עבור לתוכן

כמה שאלות על AMD ולא העזתי לשאול

Featured Replies

פורסם

כאחד שמשתמש והשתמש באינטל עוד מימי הפנטיום 1,חודש הבא אני רוצה וצריך לשדרג את המחשב,מטרת המחשב תהיה:

א) קידודי וידאו ועריכה.

ב) CAD.

אני יודע שביישומים כמו אלו היום עדיף אינטל,אבל מה לגבי הליבה הכפולה של AMD? (הייתי רוצה של אינטל אבל אני לא יכול לחכות עד 2006),יש לי כמה שאלות:

1) הדבר שהכי מציק לי זה שאני שומע ש"אם תקח מעבד AMD 2.2GHz ותשים אותו מול אינטל 2.2GHz,אז הAMD יותר (הרבה יותר?) מהיר",האם זה נכון? אם כן איך זה ייתכן? מהירות מעבד זה מהירות מעבד,פה בכלל הלכתי לאיבוד.

2) כאחד שמשתמש במחשב (שלי במפרט),HT מאוד חשוב לי,יש הבדל (דיי עצום)ב multitasking שהHT על enabled,לכן אני הולך יותר לכיוון הכפולי ליבה,האם הבדל משמעותי בין AMD כפול ליבה לאינטל HT (שזה בעצם רק הדמייה של עוד מעבד) גדולה? (אני משער שכן) ואם כן עד כמה גדולה?

3) אני ממשיך לשמוע שקידוד וידאו על AMD פשוט איטי להחריד,עד כמה איטי? אנשים סתם זורקים אחוזים באויר,והאם יש בנצ'מרקים של קידודי וידאו לכפולי הליבה של AMD מול אינטל? (אינטל HT לא כפול ליבה).

4) אני זוכר שמעבדי AMD הראשונים שיצאו היו פשוט רותחים רצח,גם היום שמישהו מבקש פה מפרט מבוסס AMD,ישר אנשים קופצים ואומרים לו לקנות קירור כזה או אחר (לא סטוק),אני משתמש במחשב שלי (מפרט) בקירור הסטוק שלו,הוא פשוט כמו כל הפנטיומים האחרים שהיו לי לדורותיהם (מנוחה על בערך 37-38 ועבודה אינטנסיבית על לא יותר מ 49 ואני לא מדבר על פרסקוט)...עד כמה מעבדי AMD באמת חמים והאם יש כבר תשובה לשאלה הזו לגבי כפולי הליבה של AMD?

אני אשמח לקבל תשובות רציניות ולא סתם תשובות של פאנבויז כאלו או אחרים שמתלהבים מAMD או מאינטל,תיהיו כמה שיותר נטרליים אם אפשר ::)

• תגובות 35
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה אתה צריך לשדרג את המחשב שלך? משדרוג לא תרוויח הרבה היום כי ה AMD במולטיטסקינג כמו שלך יחנק וכפולי הליבה עדיין רחוקים. כמו כן אם תקנה אינטל חדש אז מה תקנה? פרסקוט 3 או 3.2 גיגה? הנורטווד C שלך עם OC מתון ביותר יתפקד באותה הרמה.

לגבי יותר מהיר - תלוי מאוד במה וגם זה לא "הרבה יותר". במיוחד אם אתה עובד בזמן שאתה מקודד. אז תגלה שהוא יותר איטי.

אני במקומך הייתי משקיע באיזה זלמן (175 שקל בפאנדאס) ועושה OC לאזור ה 3 גיגה +. זה אמור להחזיק אותך לא מעט. אם צריך גם איזה לוח ל OC אם אין לך וממשיך איתו עד שעניין כפולי הליבה יתחיל להתייצב, משהו כמו להערכתי עוד כשנה מהיום.

אין לך מה לחשוש מ OC מתון. כל המערכות שלי ב OC מתון, כזה שנותן BOOST יפה ולא מסכן יותר מדי את המערכת.

היום עדיין ממש לא שווה לקנות כפולי ליבה. כלומר זול יותר ממחיר של מעבד כפול ליבה תוכל להרים עוד מחשב, KVM כדי להפעיל את שני המחשבים מאותו מסך+מקלדת ועכבר, ולקבל סופר דופר מולטיטסקינג, הרבה יותר טוב ממה שכל כפול ליבה יתן לך.

עריכה:

כן, וגם תוסיף עוד סטיק של 512. זה בהחלט יעזור לך. מאוד זול וכדאי היום.

פורסם

x-dude אלא אם כן אתה מדבר על מפרט שבו רק המעבד עולה 4500 שקל, כדאי לך לקחת את העצה של integral

פורסם

שתי מערכות לא יהיו עדיפות על מערכת אחת עם כפול ליבה בשום מקום, כולל המחיר, פרט אולי לביצועי ה-HD, וגם אז מערכת עם RAID תהיה זולה יותר מ-2 מערכות

ה-AMD באמת הרבה יותר מהיר באותה מהירות שעון, זה לא סוד שמעבד לא נמדד אך ורק ע"פ מהירות שעון, גם אינטל כבר הודתה בזה

כפולי הליבה של AMD זה המעבדים האולטימטיביים לקידוד\עריכה, כל עוד לא מריצים Winrar וגם Farcry וגם Lame בו זמנים

וחום זו בעיה של אינטל, זה מזמן לא בעיה של AMD

פורסם

מתפלא עליך MCFLY.

מערכת חדשה:

מארז 390

לוח 620

מעבד 810

1 גיגה זכרון 500

הרדדיסק 500

פלופי+עוד צורב DVD לוורסטיליות 350

כרטיס מסך 300 שקל

KVM במחיר של 200

===============

3670 שקל למערכת 64 ביט בלי מסך, מקלדת, רמקולים.

800 שקל פחות מהמעבד וזה עם עוד צורב DVD.

בזמן שה 2.6C יקודד בשמחה הוא יוכל לעבוד על ה CAD שלו בלי שום הפרעה ולקבל תפוקה הרבה יותר גבוהה מה 64X2 כשהעלות הכוללת של כל הסיפור הזה היא  ב 1000 שקל פחות מהמעבד בלבד. כפול ליבה לא ייתן ביצועים של שני מחשבים. FORGET IT.

אבל, כמו שאמרתי קודם, אני לא הייתי הולך לכוון הזה  אלא משפצר טיפה את הנורטווד ומחכה לרגע המתאים.

עריכה:

אה כן X-DUDE זזו דוגמה למה אפשר לעשות עם ה 2.6 שלך:

http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=449

פורסם

זה בהנחה שיש מערכת קיימת, ואז אתה כנראה צודק, בהנחה שכפולי ליבה באמת יעלו 4600 שקל. זה לא יהיה המצב עם ה-820

בכל מקרה אני יותר התכוונתי למי שמתחיל מ-0, במקרה הזה אין לי שום ספק שיהיה עדיף כפול ליבה, אולי אפילו 4200+ ברגע שהחנויות יפסיקו להפציץ במחירים

(וכמובן - למי שמתחיל מסוקט 939, פשוט מחליפים מעבד, ומקבלים תמורה שעולה על זו של עוד מערכת)

אני אפילו ילך איתך יותר רחוק

מעבד 820 + לוח 865pe שיתמוך בו (יש דבר כזה) + משלוח מחו"ל יעלו בערך חצי מאשר המפרט שהרגע בנית לו

פורסם

כרגע המחירים של כפולי הליבה בשמיים ואין שום טעם לקנות אותם.

פנטיום D יהיה משמעותית זול יותר אבל כרגע השמועות הן שאינטל לא מקצה לו יותר מדי נפח ייצור. ככה שמתי יגיע ובאיזה מחיר אני לא יודע.

חוצמזה, אם יש לו ברירה הייתי מעדיף לחכות ל 64X2 הזולים יותר (במיוחד לאור העובדה שהפנטיום D לא כולל HT). לא שאני חושב שהפנטיום D גרוע ושאי אפשר לעבוד איתו. אני פשוט חושב שה 64X2 הזולים יהיו טובים יותר ונוחים יותר מבחינת טמפרטורות וצריכת חשמל אבל גם לאלה יקח לא מעט זמן להגיע למחירים סבירים.

עריכה:

א) להזמין 820 מחו"ל +לוח אולי יעלה חצי אבל גם יתן חצי אם לא פחות (ומה עם זכרונות DDR2). וכמובן שנתתי לו הרבה הרבה יותר מאשר רק מעבד ולוח. בכל מקרה, אם הוא מתכוון לקנות בחו"ל אז גם המפרט שלי יהיה הרבה יותר זול ובכל מקרה לא הייתי קונה בחו"ל.

פורסם

תקרא את העריכה שלי

מעבד 820 + לוח 865pe שיתמוך בו (יש דבר כזה) + משלוח מחו"ל יעלו בערך חצי מאשר המפרט שהרגע בנית לו

אני הייתי הולך כאן על ה-820 מינימום. זה והחלפה של הזכרון ל-1GB (או 2GB, לא יזיק עם יישומים כאלה), אולי ספק חדש.

הרבה יותר תמורה מאשר עוד מערכת.

פורסם

תקרא גם את העריכה שלי. אה כן, אם זה לוח 865 אפשר לוותר על ה DDR2 אבל בכל מקרה יצטרך להוסיף זכרון ושוב אם 4400 יהיה רחוק מתפוקה של שתי מערכות אז על אחת כמה וכמה ה 820.

עריכה:

ואיך הגעת לחצי מחיר?

820+ לוח זה כ 450 דולר לפני משלוח.

תוסיף כ 100 דולר משלוח בהערכה גסה

תוסיף מע"מ

ותגיע לאזור ה 3000 שקל. ומה עם כאב הראש? והאחריות?

פורסם

תפוקה של מערכת עם 4400+ תעלה על תפוקה של שתי מערכות, עם ה-820 אחוזי השיפור על 2 מערכות אולי יהיו נמוכים יותר - עדיין הוא יעלה על שתיהן. אתה שוכח שרוב תוכנות הקידוד\עריכה הן Multithreaded (אני לא יודע לגבי תכנון ב-CAD - אבל גם שם זה בטח ככה, כמו עם הרבה יישומים מקצועיים), ככה שברגעים שבהם שתי הליבות יהיו פנויות, זמן הקידוד יתקצר בצורה ניכרת. כמובן שהמעבד תמיד יאפשר לו לעסוק במה שהוא רוצה - לא תהיה שום בעיה להריץ 2 אפליקציות במקביל, בדיוק באותה מידה כמו 2 מערכות. במקום 2 מערכות שחלשות למולטיטסקינג בנפרד, הוא יקבל מערכת אחת שמצויינת למולטיטסקינג, ובכלל לא צריך להתעסק עם ניהול קבצים ב-2 מחשבים, לא צריך לסבול מפליטת חום\צריכת חשמל נוספת, זה גם תופס הרבה פחות נפח... לא חסרים יתרונות.

מעבר לזה, אני דיברתי על להביא רק את המעבד והלוח מחו"ל, יש הבדל ניכר בין להביא מעבד ולוח לבין מערכת שלמה. אני הצלחתי למצוא לוח (אני לא מסגיר את שם הלוח כדי לא לפתוח דיון בו) + מעבד 820 בקצת פחות מ-350$. גם אחרי מיסים למיניהם ומשלוח הוא לא יגרד את ה-500$ לדעתי. מוסיפים לזה זכרון (גם כאן אפשר לקנות בחו"ל, הרבה יותר משתלם מאשר בארץ, אבל בארץ אין בעית זמינות או מחירים שמנופחים יתר על המידה (גם אם הם מנופחים)), וספק (שמיותר להביא מחו"ל), ומקבלים תמורה עצומה לכסף.

אני צריך ללכת לישון, אני אהיה פה גם מחר.

פורסם

אני מסכים עם mcfly

אם אני לא טועה לתוכנות עריכה מקצועיות כמו avid יש נטייה לתמוך בשני מעבדים.

אם משווים את זה לשני מעבדים נפרדים עם לוח תואם זה יוצא חיסכון לא קטן, כמובן לעריכה מקצועית בלבד.

פורסם

אני חושב ששניכם טועים. התפוקה בשתי מערכות נפרדות כמעט תמיד תהיה גבוהה יותר משמעותית במצב של מולטיטסקינג רציני.

תסתכלו למשל פה:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_12.html

אז לכמה מגיע ההפרש? ל  25% עד 30% במקרה הטוב (שלא לדבר על המקרים הגרועים).

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_12.html

והנה, בתוכנות עריכה:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_13.html

ואפילו בתוכנות כמו 3DMAX תהיו רחוקים מאוד מה 100% הנוספים שמחשב נוסף יתן.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentiumd-820_15.html

לגבי מידע - ממש לא נכון. היום עם כרטיסי רשת של גיגה אפשר להעביר מידע בקצב אדיר בין שני מחשבים במידת הצורך וללא ספק גם פה יהיה יתרון גדול כאשר כל מעבד כותב להרדדיסקים שלו, דרך הלוח שלו ומשתמש בזכרון שלו ובבקרים שלו.

דרך אגב, רוב התוכנות בהשוואות הן מולטיטרדד.

לגבי תפוקה גדולה יותר במערכת אחת מאשר שתיים - ממש לא. שני קידודים יתחרו על אותם משאבים, קידוד עם כל דבר אחר יתחרה על אותם משאבים. שני מחשבים המקודדים בו זמנית תמיד יתנו תפוקה גבוהה יותר. אין להם משאבים משותפים ומעבד +מעבד חזקים יותר משמעותית מאשר כפול ליבה כמו שציינתי קודם.

לגבי "הוא יקבל מערכת אחת שמצויינת למולטיטסקינג" אתה שם לב למה שאתה אומר? אתה מבין שגם עם יתרון של  50% על מעבד יחיד במולטיטסקינג אתה תקבל מולטיטסקינג הרבה יותר טוב בשני מחשבים? יהיו לך 2 מחשבים שיעבדו בנפרד על שני דברים, והאמת שאם בשניהם יהיה HT (עוד 200 שקל למעבד השני) תקבל ביצועים הרבה יותר טובים גם מ 840. פחות נוח - כן. פחות טוב - רחוק מזה. נכון, כשלא יהיה לו מה לעשות ולא יצטרך למלטסק אז כן יהיה לכפולי הליבה יתרון באפליקציות שהן מולטיטרדד, אבל במצב של עומס - FORGET IT.

עריכה:

ואני ממש חושב שאנחנו סוטים משמעותית מעניין הטרד.

X-DUDE. אני חושב שעדיין מוקדם לשדרג. זו דעתי. עדיף שתשפצר קצת את מה שיש לך ומפריע לך ותחכה קצת אם יש לך את האופציה.

פורסם
  • מחבר

אינטגרל,זה לא זה שהמחשב שלי לא סוחב או משהו,אני פשוט רוצה לתת אותו לאבא שלי,שיהיה לו,המחשב שלי פצצה ודיי מספיק לצרכים שלי,אבל אני אצטרך לקנות מחשב חדש ואני מעדיף משהו שיחזיק לי לכמה שנים טובות (כסף זו לא בעיה),אז אם אני כבר קונה משהו אני מעדיף ללכת על כפולי ליבה\SATA2\DDR2 וכו...

תעזבו את עניין הכסף בצד,זו ממש לא הבעיה,אני רק לא רוצה להידפק אם משהו כמו כפולי הליבה של AMD ולבסוף אני אקבל משהו שהוא יותר חלש ממה שיש לי כרגע.

ד"א,אם מעבדי AMD יותר מהירים מאינטל,AMD 2.2Ghz ה4200 בכפולי הליבה,איך אינטל משתווה למהירות הזו? זה כמו 3.0GHz? יותר פחות? אפשר בכלל לדעת?

פורסם

אינטגרל,זה לא זה שהמחשב שלי לא סוחב או משהו,אני פשוט רוצה לתת אותו לאבא שלי,שיהיה לו,המחשב שלי פצצה ודיי מספיק לצרכים שלי,אבל אני אצטרך לקנות מחשב חדש ואני מעדיף משהו שיחזיק לי לכמה שנים טובות (כסף זו לא בעיה),אז אם אני כבר קונה משהו אני מעדיף ללכת על כפולי ליבה\SATA2\DDR2 וכו...

זו בדיוק הסיבה שהייתי מחכה. כי כרגע לפחות, כפולי הליבה של AMD נראים טוב יותר מהאינטלים אבל המחירים שלהם עדיין מטורפים.

תעזבו את עניין הכסף בצד,זו ממש לא הבעיה,אני רק לא רוצה להידפק אם משהו כמו כפולי הליבה של AMD ולבסוף אני אקבל משהו שהוא יותר חלש ממה שיש לי כרגע.

אם תקנה כפול ליבה של AMD תקבל משהו הרבה יותר חזק ממה שיש לך כרגע מכל הבחינות. עוד אופציה זה ה 820 (כפול ליבה של אינטל במהירות 2.8 X2) אבל בארץ עדיין לא ראיתי אותם. אתה יכול להזמין מחו"ל כמו ש MCFLY אמר.גם ה 820 יהיה יותר חזק ממה שיש לך כרגע

ד"א,אם מעבדי AMD יותר מהירים מאינטל,AMD 2.2Ghz ה4200 בכפולי הליבה,איך אינטל משתווה למהירות הזו? זה כמו 3.0GHz? יותר פחות? אפשר בכלל לדעת?

תלוי מאוד באיזו אפליקציה. יש הרבה הבדלים בארכיטקטורה של המעבד מלבד עניין הליבה הכפולה. ואינך יכול להשוות בין AMD לאינטל על סמך מגהרצים.

אני חוזר על מה שאמרתי. עכשיו לדעתי זמן גרוע מאוד לקנות.

פורסם

אם כדאי לשדרג כרגע או לא אין לי מושג כי השוק מתפתח כלכך מהר.

בכל מקרה ההבדל בתוכנה מקצועית כמו adobe premiere pro 1.5 נראה לא קטן.

בשני העמודים הראשונים שציינת, התוכנות די חובבניות (xmpeg, windows media player...), ולפי ידעתי אינן תומכות בריבוי מעבדים, מה שמעיד

שריבוי הליבות נתן שיפור דווקא כשהשתמשו בתמיכה הזו בתוכנה כמו adobe.

הבדל של 25 עד 30 אחוז יכול להיות שעות.

המעבדים באמת יקרים וכנראה גם לא שווים קניה למחשבים ביתיים, אבל השיפור בתוכנות עם תמיכה בשני מעבדים די בולט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים