עבור לתוכן

חום המעבד ב AMD

Featured Replies

פורסם

[glow=red, 2, 300]איזה בסדר - אתם נורמליים?[/glow]

הטמפרטורות האלה תקינות על פי המפרט של AMD ומתאימות למצב בו המארז אינו מקורר כמו שצריך - זה לא אומר שזה תקין!

עבודה לאורך זמן בטמפרטורות כאלה תגרום לך להרבה תקיעות של המחשב ומסכים כחולים.

ניתן להוריד את הטמפרטורה על ידי איוורור נכון של המארז - יש מספיק מדריכים באינטרנט בנושא וגם באתר הזה.

אצלי ירדו הטמפרטורות בערך ב 14 מעלות על ידי התקנת 4 מאוררים במארז.

כצעד ראשון עד שתתקין מאוררים אני ממליץ לך לעבוד עם מארז פתוח - מנסיון זה יוריד לך כ 8-10 מעלות.

איזה שטויות. חבל על הזמן :) המעבד לא נתקע ולא עושה בעיות במטמפרטורות האלה. אין מסכים כחולים, אין תקיעות, ואין האטות. מי שמנסה למכור לך כאלו שטויות זה רק אנשים שהשקיעו הרבה כסף על קירור ולא רוצים שאחרים יחשבו שהם פראירים :)))

לגבי האוורור הנכון במארז - עם האורור הנכון באמת אפשר להוריד את הטמפרטורות בצורה דרסטית השאלה היא - למה !?

בנוגע למארז פתוח - זו עוד שטות. מארז בנוי כך שזרימת האויר בו תהיה אופטימלית כאשר הוא סגור לחלוטין, וכך האויר זורם מקידמת המארז לעבר חלקו האחורי. כאשר המארז פתוח, אויר נכנס מכל כוון ואין לו מאיפה לצאת ! יש מערבולות, והרבה רעש - אבל אין קירור ! בקיצור - לא מומלץ במיוחד.

תאיר את עיני בבקשה איך בדיוק תהיה זרימת אויר במארז סגור ללא מאוררים?

לגבי שאלתך מאיפה יצא האויר במארז פתוח אני מניח שהוא יצא מהחלק הפתוח - הגיוני לא?

לפי ההסבר שלך ניתן להבין שבמארז פתוח אויר רק נכנס ולא יוצא - צריך מאוד להזהר שהמארז לא יתנפח מכל האויר שנכנס [glow=red, 2, 300]ואולי אפילו יתפוצץ[/glow] - ממש הפחדת את הבחור.

אתה מוזמן לנסות בעצמך - תמדוד טמפרטורות עם מארז סגור ופתוח ותראה מה התוצאות. (אל תחשוש מהתנפחות המארז - סתם צחקתי)

ועכשיו בצורה רצינית ואין לי כל כוונה להעליב אותך, זכותך לעבוד עם המחשב שלך באיזו טמפרטורה שתרצה.

טמפרטורה של 70 מעלות היא גבוהה מידי לכל מעבד (כן גם מעבדי פנטיום 4 מגיעים לטמפרטורה כזאת ללא איורור).

עבודה בטמפרטורות כאלה תגרום להרבה תקלות ולהורדת אמינות כל המערכת לאורך זמן. אם זה לא מטריד אין עם זה שום בעיה אבל בבקשה אל תייעץ זאת לאחרים. תכנס לכל אתר חומרה רציני באינטרנט ותגלה שהטמפרטורה המומלצת היא לא יותר מ 50 מעלות ורצוי כמה שפחות.

המחשבים המודרניים מיצרים הרבה חום,המעבדים חמים,כרטיסי המסך חמים,דיסקים צורבים וכונני CD מיצרים המון חום וגם הצ'פסט מתחמם מאוד. כל החום הזה צריך למצוא את דרכו החוצה מהמארז מפני שכל הרכיבים מקוררים בעזרת אוויר. במידה והאויר נשאר במארז לא ניתן יהיה לקרר את כל הרכיבים ותקלות יתחילו במוקדם או במאוחר.

חלפו הימים של ה 486 שקורר בעזרת היטסינק עלוב.

היום הדגש בבנית כל מערכת מחשב מודרנית הוא קירור נכון. תסתכל על מארז של שרת אפילו מאוד ישן ותראה כמה מאמץ הושקע בקירור ואיורור נכון.שרתים יושבים תמיד בחדרים שמקוררים לטמפרטורות נמוכות מאוד ובכל זאת הם מאווררים כמו שצריך.

התחום הכי לוהט היום בתחום המחשבים (תרתי משמע) הוא תחום הקירור. ישנה פריחה עצומה של יצרני היטסינקים, מאוררים, ערכות קירור מים

מארזים עם דגש על איורור ומארזי אלומיניום שיתרונם בפיזור חום יעיל (וגם פתרונות איזוטריים כמו מקרר למעבד,מארז ממוזג ולוחות פלטייר שמורידים את הטמפרטורות קרוב או מתחת לאפס מעלות).

לצערי כמו בכל תחום לוקח זמן עד שדברים מגיעים לישראל גם מבחינת ידע ומודעות וגם מבחינת ציוד ולכן אנחנו נמצאים במצב בו נמכרות היום מערכות פנטיום 4 ו AMD עם מארזים זולים שלא מתאימים עבורם ולכן יש הרבה תקלות.

אני לא צריך להזכיר לך שאנחנו חיים במדינה חמה מאוד ולכן נושא הקירור חשוב אצלנו שבעתיים.

נכון שקירור יוצר גם רעש ועם זה נאלץ לחיות בזמן הקרוב.המון מחקר וכסף מושקע היום בפתרונות קירור שקטים יותר אבל זה כבר נושא אחר.

בברכת יום נעים וקריר

פורסם

חאלס עם השטויות האלה :bash:

כמה אפשר ?

איש , שמע 70 מעלות זה מורמלי ביותר למעבד שלך , מכיון שהוא בנוי לעבוד בכאלה טמפרטורות

כמובן שמומלץ להוסף קצת איוורור למארז מאוורר או שנים אבל זה לא הכרחי

המחשב יעבוד נורמלי לחלוטין בטמפרטורה הזו

מה שאי אפשר להגיד על ינטל כמובן ..

פורסם

אני במקומך הייתי מוסיף כמה מאווררים דחוף...

ועד אז הייתי פותח את הדלת כדי שיהיה קצת אוויר לדחוף על המעבד.

It can never get too cold!!!

פורסם

כמובן שמומלץ להוסף קצת איוורור למארז מאוורר או שנים אבל זה לא הכרחי

זה ועוד איך הרכחי,

זוג מאווררים במארז זה מינימום הרכחי בכל מחשב מודרני.

המטרה היא לא לסחוב את המחשב על הגבול.. ולקצר את חיי הרכיבים.

פורסם

הלו זה פורום קירור או קורס בישול מעבדים למתחילים?

70 מעלות למעבד זה לא חם - זה לוהט! אסור לעבוד בחום כזה בשום אופן!

מדהים שבפורום המוקדש למודינג קירור ואובר קלוקינג אומרים למישהוא ש 70 מעלות זה תקין.

בהתחלה עוד חשבתי שפשוט מתלוצצים. במיוחד הבדיחה על זרימת אויר אופטימלית במארז סגור וללא מאוררים. :) :) :)

קצת עובדות :

מעבד 1800+ עם ליבת Palomino מוציא הספק של 66W - כמו נורת ליבון ביתית - ניסיתם להחזיק פעם נורה כזאת ביד כשהיא פועלת?

זוהיא כמות החום שהמעבד מוציא ואם אתם לא רוצים שישרף כמו שקורה לנורות הללו צריך לקרר אותו כמו שצריך!!

גם מעבדי פנטיום 4 מהדור שלפני ה Northwood הוציאו הספק דומה אבל שלא כמו ב AMD הם מגיעים עם צלעות קירור בגודל 70X90 מ"מ ומאורר 70 מ"מ. לעומת זאת AMD בחרו למכור לנו מאורר בגודל 60X60.

זאת ועוד - המפרט הטכני של AMD קובע שהמעבדים שלהם יכולים לעבוד בטמפרטורה של 90 מעלות וטמפרטורת סביבה של 45 מעלות.

נשמע מאוד מרשים ובהחלט מרגיע,אילה שהנתונים הללו לא קשורים למציאות. עבודה בטמפרטורה כזאת תשרוף מיד את המעבד עם עוד כמה חלקים יקרים במחשב שלכם.

רכיבים אלקטרוניים מתוכננים לעבוד בטמפרטורת החדר ולא מדובר על חדר ישראלי חם. עבודה מעל טמפרטורת החדר גורמת לירידה באמינות עם העליה מטמפרטורה.

לסיכום - [shadow=blue, 2, 500]70 - מעלות זה לא תקין[/shadow]

[glow=red, 2, 300]לקרר ומהר[/glow]

פורסם

לא, אתה טועה. 70 מעלות זה בסדר גמור, סביר, לAMD, אני לא אוהב לעשות את זה, אבל אתה מכריח אותי:

מעבדים מתוצרת AMD יכולים לעבוד בלי בעיות בטמפרוטורה של מעל 70 מעלות.

רכיבים אלקטרונים זה סיליקון, וסיליקון בסדר ב75 מעלות.

הנתונים מאוד קשורים למציאות, ואני פגשתי בAXP כשהוא עבד ב73 מעלות, בערך חודש

פורסם

לא, אתה טועה. 70 מעלות זה בסדר גמור, סביר, לAMD, אני לא אוהב לעשות את זה, אבל אתה מכריח אותי:

מעבדים מתוצרת AMD יכולים לעבוד בלי בעיות בטמפרוטורה של מעל 70 מעלות.

רכיבים אלקטרונים זה סיליקון, וסיליקון בסדר ב75 מעלות.

הנתונים מאוד קשורים למציאות, ואני פגשתי בAXP כשהוא עבד ב73 מעלות, בערך חודש

צר לי לאכזב אותך אבל המוליכים בתוך המעבד עשויים מתכת (אלומיניום או נחושת) ורק עטופים בסיליקון. המוליכים הללו מאוד דקים - 0.13 מיקרון בדור האחרון של המעבדים - פחות מעובי שערה, ולכן גם ניתכים בקלות.

סיליקון לידיעתך אינו מוליך.

ואם פגשת ב XP שעובד חודש ב 73 מעלות אתה מסיק מזה שזה תקין? תבקר אותו בעוד שנתיים ותשאל מה שלומו.

תבדוק גם כמה תקלות היו לו.

אם אתה חושב שאני טועה תביא עובדות.

[glow=red, 2, 800]לכתוב דברים באותיות גדולות לא מחזק את הטיעון שלך[/glow].

תכנס לכל אתר חומרה רציני מחו"ל ותבדוק מה הטמפרטורות המומלצות.

בכל מקרה זה המחשב שלך - תעבוד איתו איך שאתה רוצה אם לא חבל לך על הכסף.

פורסם

הAMD שלי עובד ב49 אבל לא חשוב.

אני כותב את זה בגדול כי כתבתי בקטן הרבה יותר מדי פעמים. 73 מעלות, משחק של MOHAA במקסימום גרפיקה, ולא היו בעיות.

פורסם

היי macrot

גם לכתוב הרבה פעמים או לכתוב באותיות גדולות לא מחזק את הטיעון שלך.

אתה כותב באופן סתמי " 73 מעלות זה בסדר", אתה יכול להסביר מאיפה לקחת את הנתון הזה?

תמצא לי בבקשה אתר אחד באינטרנט שכותב שטמפרטורה כזאת היא תקינה.

כמו שכתבתי קודם מה שאתה עושה עם המחשב הפרטי שלך הוא ענינך בלבד אבל למה להכשיל אחרים? המחשב שלך עובד ב 49 מעלות ואתה חושב שמעבד של מישהוא אחר יכול לעבוד ב 73 מעלות - זה 50% יותר. זה בדיוק ההבדל בין מחשב תקין למעבד שרוף.

גם זה שראית מחשב עובד חודש ב 73 מעלות לא אומר שלא נגרם לו כבר נזק או שיגרם בעתיד (כנראה הקרוב).

אני נהגתי פעם חודש ללא מספיק שמן באוטו שלי כי לא שמתי לב שהיתה נזילה, הרכב עבד שנה שלמה בצורה תקינה לחלוטין ואז הלך המנוע.

האם זה אומר שאפשר ליסוע ללא שמן במנוע? האם 100CC שמן זה מספיק? - לא יודע אבל צריך לבדוק לא להצהיר סתם הצהרות.

רק למען הסר כל ספק - הויכוח שלי איתך הוא עקרוני ולא אישי - אני פשוט עונה על מה שכתבת. אז על תעלב או משהוא אין לי כל כוונה כזאת גם דעתך חשובה אך היא צריכה להיות מנומקת באופן סביר.

חבל שגם בפורום שמטרתו לדון בנושא קירור המודעות כה נמוכה.

לכל מי שיש עדין ספק מצורף קישור לאתר Toms hardware בו נבדק מה קורה למעבדים כאשר מסירים מהם את צלעות הקירור.

למי שאין סבלנות או לא קורא אנגלית אספר בקצרה כי מעבד AMD נשרף מיד ברגע שהוסר ממנו גוף הקירור. מעבד אינטל המשיך לעבוד במהירות מופחתת כי הוא כולל מנגנון הגנה למקרה כזה. הדור האחרון של מעבדי AMD כולל גם הוא חישן פנימי למדידת טמפרטורה ולוח האם אמור לכבות את המחשב במקרה של עליה קיצונית בטמפרטורה. הבעיה היא ש AMD החלה לחייב יצרני לוחות להוסיף את ההגנה הזאת רק בחודש האחרון כך שמרבית לוחות האם לא תומכים בכך.

קישור לכתבה המלאה : http://www6.tomshardware.com/cpu/01q3/010917/index.html

כתבה נוספת באתר over clockers.com בנושא קירור : AMD לא ממליצים לעבור את ה 65 מעלות בשימוש רגיל ('מעבד תמלילים ואינטרנט - לא משחקים) - ההמלצה של האתר הוא לא לעבור את ה 45 מעלות.

קישור לכתבה - /http://www.overclockers.com/tips400

פורסם

כמובן שזה לא אישי.

אני ראיתי מעבד שלאורך זמן עבד ככה, ולא היו בעיות, אז לדעתי זה בסדר.

אמנם, 50 אחוז יותר ,אבל תקין. אני יודע שעדיף לא לעבור את ה65 מעלות אבל (ופה, כמוך, אני נכנס למטאפורות) גם קוטג', שפג תוקפו ב17 לחודש, גם ב18 הוא בסדר, כי זה זמן ביטחון.

מודעות כה נמוכה? לא הבנתי אותך. אתה אומר לי, שאני חסר ידע בקירור? אז אני חושב שאתה טועה. אתה מוזמן לחלוק עלי.

אגב, 45 מעלות, כי באירופה ובארה"ב, הטמפרטורה הממוצעת היא נמוכה משמעותית מכאן. אני, כשהיתי בשיקגו, בקיץ,היה 20 מעלות...

פורסם
אגב, 45 מעלות, כי באירופה ובארה"ב, הטמפרטורה הממוצעת היא נמוכה משמעותית מכאן. אני, כשהיתי בשיקגו, בקיץ,היה 20 מעלות...

:bash:

זה לא הגיוני בגרוש,

ומעבר לכך - זה טיפשי.

45 מעלות זה 45 מעלות - לא משנה איפה אתה משתמש במחשב.

הם ממליצים לך על טמפ' עבודה אידאלית למעבד.

ברור שהוא יכול לעבוד ב 90 מעלות, השאלה היא כמה זמן, וכמה הודעות שגיאה תקבל...

פורסם

כפי שכבר אמרתי המעבד יכול וגם עובד ללא כל תקלה ב 75 מעלות אפילו במשך כמה חודשים , אבל :

זה ממש לא בריא למעבד לעבוד בטמפרטורה כזו .. :asthanos:

ורצוי מאוד לקרר אותו , בגבול הסביר לא צריך להגזים .

וכן כשעובדים בטמפ' גבוהות יש יותר סיכוי להודעות שגיאה וקריסות מערכת ..

לכן אני ממש לא ממליץ לאף אחד לעבוד בטמפרטורות של מעל 70 מעלות ורצוי אף לא לעבור את ה 65 מעלות ,

לעבודה תקינה וחלקה של המערכת .

ובנוסף אל תשכחו שכשטמפרטורת המעבד עולה, עולה גם טמפ' לוח האם ..

פורסם

AMD אומרים שהמעבדים שלהם סובלים מהתחממות יתר ????? אולי אם להשוות אותם ל INTEL אז הם חמים אבל מי אמר שבשביל AMD זה חם ????? :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

פורסם

אני חושב שהנושא הטיפשי הזה של הטמפרטורה מוצא די והותר...

לא צריכים יותר דעות/עובדות בשביל זה...

יאללה לעבור הלאה מספיק לשחק בשטויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים