עבור לתוכן

ניתוק בטוח של DOK

Featured Replies

פורסם

אני משתמש ב-Windows 2000 Professional SP4.

יש לי Disk On Key של SanDisk.

כאשר אני רוצה לנתק את ה-DOK מהמחשב, אני לוחץ ב-Taskbar על האייקון של ניתוק חומרה ובוחר ב-Stop.

לפעמים (עכשיו לדוגמה) כאשר אני בוחר באישור, אני מקבל את ההודעה הבאה:

The decice 'Generic volume' cannot be stopped right now. Try stopping the device again later.

ה-DOK לא נמצא בשימוש, ונסיון חוזר ונשנה בהפרשים של כמה דקות לא עוזר.

מה צריך לעשות במקרה כזה?

פורסם

יש לך בזמן הזה ספריות פתוחות מתוך הכונן או קבצים שאתה מריץ מהכונן?

פורסם
  • מחבר

לא, שום קובץ ב-DOK לא פתוח.

אפילו סגרתי את כל החלונות של המחשב שלי (גם אלה שלא קשורים ל-DOK).

חשוב לציין שהבעיה לא מתרחשת תמיד, אלא רק לפעמים.

פורסם

בכל זאת זה windows אתה לא מצפה ממנו להיות מושלם

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה כ"כ מסובך? :nixweiss:

בסה"כ ביקשתי מ-Windows לנתק חומרה בצורה בטוחה (פעולה שהוא יודע לבצע בלי בעיות), והוא אומר לי שהוא לא יכול עכשיו, שאני אנסה יותר מאוחר. :s07:

לדעתי, זה ממש גובל בחוצפה! >:(

כשאני נותן ל-Windows משימה, אני מצפה שהוא יבצע אותה באופן מיידי ולא יגיד לי לנסות יותר מאוחר (אפשר כבר לחשוב כמה משימות הוא מבצע במקביל). :pissed:

בכל אופן, פתרתי את הבעיה בכך שאיתחלתי את המחשב (לפחות את זה הוא הסכים לעשות מייד ולא אמר לי אח"כ). אחרי שהאור של ה-DOK כבה, ניתקתי אותו בצורה בטוחה. אבל זה ממש לא עסק לעבוד ככה.

:bash:

פורסם

יש תוכנית קטנה ב-Windows 2000 Resource Kit שקוראים לה OH.EXE. מה שהיא עושה, זה להציג אילו קבצים נמצאים בשימוש על ידי אילו תוכניות (תהליכים). נסה להריץ אותה עם האות של ה-DOK שלך. לדוגמא:

[tt]OH G:[/tt]

זה אמור להציג לך איזה תהליכים משתמשים במחיצה G.

אם אין לך את ה-OH.EXE הזה, אתה יכול להוריד מ-SysInternals תוכנית דומה שעושה אותו דבר. היא נקראית Handles. http://www.sysinternals.com/Utilities/Handle.html

עריכה: כמובן, שאחרי שתדע איזה תהליך בעצם נועל את ה-DOK, תוכל לסגור אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה! 8)

הורדתי את Handle ואת Process Explorer (גירסת GUI של Handle).

אני אוכל לבחון את זה בפעם הבאה שהבעיה תתרחש.

עם זאת, זה עדיין נראה לי מאוד מוזר , מכיוון ששום קובץ ב-DOK לא היה פתוח (לא פתחתי ולא השתמשתי בשום קובץ ב-DOK), וכל החלונות של Explorer היו סגורים.

נ.ב.

אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי בנושא הבא:

בעיה של ג'יבריש ב-Windows 2000

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים