עבור לתוכן

צריכה עזרה ברזולוציית תמונה

Featured Replies

פורסם

הורדתי תמונה מהאינטרנט שהייתה ברזולוציה של 72 והכנתי לאמא שלי פלייר..

עכשיו ששלחנו את זה לבית דפוס הייתה איזו אחת שאמרה לי שהרזולוציה של התמונה קטנה מדי והתמונה יוצאת מפוקסלת וצריך רזולוציה של 300 לפחות..

יש לי כמה שאלות..

א.מזאת אומרת רזולוציה והאם איפשר לשנות אותה איך שהוא בלי לפגוע באיכות התמונה...

ב.למה התמונה יוצאת מפוקסלת בכלל אם במחשב היא נראת בסדר..

ודרך אגב הגדלתי את הרזולוציה ל300 ויצא לי מעיין מפלצת ענקית ומפוקסלת.. שכבלל לא אהבתי אם מישהו יוכל לעזור לי אני ישמח

וזה הפלייר:

[attachment deleted by admin]

פורסם

הגודל הפיזי של התמונה נקבע לפי מימדי התמונה בפיקסלים, כפול הרזולוציה.

במסך שלך אתה רואה את הפיקסלים, וכיון שהרזולוציה של המסך היא הרבה יותר נמוכה מזו של ההדפסה, על המסך זה נראה בסדר.

העצה שלי בשבילך היא שתמצא תמונה באיכות הרבה יותר טובה בשביל הרקע ותשתמש בה.

אם אתה עובד עם פוטושופ אתה יכול להגדיר את גודל התמונה לפי הרזולוציה והמימדים הפיזיים שלה.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לעשות רזולוציה 300?

ואז להקטין את הגדלים ( כאילו שמעלים את הרזולוציה הוא מגדיל את הגודל ואז אני מקטין החזרה אבל הרזולוציה נשארה 300) זה איפשרי??

ואם לא מישהו יכול לעזור לי למצוא תמונה של מסאג' יותר איכותית ברזולוציה 300 ומעלה כי אני חיפשתי בגוגל והתייאשתי-חיפסתי בעיברית...

פורסם

אי-אפשר סתם ככה לשפר את הרזולוציה של תמונה, כי בעצם צריך להשלים מידע שחסר בתמונה.

הפיתרון הסביר היחיד שאני מכיר זה למצוא תמונה באיכות יותר טובה.

אגב, לא נראה לי שחשבת על זה, אבל רוב התמונות שאתה מוצא באינטרנט באתרים מסחריים (וגם בהרבה אתרים פרטיים) מוגנות בזכויות יוצרים. אם אתה משתמש בתמונה כזו לפרסומת אתה אמור לשלם תמלוגים לבעל זכויות היוצרים.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה על הכל...

בקשר לתמונה היא נלקחה באישור והאתר ממנו נלקחה לא ביקשו כלום בתמורה אז סביר להניח שזה בסדר אם הם אישרו לי..

פורסם

אותו דבר קרה לי לא מזמן.

הכנו קרוב ל 100 תמונות בגודל A3 להדפסה בבית דפוס אבל... הרזולוציה הייתה רק 72 dpi.

אז סרקנו את כל התמונות מחדש ברזולוציה של בין 600 ל 900 שיצא ממש טוב ועשינו הכל מחדש :kopfpatsch:

טיפ: לפני שמישהו אומר לכם לעשות משהו תבררו היטב שהוא יודע בדיוק מה הוא רוצה. זה חוסך המון זמן וכאב ראש.

פורסם

עוד טיפ

עם עובדים בפוטושופ אפשר לראות כבר דרך התוכנה את הגודל האמיתי (PEINT SIZE)

ולקבוע את הגודל לפי סנטימטרים שרוצים (או לפי גודל דף- A3-A4.....) וזה עושה את העבודה הרה יותר קלה כי יודעים בערך מה האיכות תהיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים