עבור לתוכן

תאורה קידמית במארז

Featured Replies

פורסם

שלום - יש לי בצד הקידמי של המארז 2 פסים (אחד בכל צד) של נורות לד כחולות, הרגע שמתי לב שהפנסים בצד השמאלי פשוט לא עובדים, ז"א..האור פשוט כבוי, מה זה אומר? ולמה רק בצד אחד?

תודה,

פורסם

המארז בן שבוע או שנה? עים לא היה נגד אז שבוע ועוד מעת גם לא יהיה לך שני הם נשרפו

פורסם

אני חושב שפשוט אחד הלדים שם נשרפו.

תפתח את הפאנל הקדמי, ותחליף את הלד.

אם אתה צריך עזרה נוספת אתה מוזמן לשאול.

פורסם

אני חושב שפשוט אחד הלדים שם נשרפו.

תפתח את הפאנל הקדמי, ותחליף את הלד.

אם אתה צריך עזרה נוספת אתה מוזמן לשאול.

נכון הלשד נשרף

תפרק תפאנל תלחים אותו החוצה ותשים חדש

בהצלחה

פורסם

היי

לפי מה שאתה אומר - יש לך מארז כמו שלי ;D

אם כבר אתה מחליף - הייתי מציע לך להחליף צבע (אם אתה רוצה)

להוסיף עוד זוג לדים למעלה בצבע שונה (מוד נחמד)

או אפילו להתחיל פרוייקט על המארז ;)

והלדים כן באים עם נגד, אצלי הם לא נשרפו מעולם

113jl.jpg

דוגמא לתמונה ש"אחרי"

פורסם

אתה יכול להיות עוד יותר יצירתי ולחבר "SUPER LED" - לד שמחליף צבעים

זה יצא אחלה. אתה יכול למצוא ברוב חנויות האלקטרוניקה.

פורסם

סופר לד זה לא לד שמחליף צבעים, אלא כינוי למה שנקרא בשפה "מקצועית" (:silly:) לד UB, או אולטרא-ברייט.

[למרות שכבר ראיתי מקרים של לדים גדולים במיוחד (מבחינת גודל פיסי) שנקראו סופר לד. אבל זה בד"כ מתייחס ל-UB]

לד מחליף צבעים נקרא פשוט לד מחליף צבעים...

בכל מקרה, אני לא הייתי ממהר להחליט שהלד נשרף - לא כל כך פשוט לשרוף לד אם לא משחקים עם המתח והזרם שלו...

לדעתי יותר סביר שאיזשהו חיבור התנתק - במקומך הייתי בודק את החיבורים (ללוח-אם או לספק, לא יודע איך זה במארז שלך).

פורסם
  • מחבר

תודה חבר'ה, אקח את כל ההערות שלכם לתשומת ליבי.

תודה !

פורסם

סופר לד זה לא לד שמחליף צבעים, אלא כינוי למה שנקרא בשפה "מקצועית" (:silly:) לד UB, או אולטרא-ברייט.

[למרות שכבר ראיתי מקרים של לדים גדולים במיוחד (מבחינת גודל פיסי) שנקראו סופר לד. אבל זה בד"כ מתייחס ל-UB]

לד מחליף צבעים נקרא פשוט לד מחליף צבעים...

בכל מקרה, אני לא הייתי ממהר להחליט שהלד נשרף - לא כל כך פשוט לשרוף לד אם לא משחקים עם המתח והזרם שלו...

לדעתי יותר סביר שאיזשהו חיבור התנתק - במקומך הייתי בודק את החיבורים (ללוח-אם או לספק, לא יודע איך זה במארז שלך).

בכל אופן אני מכיר את הלד שמחליף צבעים בתור SL ככה אני מבקש בחנויות אלקטרוניקה והם יודעים על מה אני מדבר אז כנראה שבכל זאת יש אנשים שקוראים לזה כך.

UB זה הלדים החזקים פשוט... כמו במאווררים צבעונים וכ"ו.

פורסם

ועדיין, המונח "סופר לד" משמש בד"כ לתיאור לדים UB.

תריץ בגוגל חיפוש על "super led" ותראה מה תקבל בתוצאות.

לדים צבעוניים נקראים למשל (RGB led (Red Green Blue.

בכל מקרה, זה ממש לא קריטי... ויכול להיות שבחנויות שבהן אתה קונה התרגלו למשהו אחר.

פורסם

גם אצלי זה קרה נישרף לד תוך שבוע ועוד אחד אחרי עוד שבוע פשוט לא היה נגד

פורסם

אני לא כל כך מבין בזה-הנגד אמור לבוא בתוך הלד?, אם כן אז איך יכולים להיות לדים בלי נגדים?(כן אני יודע שזה נשמע דפוק)

פורסם

אני לא כל כך מבין בזה-הנגד אמור לבוא בתוך הלד?, אם כן אז איך יכולים להיות לדים בלי נגדים?(כן אני יודע שזה נשמע דפוק)

הנגד מחובר ללד בהלחמה הוא לא בתוך הלד

הלד הוא דיודה שמפיצה אור

תפקיד הנגד הוא שהלד לא ישרף כי אם לא תשים נגד הלד ישרף לך תוך כמה שניות

פורסם

הנגד מחובר ללד בהלחמה הוא לא בתוך הלד

הלד הוא דיודה שמפיצה אור

תפקיד הנגד הוא שהלד לא ישרף כי אם לא תשים נגד הלד ישרף לך תוך כמה שניות

כן, אני יודע שלד זה דיודה, ואנ יודע שתפקיד הנגד הוא מן הסתם ליצור התנגדות למתח, אבל למשל כשאתה קונה לד הוא תמיד אמור לבוא ביחד עם הנגד לא?

פורסם

לא - לד זה דבר אחד ונגד זה דבר אחד, שאתה קונה לדים הם לא מבאים לך עם זה נגדים, אתה צריך לקנות את הנגדים.

במקרה שאתה קונה מוצר שיש בו לדים בנויים אז הנגד כבר יהיה מחובר בהלחמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים