עבור לתוכן

כמה שאלות על AMD ולא העזתי לשאול

Featured Replies

פורסם

שוב, אין ספק שלאפליקציות המדוברות עדיפה ליבה כפולה על בודדת, אבל לא על זה היה הווכוח. זה לא יהיה עדיף על שתי מערכות יחידות ליבה אלא אם כן אין לך עבודה לשתי מערכות.

• תגובות 35
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תסתכלו למשל פה:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_12.html

אז לכמה מגיע ההפרש? ל 25% עד 30% במקרה הטוב (שלא לדבר על המקרים הגרועים).

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_12.html

והנה, בתוכנות עריכה:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_13.html

ואפילו בתוכנות כמו 3DMAX תהיו רחוקים מאוד מה 100% הנוספים שמחשב נוסף יתן.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_15.html

המבחנים האלה מוכיחים את הטענה שלי

גם אם נשכח מזה שאתה משווה ל-630 שהוא בערך שתי דרגות ביצועים מעל ה-520 (שאליו צריך להשוות - 2.8Ghz עם 1MB מטמון), ה-820 עדיין מביא ביצועים שלא נופלים מה-640/550 גם ביישומים שלא מנצלים ריבוי מעבדים בצורה טובה במיוחד, ובכאלה שכן מנצלים - הוא פותח פער משמעותי. מבחינה מספרית זה לא ממש משנה מה מבחן כזה או אחר יראה - ביישומים שהם Multithreaded יהיה שיפור. איפה שהוא יצטרך להריץ 2 יישומים יהיו לו 2 מעבדים שיעשו את זה בלי בעיה, ולא יפלו משתי מערכות נפרדות, כפי שהמבחנים מראים גם במקרים האלה. בכל מקרה כפול הליבה לא ייפול משתי מערכות נפרדות בשום מקרה.

לגבי מידע - ממש לא נכון. היום עם כרטיסי רשת של גיגה אפשר להעביר מידע בקצב אדיר בין שני מחשבים במידת הצורך וללא ספק גם פה יהיה יתרון גדול כאשר כל מעבד כותב להרדדיסקים שלו, דרך הלוח שלו ומשתמש בזכרון שלו ובבקרים שלו.

גם לא נכון.

לא רק שכרטיסי רשת של ג'יגה צורכים מאמץ אדיר מהמעבד לפני שבכלל מדברים על הכתיבה לדיסק, גם אין ממש סיבה ששני בקרים יתנו ביצועים מעל אלה של בקר בודד שיש לו שני מעבדים שיטפלו בעומס הנדרש, לא עם ה-ICH5 של ה-865pe (לוח DFI 865PE-TAG), ובטח לא עם RAID 0/5 על דיסקים של SATA2, כפי שמציע ה-ICH7R שהרבה לוחות 945P מכילים. כתיבה לדיסק דורשת ממש מעט יכולות מעבד\זכרון יחסית להעברה ברשת, וזה לפני שבכלל התחלנו לדבר על החוסר נוחות בהעברות מתמידות בין המחשבים, והצורך לנהל מידע בנפרד על שניהם.

לגבי תפוקה גדולה יותר במערכת אחת מאשר שתיים - ממש לא. שני קידודים יתחרו על אותם משאבים, קידוד עם כל דבר אחר יתחרה על אותם משאבים. שני מחשבים המקודדים בו זמנית תמיד יתנו תפוקה גבוהה יותר. אין להם משאבים משותפים ומעבד +מעבד חזקים יותר משמעותית מאשר כפול ליבה כמו שציינתי קודם.

אתה מניח פה יותר מדי, אני לא רואה סיבה לחשוב שמשהו מזה נכון, אין סיבה להאמין שהם לא ייתנו בנפרד ביצועים של 520 כל אחד, בזמן שהשוואות ביצועים מראות שהם עושים את זה בלי בעיה.

לגבי "הוא יקבל מערכת אחת שמצויינת למולטיטסקינג" אתה שם לב למה שאתה אומר? אתה מבין שגם עם יתרון של 50% על מעבד יחיד במולטיטסקינג אתה תקבל מולטיטסקינג הרבה יותר טוב בשני מחשבים? יהיו לך 2 מחשבים שיעבדו בנפרד על שני דברים, והאמת שאם בשניהם יהיה HT (עוד 200 שקל למעבד השני) תקבל ביצועים הרבה יותר טובים גם מ 840. פחות נוח - כן. פחות טוב - רחוק מזה. נכון, כשלא יהיה לו מה לעשות ולא יצטרך למלטסק אז כן יהיה לכפולי הליבה יתרון באפליקציות שהן מולטיטרדד, אבל במצב של עומס - FORGET IT.

שוב פעם - אני לא רואה שום סיבה להניח שהיתרון על מעבד יחיד יהיה שונה מהיתרון של שתי מערכות. זה נכון אולי בתאוריה, זה ממש לא נכון במציאות. אתה יכול גם לצעוק באנגלית כמה שאתה רוצה, זה עדיין לא יוכיח לך את הטענה.

אם כבר מדברים על HT, אז מעבד 2.6C (או 530 לצורך העניין), לא ממש מסוגל לקודד וידאו וגם לעשות משהו כבד אחר בו זמנית. אולי גלישה באינטרנט, אבל שני יישומים כבדים באמת יהרגו אותו לגמרי. לא יהיה במקרה כזה שום מולטיטסקינג על כל אחת מהמערכות, אבל אם תשחק קצת עם מנהל המשימות של ה-820, תוכל לפנות ליבה לכל מה שתרצה.

פורסם

כל מה שאתה אומר טוב ויפה ובוא נסכם אותו:

אם מישהו צריך לקודד שני סרטים זהים לחלוטין שלוקחים שעתיים כ"א על 520 אז קידוד של שניהם בו זמנית או לחילופין קידוד הראשון ואח"כ קידוד השני על 820 (בחר את האופציה המועדפת לטעמך) יקחו פחות זמן מאשר קידודם על שני 520 נפרדים".

אני טוען כי במקרה הטוב הסיפור הזה יקח לך על ה 820, 4 שעות שהם 240 דקות בניקוי לכל היותר 30% דהיינו 72 דקות כלומר 168 דקות בעוד שעל שני 520 נפרדים זה יקח לך בדיוק שעתיים שזה 120 דקות.

תפוקה = עבודה \זמן

על ה 820 תקבל סרט ל 84 דקות בעוד שעל שני 520 תקבל סרט לשעה.

מה לא נכון בחישוב שאני עושה? אני מקווה שאתה מבין שאם תריץ את אותם שני סרטים במקביל על ה 820 לא תקבל זמן קידוד כולל של שעתיים (ונניח לשם הפשטות כי ה HT ב 520 מכובה, ונניח כי יש לך גם שני הרדדיסקים על ה 820 כשכל סרט נכתב לדיסק אחר).

דרך אגב, אני לא רואה מאיפה אתה מסיק שהמבחנים מראים כי מערכת 820 נותנת תפוקה של שתי מערכות 520.

לפי טענתך, כפול ליבה צריך לתת תפוקה כפולה מליבה יחידה.

אבל, כשאינטל מייחצנים את היונה הם מצהירים על שיפור של 20% לא 100%.

פורסם

מה לא נכון בחישוב שאני עושה?

כמו שהבנתי מההודעות שלך, אתה מכליל את השיפור מ-Multithreading של אפליקציות מסויימות כאילו שזה בדיוק השיפור מכל הרצה של שתי Thread-ים על כפול הליבה. אין שום קשר בין השניים.

אני מקווה שאתה מבין שאם תריץ את אותם שני סרטים במקביל על ה 820 לא תקבל זמן קידוד כולל של שעתיים

אני לא מבין. ה-820 נותן לך שני מעבדים. אני עוד לא ראיתי סיבה טובה להניח ששני המעבדים האלה לא ייתנו ביצועים כמו של שני מעבדים במערכות שונות.

לפי טענתך, כפול ליבה צריך לתת תפוקה כפולה מליבה יחידה.

אל תקרא לזה תפוקה כפולה. תקרא לזה תפוקה של שתי ליבות. כמו שבמשחקים ה-820 לא יציג שום שיפור, כי זה לא תפוקה כפולה, אלא תפוקה של שתי ליבות. אתה צריך לנצל אותם, כמו שהיית מנצל בשתי מערכות נפרדות או על מערכת DP.

פורסם

אני לא מבין. ה-820 נותן לך שני מעבדים. אני עוד לא ראיתי סיבה טובה להניח ששני המעבדים האלה לא ייתנו ביצועים כמו של שני מעבדים במערכות שונות.

מקפליי, אתה לא יודע לקרוא בנצמרקים, ואתה לא מבין איך מעבדים עובדים. מצחיק שאתה כותב שלא ראית סיבה טובה, כאינטגרל נתן לך לינקים לכמה וכמה דפים של בנצ'מארקים שמראים שהם לא מתקרבים אפילו לתת את הביצועים שאתה מצפה להם.

הצעה חברותית - תפסיק לכתוב שטויות בנושא הזה.

בתור אחד שעבד כמה שנים טובות ב-CG (או CAD למי שרוצה), שתי מערכות נפרדות לחלוטין יהיו עדיפות על מערכת אחת בעלת שני מעבדים (בין אם זאת מערכת עם שני מעבדים או מעבד אחד עם שתי ליבות), מבחינת ביצועים כללים אך לא מבחינת מהירות שוטפת (בזמן עבודה).

פורסם

הכונה שלו זה שהרצת ישום אחד פעמים היא בהכרח שונה מהרצת ישום אחד ב2 תרדים

בעוד שהתהליך הראשון הוא מולטיטסקינג טיבעי שאמור לתת בערך 90 אחוז מכוח המעבד שהיה במערכת נפרדת לכל ישום(100 אחוז פחות השפעת אפקטיביות של אפיקי זכרון משותפים וכו.) המקרה השני הוא הרצה של שני תרדים של ישום אחד - שזה מביא הרבה פחות שיפור אלא אם התוכנה מאוד מופשטת.

לדעתי דווקא קידוד ווידאו יכול להשתמש בצורה מושלמת ב2 תרדים על ידי קביעה שתרד אחד יקח חצי מהסרט ותרד שני יקח את החצי השני , אבל לא נראה שזה פועל ככה משום מה , אני לא מבין בDIVX ככה שאני לא יכול לענות לשאלה למה זה לא ככה

אם כי כמובן ישנה אפשרות שאני משום מה טועה לגמרי , זה שווה בדיקה על ידי מישהוא שיש לו 2 מעבדים , אני רק אומר את מה שנשמע לי הגיוני.

פורסם

MCFLY

ברגע שכל האפליקציות תהיינה מולטיטרדד ותעבורנה אופטימיזציות לכפולי הליבה אז אולי מה שאתה אומר יהיה נכון אבל היום חלק גדול של האפליקציות אינן וגם באלה שהן מולטיטרדד ראיתי מקרים מועטים בהם התפוקה של כפול הליבות מכפילה או יותר ממכפילה את תפוקת המעבד היחיד וגם אז הבעיה נראית יותר הבעיה של ה SCHEDULER של ה OS מאשר של המעבד.

פורסם

מקפליי, אתה לא יודע לקרוא בנצמרקים, ואתה לא מבין איך מעבדים עובדים. מצחיק שאתה כותב שלא ראית סיבה טובה, כאינטגרל נתן לך לינקים לכמה וכמה דפים של בנצ'מארקים שמראים שהם לא מתקרבים אפילו לתת את הביצועים שאתה מצפה להם.

אולי אני לא יודע לקרוא בנצ'מרקים, ואני יודע שאני לא מבין איך מעבדים עובדים, אבל אין שום קשר בין המבחנים שאינטגרל הביא ובין מה שאמרתי.

הצעה חברותית - תעבוד על הבנת הנקרא.

פורסם

לעולם, אבל לעולם, כפולי ליבות או שני מעבדים באותה מערכת לא יתנו את הביצועים של שתי מערכות נפרדות . בלי קשר למוטיתרדינג אם מולטיטסקינג, אלא גלל שאין צורך בשיתוף משאבים.

שתי מערכות נפרדות יתנו לך באמת ובתמים, פי 2 ביצועים ממערכת אחת, מערכת בעלת כפול ליבות בכל מקרה (בלי קשר לתוכנה) תמיד תתן לך מתחת לזה, אז אין פה שום סיבה להמליץ לו לקנות מערכת בעלת שני מעבדים או מעבד כפול ליבה על פני שתי מערכות נפרדות אם הוא שם את זה כאופציה.

לא יודע למה אתם חיים בסרט שכפול ליבות ייתן כפול ביצועים... מערכות שכבר שנים מתוכננות ל-2 (ויותר מעבדים) מוכיחות כי אי אפשר להגיע לכפול ביצועים, והייתרון של מעבד שני (גם באפליקציות שנכתבו להיות ככה, וקיבלו שיפורים במשך שנים) הוא בין 20-50% ביצועים, ולא יותר... כפול ליבות יכול להוסיף לזה קצת, אבל לא הרבה.

מקפליי - זה כי אתם רבים על דברים שונים לחלוטין, ושניכם מזיינים בשכל בלי לענות לשאלה המקורית.

-עריכה-

כמו שאמרתי (ואתה הסכמת) אתה לא יודע לקרוא בנצ'מארקים, מה שמסביר למה אתה חושב שמה שהוא שם, אינו קשור למה שאתה אומר.

אז לפני שאתה חושב שאני לא יודע הבנת הנקרא, תבדוק אם אתה בכלל מבין על מה אתה מדבר (ולמקרה ולא הבנת - מה שאמרת לא נכון ושטותי).

פורסם
  • מחבר

חלאס כבר לריב בת'רד שלי :P

אז תגידו לי,בעוד חודש (זה מתי שאני צריך ואני מדגיש את צריך! לקנות מחשב חדש) אז מה יהיה כדאי לי? לעריכה וקידודי וידאו,ו CAD (לא מתעניין בכלל בOC).

אני חשבתי שעם AMD כפול ליבה יהיה הבדל דראסטי.

פורסם

integral אתה מדבר על קידוד בו זמנית על שתי מערכות נפרדות?

סביר להניח שזה כן יתן ביצועים טובים יותר.

אבל חשבת כמה לא נוח זה יכול להיות? לחלק סרט לשתי עבודות ולבכלל לחלק את כל העבודה לשני מחשבים נפרדים?

זה דורש להעביר גיגות של מידע ממחשב למחשב, לא מדובר פה ב5 גיגה וגם לא ב10 לפי הניסיון המועט שלי, שרק העברה אפילו על גיגהביט תיקח הרבה זמן

(וזה לא ממש גיגהביט אלא הרבה פחות במציאות).

תחשוב שכל המחשב שלך היה מחולק לשניים, זה בזבוז של מקום אחסון משום שאתה צריך שכל החומר יהיה על שתי המערכות.

אם משתמשים בשתי מערכות אז סביר להניח שאחת תשמש לעריכה והשניה לדברים אחרים. לכן מערכת עם שתי ליבות תעשה זאת בזמן קצת יותר.

בכל מקרה זהו עניין של סדר עדיפויות, אם שמים דגש על זמן עריכה, לדעתי שתי ליבות עדיפות.

אבל אם הדגש על multitasking ללא חשיבות של הזמן אז גם פנטיום 3/4 עגלה יכול לשמש כפתרון.

זה גם עדיף מבחינה כספית כמובן, וזה שיקול של פותח הת'ראד.

פורסם

קודם כל, ברור שלא יתקבל 100% שיפור מאחר ויש שיתוף משאבי חומרה, אפשר להגיד "תחרות", בין שני המעבדים או שתי הליבות.

ישנן עלויות תקורה שונות שנובעות בין השאר מכך שיש כרטיס גרפי אחד וממשק אחד לזיכרון, בין השאר.

קרוב לוודאי ששני מחשבים שונים יתנו יותר ביצועים - הרי אפשר לבנות כל אחד שיתאים אופטימלית לסוג התיפקוד המיועד לו. אבל בכל מקרה, הרכבת מעבד עם יותר מליבה אחת בכל מחשב, בהשוואה למעבד "רגיל", תשפר את הביצועים יותר, ככל שרמת התוכנה "משתפת פעולה" עם ארכיטקטורה זו.

לא לכל אחד מתאים לקנות שני מחשבים (שני לוחות אם, שני מעבדים, שני סטים לזיכרונות, וכו' וכו'..) בשביל זה.

אם מבחינת סירבול/מיקום ואם מבחינת עלות ואם מבחינת כל דבר אחר.

לי, פרקטית, נראה יותר הגיוני לכוון לכפולי/מרובי ליבות. שוב - עד רמת תקציב מסויים/רמת צורך מסויים.

פורסם

קודם כל , ליבה כפולה זה יותר יקר בגלל שזה "חדש"

לעת הזאת הוויכוח לגיטימי , עד לעוד שנה בערך , שאז כפול-ליבה יהיה מעבד "רגיל"

תמיד יש ויהיה וויכוח כמה שיפורי החומרה באים לכדי ביטוי במבחן היישומים

זה נכון ל-64BIT לכפולי ליבה ל-SATA II ל-DDR2 ול-SLI וכו'

כל החידושים האלה יביאו שיפור ביישומים במוקדם או במאוחר

אגב , אפשר גם לשאול האם עדיף שני מחשבים "חלשים" על אחד "חזק"

פורסם

integral אתה מדבר על קידוד בו זמנית על שתי מערכות נפרדות?

סביר להניח שזה כן יתן ביצועים טובים יותר.

אבל חשבת כמה לא נוח זה יכול להיות? לחלק סרט לשתי עבודות ולבכלל לחלק את כל העבודה לשני מחשבים נפרדים?

זה דורש להעביר גיגות של מידע ממחשב למחשב, לא מדובר פה ב5 גיגה וגם לא ב10 לפי הניסיון המועט שלי, שרק העברה אפילו על גיגהביט תיקח הרבה זמן

(וזה לא ממש גיגהביט אלא הרבה פחות במציאות).

תחשוב שכל המחשב שלך היה מחולק לשניים, זה בזבוז של מקום אחסון משום שאתה צריך שכל החומר יהיה על שתי המערכות.

אם משתמשים בשתי מערכות אז סביר להניח שאחת תשמש לעריכה והשניה לדברים אחרים. לכן מערכת עם שתי ליבות תעשה זאת בזמן קצת יותר.

בכל מקרה זהו עניין של סדר עדיפויות, אם שמים דגש על זמן עריכה, לדעתי שתי ליבות עדיפות.

אבל אם הדגש על multitasking ללא חשיבות של הזמן אז גם פנטיום 3/4 עגלה יכול לשמש כפתרון.

זה גם עדיף מבחינה כספית כמובן, וזה שיקול של פותח הת'ראד.

שמע, כל הווכוח הזה לא רלוונטי לפותח הטרד, היות והמערכת הקודמת עוברת לאבא.

לגבי תגובתך, אני היום עובד בגדול על שתי מערכות (אפילו 3 כי לפעמים אפילו הפנטיום 3 הישן שלי שמשמש כשרת פקס נכנס לעניינים). אין שום בעיה בהעברת קבצים ואני מוצא את זה מאוד נוח. מחשב אחד מקודד ובינתיים אני על השני. לפעמים שניהם מקודדים. כל אחד עסוק ב 100% במה שהוא עושה כרגע ולא מפריע לשני בכלום. בין שניים אני מתקשר בעזרת KVM שזה מאוד נוח ועם השלישי דרך הרשת המקומית ו VNC (פשוט לא כל השלושה יושבים באותו המקום). אין בעיה בעבודה מקצועית לעבוד על שני מחשבים במיוחד אם אתה לוקח בחשבון שבין כה וכה עורכי וידיאו למשל עובדים עם שני מסכים ועם מספר דיסקים.

ל X-DUDE. אני בהחלט מסכים איתך. גם אני הייתי רוצה כפול ליבה במקומך ואני חושב שאתה עושה בשכל. רק מה, במחיר שיש כרגע ממש לא שווה לקנות את ה AMD. לכן, אני מציע לך שתתאפק טיפה ותחכה להתמתנות המחירים. אולי חודש , אולי שלושה. באוגוסט אמורה להיות ירידת מחירים משמעותית של מעבדי אינטל ולפחות עד אז הייתי מחכה. עוד אופציה שיש לך, זה לקנות מעבד חדש בסוקט 939 ועם הזמן לשדרג לכפול ליבה. גם ה 820 שמקפליי הציע יכול להיות פתרון לא רע בכלל בשבילך אם אינך יכול לחכות ל 64X2 למיניהם במחירים נורמליים. ללא ספק במה שאתה עושה הוא ישדרג אותך מאיפה שאתה היום בצורה משמעותית.

פורסם

קודם כל , ליבה כפולה זה יותר יקר בגלל שזה "חדש"

ואולי גם בגלל שזה פי 2 יותר טרנזיסטורים, ושתי ליבות שכל אחת בנפרד צריכה למהירות מסויימת

תהליך הייצור הרבה יותר יקר, זה לא עוזר למחיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים