עבור לתוכן

מעגל חשמלי ללימוד ילדים בגן

Featured Replies

פורסם

מעוניינת ללמד ילדים בגן על מעגל חשמלי ולצורך כך להכין מספר דגמים.

האם יש למישהו רעיון להכנה של דגם נחמד וזול, על מנת שאוכל להכין מה שיותר כאלו..?

תודה

פורסם

נורת להט + סוללה(ות) + חוטים ?

פורסם

דבר ראשון, תדאגי שכל מעגל שתכיני יפעל אך ורק על בטריות - בלי שום חיבור לספקים למיניהם ובטח שלא ישירות למתח רשת (לשקע).

עכשיו, לגבי מעגלים - לדעתי כל מעגל עם השילוב הבסיסי ביותר של מקור מתח+צרכן יתאים.

לדוגמה, כמה בטריות בטור שמחוברות לנורת להט קטנה של 6-12V.

ניתן להשיג בתי בטריות וחוטים שבאים מוכנים עם תנינים או חיבור פינים סטנדרטי, שמקלים מאוד על החיבור (וגם ילדים בגן יכולים להסתדר איתם - למרות שכבר ראיתי ילדים בי"ב שלא הסתדרו, אבל זה סיפור אחר :-X). אני מניח שניתן לקנות חלקים כאלה בחנויות אלקטרוניקה שכונתיות, אבל הם נוטים להיות שם יותר יקרים. יש בארץ (וכמובן בחו"ל) כמה יצרניות של ציוד מדעי לבתי ספר - אני ממליץ לפנות אליהן (מצטער שאני לא נוקב בשמות, אבל אם את מכירה ילד בבי"ס [מהיסודי ועד התיכון], מורה למדעים/פיסיקה/כימיה או לבורנט/ית בבי"ס, כל אחד מהם כבר יוכל להשיג לך כמה שמות מהמדבקות שעל המכשירים שבמעבדות).

לגבי בתי בטריות, אני ממליץ לרכוש בתים של 3-4 בטריות גדולות (C או D), שיש להם בין כל בטריה מקום לחבר אחד מהכבלים הנ"ל.

זה לגבי חיבורי חשמל ומקור כח. לגבי הצרכנים עצמם - הכי פשוט לעבוד עם נורות להט קטנות. אותן כבר אפשר לרכוש בחנויות אלקט', ורצוי לקנות נורה + בית מנורה. בתי מנורה באים בכמה סוגים. אני ממליץ על הסוג שבא עם תושבת פלסטיק עגולה, ובתחתית (או בצידי המנורה) יש חיבורים לכבלים שהזכרתי.

כמובן שאת יכולה תמיד לחבר גם מעגל פשוט של לד+נגד, אבל זה פחות מרשים וקצת יותר מסובך לבניה (גם כי צריך למצוא איפה לחבר את הנגד, וגם כי בתי לד הם לא נפוצים, אם בכלל).

מעבר לזה אפשר לחבר מנועים קטנים, אולי לשלב את זה עם מנוע של לגו (הכוונה ללגו המתקדם יותר, עם החלקים שנראים כמו קורות בניה ובאים במזוודות), אבל לילדים בגן, לדעתי הכי טוב ללכת על בטריה+נורה.

בכל מקרה, אל תשכחי להסביר לילדים על בטיחות בחשמל, שאסור אף פעם לגעת בשקע וכו' וכו'.

אם תצטרכי עזרה בחיבור או בהסברים את תמיד יכולה לכתוב פה.

נ.ב. - כל הכבוד על היוזמה, ובהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

נורת להט + סוללה(ות) + חוטים ?

פורסם
  • מחבר

כן, התכוונתי למעגל עם נורה

פורסם
  • מחבר

תודה טל על ההסבר המפורט, אולי בכל זאת יש לך רעיון או למישהו אחר, היכן ניתן להשיג במחירים סבירים את הציוד להכנת מעגל כזה? כי אצתרך להכין די הרבה מעגלים

פורסם

כמו שהוא אמר נורת להט וסוללה ושתי חוטים

תנסי לקנות סוללות שמקום הכי זול(סופרמקט גדול)

או חנות של אלקטרוניקה זולה

ושאר החלקים עולים גרושים

אפשר לקנות בחנויות אלקטרוניקה בשכונה.

פורסם

קודם כל, רונה - אם את רוצה להוסיף מידע להודעה האחרונה שלך, השתמשי בכפתור modify.gif, במקום לשלוח הודעה נוספת.

לענין - אין כל כך מה להרכיב... את קונה בתי סוללות, נורות+בתי נורות, חוטים, וזהו בעצם...

מעכשיו אין מה להרכיב - פשוט לתקוע את החוטים איפה שצריך, ואת זה הילדים יכולים לעשות (תהפכי את זה לפעילות של ממש  :P).

בסוף הפעילות הכל מתפרק, מוכן להרכבה שוב בפעם הבאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים