עבור לתוכן

Floppy & IDE Sleeving - תמונות חדשות בעמוד 2

Featured Replies

פורסם

כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית.

הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר):

img06556jj.th.jpg

חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו):

img06584kr.th.jpg

את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית:

img06608cq.th.jpg

התוצאה הסופית:

img06626ci.th.jpg

בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצבע את זה. במקורו, הכבל יכול היה לחבר שני כונני דיסקטים אבל הסרתי את המחבר האמצעי במחשבה שאצטרך את כל אורך הכבל. מסתבר שסתם יצא לי כבל ארוך אבל זאת לא בעיה. אני מקווה שמישהו אולי יקבל מהתמונות האלה רעיון כלשהו למודינג/sleeving.

נ.ב.

עוד כלי למאגר כלי העבודה של המודר - מכונת תפירה! ;D

פורסם

כל הכבוד ;) יצא ממש יפה..

באמת רצוי לצבוע את זה.. אלא אם כן אתה מתכנן מודינג בסגנון צבאי.. ואז זה יכול להיות אחלה.

רצוי לשים משהו בקצוות שזה לא יהיה רופף... משהו להדק את זה. (אפשר אזיקון, דבק חם.. )

פורסם

מקורי ביותר! וגם נראה טוב :yelclap:

פורסם

נחמד מאוד!

פורסם

רעיון מקורי :).

פורסם

נחמד ! באמת כדאי לצבוע את השק פק"ל הזה

פורסם

רעיון יפה מאד, חוסך את הכסף על ה sleeving היקרים שיש בשוק.

אבל אתה יודע מה עשיתי עם הפלופי שלי? העפתי אותו החוצה, גם ככה אני חושב ששרפתי אותו :bash:.

פורסם

רעיון יפה מאד, חוסך את הכסף על ה sleeving היקרים שיש בשוק.

אבל אתה יודע מה עשיתי עם הפלופי שלי? העפתי אותו החוצה, גם ככה אני חושב ששרפתי אותו :bash:.

חחחחחחחחחחחח

הדרך הכי טובה לשפר זרימת אוויר זה פשוט להוציא דברים שמפריעים לו

פורסם
  • מחבר

עדכון - אותו sleeving נעשה גם לכבל ide ישן. כבל זה יחליף את כבל ה cdrom שלי:

img06716yu.th.jpg

(אפשר לראות את השריטות שנוצרו כשהפרדתי את החוטים)

img06722wg.th.jpg

img06747yk.th.jpg

חשבתי שאפשר להפריד רק את חמשת הסנטימטרים הראשונים בכל קצה אבל מסתבר שיוצא מזה כבל קשיח למדי, אז הפרדתי את החוטים לכל האורך. כרגע שני הכבלים מתייבשים משכבה ראשונה של צבע והתמונות החדשות יגיעו כנראה מחר.

פורסם

תתחדש על הכבל המעוגל החדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תתחדש על הכבל המעוגל החדש :xyxthumbs:

תודה, ועוד עדכון אחרון של שני הכבלים הצבועים:

img06812on.th.jpg

img06828rv.th.jpg

לא בדיוק מה שרציתי אבל עדיף על מה שהיה קודם. חיברתי את כל העסק למחשב שלי וניסיתי להפעיל אותו.

ניסיון ראשון - לא מזהה בכלל את ה cdrom ונעלם גם הארדדיסק אחד.

ניסיון שני - הפכתי את החיבור של ה cdrom והבעיה נפתרה.

למי שתוהה איך החיבור היה הפוך, הכבל שעיגלתי היה ישן ובלי הבליטות שמראות את הכיוון הנכון, וגם עם הצבע השחור על הכבל אין לי מושג איפה נמצא חוט מספר 1 (האדום).

ועוד תמונה לסיום, ככה המחשב שלי נראה עכשיו:

img06836go.th.jpg

(זה לא לד בין שני ההארדדיסקים, סתם קבל)

אני יודע, זה נראה מחפיר. מודינג יותר רציני יגיע בהמשך.

פורסם

יפה מאוד תתחדש

פורסם

עבודה מצויינת,אהבתי:).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים