עבור לתוכן

כיצד החברה של לוח האם /מעבד יכולה לדעת אם בוצע אוברקלוק בלוח/מעבד?

Featured Replies

פורסם

כיצד החברה של לוח האם /מעבד יכולה לדעת אם בוצע אוברקלוק בלוח/מעבד?

אני מתכוון לאחריות כמובן של החברות......במידה ויש איזו שהיא תקלה בלוח החברה מחוייבת ע"פ החוק (במידה והיא נותנת אחריות למוצר) לתקן או אפילו להחליף את הלוח \מעבד..........אך כיצד היא יכולה בדיוק לדעת אם אכן בוצע במוצר מסויים אוברקלוק?

עוד משהו,יש חברות של זכרונות אשר ידועים בעולם טובים ומצויינים לאוברקלוק כגון OCZ וגם מפרסמות את עצמן כחברות מובילות באוברקלוק אך כשזה מגיע לאחריות החברה לא מוכנה להחליף את הזכרון אם בוצע בו אוברקלוק.......זה פארדוקס אחד גדול....מישהו מוכן להסביר לי?

פורסם

אני מאמין שהם שומרים את המידע כמו FSB Vcore Vdimm וכו' על צ'יפ פלאש מסוים בלוח

או שאפילו אפשר להוציא את המידע מהביוס (אם לא נגרם לו נזק)

ורוב החברות מחליפות 1 ב 1, אפילו לא בודקות

אה ובקשר לחברות שמצהירות על אוברקלוק

קח לדוגמה את ה OCZ Gold VX, הם נותנים אחריות עד ל 3.1V

פורסם

יש נזקים שיכולים להיגרם רק ע"י מתח גבוה מדי לרכיב. אם החברה בודקת כל רכיב במעבדה לפני שהיא מאשרת החלפה, הם יכולים לעלות על זה שנתת מתח גבוה מדי לפי הנזק שנגרם לרכיב ברמה מיקרוסקופית. מצד שני, קשה לי להאמין שהרבה חברות יבזבזו כסף על בדיקת רכיב תקול במעבדה רק כדי למנוע את החלפתו (אלא אם כן הוא ממש יקר)...

פורסם
  • מחבר

יש נזקים שיכולים להיגרם רק ע"י מתח גבוה מדי לרכיב. אם החברה בודקת כל רכיב במעבדה לפני שהיא מאשרת החלפה, הם יכולים לעלות על זה שנתת מתח גבוה מדי לפי הנזק שנגרם לרכיב ברמה מיקרוסקופית. מצד שני, קשה לי להאמין שהרבה חברות יבזבזו כסף על בדיקת רכיב תקול במעבדה רק כדי למנוע את החלפתו (אלא אם כן הוא ממש יקר)...

אז אם אני ילך לחנות שקניתי ממנה את הAMD היא תחליף לי למרות שעשו עליו אוברקלוק?

ואם הלוח הלך כתוצאה מאוברקלוק גם יחליפו לי (לדוגמא...) ?!?!?

מה יש איזה רכיב ששומר במעבד עצמו נתונים אם בוצע בו אוברקלוק או לא?

פורסם

תשמע, אם רואים כל מיני "שטויות" על הלוח אם (כמו שאריות של דבק טרמי) אז יהיה חשד.

כדי לאפס את הביוס ולנקות את הלוח טוב לפני שליחה למעבדה.

פורסם

תגיד לי אתה (Cool_Boy-PP) עכשיו באופן הגיוני

אם אתה מכבה מחשב עם אוברקלוק ומדליק אותו ויש לו עדיין אוברקלוק

זה אומר שהלוח שומר את הנתונים או לא?

פורסם

תגיד לי אתה (Cool_Boy-PP) עכשיו באופן הגיוני

אם אתה מכבה מחשב עם אוברקלוק ומדליק אותו ויש לו עדיין אוברקלוק

זה אומר שהלוח שומר את הנתונים או לא?

נכון...אבל זה לא מחייב שהם נשמרים לתמיד....

יש מצב שזה ככה הולך:

יכול להיות שמוצמד למהירות של המעבד איזה פרמטר שבו נשמרת מהירות המקסימום שהמעבד הגיע אליו..!...

וגם ככה אולי בלוח...

פורסם

אם הרכיב ניזוק כתוצאה מהאוברקלוקינג, יש סיכוי שיעלו על זה, לא תמיד.

אם הרכיב נשרף בלי קשר לאוברקלוק, אבל בזמן שהיה באובר.. רוב הסיכויים (כמעט מוחלט) שלא יעלו על זה...

בכל מקרה כל עוד אתה יודע מה אתה עושה ואתה שומר על האובר שלך במצב בטוח אז אין סיבה לדאגה.

פורסם

אם הרכיב ניזוק כתוצאה מהאוברקלוקינג, יש סיכוי שיעלו על זה, לא תמיד.

אם הרכיב נשרף בלי קשר לאוברקלוק, אבל בזמן שהיה באובר.. רוב הסיכויים (כמעט מוחלט) שלא יעלו על זה...

בכל מקרה כל עוד אתה יודע מה אתה עושה ואתה שומר על האובר שלך במצב בטוח אז אין סיבה לדאגה.

מה שנכון נכון... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים