמוסבר במדריך הלדים.

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה והכל........אבל עם כל הכבוד, יש פה הרבה שטויות..

חיבורים מיותרים, ולא בדרך הכי חכמה.

פורסם

בשביל מה לחבר פעמיים?

זה לא לחבר פעמיים..

זה דרך א' ודרך ב'.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

"ליתר בטחון

ולבחור סתם ככה ערך לנגד זה לא חכם במיוחד. הלד יכול להשרף. יש לחשב את הנגד כפי שמוסבר במדריך הלדים."

לבחור סתם?

סה"כ הכל יש שני סוגים של נגדים שצריך, תלוי מה אתה בחור.

אם אתה מחבר את הלד לחוט הצהוב (12V) אתה צריך נגד של 460 OHM.

אם אתה מחבר את הלד לחוט האדום (5V) אתה צריך נגד של 150 OHM.

-------------------------------------------------------------------------------------------

"ל הכבוד על ההשקעה והכל........אבל עם כל הכבוד, יש פה הרבה שטויות..

חיבורים מיותרים, ולא בדרך הכי חכמה."

איזה שטויות יש פה בדיוק?

כניראה שגם אתה לא הבנת שהראתי שם 2 דרכים.

ואם יש שטויות אולי תשתף את כולם ותגיד לנו מהן?....

------------------------------------------------------------------------------

לא ביקשתי את רשות pro לשים את זה כאן כי לא היה לי איך להשיג אותו אני מקווה שזה בסדר מצדו ואני חוזר שנית כל המדריך והתמונות שלו!!! אני לא עשיתי כלום!

אין לי שום בעיה אם זה..

זה בסדר גמור.

אתם מוזמנים לצוטט אותי ללא רשותי ;)

פורסם

בציור שמראה את החיבור של הלד למולקס, שני החוטים מהרגל של הנגד מתחברים לחוט האדום במולקס, ושני החוטים מהרגל השניה מתחברים לשחור - ככה שיש פה בעצם כפילות מיותרת. אני מניח שהכוונה היתה לחבר את החוטים המיותרים לצהוב ולשחור.

פורסם

"כ הכל יש שני סוגים של נגדים שצריך, תלוי מה אתה בחור.

אם אתה מחבר את הלד לחוט הצהוב (12V) אתה צריך נגד של 460 OHM.

אם אתה מחבר את הלד לחוט האדום (5V) אתה צריך נגד של 150 OHM.

אז סתם בשביל הקטע כתבת שהוא צריך נגד של 100 אוהם? וחוץ מזה, ללדים שונים יש צריכת זרם שונה וגם מתח שונה (לדים אדומים לדוגמא צריכים רק 2.2 וולט). במקרה הטוב הלד יעבוד קצת מחוץ לספסיפיקציות או לא יעבוד בכלל, במקרה הגרוע: LED---->SED---->Friode.

פורסם

:lol: :lol: :lol:

א. למה אתה חושב שכולם צריכים לדים UB? לפאן באס רצוי לדים רגילים... לדוגמא

ב. למה אתה חושב שכולם צריכים לחבר רק לד אחד? מספרי הנגדים פשוט לא מתאימים לרוב המשתמשים... סתם מטעה.

פורסם

אז סתם בשביל הקטע כתבת שהוא צריך נגד של 100 אוהם? וחוץ מזה, ללדים שונים יש צריכת זרם שונה וגם מתח שונה (לדים אדומים לדוגמא צריכים רק 2.2 וולט). במקרה הטוב הלד יעבוד קצת מחוץ לספסיפיקציות או לא יעבוד בכלל, במקרה הגרוע:  LED---->SED---->Friode.

אני מאמין שההבדל הקטן בצריכת הזרם לא משנה את סוג הנגד שאתה צריך, אם אתה מתחבר למקור 5V. נגד של 150 OHM יתאים לכל צבעי הלדים מסוג UB.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

א. למה אתה חושב שכולם צריכים לדים UB? לפאן באס רצוי לדים רגילים... לדוגמא

ב. למה אתה חושב שכולם צריכים לחבר רק לד אחד? מספרי הנגדים פשוט לא מתאימים לרוב המשתמשים... סתם מטעה.

א. עניתי לו לפי הדרישות שלו לא לפי הדרישות של כולם. ("et_gershon- "דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים")

אל תכניס לי מילים לפה בבקשה.

ב. מה בדיוק הקשר?, אם הוא מחבר 4 לדים למקור כוח של 5V, הוא צריך 4 נגדים 150 OHM (נגד אחד לכל לד.)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TopGun

"בציור שמראה את החיבור של הלד למולקס, שני החוטים מהרגל של הנגד מתחברים לחוט האדום במולקס, ושני החוטים מהרגל השניה מתחברים לשחור - ככה שיש פה בעצם כפילות מיותרת. אני מניח שהכוונה היתה לחבר את החוטים המיותרים לצהוב ולשחור."

אין שום כפילות מיותרת בציור. ציינתי הודעה אחת מעליך:

"זה לא לחבר פעמיים..

זה דרך א' ודרך ב'.

בציור יש את האות "א"- שמראה את הדרך הראשונה- לחבר את החוט לתוך ראש המולקס.

והאות "ב" שמראה את הדרך השנייה- לחבר את הלד לאמצע החוט.

פורסם

יש הבדל בין התחושות שלך למציאות.

פורסם

יש הבדל בין התחושות שלך למציאות.

אז אתה טוען שנגד 150 OHM לא יבצע את העבודה טוב?

אתה מוזמן לבדוק את כל הצבעים ממשפחת ה-UB ולראות מהן התוצאות בעצמך.

לדבר זה יפה מאוד, יש דבר כזה שקוראים לו נסיון.

ואם יש לך תחושות שאני טועה אתה מוזמן לברר במציאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.