עבור לתוכן

חושב על מוד למארז שלי, צריך עזרה טכנית, בבקשה

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז ג'נרי מאוד.

הדבר היחידי שיש בו, זה צינור עבה שנמצא מול המעבד (כביכול).

אין לו מאוורר מקדימה, אבל יש אפשרות כלשהי לשים, יש לו מאוררר אחד מאחורה ששואף החוצה, ואת המאוורר של המעבד, כמובן.

המוד שאני חושב עליו די מורכב מהרבה דברים:

1. מאוורר בגג, רצוי 12 מ"מ (אבל לדעתי הוא לא יכנס שם, אז כנראה ש-80מ"מ זה בסיידר)

2. חלון צדדי (אין לי בעיה לחתוך את הצינור הנ"ל כדי ליצור את החלון, אני אוסיף תמונות כדי להבהיר מחר)

3. מאוורר צדדי עליון (אם לא אחתוך את הצינור, ניתן להוסיף שם מאורר[זה נמצא למעלה)

4. מאוורר צדדי תחתון (שיכניס אוויר, אחרי הכל, אין לי משהו ששואף אווירה פנימה)

5. מאוורר קדמי (לא בדיוק מוקד)

ועכשיו ל"עיצוב פנים": (במקרה ואעשה חלון באמת)

1. להכניס בתוך הראשי מולקס לדים בצבע שאבחר

2. לעשות מתג ללדים הללו בחלק החציוני של המארז

3. הוספת מאווררים (רצוי Hand-Made) עם נורות

עיצוב חיצוני:

1. צביעה של המארז כולו לצבע כסוף כלשהו (רצוי משהו שנראה אסטתי)

2. יצירת שבלונה של משהו שאבחר וצביעה של הדלת ללא החלון(הזו שבסמוך ללוח האם) עם השבלונה הזו (עדיף צבע אקרילי, שיראה חי-משהו, לא סולידי כמו הספריים הרגילים)

3. רוצה להוסיף נוראה כלשהי (משהו יצירתי בקידמה של המארז, בינתיים חושב איפה ניתן לשלב)

אוסיף תמונות גם בהמשך, כרגע כל מה שאבקש מאוד מאוד זה עזרה טכנית-

1.עם מה קודחים\משייפים\חותכים (אלומיניום, פרספקס, פלסטיק)?

אני אוהב מראה אסטתי מאוד, אז אני רוצה שהכל יהיה מדויק ככל האפשר (אני מבין שהדבר דורש נסיון, אבל יש לי אנשים בבית שאני יכול להעזר בהם שיעשו את העבודה ביעילות יתרה).

2. שמתי לב שהראשי מולקס לא מורכבים משני חלקים, כלומר, כדי להכניס לד פנימה אצטרך לחתוך אותם ולהדביק חזרה כשאסיים עם הלד בפנים?

3. איפה ניתן לרכוש פרספקס? (כבר היה לי רעיון בעבר ליצור מארז שקוף כולו עם פרספקס, אבל הוא נפל מפאת תיכנונים כושלים)

4. איפה ניתן לרכוש צבע?

5. לגבי החלון - האם יש דרך להוסיף גומי בין האלומיניום עצמו לחלון? לדעתי זה יוצר מראה מאוד אסתטי, ואפילו יכול לכסות על חתיכה לא מדויקת שתוסתר על ידיו.

אני מקווה שלא העמסתי, יש לי פשוט כ"כ הרבה דברים שאני לא יכול לחבר אחד לשני, ואני בטוח שיש כאן אנשים שיעשו את זה מצוין, ואני אהיה אסיר תודה.

שוב, אודה מאוד לכל מי שיעזור, אני מאוד רוצה כבר לעשות מוד למארז הזה. הוא פשוט... ג'נרי... מדי.

שי :)

פורסם

אוסיף תמונות גם בהמשך, כרגע כל מה שאבקש מאוד מאוד זה עזרה טכנית-

1.עם מה קודחים\משייפים\חותכים (אלומיניום, פרספקס, פלסטיק)?

אני אוהב מראה אסטתי מאוד, אז אני רוצה שהכל יהיה מדויק ככל האפשר (אני מבין שהדבר דורש נסיון, אבל יש לי אנשים בבית שאני יכול להעזר בהם שיעשו את העבודה ביעילות יתרה).

אפשר עם דרמל(לקדוח, לחתוך, לשייף)2. שמתי לב שהראשי מולקס לא מורכבים משני חלקים, כלומר, כדי להכניס לד פנימה אצטרך לחתוך אותם ולהדביק חזרה כשאסיים עם הלד בפנים?

אתה צריך להרוס את המחיצה (יש 4 מחיצות תהרוס את המחיצה שאיפה ה 12 וולט כבל צהוב)3. איפה ניתן לרכוש פרספקס? (כבר היה לי רעיון בעבר ליצור מארז שקוף כולו עם פרספקס, אבל הוא נפל מפאת תיכנונים כושלים)

אצל זגגים מפעל פלסטיק4. איפה ניתן לרכוש צבע?

חנות כלי עבודה(הום סנטר,אייס)5. לגבי החלון - האם יש דרך להוסיף גומי בין האלומיניום עצמו לחלון? לדעתי זה יוצר מראה מאוד אסתטי, ואפילו יכול לכסות על חתיכה לא מדויקת שתוסתר על ידיו.

בטח שאפשר(אתה צריך בשביל זה גומי h)

אני מקווה שלא העמסתי, יש לי פשוט כ"כ הרבה דברים שאני לא יכול לחבר אחד לשני, ואני בטוח שיש כאן אנשים שיעשו את זה מצוין, ואני אהיה אסיר תודה.

שוב, אודה מאוד לכל מי שיעזור, אני מאוד רוצה כבר לעשות מוד למארז הזה. הוא פשוט... ג'נרי... מדי.

שי :)

פורסם
  • מחבר

תודה בינתיים.

אמרת שעם הדרמל צריך לקדוח, איפה? אני קודח חור ראשוני וממנו מתחיל את החתיכה עם הדרמל עצמו. הבנתי נכון?

לגבי המולקס - אני הורס את המחיצה עם ה-12 וולט ומחבר אליו את הלד עם נגד, כן?

איך לעזאזל ניתן לרכוש ממפעל לפלסטיק? :\

איפה ניתן לרכוש גומי H?

תודה רבה על התגובה, בינתיים :)

פורסם
  • מחבר

הנה תמונות לעת עתה

(מצטער על האיכות, אין לי דיגיטלית)

ניתן לראות על הדלת הצדדית את החורים, מחובר אליהם צינור שממוקמם בערך מול המעבד.

כפי שציינתי, זו לא בעיה להוריד אותו בחתיכה, להפך, אני אשמח - כל עוד אני אכפר עליו עם מאורר אחר.

כשצילמתי, קפץ לי רעיון. שמתי לב לחורים האלה בקידמת המארז, ליד הנורות של ההארדיסק והשאר, אולי אפשר לעשות בכל אחד מהם חורים בגדלים שונים, כשהחור הכי גדול נמצא הכי קרוב לנורה של ההארדיסק וככה הולך וקטן עד החור הכי קיצוני (ימינה או שמאלה), ככה שהתאורה תראה יותר ויותר חלשה.

מה דעתכם? :}

[attachment deleted by admin]

פורסם

תודה בינתיים.

אמרת שעם הדרמל צריך לקדוח, איפה? אני קודח חור ראשוני וממנו מתחיל את החתיכה עם הדרמל עצמו. הבנתי נכון?

לגבי המולקס - אני הורס את המחיצה עם ה-12 וולט ומחבר אליו את הלד עם נגד, כן?

איך לעזאזל ניתן לרכוש ממפעל לפלסטיק? :\

איפה ניתן לרכוש גומי H?

תודה רבה על התגובה, בינתיים :)

לא, לדרמל יש דסקיות חיתוך, בעזרת הדיסקית אתה חותך, בעזרת ראשי שיוף אתה משייף ובעזרת ראשיי קידוח אתה קודח.. (לא צריך לעשות חור ראשוני.. כמו בג'גסו)

כן, אתה הורס את המחציה, ומחבר את רגל הפלוס של הלד (רגל ארוכה) לחוט הצהוב רק שים לב שיש לך נגד מתאים של 430 אוהם.

ואת הרגל הקצרה מינוס (-) אתה מחבר לחוט השחור שלייד.

זה לא ממש מפעל לפלסטיק.. זנ חנות מפעל שמוכרת לוחות פרספקס. ניתן לרכוש פרספקס גם בחנויות "ארטא" וגם ב"אקוורל"(עם צליל של V) (תקשר 144 ותבקש כתובת ומספר..)

גומי H אתה יכול לרכוש אצל זגגים.. (יש המון באיזור קיבוץ גלויות בדרום תל אביב..)

פורסם
  • מחבר

יש דרך כלשהי ליצור פילטרים לאוויר? ידנית?

ומקדח כוס מדויק בחתיכה על אלומיניום? כאמור, אני רוצה לעשות חור בגג למאוורר 80 (רצוי 120, אבל לדעתי הוא לא נכנס שם).

תודה על התגובה, pro modder

פורסם

בבקשה.

פילטרים למאווררים אתה יכול להכין מרשת ליתושים.. תדביק אותה על הצד שמוציא אוויר.. כדי שהיא לא תישאב על המאוורר ותפריע לו להסתובב. (כך בחשבון שזה יוריד לך את כמות האוויר שתיכמס למארז..)

כוס קידוח מאוד מדוייקת, אין מקום לטעיות.. (שים לב כוס הקידוח שאתה קונה, או שיש לך.. מתאימה לחיתוך פח.. ולא לעץ)

אני ממליץ לך לקנות כוס קדוח שתתאים ל מאווררים 80 מ"מ .. ב120 משתמשים פחות..

המחיר לכוס קידוח+ החלק שמחזיק אותה למקדחה הוא נע בסביבות ה 150-180 ש"ח..

פורסם

יש לך מארז בדיוק כמו שלי רק צבעים שונים(מכוערים יותר :P)

מאיפה קית אותו? ואתה יודע את הדגם שלו במקרה?

פורסם
  • מחבר

יש לך מארז בדיוק כמו שלי רק צבעים שונים(מכוערים יותר :P)

מאיפה קית אותו? ואתה יודע את הדגם שלו במקרה?

לצערי הרב נאלצתי לרכוש את המחשב מאקסלנט (והשירות שקיבלתי היה לכל הדעות מחורבן).

אין לי שמץ של מושג מה הדגם שלו :\ הוא ג'נרי, ככה שאני לא מתעמק, אבל הוא די טוב למודינג, לפי מה שהבנתי.

פורסם
  • מחבר

עוד רעיון קטן למוד, חשבתי להסיר את הפאנל הקדמי, לחתוך את החלק הקדמי ההוא שמציץ שם מקדימה (בתחתית שם)

חשבתי להסיר אותו (נדמה לי שהוא מחובר מבפנים עם ברגים, וגם אם לא, פשוט לחתוך אותו משם), להלחים\להדביק רשת ממתכת חזקה כלשהי (רצוי לא רשת יתושים, אלא יותר משהו בסגנון ברזל\אלומיניום עבה), ומבפנים לחבר מאוורר (כרגע אין מקום וגם אין אפשרות לחבר שם כלום)

זה גם יעשה את המארז יותר יפה, ואם המאורר יהיה עם נורה, אז בכלל, תהיה צורה יפה מוארת בתחתית של המארז.

(גם יש חריץ בקרקעית שלו, ממש איפה שנגמר הפאנל הקדמי, ככה שגם הרצפה תואר)

שוב, מה דעתכם?

ושוב תודה רבה, pro modder, על הסיוע.

מי עובד עם מקדחי כוס? "במקרה" אין לי אחד כזה, אבל אני מאמין שאני אוכל למצוא מישהו שאוכל להשאיל ממנו.

ולדבר אחרון, את החתיכה של הפרספקס ניתן לעשות ע"י הדרמל גם כן?

ובאיזה עובי צריך להיות הפרספקס?

תודה רבה עד עכשיו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים