עבור לתוכן

איך מגבים מערכת הפעלה בכונן ישן ועוד שאלות

Featured Replies

פורסם

במזל טוב קניתי כונן קשיח מקסטור 250 ג'יגה SATA- במחיר שהיה שווה

יש לי עוד 2 כוננים קשיחים

80 גיגה ווסטרם דיגיטל ATA 66 - מחולק לשניים ( 35 גיגה סיסטם ו-45 גיגה של משחקים לבן שלי) - ATA 66-FAT32 בן שנתיים

40 גיגה סיגייט בן 3 שנים משמש כגיבוי לקבצים ( לא למערכת הפעלה) והורדות מהאינטרנט- NTFS- ATA33

ברשותי לוח גיגהביט 8SQ800ULTRA שתומך ב-SATA

במערכת המחשב משתמשים אני ובני.

השימוש העקרי של עבודה מול האינטרנט והורדות מהאינטרנט

השימוש של הבן (21) משחקים, סלולרי והורדות מהאינטרנט

מערכת ההפעלה עובדת כרגע מהכונן הישן FAT32 ובעתיד יהפוך אותו NTFS

אני מתכנן את 250 גיגה לחלק ל- 3: 30 גיגה למערכת ההפעלה חדשה ועוד, לי עוד 102 גיגה וגם לבן שלי 102 גיגה

אני יעשה לו הפעלה במחשב על עידכון בביוס שיעלה מהכונן החדש SATA .

לאחר שהמערכת תעבוד יציב אני יאחד את כונן C הישן (עם מערכת ההפעלה הישנה) עם כונן D כך שיהיה לי 80 גיגה שאותו אני מיעד להורדות באינטרנט וגם להפוך אותו ל-NTFS

את הכונן הישן שהוא E אצלי והוא NTFS אך הוא בו אני מתכוון לעשות גיבוי למערכת ההפעלה במקרה ויקרוס מערכת ההפעלה הראשית- הכונן 40 גיגה ATA33

ועכשיו לשאלות

1. האם חילקתי נכון.

2. איך אני מגבה את הסיסטם החדש בכונן שהוא ATA33 ומצריך עידכון בביוס שמערכת ההפעלה תעלה ממנו ולא ממערכת הפעלה של SATA

3. באיזה תוכנה ואיך אני מעביר מהכונן החדש את הסיסטם לכונן הישן. דרך אגב את הכונן הישן אני מתכונן לנתק ורק לעידכוני מערכת הפעלה אני אחבר אותו.

4. איזה רעיונות ועצות יש לכם נוספים יש לכם.

המערכת ההפעלה זיהתה את כל הכוננים הקשיחים וגם עשיתי פרטישן. כך שהכל מבחינה זאת תקין לחלוטין

תודה

פורסם
  • מחבר

צילום שלהמצב היום לפני השינוי שאני רוצה לעשות

[attachment deleted by admin]

פורסם

קודם כל, אל תקפיץ הודעות (אל תשלח שתי הודעות רצופות בנושא אחד). אם כתבת הודעה ואתה רוצה להוסיף פרטים חדשים, אז אל תשלח הודעה חדשה, אלא תערוך את ההודעה הישנה.

לגבי השאלות שלך,

אתה יכול להעביר את כל ה-Data בכונן C לכונן H (כולל ה-System) בצורה מאוד בטוחה (תשים לב לבחור באפשרויות הנכונות) באמצעות Norton Ghost או Acronis True Image. לאחר מכן, אתה יכול לחבר את הדיסק הקשיח החדש של ה-250GB במקום הדיסק הקשיח הישן של ה-80GB, ולהעלות את מערכת ההפעלה דרכו.

מאחר וכונן C אצלך הוא FAT32, אז גם כונן H צריך להיות FAT32 ולא NTFS. אחרי שתעתיק את C ל-H, תוכל לשנות את H ל-NTFS מבלי לפרמט אותו באמצעות כלי של Windows XP.

אתה באמת צריך שהמחיצה של ה-System תהיה בגודל של 30GB? לדעתי, 8GB זה מעל ומעבר עבור המחיצה של Windows. יש לי על המחשב המון תוכנות, חלקן די כבדות, וכל זה תופס לי פחות מ-6GB. משחקים ותוכנות מאוד כבדות אתה יכול להתקין על מחיצה אחרת בספריות מסודרות. בצורה כזו, יהיה נוח לגבות את כל המחיצה של ה-System על CDs או DVDs. בנוסף לכך, מומלץ שהמחיצה של ה-System תהיה בפורמט של FAT32, כדי לאפשר שחזור קל של Data במקרה של תקלה. מומלץ גם שהמחיצות האחרות יהיו בפורמט FAT32 (קבצים גדולים במחיצות גדולות עובדים מהר יותר ב-FAT32), מלבד מחיצות שמיועדות לאחסון של קבצים בגודל של מעל 4GB ולצריבות של DVD. Windows XP לא מאפשר ליצור מחיצות של FAT32 גדולות מ-32GB, אבל אפשר ליצור מחיצות כאלה באמצעות תוכנות של צד שלישי, כמו Norton Partition Magic או Acronis Partition Expert. כמו כן, רצוי לתת למחיצה של ה-System שם אינטואיטיבי כמו System. אני במקומך הייתי הופך את כל המחיצות לפורמט FAT32, מלבד הדיסק הקשיח של ה-80GB שיכיל מחיצה אחת גדולה של NTFS.

לא הבנתי את שאלות 2 ו-3. אתה רוצה להעביר את ה-System מהכונן הישן לכונן החדש, או מהכונן החדש לכונן הישן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים