עבור לתוכן

מה עדיף AMD כפול ליבה או אינטל כפול ליבה

Featured Replies

פורסם

מה יתן יותר ביצועים?

באינטל יש DDR2 אז עדיף ללכת על האינטל?

לא יודע כלום צריך עזרה

תודה

• תגובות 54
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ממה שיצא לי לראות ברשת עד עכשיו ידה של AMD על העליונה בתחום כפולי הליבות...

מבחינת עלות מול ביצוע, ומבחינת ביצוע, פשוט לוקחים את אינטל בכל פרמטר אפשרי, ה DC של AMD ממש מוצלחים. לא זולים, אבל המחירים של אינטל אותו הדבר בערך.

השאלה למה אתה צריך את זה ?

כי אם אין לך תוכנה שתנצל את זה, אז זה פשוט ביזבוז של כסף, להבדיל ממה שמרבית האנשים שלא מבינים פה בפורום חושבים.

פורסם

כמו בכל חידוש טכנולוגי חדש ומהפכני לוקח לו "קצת" זמן עד שהוא מחלחל להכל ( ע"ע 64bit )

פורסם

ממה שיצא לי לראות ברשת עד עכשיו ידה של AMD על העליונה בתחום כפולי הליבות...

מבחינת עלות מול ביצוע, ומבחינת ביצוע, פשוט לוקחים את אינטל בכל פרמטר אפשרי, ה DC של AMD ממש מוצלחים. לא זולים, אבל המחירים של אינטל אותו הדבר בערך.

השאלה למה אתה צריך את זה ?

כי אם אין לך תוכנה שתנצל את זה, אז זה פשוט ביזבוז של כסף, להבדיל ממה שמרבית האנשים שלא מבינים פה בפורום חושבים.

אז מה אתה אומר? אם אני קונה מחשב חדש עדיף שאני אקנה ליבה אחת?

הכפול ליבה לא מתפקד טוב כמו הרגיל במשחקים?

למרות שבקרוב יהיו משחקים שיתמכו בזה כמו ut2007 בסוף 2006?

פורסם

כפול ליבה (להבדיל מטכנולוגיות שונות ומשונות אחרות)

יפעל ביישומים שלא מותאמים ל Multi Threading כחד ליבה במהירות של כל אחת מהליבות שלו

אבל איך ש The-Fox יסתכל על זה

ריבוי ליבות זה העתיד

אם לא היום אז מחר

ואם לא מחר אז בעוד שבועיים

ואני עוד לא מדבר על זה שיש כבר עשרות אלפי יישומים (חלק לא מבוטל מהם זה לשוק העסקי אבל יש המון לשוק הפרטי גם)

ובכל יום שעובר יוצאות עוד תוכנות שתומכות בזה

תוסיף לזה את העובדה שאינטל מתכננת כבר מרובעי ליבות לסוף 2006-תחילת 2007

אין לשוק התוכנה ברירה אלא להתחיל לתמוך בריבוי ליבות אם הם רוצים או לא

אז מה אתה אומר? אם אני קונה מחשב חדש עדיף שאני אקנה ליבה אחת?

הכפול ליבה לא מתפקד טוב כמו הרגיל במשחקים?

למרות שבקרוב יהיו משחקים שיתמכו בזה כמו ut2007 בסוף 2006?

אם נשאר תקציב בלי לפגוע ברכיבים החשובים יותר, אז כפול ליבה זה נדרש

זה בטח עדיף על לשים עוד 800 שקל לשדרג 7800GT ל GTX או לקחת מארז יקר או זכרונות שעושים 2-2-2-5

פורסם

תוסיף לזה את העובדה שאינטל מתכננת כבר מרובעי ליבות לסוף 2006-תחילת 2007

אם הם יוציאו בזמן כל הכבוד.

אבל מה שקורה בד"כ זה שהם לא עומדים באומדנים של עצמם ומשנים ברגע האחרון את מפת הדרכים.

פורסם

כפול ליבה (להבדיל מטכנולוגיות שונות ומשונות אחרות)

יפעל ביישומים שלא מותאמים ל Multi Threading כחד ליבה במהירות של כל אחת מהליבות שלו

אם נשאר תקציב בלי לפגוע ברכיבים החשובים יותר, אז כפול ליבה זה נדרש

זה בטח עדיף על לשים עוד 800 שקל לשדרג 7800GT ל GTX או לקחת מארז יקר או זכרונות שעושים 2-2-2-5

לא הבנתי כל כך...

נגיד במשחק מסויים שלא תומך בdual core, תעבוד רק ליבה אחת משתי הליבות? אז לא עדיף לקנות כבר ליבה אחת חזקה? נגיד ה 3700?

פורסם

לטווח הקצר הדברים שלך נכונים ועדיף לקנות מעבד 3700. עם זאת הסתכלות לטווח הארוך והבינוני תראה לך שכפולי ליבה ישתלמו הרבה יותר מאשר חדי ליבה. אני מאמין שכבר ב-2006 נראה משחקים שמנצלים כפולי ליבה ולאט לאט הם יהפכו למיינסטרים.

פורסם

וחוץ מזה גם הכפולי ליבה ינוצל לא במשחקים

פורסם

אז איך בדיוק כפול ליבה 3800 יעבוד במשחק? כמו איזה חד ליבה? זה יכול להשפיע על הביצועים של הכרטיס מסך?

פורסם

אז איך בדיוק כפול ליבה 3800 יעבוד במשחק? כמו איזה חד ליבה? זה יכול להשפיע על הביצועים של הכרטיס מסך?

אם אני לא טועה, אם המשחק לא יודע לנצל כפולי ליבה אז הוא יפעל כחד ליבה>ביצועים יותר נמוכים ממה שהוא מסוגל לתת..

ואם הוא יודע לנצל את הכפול ליבה אז הביצועים יהיו הרבה יותר טובים :)

בקשר לכ.מ אני מאמין שאין קשר ישר אבל הביצועים של המחשב באותו משחק יהיה יותר נמוכים :)

פורסם

אפשר להשוות כפול ליבה לסלי.

כמו שברגע שיש לך סלי כביכול יש לך כפול כוח רינדור.

ברגע שמשחקים יתמכו בכפולי הליבה יהיה לך כפול שתיים כוח חישוב,זה יעזור מאוד בפיזיקה אם המעבדים הפיזיקלים לא יהיו מיינסטרים באותו הזמן.

פורסם

הביצועים בפועל לא יהיו 100% יותר

אבל יהיו יותר ביצועים

בעיקר של חישובים שאינם תלוים אחד בשני (אם ניקח לדוג' את Doom3 או Half-Life2, כל ליבה תחשב חישובים שנוגעים לכדור אחר שירית או שירו עליך)

וד"א X2 3800 עובד במשחקים כמו Venice 3200

ההבדל בין Venice 3200 ל San Diego 3700 הוא קטן מאוד

כנ"ל לגבי Venice 3200 מול FX-57

פורסם

כדאי לבדוק ביקורות של משחקים חדשים שיצאו לאחרונה (כמו F.E.A.R, QUAKE 4 וכו'), באתרים הראשיים ולראות את ביצועי המעבדים הדו-ליבתיים מול החד-ליבתיים, כדי להבין איפה השוק היום... זה לא 2006 או 2007, כבר היום ההפרשים בין מעבדי DUAL CORE למעבדים רגילים במהירויות זהות (3800 מול 3800), הם לא קיימים בחלק מהמשחקים (בניגוד לטענה כי למשל אמור להיות נפילה של 50% בגלל שזה אמור להיות ליבה אחת)...

חלק מהסיבה לכך היא למשל ש NVIDIA (אולי גם ATI), הוציא שיפורים בדריברים החדשים שלה לתמיכה טובה יותר במעבדי DUAL CORE.

פורסם

בדרייבר החדש של nVidia מדובר על מערכת DualCore + SLI אבל חפיף

באמת ההבדלים בין מעבדים במשחקים קטנים מאוד יחסית להפרש הכספי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים