עבור לתוכן

מה עדיף AMD כפול ליבה או אינטל כפול ליבה

Featured Replies

פורסם

AMD אולי שולטים היום בשוק כפולי הליבה, אבל לדעתי אינטל יכניסו להם בעיטה די חזקה עם משפחת פנטיום M כשהיא תגיע למחשבים שולחניים בגירסאות חזקות, משהו של AMD עד היום אין אליו תשובה, כשלראיה אפשר לראות את משפחת טוריון למחשבים ניידים שם AMD נוחלת הפסד צורב.

לגבי כפולי ליבה באופן כללי, אני מסכים עם ליאור, אמנם לא הרבה מכווצים DVD שלם יחד עם משחק בDOOM3 אבל הרבה אנשים מעבדים תמונות ששוקלות ג'יגות שלמות בפוטושופ ויחד עם זה שותלים אותן באנימציות, או מרנדרים וידאו מ DVR. היום הדרישה הכי גדולה היא בתחום הגרפיקה, מאחר ובאמת רוב השחקנים מפנים את כל המשאבים למשחק שרץ באותו הרגע בלי הרבה עבודת רקע מלבד אולי תוכנות קלות יחסית (דוגמת IE, EMULE וכו').

שווה אולי לחכות ולראות זיכרון מטמון משותף, העניין יגדיל בצורה משמעותית את ניצול ה CACHE לרמותיו השונות.

ועוד שאלה, מאחר ו AMD עוברים לבקר זיכרון DDR2 על המעבד, האם המעבר ל DDR2 יהיה גורף, כלומר לא תהיה תמיכה ב DDR1? ולאיזו מהירות AMD מכוונים את ה DDR2 שלהם? 533? 667? 800? או 1000 שיצא בקרוב?

• תגובות 54
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

AMD לפי דעתי והרבה אחרים שולטת היום בשוק המעבדים חוץ משל הניידים, כול המעבדים שלה עוברים את אינטל....

היום אינטל שולטת ב 80 אחוז מהשוק וAMD רק ב13 אבל תאמין לי שעוד שנה זה יהיה 50 50 עם לא יורת לAMD

פורסם

1. אתה צודק שלרוב זה מצריך רק זכרון, אבל צריך לזכור שהיום במשחקים אינטנסיבים כמו BF2 או FEAR (אני) ואחרים לרוב סוגרים כמעט את כל התוכניות ברקע, כי באמצע משחק למשל יתכן וה EMULE יסיים הורדה ויעשה בדיקה, או שיקרה משהו שדורש מעבד. כשיש לך DUAL CORE, אתה יכול להיות יותר רגוע בנושא הזה (כפי שנאמר כבר).

2. אני מניח שזה יהיה די בעייתי עם התכנון הנוכחי לעשות CACHE משותף לליבות, זה מופיע בכלל כרגע בתוכניות שלהם ?

3. נראה לי שהסיבות לתבוסה בין ה PENTIUM M (שעיקר היתרונות שלו מול ה TURION הם חסכון בחשמל מקיף יותר), לא בהכרח רלוונטיות כשאתה בא להשוות בין מעבדי DESKTOP, בכל מקרה, אני ממליץ לחכות ל BENCHMARK חיצוניים מ INTEL כדי לראות מי נגד מי (למרות שאין ספק שזה יהיה מעניין).

פורסם

אם נחזור לנושא הדיון, הנה השוואה של מעבדי חדי-ליבה וכפולי-ליבה של אינטל ו-AMD במשחקים חדשים, הלינק ברוסית, אבל נסתכלו על הגרפים :

http://www.overclockers.ru/lab/20531.shtml

פורסם

אפשר גם לתרגם לאנגלית:

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=ru_en&url=http%3A%2F%2Fwww.overclockers.ru%2Flab%2F20531.shtml

(לא מושלמת).

וגם לא ראיתי שרשום שם האם הם השתמשו בסדרה החדשה של ה DRIVERS של NVIDIA שאמורה להביא שיפור ביצועים ב DUAL CORE או לא (רשום שם משהו חלקי ולא ברור).

פורסם

תרגום גרוע ביותר, והם באמת לא ציינו את גרסאות הדרייברים, אבל הביקורת יצאה אתמול, אז סביר להניח שהשתמשו בדרייברים אחרונים.

פורסם

מה שרע בבנצ'מארק שכול אחד מראה משהו אחר ואתה לא יודע למי להאמין!!!

פורסם

the damonion

מה הקשר בין M2 לאופטרון להר סיני?

אופטרון זה סידרת מעבדים לשרתים

M2 זה סוקט לדסקטופים בכלל

והר סיני זה הר סיני

tratz

כן יהיה מעבר גורף ל DDR2

וכרגע מדברים על DDR2 667MHz, אבל AMD הצהירו שהם רוצים תמיכה עד 1000MHz

אני בספק שיילך להם להוציא תקן חדש מהר כל כך בשביל שהם יוכלו לשווק 1000MHz לא ב OC

שוב the damonion

אתה חי באשליות

IceBreak

התכנון הוא לכיוון Cache משותף תוך בערך שנה

פורסם

מצטער טעיתי ....כי ראיתי ששתי המעבדים האלה תומכים ב soket940 למרות ששל השרתים הוא בסדר שונה משל הביתיים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים