פורסם 2007 בספטמבר 2818 שנים מחבר דיסק קשיח רגיל שנמצא בתוך המארזאודיסק קשיח חיצונימה יותר טוב בביצועים?
פורסם 2007 בספטמבר 2918 שנים אני חייב לציין סטטיסטיקה אישית שלי ושל עוד כמה אנשים שפגשתי . . . דיסקים חיצוניים שהיו לי (שני דגמים שונים של WD MY BOOK PRO) יפים כאלה - קרסו שניהם בתקופות זמן שונות שקניתי אותם . אחד לאחר חצי שנה אחד לאחר כמעט שנה. מה שגרם לי לפתוח את הפוסט הזה ובדרך נס להציל את הנתוניםhttp://hwzone.co.il/community/index.php?topic=284646.0מאז אני קונה רק מגירה חיצונית ואת ההארד דיסק שהחברה שלו מבטיחה את זמן ה MTBF הגדול ביותר זה MEAN TIME BETWEEN FAILUREלמשל בדיסק RAPTOR זה 1.2 מיליון (סתם דוגמה לדיסק יקר, אך אמין במיוחד שאני משתמש בו עם מגירה חיצונית של ESATA ה COOLERMASTER X CRAFT 360).
פורסם 2007 בספטמבר 2918 שנים כל סדרת הדיסקים הקשיחים YS של WD היא בעלת 1.0/1.2 מליון MTBF ויקרה ב100-200 ש"ח מכל הסדרות הרגילות KS/AAKS וכו'.ובנוסף מקבלים 5 שנים אחריות .ואלכס, גם אני חולה על המארזים של COOLERMASTER, יש לי את ה350 ואת ה250 ולדעתי הם הTOP של המארזים .
פורסם 2007 בספטמבר 2918 שנים זאת הגירסה של ה RAID אם איני טועה נכון? אם כן היא ממש מומלצת כמה לקוחות שלי הזמינו אותה והם נראים רגיל לחלוטין, כנראה שהם עשויים איכשהו שזה אמין יותר. לך תדע . . .
פורסם 2007 בספטמבר 2918 שנים כן, זו סדרת הRAID שלהם שנראית בדיוק כמו דיסק רגיל (רק לרוב הם בצבע שחור כמו הרפטורים).הכוונה שלי לTOP היא גם ביופיו של המוצר, הCOOLERMASTER 250/350 הם מארזים מהממים וטובים, אולי הבחור שצינת הוא מוצר טוב יותר, אך ממש מכוער .
פורסם 2007 בספטמבר 2918 שנים גם ה XCRAFT מתאים ל סביבותץ עבודה מסויימות עם צבעים תואמים. הכסוף הזה נראה משעמם בחלקו לחלק מהאנשים שראו אותו אצלי. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח
פורסם 2007 בספטמבר 3018 שנים למיקום של הדיסק (פנימי או חיצוני) אין השפעה על אמינות, בהסתייגות אחת:חיצוני, במארז קטן, על השולחן או הרצפה, יש יותר סיכוי לחטוף מכות - בגלל שהוא נייד, אתה מזיז אותו, לפעמים גם כשהוא עובד, הוא יכול ליפול,אם מישהו מנקה לך את השולחן...[br]פורסם בתאריך: 30.09.2007 בשעה 09:24:30כל סדרת הדיסקים הקשיחים YS של WD היא בעלת 1.0/1.2 מליון MTBF ויקרה ב100-200 ש"ח מכל הסדרות הרגילות KS/AAKS וכו'.ובנוסף מקבלים 5 שנים אחריות .ואלכס, גם אני חולה על המארזים של COOLERMASTER, יש לי את ה350 ואת ה250 ולדעתי הם הTOP של המארזים .במאמר הזוכה בתור הטוב ביותר בFAST 2007 http://db.usenix.org/events/fast07/tech/schroeder/schroeder_html/index.htmlהראה מחקר שלנתוני הMTBF של היצרנים אין משמעות.עוד פרטים, ולינק למאמר נוסף בנושא של גוגל, אפשר למצוא ב http://www.channelinsider.com/article/Hard+Disk+MTBF+Flap+or+Farce/202145_1.aspxמחיר יותר גבוה שמתווסף ליותר שנות אחריות מעיד על בדיקות אמינות מורחבות שהיצרן מבצע לדיסקים שלו,מצד שני, מי מחזיק היום מחשב יותר מ3 שנים?הדבר החשוב ביותר הוא זמינות הנתונים, לא הדיסק, לכן שני דיסקים שמגבים זה את זה עדיפים בעיני על דיסק יחידאמין ככל שיהיה
פורסם 2007 בספטמבר 3018 שנים לא בהכרח תשובה מוחלטת.אמינות קשורה גם בטמםפרטורות ולכן מעגל שעובד בטמפרטורות גבוהות מהרגיל אורך חייו הינו ביחס ישיר לכמות המעלות מעבר לסטנדרט בו הוא אמור לעבוד.לדוגמה, אני בטוח שהכוננים שלי נפלו בגלל שכשמדדתי את החום ע"י הכנסת THERMAL PROBE דקה לתוך ה חריצים של ה MY BOOK PRO, החום בפנים ביום חם (זכורים לכם ימים הקיץ החמים של יוני,יולי ואוגוסט) הגיע אצלי ברמת גן - ל50-55+ מעלות. להזכירכם הכונן היה בכתיבה וקריאה 24/7 בגלל שקובץ ה TEMP של ה EMULE ישב עליו ותפס כ 100GB .בגלל זה אני ממליץ בחום לקנות רק את הכונן החדש הזה עם המאורר "למקרה ש . . ." על מנת לכסות את כל האפשרויות לתקלה. יש מארזים חיצוניים (כמו סדרת ה WD MY BOOK ) שפשוט אין להם אורור וזה הורס אותם. זה מהניסיון המר שלי עם 2 כאלה בשני דגמים שונים ב2006 וב2007 כל אחד בנפרד.
פורסם 2007 באוקטובר 618 שנים אני שמח לעדכן שהMAX4 עם המאוורר הגיע לארץ,ובטעות הגיע אליי.חיכיתי לMAX4 הפשוט איזה 3 שבועות לאחר שהזמנתי אותו מ"נועה מחשבים" - העיכוב נבע ממחסור במלאי אצל היבואן.וכשהגיע אליי הבייבי סוףסוף בתחילת השבוע הייתי עוד יותר שמח לראות שמדובר בMAX4 בעל המאוורר - פשוט מדהים!על טעות כזו לא מצטערים,ורק נשאר להנות ממנו....חוץ מזה שכבר מדובר על מארז בגודל של כונן 5.25 בערך,הוא לא יתנייד אצלי יותר מדי..........
פורסם 2007 באוקטובר 618 שנים תגיד עם מה הא מגיע ה MAX4 בתוך האריזה? והאוויר פשוט נתקע על הדיסק הקשיח ויוצא דרך חורים או משהו ב מארז ?
פורסם 2007 באוקטובר 618 שנים הMAX4 מגיע עם כבל USB,ESATA,ספק כוח(לשלי היה צריך להוסיף מתאם שיתאים לשקע הישראלי),כרטיס PCI ESATA,דיסק התקנה,חוברת הוראות.סה"כ הוא יחסית די רחב יותר ממארזי 3.5 אחרים(אולי בגלל המאוורר - אבל שווה....).התקנה מאוד פשוטה,צריך לשלוף 4 ברגים כדי לפתוח את החלק של המארז,לשלוף 2 פלסטיקים שתוקעים אותם בצידי הHD ע"מ לשמור עליו יציב.יש לציין שאין שום כבל בפנים שמחבר בין הHD למארז,אתה פשוט תוקע אותו במקום המתאים במארז.חוץ מזה שיש את המאוורר יש גם חורי אוורור רבים במארז שבכך מוציאים החוצה את האוויר החם.מארז מאוד מומלץ,המחיר קצת תמוה..בלוג'יק מוכרים אותו ב350,בנועה מתמחרים את הMAX4 בלי המאוורר ב290 ואין שום פרסום באתר לגבי המארז בעל המאוורר(אולי הוא הגיע רק עכשיו במשלוח....)בTMS מתמחרים את הMAX4 ללא המאוורר ב210.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.