עבור לתוכן

האם יש משהו מהיר יותר ממהירות האור?האם נעקוף אותה?

Featured Replies

פורסם

יפה!

גדל הוכיח (!) שישנם בעיות מתמטיות שאין להם פתרון, וגם הוכיח שלעולם לא נוכל לדעת האם לבעיה יש או אין פתרון...

(על רקע זה צריך באמת להעריך את אנדרו ווילס, שדבק משך עשרות שנים במשפט האחרון של פרמה, והוכיח אותו בסוף, 300+ שנה אחרי שנוסח)

• תגובות 66
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תכלס ראיתי פעם תוכנית בה הסבירו איך בסטאר-טרק "מצליחים" לנסוע במהירות העולה על מהירות האור.

ההסבר הפיזיקלי, של המדען רציני האוהב סטאר-טרק, הוא שיש סביב הספינת-חלל בועת אנרגיה כזאתי, שבתוכה נעה הספינה במהירות הנמוכה ממהירות האור. אך לספינה יש מנועים WARP אשר מקפלים את המרחב הזמן-חלל סביב הספינה, כך שבעצם ככל שהקיפול יותר גדול, כך תסע הספינה יותר מהר (ה-WARP FACTOR).

ככה שלמעשה לא שוברים פו שום חוקים, ומצליחים לעבור את מבירות האור. :o

אני מזכיר לכם שזה אכן סידרת טלוויזיה והפיזקאי הזה פשוט ניסה להסביר כל מיני תופעות שם.

פורסם

תכלס ראיתי פעם תוכנית בה הסבירו איך בסטאר-טרק "מצליחים" לנסוע במהירות העולה על מהירות האור.

ההסבר הפיזיקלי, של המדען רציני האוהב סטאר-טרק, הוא שיש סביב הספינת-חלל בועת אנרגיה כזאתי, שבתוכה נעה הספינה במהירות הנמוכה ממהירות האור. אך לספינה יש מנועים WARP אשר מקפלים את המרחב הזמן-חלל סביב הספינה, כך שבעצם ככל שהקיפול יותר גדול, כך תסע הספינה יותר מהר (ה-WARP FACTOR).

ככה שלמעשה לא שוברים פו שום חוקים, ומצליחים לעבור את מבירות האור. :o

כל מה שיש לי להגיד זה

:s07::bash::s07::bash::s07::bash::s07::bash:

זה סידרה !!!!!!!!!11

פורסם

טעות שאף אחד כאן בינתיים לא תיקן -

תורת היחסות -ל-א- מוכיחה שאי אפשר לנסוע במהירות גבוהה ממהירות האור.

אחרי הרבה תצפיות, בהן לא הצליחו לצפות במהירויות שעוברות את מהירות האור, ולא משנה במערכת בה נמצאים, הונחה -ה-נ-ח-ה- שהיא בבסיס תורת היחסיות, לפיה מהירות האור זהה מכל מערכת ייחוס (פועל יוצא של זה הוא שאין מהירות שגבוהה ממנה).

תורת היחסות -ל-א- מוכיחה זאת, אלא -מ-נ-י-ח-ה- זאת.

אם ההנחה הזאת לא נכונה (והיא מבוססת על תצפיות, כמו רוב ההנחות בפיסיקה) אז תורת היחסות כולה אינה נכונה, היות והנחה זאת עומדת בבסיסה.

אין סיבה שלא ניתן לעבור את מהירות האור, מלבד תצפיות, לפיהן, לא קיימת האפשרות הזאת.

פורסם

לא יודע מי אמר לך את זה.

תורת היחסות קובעת כמסקנה מתמטית לכל דבר את C מהירות האור כערך סופי חד משמעית. אין כאן שום קשר לתצפיות, זה נובע מהמודל המתמטי של התורה.

פורסם

תורת היחסות קובעת בוודאות שאין אפשרות לעבור את מהירות האור

מהירות האור סופית לחלוטין, מה שאתה אומר, שלפי ניסויים שנערכו במערכות ייחוס שונות - מהירות האור נמדדה זהה מכל כיוון - זאת ההוכחה, ולא הנחה.

כמו כן התורה מדגימה (ונעשו ניסויים בחלקיקים שהראו שזה נכון !)

שככל שאתה מתקרב למהירות האור, הזמן במערכת שלך עובר לאט יותר מהזמן במערכת הייחוס שלך.

לכן אם תנוע במהירות גבווהה הקרובה יותר ויותר למהירות האור, אצלך יחלפו דקות ובכדה"א שנים, ותשאר "צעיר לנצח"

כשתגיע למהירות האור עצמה, הזמן אצלך יעצור לחלוטין יחסית למערכת הייחוס שלך

אצלך מאית שניה תהיה שווה למליוני שנים במערכת הייחוס כלומר.

לפי דעתי זה גם מראה באיזושהיא צורה, שאם היה ניתן לעבור את מהירות האור, היית יכול "לחזור אחורה בזמן" ולשנות את העבר

מכיוון שאי אפשר לעבור את מהירות האור, גם אי אפשר לחזור לעבר (אבל כן אפשר להתקדם לעתיד , כמו שאמרנו, במהירויות גבוהות)

העובדה שאי אפשר לעבור את מהירות האור מונעת חזרה לעבר (לפחות בשיטה הזו)

ולכן מונעת את כל תסביכי ה"תרצח את סבא של אבא שלך, לא תיוולד ואז לא תירצח אותם וכן תיוולד ותרצח אותם......"

זה רק הגיוני אם כך, לא ?

מקווה שיש באמת אפשרות לעשות "קיצורי דרך" בזמן-חלל, כי לעבור את מהירות האור לא נראה אפשרי... וסה"כ אני מתישהו רוצה לצאת משביל החלב, די משעמם פה.

פורסם

מקווה שיש באמת אפשרות לעשות "קיצורי דרך" בזמן-חלל, כי לעבור את מהירות האור לא נראה אפשרי... וסה"כ אני מתישהו רוצה לצאת משביל החלב, די משעמם פה.

אם אתה מוצא קח אותי איתך... גם אני די מיציתי :sleep:

פורסם

פעם חשבו שאי-אפשר לעבור את מהירות הקול... :screwy:

פורסם

עם כל הכבוד ל"חשבו" של פעם, זה ממש לא אותו דבר כמו המדע של היום

ואני יודע שלומר משפט כזה זה אולי די טיפשי, מבחינת האמירה עצמה

אבל בנושא הזה, מאיזושהיא סיבה מוזרה, קשה לי להאמין שיתגלה שאפשר לעבור את מהירות האור, ככה חופשי.. :)

ומצד שני אני מקווה שכן יתגלו דברים חדשים ופורצי דרך שישנו את השקפת העולם (יקום) שלנו..

למי שמתעניין

מהירות האור בויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/מהירות_האור

פורסם

בני אדם נדבקים למהירות אור, כי זה נתון שהוא מבין. עזבו תאור כבר, למי אכפת מהאור כשאפשר לעוות תחלל ותוך דקות לעבור מרחקים של עשרות שנות אור ויותר.

שום סדרה ושום בטיח. בסרט Conatact משנת 97 נוגע בנושא של מה הדרך המהירה מנקודה לנקודה, ואת הקטע הזה הם לקחו מהקלט של בוב לאזר שהוצגה בשנת 1989 עוד. את הקלטת הזאת כל המוסדות החשאים שיתקו כמה שאפשר שאף 1 לא ירא אותה. ואחרי שראיתי אותה לא מזמן הבנתי שמפה לקחו תרעיון הזה והכניסו לסרט.

קחו דג,   שוחה קדימה אחורה לצדדים, הוא לא חושב על למעלה, מימד שלישי,   הדג מוגבל בתפיסתו.  אדם תופס 3 מימדים,  וזהו, תביא לנו מימד רביעי חמישי  אנחנו לא קולטים  איפה לדחוף אותו.  אנחנו מוגבלים, בגלל זה אתם מדברים על אור,  נתון שאנשים מסוגלים לתפוס.

יש חומר אנטי כבידתי  שיוצר סביבתו שדה כבדה משלו ובכך לא מושפע משדות כבידה סובבים, וזה בעצם הגברה של כוח כבידה A שיש בתוך האטום בין השדות החשמליים, והוא הרבה יותר חזק משד כבדה B שזה מה שאנו מרגישים על כדור הארץ.

אלמנט 115 מתנגש עם אלקטרון במאיץ חלקיקים בגודל של סיר בישול. הופך לאלמנט 116 מאוד לא יציב והופך לאנרגיה טהורה  שיוצרת תשדה כבידה A.

ככל שמפרקים יותר מהאלמנט 115 כך גדל השדה כבידה שבסופו שלד בר מתחיל לעוות תחלל, ועובר למימד אחר ופיסית לא נמצא פה. אם לא יוצרים יותר מדי מהשדה אז עדיין אפשר לראות תגוף כי הוא כן נמצא על גל שהאור עדיין מוחזר מהגוף, אבל לא מגלי רדיו של רדאר.

עריכה: והשמש בנתיים ממשיכה להתחמם,  אבל לצד שני של המד חום יש גבול. למה מה קרה ?  אין תנוע בין חלקיקים מוגדר כמינוס הכי מינוסי,   למה ?  אם החום ממשיך לעלות כל עוד יש יותר ויותר אנרגיה. אז גם בכיוון הנגדי אמור להיות יותר ויותר קר יותר מינוס במעלות. וגם אחרי שיעצרו החלקיקים ימשיכו לרדת המעלות.

פורסם

חום הוא סתם מילה אחרת לאנרגיה, אתה לא יכול להוציא מהחומר אנרגיה אחרי שכבר הוצאת ממנו את כל האנרגיה בדיוק כפי שאתה לא יכול להמשיך להקטין את המסה של גוף אחרי שכבר הוצאת ממנו את החומר והמסה שלו אפס.

גוף חסר אנרגיה הטמפ' שלו היא אפס (באופן מחלט) ואתה לא יכול לקרר אותו יותר מזה כי אין יותר אנרגיה להוציא ממנו.

פורסם

אני מאמין שבעתיד תמיד יהיה פיתרון לכל דבר

אני חושב שיהיה אפשרות לעקוף את מהירות הכל לא אנכנו כבניי אדם אולי חלקיקים ודברים שלא ידענו עליהם כמו שאנשים חושבים שאין עוד צבעים אוניברסיטה פיתחה שבב שמחברים לעין אנושית שיוצרת 4 מימדים עים צבעים שלא חלמו עליהם

"תמיד יהיה אחד חכם או חזק או מהיר יותר"

פורסם

אבל מה הקטע לעבור את מהירות האור או להגיע אליה שכל בנאדם שיעשה זאת פשוט יתפרק?

ד"א יש מכשירים שיכולים למדוד מהירות כזאת?

פורסם

אם כך אז לכל חומר יש תמינוס מוחלט שלו, ואם אני מדבר על לקרר תסביבה ? מה שהחוק אומר אז אם יש לי חומר אם מינוס מוחלט גדול יותר מחומר אחר נגיד

חומר אחד שאוגר אנרגיה עד 700- מעלות וחומר אחר 500- ה 700- לא יקרר יותר ת 500- כי ל 500- אין יותר אנרגיה לתת אין שום תנוע, אז מה קורה בדיוק לסביבה שהיא גם איזה שהוא חומר ומוליך אנרגיה, איך בכלל אנחנו יכולים לדעת מה המינוס המוחלט של חומר מסויים כשאין לנו תאצמעים לסחוט ממנו תאנרגיה ?

החומר סחט למוות תחומר האחר ואחרי זה סחט למוות תסביבה, ועדיין במינוס גדול משניהם.

צבעים: יש שמוע שאנו רואים תסוג חייזרים האפורים כאפורים כי הגוון עור שלהם מעבר תחום קליטה אורי שלנו.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להוסיף...

אני כנראה חכם יותר מהמדענים שאתם מציגים פה כי כרגע הדלקתי את המנורה בבית וע"י כך הגעתי למהירות האור!!!

הייתי קורא לזה ניסויי!!!

:yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

פרט לזה עד כמה שידוע לי אין חומר מוכח כיום שנע מעל מהירות האור אבל יש דרכים כמו שנאמרו פה לעקוף את מהירות הקול...

אבל דרכים אלו הם תאורייה שבנויים על רעייון של חומר ואנטי חומר, של אנרגייה ואנטי אנרגייה כך שכל זה יהיה אפשרי אם נוכיח שאכן קיים אנטי חומר או אנטי אנרגייה ועד שלא נוכיח את זה אין לנו על מה לדבר...כי כדי לפתוח חור חסר מסה ולעקוף את מיימד הזמן וכל שאר המיימדים המוכרים לנו כיום אנחנו צריכים להסתמך על רעיון שחור שחור הוא חסר מסה ואנרגייה לחלוטין ועדיין יכול להתקיים במיימדים שלנו מבלי להרוס אותם, ואם זה נכון אז אנחנו אולי נוכל לבנות אחד כזה לשימושים שלנו...

ודרך הגב SCRIEWY אי אפשר בתאורייה לסחוט חומר מהאנרגייה שלו מבלי להאמין בעקרון האנטי חומר/אנטי אנרגייה אחרת עם תסחט את גוף "למוות" אתה תפער חור במיימדים המוכרים לנו כיום וזה אומר תהרוס אותם (ואני לא ממש רוצה שזה יקרה אז בבקשה תניח את הקררור הבייתי המוכן שלך בצד ותן לייקום להתקיים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים