עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

השקטת מאוורר רועש

Featured Replies

פורסם

רציתי לשתף אתכם במוד קטן שעשיתי.

אתמול בלילה, המחשב שלי התחיל להשמיע קול זמזום מאוד מעצבן הדומה ליתוש טורדני במיוחד, דבר שהטריד אותי עד מאוד ולא איפשר לי להירדם.

בעיניים חצי עצומות (מקלל את האמא של המחשב) ניגשתי למחשב לבדוק מהו אותו רכיב סורר המונע את שנתי.

החשוד המיידי היה המאוורר לדים 80mm על הדלת של המחשב שמכניס אוויר למארז, חשד שהסתבר כמוצדק.

כיסיתי את המאוורר בכף ידי, והרעש נעלם.

שקלתי לפתוח את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר הרועש. אבל, מאחר וזה היה אמצע הלילה, לא היה לי כוח לכבות את המחשב, לפרק את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר. יכולתי אמנם פשוט לכבות את המחשב ולטפל בבעיה בבוקר, אבל משום מה האפשרות הזו לא עלתה על דעתי.

מה לעשות? לא יכולתי להישאר לעמוד לי המחשב, לכסות את המאוורר עם כף ידי ולישון בעמידה (תזכרו שמדובר באמצע הלילה, כאשר אני מת מעייפות). אבל, אז חשבתי שאולי אני יכול לכסות את המאוורר במשהו (לאו דווקא בכף ידי).

כיסיתי את המאוורר בפיסת נייר טואלט, והדבקתי אתו לחלון מארבעת צדיו באמצעות נייר דבק. לפתע - שקט. לא שומעים יותר את הרעש של המאוורר.

סוף כל סוף אפשר לישון בשקט. :sleep:

מה דעתכם על הפתרון היצירתי שלי?

האם מדובר בפתרון טוב שניתן להשאירו על כנו, או שרצוי להחליף את המאוורר במאוורר לדים שקט של Vantec?

בעיקרון, הנייר טואלט שמכסה את המאוורר לא אמור למנוע כניסה של אוויר למארז, נכון?

בעצם, עכשיו כשאני חושב על זה, כיסוי של המאוורר באמצעות נייר טואלט יכול לסנן אבק, לא?

פורסם

הרעיון נחמד

תנסה ביצוע קצת יותר אפקטיבי וקבוע (הנייר טואלט :nono: , יעשה לך בעיות בסוף)

תיקח משהו (ספוג, מגבת נייר .....) ותשים מול המאוורר במרחק כל שהוא אבל לא על, תשים משהו שיפריד (איזה אום או חמש)

כל הקטע של האקוסטיקה גורם לכך שהרעש "יבלע" ע"י החומר שתשים מול, ופחות רעש יעבור לחדר שלך ואח"כ אליך

זה שלי בכלליות (ביצוע ויותר יהיו בMK1 שלי)

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שרצוי להחליף את הנייר טואלט במגבת נייר? לאיזה בעיות אתה מתכוון?

הדבקתי את הנייר טואלט על הרשת של המאוורר.

איך אני אמור לשים מגבת נייר במרחק מסויים מהמאוורר, ולמה זה טוב (לא הבנתי מה זה אום, ומה אני אמור לעשות איתו)?

בעיקרון, עכשיו אני לא שומע את המאוורר (שומעים, אבל בתור המיה חרישית ולא טרטור או זמזום מעצבן).

פורסם

לא יותר חשוב לברר למה הוא התחיל "פתאום" לזמזם באופן מסתורי? :nixweiss:

פורסם

אוקי

הסבר מהיר

המצב שלך (הראשון בתמונה) גורם לחנק של המאוורר כי האוויר לא זורם כמו שצריך משום שאתה חוסם אותו עם הנייר טואלט (שרע בגלל שהוא די חלש, שלא כמו מגבת נייר)

המצב שלי "עדיף" (לדעתי) מכיוון שהוא נותן לאוויר להיכנס (עדיין יש חסימה, אבל הוא עובד מהצד) אבל עדיין "חוסם" את הרעש שיוצא (את חלקו)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

-nVIDIA-,

אני לא יודע למה המאוורר התחיל פתאום לזמזם באופן מסתורי. הוא לא מלוכלך או משהו כזה. מדובר במאוורר ג'נרי שהגיע עם המארז, כך שהוא כנראה לא איכותי במיוחד.

iakovl,

אני לא יודע איך אתה מציע להציב את המגבת נייר במרחק של כמה מ"מ מהמאוורר. בכל אופן, לא נראה לי שזה יעבוד, מכיוון שהרעש של המאוורר הושתק רק אחרי שהצמדתי אליו את נייר הטואלט. זה לא מספיק שהדבקתי את הנייר טואלט למארז בפינות. הייתי צריך להדביק אותו לאורך כל ארבעת הצלעות, כדי להשקיט את המאוורר.

מבחינת זרימת אוויר, נייר טואלט זה לא חומר אטום הרמטית, כך שנראה לי שהוא מאפשר מעבר מסויים של אוויר (אני מרגיש שנשאב אוויר לתוך המארז). דרך אגב, מדובר במחשב ישן עם מעבד פנטיום 2 שלא זקוק לקירור מאסיבי.

לא נראה לי שיש סיבה שהנייר טואלט יקרע אם לא מתעסקים איתו. אבל, בכל אופן, זה נראה לי רעיון טוב להחליף אותו במגבת נייר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.