עבור לתוכן

rheobus מיוחד עם אידיקציה על העוצמה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אולי מישהו מכיר או ראה או משהו.. אני מחפש לבנות מעגל שהוא ישלוט לי על המאווררים. כלומר כל מאוורר נשלט ע"י פוטנציומטר. אבל, ופה מגיע האבל, אני רוצה להוסיף לכל פוטנציומטר לד ככה שעוצמת הארת הלד תעיד על ההספק שהולך למאוורר.

כלומר, כאשר המאוורר בכל הכח אז הלד ידלק הכי חזק, ומתי שהוא הכי חלש שגם הלד ידלק חלש.

מישהו יכול לעזור?

תודה

פורסם

תנסה לשים לאת הלד גם על הפוטנציומטר שים לו נגד יענו תחבר אותו לכבלים של המאוורר ושים נגד...

אם אני לא טועה לא אמורה ליהיות בעיה של מתחים..

פורסם

פתרון מהיר זול וקל - קח נורה של 12V היא תיתן לך אינדקציה מדויקת כי ההארה שלה תשתנה

פתרון אחר - מעגל שמודד מתח ומראה אותו בעזרת 10 לדים. אם תרצה אני אתן לך לינק

פורסם

אחי תביא בבקשה לינק למעגל השני

פורסם

schematic.png

3914_sch.gif

פורסם
  • מחבר

תראה, אם אני ישים נורה זה יהיה מגעיל תחת... ממש הייתי רוצה לשים לד לכל פוטנציומטר... יש אפשרות למדוד את המתח ולהציג אותו בלד אחד ?

מה אם אני יחבר לד ומאוורר לפוטנציומטר?

פורסם

הנה אחי תעשה ככה...

p92700189pi.jpg

עכשיו כרגע עשיתי את זה..

אתה בא לוקח את הלד מחבר את הרגל של הפלוס לחוט האדום\צהוב של המאוורר ואז את זה אתה מחבר לפלוס במולקס או איפה שלא יהיה עכשיו בחוט השחור של המולקס או מאיפה שמגיע המתח של המינוס אתה מחבר לשם את הפוטנציומטר ואז אתה לוקח את החוט השחור של המאוורר ומחבר לרגל השניה של הלד ואז אתה זה אתה מחבר לצד השני של הפוטנציומטר וזהו...

מקווה שעזרתי ושההסבר שלי ברור  :xyxthumbs:

עריכה: אהה וצריך לחבר ללד נגד אל תשכח פה אין לי נגד בתמונה כי זה לד רגיל..

הנה אחי אם אתה רוצה יש פה תמונה בגודל 1024*768 אם תרצה לראות מקרוב (זה באיכות)

http://img296.imageshack.us/img296/7691/p92700212cz.jpg

פורסם

schematic.png

3914_sch.gif

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

איפה קונים פוטנציומטר?

פורסם

אפשר לקנות את הפוטנציומטר בחנות אלקטרוניקה..

פורסם
  • מחבר

הנה אחי תעשה ככה...

p92700189pi.jpg

עכשיו כרגע עשיתי את זה..

אתה בא לוקח את הלד מחבר את הרגל של הפלוס לחוט האדום\צהוב של המאוורר ואז את זה אתה מחבר לפלוס במולקס או איפה שלא יהיה עכשיו בחוט השחור של המולקס או מאיפה שמגיע המתח של המינוס אתה מחבר לשם את הפוטנציומטר ואז אתה לוקח את החוט השחור של המאוורר ומחבר לרגל השניה של הלד ואז אתה זה אתה מחבר לצד השני של הפוטנציומטר וזהו...

מקווה שעזרתי ושההסבר שלי ברור :xyxthumbs:

עריכה: אהה וצריך לחבר ללד נגד אל תשכח פה אין לי נגד בתמונה כי זה לד רגיל..

הנה אחי אם אתה רוצה יש פה תמונה בגודל 1024*768 אם תרצה לראות מקרוב (זה באיכות)

http://img296.imageshack.us/img296/7691/p92700212cz.jpg

סבבה גבר, תודה.

אתה יכול רק לרשום איזה נגד אני צריך לחבר שם (וגם איזה סוג של פוטנציומטר. כלומר כמה וואט ואוהם).

וגם מה חיברת לכל רגל בפוטנציומטר (כי יש לו 3 רגלים).

תודה!!

פורסם

היי iakovl אני בונה כזה rheobus ורציתי לשאול אותך אם

אני לא מעוניין שלכל מאוורר יהיו 10 לדים אלא 4 לאיזה רגליים בדיוק

אני מחבר את הלדים כדי שהאחרון ידלק במקסימום והראשון במינימום

תודה מראש אחי

פורסם

סבבה גבר, תודה.

אתה יכול רק לרשום איזה נגד אני צריך לחבר שם (וגם איזה סוג של פוטנציומטר. כלומר כמה וואט ואוהם). 

וגם מה חיברת לכל רגל בפוטנציומטר (כי יש לו 3 רגלים).

תודה!!

לא לא אתה צריך רק נגד אחד לא זוכר איזה אבל...

ואתה צריך לחבר אחת מהרגלים של הפוטנציומטר לרגע האמצעית תנסה לראות בתמונה שיש לי... וכמה וואט ואום אין לי מושג זה סתם פוטנציומטר שהיה לי בבית...

פורסם
  • מחבר

יש מישהו עם ידע באלקטרוניקה שיכול לעזור לחשב איזה נגד צריך לחבר שם?

פורסם

היי iakovl  אני בונה כזה rheobus ורציתי לשאול אותך אם

אני לא מעוניין שלכל מאוורר יהיו 10 לדים אלא 4 לאיזה רגליים בדיוק

אני מחבר את הלדים כדי שהאחרון ידלק במקסימום והראשון במינימום

תודה מראש אחי

בשרטוט שהוא הביא מסומנות היציאות מ-L1 עד L10, והן מחוברות ל-10 לדים בהתאמה.

אם אתה רוצה לשים רק 4 לדים, אתה יכול לחבר שני לדים ליציאות הקיצוניות (L1 ו-L10), ועוד 2 לדים איפשהו באמצע (נגיד L4 ו-L7).

מצד שני, יכול להיות שיהיה רכיב זהה עם 4 יציאות - אני לא מאמין שיש, אבל יכול להיות - אולי שווה לך לחפש.

merlin_77, בסטיקי בראש הפורום יש מדריך לחישוב נגדים ללדים, וזה עוד בלי להזכיר שהסבירו את זה מאתיים פעם בפורום.

בצורת החיבור ש-tulicooli יצר, הלד פשוט מחובר במקביל למאוורר (אגב, tulicooli, תשקול להשתמש בסימני פיסוק, לקח לי שעה להבין מה עשית מהפסקה שכתבת). ברגע שהפוטנציומטר על 0 על הלד ועל המאורר יפלו 12V, אז תחשב את הנגד לפי זה.

בכל אופן, לא מומלץ לחבר פוטנציומטר בצורה כזאת משום שהמאוורר אינו רכיב ליניארי וההתנגדות שלו אינה קבועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים