עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם ומעבד

Featured Replies

פורסם

טוב אני מעוניין לקנות לוח אם שמתאים למעבדים של 3.0

ובעל צ'יפ סט של 8agp  אבל זה לא חובה  ;)

• תגובות 38
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תתן כותרת יותר אינפורמטיבית

ותתן יותר מידע

איזה מעבד?

איזה סוקט?

תקציב?

פורסם
  • מחבר

טוב אני לא מבין ממש בלוחות אם פשוט יש לי עכשיו לוח אם שמאפשר מעבד מקסימום 2.5

athlon XP

ועכשיו יש לי מעבד 1.4 אני יודע שזה נורא מצחיק :-X

ואני רוצה לשדרג לפחות ל3.0 אז אני שואל איזה לוח אם כדי לי לקנות עד 1000 ש"ח שמאפשר מעבדים 3.0

וAGPX8\4

פורסם

במקום להיתקע עם סוקט A, תחשוב על מעבר לסוקט 754 או אפילו 939 (במקרה שהתקציב שלך מאפשר). אפשר לקנות סמפרון 2800+ עם לוח nF3 250 ב-1000 שקל

פורסם
  • מחבר

אפשר להסביר לי מה זה סוקט? :nixweiss:

פורסם

אפשר להסביר לי מה זה סוקט? :nixweiss:

זה בעצם השקע שבו אתה שם את המעבד על לוח האם..

יש סקוטים שונים והאם מתאמים למעבדים שונים להלן אתה לא יכול שים מעבד מאוד חדיש למשל מסדרת ה FX על סקוט A שהוא מאוד ישן אפילו ששנהם תומכים במעבדי AMD..

זה באופן כללי תקנו אותי אם יש איזה טעות אני רק מתחיל להבין כאן :)

פורסם
  • מחבר

אז הסוקטים צריכים להתאים וגם לוח האם צריך לתמוך בסוג המעבד?

כלומר המעבד מתאים לסוקט ולוח האם תומך במעבד :D

פורסם

אז הסוקטים צריכים להתאים וגם לוח האם צריך לתמוך בסוג המעבד?

כלומר המעבד מתאים לסוקט ולוח האם תומך במעבד :D

כן הסקוט בעצם נימצא על הלוח אם למשל אם יש לוח אם מסוים שתומך בAMD או INTEL אז גם אותו סקוט תומך בAMD או INTEL אין מצב שהסקוט יכול לתמוךל במעבד והלוח עצמו לא תומך :)

פורסם
  • מחבר

רגע לא הבנתי אז עם כתוב שלוח האם תומך במעבד אז בתוך אפשר לחבר את המעבד אליו?

פורסם

התמיכה במעבד תלויה לא רק בסוקט אלא גם בצ'יפסט שעל הלוח, ולעיתים גם במערכת אספקת מתח שמתאימה למעבד (מה שיכול להיות בעיה עם פרסקוטים על לוחות 478 מסויימים), וכמובן בקיום BIOS מתאים

פורסם

התמיכה במעבד תלויה לא רק בסוקט אלא גם בצ'יפסט שעל הלוח, ולעיתים גם במערכת אספקת מתח שמתאימה למעבד (מה שיכול להיות בעיה עם פרסקוטים על לוחות 478 מסויימים), וכמובן בקיום BIOS מתאים

לא ידעתי זאת..

אבל אם הסוקט מדברים על סוקט 939 של AMD אז בלוחות החדישים אתה יכול לשים את כל מעבדי AMD שהם של סוקט 939 לא? (אלא אם כן הוא כפול ליבה והלוח לא תומך בכפולי ליבה אבל אני מדבר בכלליות מאוד..)

פורסם

הלוח לא מתאים למעבד, אתה צריך את גרסת ה-939 שלו - K8NSC-939

לא ידעתי זאת..

אבל אם הסוקט מדברים על סוקט 939 של AMD אז בלוחות החדישים אתה יכול לשים את כל מעבדי AMD שהם של סוקט 939 לא? (אלא אם כן הוא כפול ליבה והלוח לא תומך בכפולי ליבה אבל אני מדבר בכלליות מאוד..)

עם לוחות 939, כל לוח תומך בכל מעבד, פרט ללוחות שמבוססים על ה-K8T890 של VIA (יש להם בעיה עם כפולי ליבה)

פורסם
  • מחבר

החלפתי מעבד בעריכה

פורסם

אחלה, אבל די יקר - אפשר לקחת את ה-2800+ באיזור ה-400 שקל בחנויות מסויימות

שים לב גם שאתה מקבל את גרסת ה-64 ביט

איזה כרטיס מסך יש לך? לא כל כרטיס מסך עתיק יתאים ללוח עדכני (למרות שבמקרה שלך לדעתי יש סיכוי טוב לכרטיס שכן יתאים)

יש לך DDR כמובן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים