עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. Started by duzap,

אהלן, סתם רציתי לשתף אתכם בסיפור קטן שקרה לי הבוקר. השארתי את המחשב דולק בלילה, קמתי בבוקר, המחשב כבוי. מנסה להדליק, אין חשמל. מפה לשם אחרי שבדקתי הכל הבנתי שהספק מת. הלכתי קניתי ב-KSP Golden Tiger 450W 140 ש"ח חיברתי, עובד כמו גדול וגם יש הרבה יותר צמות לחיבורים של החשמל.... עד היום הייתי עם מלא פיצולים מפגרים. סה"כ מדובר במחשב די ישן שאצלי כבר 4 וחצי שנים P4 3.0GHz 6800GS 256MB ASUS P5GD2-X 1GB RAM הספק שהיה ועף לזבל: JTC P-4 500W ATX12V DR-B500E עשיתי בשכל שרצתי מהר לקנות ספק לפני שסוגרים את החנות אחרת לא היה לי מחשב כל השבת. בקיצור, אל תתעסקו עם ספקים גנ'ריים, היום למדתי את זה על בשרי. למזלי לא הלכו רכיבים אחרים. שבת שלום לכולם.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by tal_m9,

האם ספק גנרי רגיל (500-400 WATT) מספיק למערכת הבאה? Intel Dual Core E4300\E6300 או Intel D 915 Asrock 775Dual-VSTA s775, VIA PT880 Ultra, DDRII 667, PCI-E, AGP Twinmos 2X512 667mhz Geforce FX5600 WD 80gb ATA

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  3. Started by benma,

שלום לכם. קניתי מחשב לפני יותר משנה, ואחרי מספר חודשים המאוורר של ספק הכוח התחיל לעשות רעש חזק ומעצבן כשמפעילים את המחשב. אחר כך הרעש מפסיק, ואם לא, אז אחרי מכה קלה הוא מפסיק. לאחרונה הרעש מופיע גם כאשר המחשב פועל מעל יום ברצף, ואז הזזה קלה של המחשב פותרת את הבעיה על להרעשה הבאה. יש מה לעשות עם הספק, או שחייבים לקנות חדש? תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by lesForce,

היי , יש לי ספק גנרי 250 שעובד סבבה בלי נפילות ובלי כלום כבר כמה שנים , ואני רוצה להוסיף 2 קתודות , השאלה שלי האם יכול לקרות משהו? המפרט שלי הוא כזה : CPU Type Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Asus P5P800 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) System Memory 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM) + 2 מאווררים

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  5. Started by The_Byter,

ספק גנרי לגמרי שמחזיק את המפרט הבא בהצלחה (לפחות בבדיקה כרגע - אני לא יודע איך הוא יחזיק לאורך זמן) E6600 INTEL 946GIZ 1GB x 2 DDR2 667 SONY DVDRW 250KS X1950PRO הספק גנרי לגמרי עם מדבקה של 500W ו18A על המסילה של ה 12V... מחזיק ORTHES, 2K1,2K5 ד"א ב2K1 הוא מוציא 35K וב 2K5 הוא מוציא 9.8K ה12V יורד עד 11.55 לפי הSPEEDFAN בעומס. עלות הספק ....... 74ש"ח ! מוזר ומעניין.

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  6. Started by House M.D.,

אני יודע שהכותרת נראית מוזר, אבל אין לי עוד דרך להסביר את התופעה הבאה : הספק שלי (FSP 750W) הוא ספק גרוע,לפי כל ביקורת שמצאתי באינטרנט, ועשיתי טעות כשקניתי אותו. הוא עושה רעשים בזמן מאמץ ועל זה כבר פתחתי דיון פעם. בכל מקרה, כאשר אני מבצע בדיקת מאמץ דרך OCCT: בדיקת Linpack, המעבד לא עובר את ה 70 מעלות. הספק לא עושה רעשים משמעותיים, המתח של 12V יציב. בדיקת Power Supply (שמשלבת את אותו Linpack ועוד בדיקת כרטיסי מסך) - המעבד עובר את ה 85 מעלות. הספק מרעיש מאוד, והמתח של 12V משתנה בצורה משמעותית, ונע בין 11.58 לבין 11.90. מכיוון שבשתי הבדיקות, העומס על המעבד אמור להיות אותו עומס - האם יכול להיות קשר לספק כוח (ולעובדה שישנן קפיצות מתח משמעותיות?) מעבד : AMD x4 955 @ 4.0GHz לוח …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Radeon38,

דגם PS5251-2dFS בהספק 250 וואט האם זה שווה משהו למערכות עכשוויות והאם זה 250 אמיתי או סתם ספק ג'נרי של דל?? הוא כסוף לא מודלורי וניראה פשוט למדי.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by idofr,

היי שלום לכולם, כבר לא מעט זמן אני סובל מכל מיני בעיות מוזרות עם המחשב בד"כ פשוט דורשות "ריסוט" של הבאיוס אבל עם מאפיינים מוזרים ולמרות שאני יודע שהלוח אם תקין. השבוע לאבא היקר שלי היה קצת כח וסבלנות לבודד את הבעיה והוא טוען שהספק הוא שגורם לזה. אני עובד עם ספק גנרי שמפיק 500W, הלקוחות שלו הם intel core 2 duo e7200 עם אוברקלוק מכובד geforce 9600gt 2 הארד - דיסקים של 200 ו 500 גיגה צורב ומשהו כמו 6 מאווררים בסך הכל חשוב לציין שבכל הפעמים שבדקתי את דיוק המתחים שהספק מוציא הם היו בגדר התקין השאלה שלי האם לדעתכם הספק דפוק או שאני פשוט צריך ספק יותר חזק? (בהנחה אגב שאני רוצה להוסיף עוד הארד - דיסק) תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. מחזיק E6600 2gb 3-4HD 8800GTX? מחישוב עילג צריך 38-42 אמפר בשביל זה...

• 8 תגובות
    • 854 צפיות
  10. הספק אמור להחזיק מערכת 3800 X2 939 עם כרטיס 8800GTS G92 512. מה אתם ממליצים, התקציב ממש לחוץ. :-\ http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1620 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3472

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by נץ,

רכשתי מחשב חדש בחנות ידועה שהרבה מפרטים מצוטטים ממנה בפורום כולל הרכבה בתשלום. המארז מסוג ANTEC300 בו ספק כוח מותקן בתחתית המארז (הספק שנרכש: FSP Epsilon 80Plus 450W ) אך לצערי הספק הותקן הפוך, כלומר מאוורר הספק פונה לרצפת המארז וכמעט צמוד לרצפה. השאלה היא האם זה בעל משמעות המחייבת להתעקש שהחנות תפרק את כל החיבורים ותהפוך את הספק כך שהמאוורר יפנה כלפי מעלה. המחשב הזה נרכש עבור בן של חברים והגיע אלי ע"י שליח. בדרך כלל אני מרכיב מחשב לבד מחלקים אך במקרה זה העדפתי שהחנות תבצע הרכבה בתשלום כי המחשב לא נשאר ברשותי, ולכן אני לא רוצה לפרקו בעצמי וע"י כך אולי לפגום באחריות החנות. בהוראות היצרן למארז כתוב שצריך להפוך את הספק כך שהמאוורר יפנה כלפי מעלה: With the case upright, p…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by LOLFTW,

[ATTACH=CONFIG]6274[/ATTACH] האם ספק הכוח הזה יוכל להחזיק את המערכת הבאה בצורה תקינה?: מעבד: Intel Core 2 Quad Q8400 לוח אם: Gigabyte EP43-UD3L כרטיס מסך: ATI Radeon HD4850 512MB זכרונות: (DDR2 4GB (2GBx2 דיסק קשיח Seagate 500GB מדובר בספק כוח שהגיע יחד עם המחשב של אחותי, מחשב זול מאוד ובסיסי. הוא יכול להוות סכנה לחומרה? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 940 צפיות
  13. ערב טוב לכולם ביומיים האחרונים המחשב שלי התחיל להסריח - ריח של שרוף. נכנסתי לביוס, בדקתי את הטמפרטורות - מעבד יציב על סביבות 45, צ'יפסט יציב על 35, ו-PWM - אני חושב שזה הספק - יציב על 55 :-\ התחלתי לרחרח. הריח בהחלט בא מהספק. המחשב עבד אחלה - אבל מהספק יצא ריח נוראי. לא יודע איך זה יושב ביחד, אבל עבד. לונג סטורי שורט - פירקתי את הספק החוצה ואני צריך חדש. הישן היה 530W של חברה בשם הייפר, אף פעם לא עשה בעיות. יש המלצות על ספק חדש? אני מחר אקפוץ לKSP פה בשכונה ואקנה. חשבתי לקחתי 530 של טרמלטייק או 620 של סיסוניק - שניהם במלאי. תודה על ההמלצות! מתן

• 5 תגובות
    • 918 צפיות
  14. מסתבר שה-HEC 400TRT קצת מגמגם(RESTART אחת לכמה ימים, לאו דווקא תחת עומס). מחפש ספק זול שיעשה את העבודה. הHEC יכול לתת 29A על ה-12V לפי הטבלה שעלי (15A+14A). שאר המפרט: AMD 4200*2 Toledo(512KB*2 Cache) 2.2GHz (s939) Asus A8N-SLI Deluxe Kingston 512*2 + OCZ 1GB*2 400Mhz CL3 Sapphire HD4850 WD 160GB. Seagate 320GB Pioneer 212BK Hec 6AG1 + 400TRT Dell 2007WFP תודה. עריכה: הוסף תקציב מירבי לפי בקשת אחד המנהלים. הבקשה לספק הכי זול שיעשה את העבודה נותרת בעינה.

• 6 תגובות
    • 817 צפיות
  15. Started by idodos,

1) מה הספק הכי טוב שיש עד 300 ש"ח? 2) עד כמה חשוב שיהיה active PFC לספק... ?

16. שלום, הייתי רוצה לעשות OC למפרט הנ"ל: Q6600 GO ASUS COMMANDO TEAM DDR2 1066MHZ CL4 כרטיס מסך עדיין לא קניתי אבל כנראה משהו כמו 8800GT אני מחפש ספק כמה שיותר יציב - חשבתי על PC POWER & SILENCER QUAD 750W COOLING כי שמעתי שהוא הכי יציב התקציה הוא 700~ מה דעתכם? עידו נ.ב פחות איכפת לי רעש יותר איכפת לי אמינות ויציבות מתח .

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  17. Started by pergola,

איזה ספק הכי זול וטוב, יחזיק לי מערכת שלוקחת 30A-32A

• 5 תגובות
    • 899 צפיות
  18. Started by Ymac,

שלום. סבתא שלי התלוננה שהמחשב שלה עושה רעש בלתי נסבל. אמרתי לה שזה בלתי אפשרי, הרי שמתי מתאמי-מהירות נמוכה על המאווררים, וקירור המעבד שלה הוא של נוקטואה. אבל כמו נכד טוב באתי להסתכל. אכן, רעש טרטור נוראי, ממש מרעיד את המארז. מבדיקה קצרה - זה הספק - קורסאיר VS350 נקנה מ-KSP ראשל"צ הידועים לשמצה. הספק ינק אוויר דרך פילטר ברצפת המארז, ולא היה מאובק כלל. המפרט לא היווה מאמץ - HDD אחד ו-i3 3220 אני לא בטוח לפני כמה זמן נקנה, אני יכול לבקש מהם לשחזר את הקבלה? בכל מקרה, בהנחה שיש עוד אחריות, זה מכסה? עריכה: יש אחריות, היא 3 שנים ולכל היותר לספק הזה יש שנה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by captaincaveman,

המחשב במפרט. קניה בארץ כי אני בלי מחשב ואני צריך אותו (משמש גם לעבודה).

20. Started by ksn1981,

שלום לכולם, למחשב לעסק שאמור להכיל: Core i5-760 - ללא OC 4X2GB DDR3 (8GB) - ללא OC HD-6850 / GTX-460 - ללא OC 2-3 דיסקים קשיחים 1 מאוורר למעבד. - האם יספיק Corsair VX-450W ? - האם זה אמור לשתנות אם זה יהיה HD-6870 / GTX-470? או שהכרטיס יגיע כבר מומהר? - ה- Corsairיעלה 300₪, המלצות אחרות? - האם יש המלצה לאל-פסק (UPS) למערכת הנ"ל ? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by ksn1981,

למחשב שעובד 24/7.. אבל לא כל הזמן במצב עומס (לפעמים אפילו מנותק מהאינטרנט ולא עושים בו כלום למספר שעות).. עד כמה רמת היעילות של הספק (80+/BRONZE/SILVER/GOLD/ללא) תשפיע על חשבון החשמל החודשי? אם אקח ספק חזק יותר ממה שאני צריך, כך שבצריכה המכסימלית שלי לא אאמץ אותו יותר מדי, האם זה יועיל משהו? לחשבון החשמל אולי? אז אם למחשבים עם OC "רציני" + שני כרטיסי מסך "חזקים" אומרים ש- 700W (אמיתיים) מספיקים, אז מי צריך יותר? (יש אפילו 1000W+)?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by חן מ,

היי הספק שלי הוא:antec 500w שבא במארז SONTAT FAMILY3 משהו כזה עד איזה כרטיס מסך הוא מסוגל להחזיק בצורה טובה מאוד ולא יתלונן שחסר לו חשמל או שיהי קפיצות מתח במחשב וכו'? תודה לילה טוב

• 10 תגובות
    • 931 צפיות
  23. Started by user-69225,

אשמח אם משהו יוכל לעזור לי בעשר דקות הקרובות הקרובותאיזה מארז יתאים ל500w seasonic + hd7970?

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  24. Started by דןזט,

הי אני מחפש ספק ומארז ללוח האם Gygabyte-H97-HD3 או Z87X ולכרטיס המסך GTX 970. הספק צריך להיות 620 נכון? והמארז שיהיה רק עם זרימת אוויר טובה. על ספק 400W יספיק, לא? גם אם אני אוסיף בעתיד כרטיס מסך?? ועל המארז 200-300 אני חושב... אם יש לכם האנגלים משתלמים מפלונטר שתפו בבקשה, כי זה יכול להוזיל את העלויות. תודה וחתימה טובה.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Elico A,

דבר ראאשון אני צריך חוות דעת על הספק והמארז הבאים: ספק - THERMALTEK TR2 RX 550W - הבנתי שזו סדרה לא כ"כ מוצלחת של ספקים אבל רק ממקור אחד. הייתי רוצה לוודא את זה ולקבל המלצה על ספק איכותי יותר בתקציב שלו (הוא אמור להחזיק את ה- Q9550 - GTX 260 והארדיסק אחד) מארז - THERMALTEK SOPRANO RS 101 VG7000BWS+WINDOW - בהתחלה חשבתי ללכת על ה- CM690 אבל הבנתי שהמארז הזה גם אופציה הייתי שמח לשמוע עליו. איך הוא מבחינת אבק, קירור .. מרווח יותר לעומת ה- CM690 ? הייתי שמח לאיזו שהיא השוואה קטנה מבחינת אבק מרווח קירור וכל שאר הפרטים החשובים תודה.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.