עבור לתוכן

הקשר בין המעבד לזיכרונות באוברקלוקינג?

Featured Replies

פורסם

אני לא מצליח להבין מה הקשר בין שני הרכיבים, מישהו מוכן להסביר לי בקצרה ולהביא לי גם מאמר קצר על זה?

פורסם

בצורה הכי פשוטה....

המעבד מעבד מעידה שהוא קוראה מהזכרונות...

פורסם
  • מחבר

אני שמח שאתה מגיב אבל אני לא חושב שאפשר להסביר דבר כזה בשורה, גם ככה לא הבנתי מה כתבת.

השאלה שלי היא יותר בכיוון האוברקלוק מה הקשר ביניהם?

פורסם

או קי....ניקח לדוגמא...אתה המעבד...והספר זה הזכרונות....

אתה קורא תספר...ואז עושה לעצמך אוברקלוק....אז אם אתה קורה יותר מהר אתה מעביר דפים בספר יותר מהר.

מובן?

פורסם
  • מחבר

לא ממש.

למה כשאני מעלה את המהירות של המעבד גם המהירות של הזכרונות עולה?

פורסם

כי מהירות הזכרון תלויה באותה מהירות שאליה המעבד תלוי (מהירות הFSB).

למשל, למעבד יש מכפלה, ונגיד שהמכפלה במצב מסויים היא 8 והמהירות HTT (המהירות שאותה כופלים במכפלה ומקבלים את מהירות המעבד) 200 = מהירות המעבד היא 1600MHZ.

לזכרון יש כמה מצבים, הוא יכול לעבוד במצב 1\1 עם המעבד (כלומר: אם מהירות FSB היא 200, ככה מהירות הזכרונות -וזה אומר שהם במצב של DDR400 כי DDR פירושו Double Data Rate וכל 1MHZ שווה ל2DDR ככה ש200MHZ שווה לDDR400).

יש לזכרונות מצבים נוספים שנקראים כבר מחלקים, כי הם מחלקים את המהירות של הFSB במקרים בהם הזכרונת לא יכולים כבר לפעול במהירויות הללו, דוגמא למחלק זה 5\4 (כלומר: אם מהירות הFSB היא 200 אז כופלים אותה ב5\4 ואז מקבלים את מהירות הזכרון האמיתית).

הדרך הטובה ביותר לדעתי היא תוך כדי נסיון.

אז אם תרצה אני אדריך אותך באוברקלוק קטן בתור התחלה.

תפרסם פה את הצעדים שאתה עושה\מתכנן לעשות ואני אשתדל לעזור.

פורסם

הכל קשור בקצב העברת המידע... בOC אתה מרחיב את צינור העברת המידע בין המעבד לזיכרון, ככה שביחידת זמן, יותר מידי יכול לעבור בין הרכיבים. הזיכרון מהווה מעין צוואר בקבוק בתהליך עיבוד המידע, כדי לזרז את תהליך העיבוד ולחסוך את זמן העברת המידע מהזיכרון למעבד המציאו את זיכרון המטמון, שעובד בפס הרבה יותר רחב ומשמש כאינדקס לזיכרון הרגיל, וגם מאחסן מידע לשימוש מיידי...

פורסם
  • מחבר

וואו עכשיו הבנתי הכל חוץ ממשהו קטן.

איך בכל הקטע הזה נכנס התיזמונים של הזכרונות?

דרך אגב אני מודה לכם מאוד!!!

פורסם

לזכרונות יש תזמונים כפי שהבנת.

ככל שהתזמונים נמוכים, הביצועים טובים יותר.

כמובן שעדיף למשל אוברקלוק שבו הזכרון במהירות 280MHZ והזכרונות בתזמונים 2.5-3-3-7 מאשר מצב ברירת מחדל (200MHZ -DDR400) שבו הזכרונות בתזמונים 2-2-2-5 (אלה התזמונים העיקריים שמשפיעים הכי הרבה על הביצועים, כמובן שיש עוד -אבל אנחנו לא יכולים להמליץ לך עליהם כי הם משתנים בין לוח ללוח ובין כל זכרון ככה שאת זה תחפש במדריכים באינטרנט).

כשאתה עושה אוברקלוק, תשחרר טיפה את התזמונים (לדוגמא לתזמונים הללו: 2.5-3-3-7) ותעלה את המהירות כל פעם בקצת ותריץ לאחר כל העלאה את התוכנה לבדיקת יציבות הזכרון - Memtest86.

עצה קטנה: התזמון הרביעי פחות חשוב בAthlon 64's אז אל תתאמץ יותר מדי לשמור עליו נמוך (התזמון עליו אני מדבר הוא ה7 בתזמונים 2.5-3-3-7).

ועוד עצה: אל תתן לזכרונות ולמעבד הרבה מתח, תנסה לשמור עליהם יציבים במתח הנמוך ביותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המצוין!!! :xyxthumbs:

איזה באסה התזמונים של הזכרונות שלי כבר על מה שהמלצת לי, בלי אוברקלוק. :'(

פורסם

אם תרצה זכרונות חביבים לאוברקלוק וגם זולים יש את ה Twinmosים (הSpeed Premium והTwister) ואת הA-Data DDR500 שבעצם מבטיחים שתגיע לפחות עד 250MHZ אם הבנת את עקרון הDDR.

פורסם

התכוונת ל250 לא?

פורסם

כן.. רגע לפני דיברתי עם מישהו על ה GSKILL PC4400 אז בטעות עירבבתי נתונים..

תודה על התיקון :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים