עבור לתוכן

קצב הביטים בשירים עד כמה הוא משפיע?

Featured Replies

פורסם

שלום.

קצר ולעניין, קצב הביטים בשירים- 128/256/320kbps

על מה הוא משפיע ועד כמה מרגישים את זה ?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

הוא משפיע על איכות השיר, לא יודע בדיוק איך להסביר את זה, אבל ככל שהקצב יותר גבוהה השיר נשמע יותר איכותי וברור. אני בעיקרון מרגיש הבדל משמעותי בין 128 ל-192 ובין 192 ל-256, אבל בין 256 ל-320 קשה לי להבחין באיכות. שיר ב-128 נשמע די רע האמת, כדאי לך לשמוע שירים רק מ-192 ומעלה (או לפחות מ-160..)

פורסם

פחות מ192 אני לא שומר במחשב כי האיכות די מגעילה :s07:

פורסם

קצב הביטים זה בעצם כמה ביטים מושמעים לך פר שנייה

ועד כמה זה אפקטיבי זה תלוי גם במערכת שלך אבל בכל מקרה ככל שהקצב עולה ככה יש פחות הבדל

פורסם

קצב הביטים כפי שכבר הוסבר כאן הוא כמה ביטים כל שנייה נשמרים בקובץ. מן הסתם ככל שהכמות גדולה יותר ישנו פחות איבוד מידע לעומת קובץ המקור, והתוצאה תשמע דומה יותר למקור. עם זאת, הקידוד הנ"ל פועל לפי מספר עקרונות שנבדקו ונמצאו נכונים לחיסכון במקום. לדוגמא, יש אלמנט שנקרא (אם זכרוני אינו מטעה אותי בנוגע לשם) כיווץ תדרים. מה שאומר שאם ישנו תדר כלשהו שנשמע בעוצמה גבוהה יותר מכל התדרים הקרובים לו, התדר הבולט הוא היחיד שאוזן אנושית תשמע ולכן אין צורך לשמור גם את שאר התדרים הקרובים.

אלמנט נוסף שניתן לשים לב אליו בקידוד ב-mp3 הוא תחום התדרים העליון. אני בטוח שתשים לב שככל שקצב הדגימה גבוה יותר, אתה יכול לשמוע בבירור רב יותר בעיקר בתדרים הגבוהים יותר (שמאבדים הכי הרבה כיוון שבדר"כ הם הכי פחות עמוסים).

אני מציע לך לקחת דיסק אודיו מקורי ולקודד אותו בכמה קצבי דגימה. תבדוק כל פעם האם אתה שומע הבדל, ואם כן אז האם לדעתך הוא שווה את הנפח הנוסף של הקובץ ותחליט מה עדיף לך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על העזרה.

:-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים