פורסם 2005 בנובמבר 220 שנים איך קוראים לברית-מילה שנעשית לא מסיבות דתיות?אני מעוניין במונח בעברית, בלי דיון ארוך.
פורסם 2005 בנובמבר 220 שנים מחבר לא התכוונתי לניתוח שמבוצע ע"י רב, אלא ע"י רופא מנתח.הנחתי שאכן קוראים לזה מילה (למול), בלי "ברית", אבל זה נשמע קצת מוזר. :-\
פורסם 2005 בנובמבר 220 שנים עד כמה שידוע לי אין מילה נרדפת למילה "מילה" (מישהו הבין מה אמרתי בכלל? : )
פורסם 2005 בנובמבר 320 שנים לא התכוונתי לניתוח שמבוצע ע"י רב, אלא ע"י רופא מנתח.הנחתי שאכן קוראים לזה מילה (למול), בלי "ברית", אבל זה נשמע קצת מוזר. :-\יש גם רופא-מנתח-כירורג-רב שהוא בעל תעודת מוהלוהתינוק עובר ברית מילה מלאה, רק עם הרדמה.
פורסם 2005 בנובמבר 320 שנים בחו"ל רופאים עושים מילה מטעמים בריאותיים/אסטטיים לתינוקות וקוראים לזה circumsicion.
פורסם 2005 בנובמבר 320 שנים מחבר מדובר בניתוח להסרת העורלה. אבל, כמו כל ניתוח יש לו שם. בארץ, קוראים לניתוח "מילה". בחו"ל, קוראים לניתוח "סירקומזציה". :-\ דרך אגב, המנתח לא חייב להיות מוהל. פירוש המילה Circumcision הוא "חיתוך מסביב". Circum = סביב; Scission = חיתוך, הפרדה. שם הניתוח מלמד על טיבו - חיתוך העורלה מסביב לאיבר והפרדתה. מישהו יודע אולי מה מקור השם "מילה" ("ברית מילה")? למה קוראים לזה ככה? אני מתכוון, מדובר בעצם בברית בין אברהם לאלוהים. אבל, מהי המילה?
פורסם 2005 בנובמבר 420 שנים מחבר מוהל/מהילה זה קשור לדת. בארה"ב, רופאים-מנתחים שמבצעים ניתוח להסרת העורלה הם לא בהכרח מוהלים.מה לגבי השאלה שלי?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.