עבור לתוכן

GPS

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בקשר למסך תשים במכשיר מסך OLED גמיש, הוא הרבה יותר עמיד.

אני לא בטוח באשר למידת ההתאמה של מסך כזה לשימוש באור שמש ישיר וחזק (מה שLCD רפלקטיבי יעשה היטב).

• תגובות 91
  • צפיות 15.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

כל העבוד :yelclap:. ממצפה לעדכונים :). אה ואתה שומר לי אחד כשזה יצא כן :smile1: ?

פורסם

פרויקט נהדר :yelclap:

כל הכבוד.. וקח ת'זמן... :silly:

פורסם
  • מחבר

הדבר הנוכחי שמתבצע הוא כתיבת ספריית XML.

נתחיל ב"מה זה" - XML היא שפה טקסטואלית מאוד פשוטה (מזכירה מעט HTML במבנה שלה) שנועדה לתאר נתונים.

למה אנחנו צריכים את זה? בשביל שני דברים:

1. הקונפיגורציה של המכשיר - תחשבו על מעין קובץ registry אחד שמכיל את הקונפיגורציה לכל התוכנה שבמכשיר (בדיוק כפי שבתיאוריה, הregistry של הwindows מאגד את כל הקונפיגורציה של האפליקציות השונות במערכת).

היתרון בXML, מעבר לפשטות וההתאמה המושלמת שלו לאכסון עצי מידע כמו מידע קונפיגורציה, היא שהוא סטנדרטי. הרעיון הוא לאפשר עריכה של הקונפיגורציה

מתוך הPC, אם בכך יחפוץ המשתמש - יתחבר עם USB למכשיר, ויערוך את קובץ הקונפיגורציה על המחשב (כמובן שניתן לשנות את הקונפיגורציה מתוך המכשיר).

2. קבצי המסלולים - אנחנו נעבוד עם פורמט פתוח בשם GPX, שהוא סטנדרט מבוסס XML לצורך תיאור מסלולים, נקודות ציון ושאר נושאי ניווט.

דוגמא לקבצי GPX ניתן למצוא כאן: http://www.kimdara.com/gpx

כך שאנו צריכים את הXML לשני הדברים.

בהתחלה, רציתי להשתמש בספריה מוכנה לצורך עבודה עם XML; קיימות מספר כאלו - Xerces, libxml וכו', החסרון הוא שהן מנופחות מאוד (מכילות המון כלים אחרים לעבודה עם XML), לוקחות מאוד קילובייטים של זכרון וללא התאמה מקיפה, לא היו מתאימות למכשיר שלי (או כמעט כל סביבת Embedded אחרת).

הפתרון היה לכתוב ספריה בסיסית שלי, שעושה שימוש בSAX, אלו ראשי תיבות של Simple API for XML.

הSAX אינו בדיוק תקן מסודר, אלא קונספט שמומש בJava בתחילה, ואז הוסב למספר שפות אחרות.

לא מימשתי משהו תואם SAX לחלוטין, אבל כן עקבתי אחרי הרעיון (אני עושה מזה יותר עניין מאשר שזה באמת - זה קונספט מאוד פשוט.. Simple, זוכרים?).

בכל מקרה, הספריה כמעט הושלמה (למעט תמיכה בNamespaces שאני מתכנן להוסיף היום), כך שאולי בקרוב אוכל לעבור לדבר הבא (כתיבת מודול הקונפיגורציה עצמו, עבודה קלה למדי במקרה הזה). אח"כ צריך להעביר את כל העסק הזה לסביבת העבודה הסופית (אני כותב את הספריה הזו על Visual Studio, כמו כל ספריה אחרת - מאוד נוח... רק בסוף אני מעביר את זה למכשיר).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אח, כלכך הרבה השתנה.

נתחיל בקופסא: מה שעשינו עד עכשיו יוצר בעיות קשות לCNC. עמדנו להכין מודל, ורצינו לבדוק כמה יעלה לייצר את זה בייצור המוני (מעל 500 לשנה).

הספקים אליהם פנינו התלוננו שזו קופסא מסובכת, אז אי לכך ובהתאם לזאת, הקופסא עוברת מקצה שיפורים מקיף בפעם השניה, עם שינוי עיצוב קל.

המטרה היא בעיקר חלק פנימי פשוט יותר.

אין עוד הרבה מה לספר, מעבר לזה שיש לנו רעיון מגניב למדי ו - כשיהיו תמונות, תראו.

וההמשך בתוכנה:

הXML הסתיים בהצלחה (בנתיים, תמיד יש מה לשפר\להוסיף וכו').

בשלושת הימים האחרונים התרכזתי בהפעלת המעבד החדש (זה עם הפלאש המוגדל). הוא עבד, אבל במצב USB זייף - נתקע בצורה משונה למדי.

מסתבר שעם הגדלת הפלאש, השתנה משהו בטיימינג הפנימי של המעבד, שגורם להתנהגות מעט מוזרה בקוד מסויים. לאחר יום וחצי של ייאוש ותסכול, הבעיות נפתרו.

לא רק זה, אלא שגם הוספתי למכשיר יכולות FDISK - הוא עולה, מזהה שהפלאש שלו ריק, ויוצר בו Partition.

וכן, הPartition הזה עכשיו מופיע תחת הWindows (כשיש חיבור USB, כמובן) ששואל, ברוב אדיבות, האם לפרמט.

לאחר מכן, מתקבל דרייב (בגודל 120K, זה הגודל הסופי שלו) פונקציונאלי לחלוטין, ואפילו מפתיע לטובה מבחינת מהירות (ההשקעה משתלמת, מסתבר). אני כלכך גאה בסמור :smile1:

באמת שקשה לי להסתיר את השמחה שלי כרגע. זה שהפלאש הפנימי עובד כפי שהוא עובד זה מעולה, עכשיו נשאר לטפל בפלאש החיצוני (כרטיס זכרון), כשהוא יגיע.

ובנתיים, אני בודק את מימוש הFAT (זוכרים שכתבתי אחד תחת Visual Studio והעברתי למכשיר? עכשיו הגיע הזמן לבדוק האם אני מסוגל לקרוא, בעזרתו, את המידע שהווינדוס כתב לתוך הפלאש של המכשיר).

יהיה מעניין... :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

שלכם,

ס. אכזר

פורסם

אכן פרויקט, אמממ, אין לי אפילו מילים להגדיר אותו

פשוט :yelclap: :yelclap: :yelclap:

המון בהצלחה!

ומצפה לתמונות המוצר המוגמר !!!!!!!!!! :jump: :jump:

• 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז מה יש לנו כרגע:

* קונפיגורציה מלאה ועובדת (מבוססת קבצי XML - מאגניב)

* תכנון מכאני עוד יותר עדכני

* מצפן (כוללים מצפן אלקטרוני בפנים)

* מלא שיפורי תוכנה

* GPS מתפקד (!), שאני כרגע כותב לו את הפרוטוקול תקשורת

כן, זה הואט עד כדי חריקה צורמת, אבל אין מה לעשות - יש לי עבודה (אמיתית) :'(

זה לא עצר. חלילה. זה רק הולך ומשתפר. אנחנו משקיעים בזה הרבה זמן. בנתיים אנחנו עומדים בתאריך היעד שלנו - אמצע 2006.

יהיה עדכון משמעותי בקרוב.

פורסם

אני עדיין ממליץ לך על מסך OLED גמיש שיותר ברור מLCD וגם בשמש ואין לו השתקפויות.

e_paper_wh.jpg

פורסם

אני עדיין ממליץ לך על מסך OLED גמיש שיותר ברור מLCD וגם בשמש ואין לו השתקפויות.

אתה גם ככה צריך לשים מעליו זכוכית להגנה ככה שזה לא עוזר נגד השתקפות

ומה עוזר לך גמיש?

פורסם
  • מחבר

Burton צודק, גם כך תהיה מעליו שכבת פלסטיק שקוף, כך שלהשתקפויות אין כלכך משמעות כאן.

מסכי OLED הם כרגע בעלי בהירות נמוכה, ובאים בגדלים מאוד מוגבלים. זה נחמד בעתיד, אבל כרגע עדיין לא בשל.

פורסם

אני חושב שזה שייך יותר לפורום כללי .

הפורום הזה מיועד ליומני פרוייקטים על מארזי מחשב ומודינג..

אבל בכל זאת יש לי הערכה לפרוייקט שלך בלי קשר.

פורסם

מה עם איזה עדכון?... סמור איפה אתה?

פורסם
  • מחבר

מה אתם יודעים. אני שוב כאן.

הפרוייקט התקדם כל הזמן, פשוט לא הייתה לי הזדמנות לעדכן את הת'רד הזה. מה חדש אצלנו:

1) מסך חדש - כבר לא widescreen :-\ קשה עד בלתי אפשרי להשיג כיום מסכי widescreen גדולים (6 אינץ' לפחות) במונוכרום, יש רק TFT (צבעוניים), מה שאנחנו לא רוצים (משיקולי פרקטיקה, סיבוך ועלות). לכן אנחנו נאלצים להסתפק במסך 5.7", רגיל (לא רחב, כלומר 4:3). לפחות מבחינת הרזולוציה, הוא טוב בהרבה - 320 על 240 (לעומת 256 על 128 של המסך הרחב המקורי). נאלצנו עקב כך לשנות מעט את הקופסא.

2) שינויים בדלתות שבצידי הקופסא - יש לנו איזשהו קונספט מגניב אחר, בקרוב תמונות.

3) יחידת הGPS עובדת, מחוברת לכרטיס, קולטת לוויינים ומאכנת את חולון... התמיכה התוכנתית בה הושלמה, וכך התוכנה כבר יודעת איפה המכשיר נמצא.

4) הושלמה תמיכה בbitmaps לצד התפריטים; כלומר, לכל שורה בתפריט יש אייקון גרפי משלה, אם כך נרצה. מוסיף הרבה למכשיר, במיוחד שמדובר במכשיר שחור\לבן.

5) מה שעוד יותר מגניב, המודול שמטפל בהצגת נתונים גיאוגרפיים על המסך - כלומר, תרגום של נקודות אורך\רוחב לפריטים על מסך גרפי - בדרך להשלמה... הוא כבר עובד לא רע, והתמונה לפניכם:

jj12ss.th.jpg

זה הרבה יותר מסובך ממה שנראה לכם (אבל לא מסובך מספיק בשביל לעצור אותנו ;D)... הנתונים הרי מגיעים בקווי אורך ורוחב על כדור הארץ, כך שיש שם כמה חישובים מעיקים.

הקורדינטות שהוכנסו לו מסומנות בצד באדום. ניסיון להזנת אותן קורדינטות לGoogleMaps מניב תוצאה דומה, אך לא נראית זהה. יש סיכוי שאחד החישובים (המסובכים למדי, אבל הם לא שלי - לקחתי נוסחאות מהאינטרנט) לא עובד כמו שצריך, הנושא יבדק אבל בעיקרון זה עובד יופי יופי.

המודול תומך בzoom in/out למפה, והכי מגניב, גם בשני מצבי עבודה - בראשון, אתה מסתובב ביחס למפה, בשני, המפה מסתובבת ביחס אליך.

הדגלים הם תוצר של אותה תמיכה בbitmaps עליה כתבתי למעלה... יצא ממש מגניב, לדעתי כמובן.

מה הלאה:

* סיום התמיכה באובייקטים מסתובבים על מסך הניווט (חצי כיוון וכו')

* הוספת הקישורים בין האובייקטים שעל המסך (כלומר קווים שיחברו בין הנקודות)

* בניית יתר האינפורמציה שבמסך הניווט - זה תהליך שיקח זמן, אבל אפשר להתחיל אותו כבר מחר (אחרי שאני אסיים את הקווים שלעיל). מדובר בדברים כמו מרחק מצטבר, מהירות וכו' שיוצגו בצד המסך.

* הוספת תפריט גישה לכל אופציות למסך - zoom in, out..

* הוספת מידע לכל נקודת ציון שיוצג בצד המסך

ואחרי שאני מסיים את זה, זמן לחזור אחורה לרמת המערכת ולהפעיל את הfilesystem (זוכרים את הFAT שכתבתי לפני שלושה חודשים בערך? הוא עומד מוכן, רק צריך להפעיל אותו, ואז אני אוכל לקרוא קבצים מהFLASH).

לצערי, עדיין אין לנו לא PCB ולא קופסא. שניהם תלויים זה בזה, ולצערי, שניהם היו תלויים במסך. עכשיו, שהסתיימו החיפושים שלנו אחרי המסך הרצוי, שניהם יכולים להתקדם. למזלנו, זה לא מפריע לתוכנה - אני ממשיך לפתח כרגיל, ובסך הכל, זה הרוב המכריע של העבודה בפרוייקט הזה.

רק לידע הכללי, יש לנו כרגע 735KB של קוד מקור ללא הkernel (שלא אני כתבתי, ולכן אינו נכלל בחישוב; גודלו הוא בערך 160K).

לפי החישוב שלי (הערכה, לא מדעי) זה בערך 40 אלף שורות קוד... ואנחנו בקושי באמצע.

לאט לאט המערכת מתקרבת להשלמה, דברים כמו דרייברים וספריות מסתיימים, והפוקוס עובר לאפליקציה עצמה, כלומר המסכים למשתמש, מסכי הניווט, הפיצ'רים השונים וכן הלאה.

אין לי שום ספק שאם נמשיך בקצב הזה, ולא יהיו בעיות מיוחדות, נוכל להיות עם אבטיפוס פונקציונלי לחלוטין (אך ללא כל הפיצ'רים, כמובן) בסביבות פברואר, בערך 10 חודשים מהרגע שהתחלנו. כמובן, אל תשכחו שלכל מי שמעורב בפרוייקט הזה יש עבודות יומיומיות... מה שבוודאי לא מזרז את העבודה שלנו.

נגיד, ביום ראשון, הייתי כלכך עצבני על העובדה שאני צריך לחזור לעבודה הרגילה שלי שכל מה שיכולתי לחשוב עליו במהלך היום היה כלי נשק. כמובן שהפרוייקט לא התקדם הרבה באותו יום, כן? אבל היום קצת נרגעתי, והנה, תוצאות. ככה זה.

בסך הכל, הסמור הזה מרוצה מאוד.

לילה טוב ילדים.

פורסם

מגניב! בהצלחה!!!

רק שאלה: יש הבדל בין מסכי LCD וTFT? בעלות? באיכות? בסוג הנתונים המתקבלים להצגה ובדרך הפעלה? או שבכלל זה אותץו מסך?(כי נראה לי קראתי פעם LCD TFT SCREEN כצירוף סמיכות..) :-\

פורסם

בד"כ Samsung נוטים לציין TFT בהמשך ל LCD בשמות המסכים שלהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים