עבור לתוכן

התקנת Image של Ghost מתוך DVD

Featured Replies

פורסם

יש לי ארבעה קבצי Image של Ghost (כ"א בגודל של כ-1GB). מדובר בארבעה Images שונים ולא פיצול של Image אחד גדול.

יצרתי את קבצי ה-Image באמצעות Norton Ghost 2003 ושמרתי אותם על מחיצה בדיסק הקשיח (לא צרבתי אותם באמצעות Ghost).

צרבתי את כל ארבעת קבצי ה-Image על DVD אחד (כ"א בתיקייה נפרדת) באמצעות Easy CD&DVD Creator 6 והגדרתי את ה-DVD כ-Bootable, כך שהוא יפעיל באופן אוטומאטי את Norton Ghost 2003.

ה-DVD נצרב ללא תקלות, עולה ב-Boot ומפעיל באופן אוטומאטי את Norton Ghost 2003.

הבעיה היא שלמרות ש-Norton Ghost 2003 מזהה את ה-DVD הוא לא מראה את הקבצים והתיקיות שבו, אלא מצפה שה-DVD כולו יהיה Image של Ghost. משהוא לא מזהה את ה-DVD כ-Image של Ghost, הוא מודיע שה-Image לא נצרב באמצעות Norton Ghost, ולכן אינו ניתן לקריאה.

השאלה שלי היא איך ניתן להתקין את קבצי ה-Image הקיימים על ה-DVD באמצעות Norton Ghost, או לחילופין איך אפשר לצרוב את קבצי ה-Image מחדש (מספר קבצי Image על DVD אחד) כך שניתן יהיה להתקין לבחור איזה קובץ Image רוצים להתקין באמצעות Norton Ghost?

פורסם

אתה בוחר ב- Disk From Image או Partition From Image והוא לא נותן לך לבחור את ה-Image שאתה רוצה להשתמש בו?

יכול להיות שצרבת את הדיסק עם wizard של Ghost ולא בעצמך? האם כתבת את ה-autoexec.bat בעצמך?

פורסם
  • מחבר

יצרתי את ארבעת קבצי ה-Image באמצעות Norton Ghost 2003 במצב דוס (Ghost2K3.exe בדיסקט Boot של Norton Ghost).

כל אחד מקבצי ה-Image מהווה Image של מחיצה C, ונוצר על מחיצה D.

שמתי את כל אחד מארבעת קבצי ה-Image בתיקייה נפרדת עם קובץ Readme.txt המכיל הסבר קצר על ה-Image הספיציפי.

צרבתי את ארבע התיקיות באמצעות Roxio Easy CD&DVD Creator 6 כדיסק Boot (לקחתי את ה-Boot מהדיסקט של Norton Ghost 2003), וצירפתי אליו את כל הקבצים שבדיסקט של Norton Ghost 2003 (כולל קבצים חבויים).

לאחר הצריבה, Roxio Easy CD&DVD Creator 6 וידא את השלמות של תוכן הקבצים שנצרבו ואימת כי הצריבה הושלמה בהצלחה.

ה-DVD עולה בהצלחה ב-Boot ומעלה באופן אוטומאטי את Norton Ghost 2003.

כאשר אני בוחר באפשרות Partition From Image, יש לי אפשרות לבחור קובץ Image מהמחיצות השונות שבדיסקים הקשיחים או בצורב DVD.

כאשר אני בוחר בצורב DVD, הוא לא מראה את הקבצים והתיקיות שבדיסק, אלא כותב שמדובר ב-CD/DVD Image. לאחר שאני בוחר באישור, הוא מודיע לי שה-DVD Image לא נצרב ע"י Norton Ghost ולכן לא ניתן להשתמש בו. יצרתי את ה-Images באמצעות Norton Ghost 2003, אבל לא צרבתי אותם איתו.

לצורך העניין, לא קיימת בעיה ליצור ולהתקין קבצי Image מתוך הדיסק הקשיח.

איך אפשר לפתור את הבעיה באמצעות ה-DVD שצרבתי, או באמצעות צריבת DVD חדש?

פורסם

(לקחתי את ה-Boot מהדיסקט של Norton Ghost 2003),

לדעתי פה הבעיה שלך. אני חושב שהוא מעלה את ה-Ghost עם פרמטרים מיוחדים שגורמים לו לחפש משהו ספציפי. אני מציע שתכין דיסקט boot פשוט שיעלה את ghost ולא תשתמש ב-boot המוכן. היה על זה דיון לפני חודש בערך ועניתי שם די באריכות:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=120742.0

מקווה שזה יעזור לך. שים לב שלדעתי שם הוא כן רוצה לטעון image ספציפי. כדי להמנע מזה, הייתי מוריד את הפרמטרים אחרי ghost.exe ומפעיל אותו לבד.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שיש בעיה עם הדיסקט Boot. מדובר ב-PC DOS עם תמיכה בכוננים אופטיים ועכבר באמצעות יצירה של מחיצה וירטואלית עבור הקבצים המכווצים (כדי שזה יכנס בדיסקט של 1.44MB).

הקובץ GHOST.EXE מופעל ללא פרמטרים (צירפתי את הקובץ AUTOEXEC.BAT).

יתכן והבעיה היא ש-Ghost מצפה לקובץ Image אחד בשורש, בעוד שאני צרבתי ארבעה קבצי Image בארבע תיקיות נפרדות.

אין בעיה עם ה-Boot DVD. הוא פועל כשורה.

הבעיה היא עם Ghost עצמו.

איך אפשר לסדר את זה (הפעלה של Ghost עם פרמטרים מיוחדים, גירסה שונה של Ghost)?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מאוד מאוד מוזר... עקרונית, ghost היה אמור להתייחס לדיסק כאל מחיצה ולקרוא את כל התיקיות/ קבצים בה.

אני לא מכיר את הגרסאות האחרות של Ghost (אני עובד עם Corporate), אבל אולי יש איזושהי הגבלה שאני לא מכיר... נסה אולי להשתמש בגרסה אחרת של ghost ולראות מה קורה.

פורסם
  • מחבר

אני מניח ש-Norton Ghost 2004 תומך בקבצי Image של Norton Ghost 2003, אבל אין לי את הגירסה הזו. :-\

ל-Norton Ghost 2005 אין תמיכה לאחור בקבצי Image של גירסאות 2003 ו-2004. >:(

מה שאפשר לעשות זה לצאת ל-DOS ולהעתיק את קובץ ה-Image הרצוי לדיסק הקשיח, ואז להתקין אותו מתוך הדיסק הקשיח. אבל זה לא שיטה. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים