עבור לתוכן

איך אפשר להכריח את Windows לעשות איתחול?

Featured Replies

פורסם

לפעמים, בד"כ אחרי הרבה זמן שה-Windows עובד, אני לא מצליח לעשות איתחול חם (דרך Start -> Shut Down). ה-Windows סוגר ישומים ועושה את עצמו כאילו שהוא עומד לעשות איתחול, אבל שום דבר לא קורה, ואני נאלץ לעשות איתחול קר עם Reset (דבר מאוד לא רצוי).

יש אפשרות להכריח את Windows בכ"ז לעשות איתחול חם בלי Reset, עם תוכנה אולי (אני מתייחס ל-Windows 2000 Professional SP4)?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

פתחתי את הת'רד הזה לפני כשבועיים, ועכשיו נזכרתי שלא קיבלתי תשובה.

מצאתי את הת'רד בעמוד 4 עם רק 13 צפיות, אז הקפצתי אותו (אני מניח שאנשים פשוט לא הספיקו לראות את הת'רד).

מישהו יודע? ::)

פורסם

יש לי את אותה בעייה בXP , גם אני אשמח לתשובה (למרות שנראה לי שאין כזאת)

פורסם

גם לי הייתה בעיה בעבר עם לא זוכר עם איזה לוח...

בקיצור המחשב בshutdown היה נכבה אבל בrestart היה מוחק את כל הייקונים מעביר אותי לאיזה חלון כחל בהיר וזהו...

מה שפתר את הבעיה היא עדכון גרסא אחרון של הביוס

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

OMG_Madness, הבעיה שיש לי שונה מזו שהיתה לך, כך שעדכון ביוס לא יעזור.

הבעיה היא שלפעמים (לא תמיד), כאשר אני מנסה לאתחל את המחשב באמצעות Start -> Shut Down, אז ה-Windows מתחיל ברצף הפעולות של אתחול (מסך כהה של כיבוי, סגירת תוכנות שנמצאות ב-Tray Bar, וכו'...), אבל אז הוא נעצר וחוזר לפעולה רגילה (אחרי שכל התוכנות בעצם כבר נסגרו) כאילו שלא קרה כלום. נסיון נוסף (ונוסף, ונוסף) לאתחל את המחשב באמצעות Start -> Shut Down נכשל, ו-Windows פשוט מסרב לעשות איתחול. הדרך היחידה לאתחל את המחשב במצב כזה היא באמצעות Reset. אבל, במקרה כזה יש בדיקה אוטומאטית של הדיסק הקשיח לגילוי תקלות (אין תקלות), הגדרות "אתרים שביקרתי בהם" של Internet Explorer (אני משתמש ב-Maxthon וב-Firefox) מאותחלות, וזה גם מאוד לא בריא לדיסק הקשיח.

האם יש תוכנה שמאפשרת להכריח את Windows לאתחל את המחשב במצב כזה (אני זוכר שהייתה פעם תוכנה שמאפשרת לאתחל את המחשב ולכבות אותו באמצעות אייקון ב-Tray Bar ואייקונים בשולחן העבודה)?

פורסם

נשמע כאילו אחת מהתוכניות (או SERVICES) שרצים ברקע נתקעים בשלב הזה ולכן הוא לא מסיים, תנסה לבדוק מה רץ ברקע ולנסות לסגור אותם לבד ואז לעשות RESTART.

פורסם
  • מחבר

אחרי ש-Windows סוגר את כל התוכנות, לא נשארות יותר תוכנות שעובדות ברקע. נשאר רק EXPLORER.EXE וכל מיני דברים אחרים של Windows שאני לא ממש מזהה.

מה אני אמור לעשות, להפעיל את ה-Task Manager ולהתחיל לעשות End Process לכל מיני דברים שאני לא מכיר?

אין תוכנה שיכולה לעשות את זה במקומי?

דרך אגב, ה-Windows לא נתקע. אפשר להמשיך לעבוד ב-Windows כאילו שלא עשיתי איתחול.

הבעיה מתרחשת בד"כ כאשר ה-Windows עייף אחרי +24 שעות של עבודה רצופה (לא תמיד).

פורסם

פשוט תעבור על כל הדברים ב PROCESS ב TASK MANAGER ותנסה לסגור הכל לבד ולראות אם זה מצליח אז..

פורסם
  • מחבר

מה לגבי שיטה נורמלית יותר?

אני לא אוהב לעבוד בשיטה ערבית.

פורסם

זה פשוט שיטה כדי לגלות את מקור הבעיה (מי התוכנה הסוררת), אחרי זה כבר אולי אפשר לבדוק למה היא עושה את זה.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני אנסה את זה בפעם הבאה שזה יקרה.

יש לך אולי הכוונה לגבי Process בעייתי אפשרי של Windows?

מה לגבי תוכנה? אני יודע שקיימת תוכנה כזאת, רק שאני לא בטוח אם יודעת להכריח את Windows לבצע איתחול במקרים מעין אלה, או שהיא פשוט משתמשת בכלים של Windows לביצוע איתחול.

פורסם

לא ממש, תנסה (ואולי יש תוכנה, אני לא מכיר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים