עבור לתוכן

התקנת ויינדוס 2000 בעברית

Featured Replies

פורסם

אהלן.

קיבלתי במתנה את הדיסק של ווידוס 2000 בעברית ואני רוצה להתקין אותו במקום ה-98.

מכיוון שאין לי נסיון עם המערכת הזו הייתי רוצה לשאול:

1. האם יש משהו מיוחד באופן ההתקנה שלה או שצריך לפרמט כמו ב- 98 ואז להתקין ?

2. אם כן - האם צריך דיסקט בוט מיוחד ?

3. ידוע לי שיש מספר SP - כמה ? והאם הם קריטיים וצריך למהר להוריד אותם או שאפשר להתמהמה...?

4. האם גיבוי הדרייברים (יש במחשב כרגע 98) יעזור או שיש ל- 2000 דרייברים שונים ?

5. אשמח לכל טיפ ועצה לפני ההתקנה !!!

תודה רבה מראש.

פורסם

מבחינת המערכת עצמה WINDOWS 2000 דומה מאוד ל-WINDOWS XP שניהם נבנו על בסיס WINDOWS NT , בד"כ אותם הדרייברים שנועדו ל-XP יעבדו ב-2000, כמו ה-XP ה-2000 צריך דיסק בוט מיוחד, אם אתה עובד מהמקורי אז הוא כבר כולל BOOT.

את ה-BOOT למקרה שאין לך אפשר להוריד מפה:

http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

ל-2000 יש עד SP4 מומולץ בחום להוריד ולהתקין אותם מייד לאחר התקנת המערכת, התקנת WINDOWS 2000 דומה יחסית להתקנת ה-XP.

שים לב של-2000 אין פיירוול מובנה ולכן חייבים להשתמש בפיירוול חיצוני.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה...

רק עוד הבהרה קטנה:

את הפירמוט אני חייב לבצע עם דיסקט של 2000 ? שהרי אפילו 98 ניתן לפרמט ללא דיסקט.

תודה.

פורסם

הפירמוט יכול להתבצע דרך אמצעי אחר (כולל דיסקט/דיסק אתחול של 98/ME)

פורסם

הוא יכול לפרמט עם דיסקט של 98 אבל זה יפרמט לו את זה ל FAT32 וזה לא ממש רצוי.

אם אני זוכר נכון 2000, כמו XP נותנת לך את האפשרות לפרמט ולערוך מחיצות במהלך ההתקנה.

בקשר לSP, ישנם 4. אני התקנתי עד השלישית כי זה מה שהייתי צריך בשביל להתקין אופיס. שמעתי על מישהו שהתקין את הרביעית והתחיל לקבל מסכים כחולים.

however, זה יכול להיגרם מבעיה אצלו וזה לא בהכרח אומר שהSP הזה דפוק. בכל מקרה אני התקנתי עד השלישית וחיי היו מאושרים, עשה את השיקול שלך.

גיבוי של דרייברים לא יעזור כי 2000 משתמש בדרייברים אחרים. אני מניח שהוא יזהה כבר את רוב הדברים שלך, ואם לא אז חפש את הדרייבר המתאים. אני חושב שגם דרייברים של XP יוכלו לעבוד על 2000

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם.

פורסם

התקנה של Windows 2000 Professional יותר פשוטה מהתקנה של Windows 98. תוכנת ההתקנה מתקינה את כל הדברים לבד, צריך רק להגדיר את השפה (בגירסה העברית אולי לא צריך).

ל-Windows 2000 יש ארבעה Service Packs. אתה לא צריך להתקין את כולם. אתה צריך להתקין רק את SP4. בנוסף לכך, לאחר התקנת SP4, רצוי מאוד להריץ את Windows Update ולהתקין את כל העידכונים הקריטיים והמומלצים.

בניגוד ל-Windows XP שמזהה לבד הרבה רכיבים, Windows 2000 זקוק לדרייברים בדומה ל-Windows 98. סביר להניח שלא תוכל להשתמש בדרייברים של Windows 98, מכיוון ש-Windows 2000 זקוק לדרייברים משלו.

מומלץ להשתמש ב-FAT32 (בייחוד במחיצה של ה-System) ולא ב-NTFS, מלבד מחיצות שמיועדות לשימוש בקבצים גדולים בנפח של מעל 4GB.

Windows 2000, בניגוד ל-Windows 98, לא מאפשר ליצור מחיצות FAT32 גדולות מ-32GB, אם כי אין לו שום בעיה להשתמש במחיצות כאלה שנוצרו ב-Windows 98 או באמצעות תוכנה של צד שלישי.

מבחינת מראה, Windows 2000 נראה ממש כמו Windows 98, כך שצריך לעבוד על שיפור המראה שלו.

דבר חשוב - משום מה Windows 2000 לא כולל את הכלי MSConfig. צריך להעתיק את הקובץ MSConfig.exe מ-Windows 98 או מ-Windows XP ולשים אותו בתיקייה C:\WINNT.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה הממצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים