עבור לתוכן

Gigabyte K8U דיעה ונושא כרטיסי המסך

Featured Replies

פורסם

התלבטתי אם זה מיועד הנה או לפורום לוחות אם.

מנסה לתפור למישהו מחשב בסקלת המחירים הלא יקרה.

לוח האם Gigabyte K8U תפס לי את העין. הצ'יפסט זכה לפחות ב- Anandtech לביקורות מצויינות על אף המחירים הזולים של הלוחות שמבוססים עליו.

מצד שני די התקשתי למצוא חוות דעת משמעותיות על לוח האם הנ"ל באינטרנט.

במפרט הלוח רשום AGP slot, support AGP 4x/8x AGP3 compatible, support only 1.5 volts display cards.

זה משהו שאני לא לגמרי מבין את המשמעות שלו. AGP3 אמור לעבוד עם מתח של 0.8 וולט, ולא 1.5. אז מצד אחד הוא תואם AGP3 ומצד שני הוא מיועד רק לכרטיסי מסך של 1.5 וולט.

האם אני יכול לתפור לו כרטיס מסך רגיל מבוסס FX5200 של NVIDIA או ATI 9250 והוא יעבוד בלי בעיות ב- AGP x8 ?

או אולי עלי לברור היטב רק כרטיסי מסך מסויימים?

ובכלל, מה הנסיון שלכם (אם בכלל) עם לוח האם הזה?

בעיקרון המפרט הוא:

Sempron socket 754 box (או 2500 או 2600 או 2800 - עוד לא החלטתי).

Gigabyte K8U

זכרון PC3200 512MB נניח של סאמסונג או קינגסטון ואליו.

מארז compucase CL-6A19

וכרטיס מסך מבוסס 5200 או 9200/9250 ללא פאן. מהיותר זולים (נניח של אלבטרון או ג'יגהבייט).

פורסם

לדעתי בכלל לא תהיה בעיה - רשום שהלוח תומך ב AGP X8, אז כל כרטיס AGP X8 יעבוד בו.

בקשר לעניין של מהירויות ה AGP והמתחים - בד"כ כל כרטיס מסך תומך בלפחות 2 מהירויות שונות של AGP, ומכאן ב-2 סוגי מתחים:

בכרטיסים הראשונים - בד"כ תמכו במהירויות של X1 ו X2 - מתח של 3.3V אם אני לא טועה.

ב AGP X4 החלו להשתמש במתח של 1.5V, אז כדי שלא תשים כרטיס שלא יעבוד, או להיפך - תשים כרטיס שיכול לקבל רק 1.5V בלוח שנותן 3.3V ואז תשרוף אותו, פשוט הפכו את התושבת, ככה שכרטיס ישן פשוט לא ייכנס לחריץ הזה. למרות זאת קיימים דגמים של כרטיסי מסך שתומכים גם במהירויות X1, X2 וגם X4, כלומר מסוגלים לתפקד גם עם 3.3V וגם עם 1.5V (יש לי כרטיס כזה - Riva TNT2). כרטיסי ה X4 בד"כ תומכים אחורה ב X2, מה שמאפשר להם לפעול ב 2 סוגי חריצי ה AGP - באלו המיועדים ל X2 ובאילו המיועדים ל X8.

הכרטיסים החדשים בד"כ עובדים ב X8, שצריך מתח נמוך יותר (0.8V), אבל תומכים גם ב X4, שצריך 1.5V.

לתושבת של X8 לא יכול להיכנס כרטיס שתומך בעד X2 ולהיפך, מהסיבה הפשוטה שהוא פשוט לא יתאים (למעשה, אתה יכול להרכיב אותו הפוך ולעשות נזק, אבל לא מומלץ...), כך שאין סיכוי שתעשה נזק לכרטיס.

בקיצור - אין שום סיבה שכרטיס שהוא X8, שמחובר ללוח שתומך ב X8 לא יעבוד.

פורסם
  • מחבר

תודה.

האמת היא ששמתי לב, שגם על הלוח אם שלי, רשום שהוא תומך ב- 1.5 וולט בלבד, ובכל זאת כרטיסי מסך מודרנים אין לו בעיה (יש לי את ה- 7N400 Pro2rev2).

למישהו יש נסיון עם לוח האם הזה (GA-K8U) ? על הצ'יפסט של ULi דווקא קראתי ביקורות מצויינות ב- Anandtech וב- THG, אבל על לוח האם חסרות לי חוות דעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים