עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. יש לי 2 מחשבים בבית, האחד עם המפרט שמפורט בכרטיס שלי כאן באתר והשני מחשב P4 עם ספק גנרי כלשהוא. בגלל החורף אני רוצה לקנות אל פסק למחשבים, שאלותי הן כאלו: 1) עדיף לקנות 2 אל פסקים, אחד לכל מחשב, או אל פסק אחד חזק שיחזיק את שניהם? (המחשבים נמצאים על אותו הקיר משני הצדדים אז בעיה של העברת כבלים לא קיימת). 2) איזה אל פסק אני צריך לבחור בשביל מחשב אחד ואיזה אל פסק בשביל 2 מחשבים? (המלצות) 3) הספק של המחשב ה"חדש" שלי הוא Enermax Liberty 400, ראיתי פה בפורום שיש ספקים עם טכנולוגיות שלא תומכות לUPSים מסויימים, האם לספק הזה יש דברים כאלו? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 669 צפיות
  2. שלום, כרגע ברשותי Cooler master gladiator 600 הבעיה שלי איתו היא שכרטיס המסך לא יושב בו ממש טוב, אומנם אני עובד ככה כבר שנה בערך אבל זה ממש מרגיז אז אני מחפש מארז חדש לפי ביקורות ברשת וגבולות תקציב (עד 400 ש"ח בלי חריגה) נראה לי שאלך על Thermaltake Chaser A31 המפרט שלי: לוח אם: Asus crosshair formula IV מעבד: AMD Phenom x6 1090t כרטיס מסך: Ati Radeon HD 6950 לפי מה שראיתי המידות של כרטיס המסך הם 10.75 אינץ', שהם בערך 270 ס"מ לפי מה שרשום במפרט של המארז הוא מותאם לכרטיס מסך עד 290 שזה טוב לי, האם באמת ככה או שיש מה לדאוג? (כי זו הבעיה העיקרית שלי במארז כרגע, הכרטיס נכנס בכוח (בלשון המעטה) אשמח לעזרה, תודה!

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  3. Started by Rbix,

שלום לכולם, ברשותי לוח אם של Gigabyte מדגם ga-ex58-ud3r. אשמח לדעת האם המארז והספק הבאים יתאימו (וכמו כן במידה וישנן אופציות עדיפות יותר אשמח לשמוע) המארז: Sharkoon S25-V http://ksp.co.il/?uin=34705&select=.1041..130. הספק: Antec 600W VP600P http://ksp.co.il/?uin=23063&select=.1108..140..553. (אני מעוניין שיהיה שקט עד כמה שניתן, לכן אשמח להתייחסות לכך). במידה והחסרתי מידע רלוונטי כלשהו, אז מצטער מראש. תודה

• 10 תגובות
    • 3.9k צפיות
  4. Started by bariko,

שלום רב, ברשותי אל פסק מתוצרת "אדוויס" , דגם PRPC650 אליו אני מחבר מחשב וכן מסך סמסונג בגודל 26 אינטש ספק הכוח במחשב: Seasonic SS-500ET Active PFC 500W Oem לאחר כשנתיים של שימוש, הסוללה התרוקנה, ולכן אני שוקל לרכוש מכשיר חדש. יש לי אפשרות לרכוש את- 750 במחיר של כ-350 שקל. הדגם הזה מעט חזק יותר מהנוכחי, אך כפי שהבנתי, עדיין לא מספיק בכדי להחזיק גם את המחשב וגם את המסך. לכן, חשבתי על האפשרות לחבר ל-UPS החדש רק את המחשב, ואילו את המסך לחבר בנפרד ל-UPS הישן או למגן ברקים ונחשולי מתח, כדוגמתSC9 ELEC השאלה שלי- מה דעתכם על סידור כזה, ואיזה מבין שתי האופציות עדיפה כפתרון עבור המסך. האל פסק הישן, או מגן ברקים. תודה רבה

• 33 תגובות
    • 10.8k צפיות
  5. Started by oza87,

אהלן חברים, כבר פתחתי בעבר כאן דיון אודות הספק הטורדני שלי המפיק רעשים של D9 באמצע חיפוש מנהרות בעזה ומצאנו שמקור הרעש הוא המאוורר שלו, עד כאן הכל טוב ויפה...לאחרונה ביקרתי בסניף של החנות ממנה נקנה הספק כדי לברר מהו זמן התיקון האפשרי ונאמר לי שם שאין אחריות על המאווררים של סוג הספקים הזה ושבדיקה של מה מקור הרעש וכל העניין יקח שבוע לפחות.. ולענייננו אני רוצה להתייעץ אתכם, נכון להיום נשאר לי ארבע שנים של אחריות על הספק, מה אתם אומרים, אני רוצה לפתוח את הספק ולתקן את המאוורר ידנית, יש לי את הידע ואני לא רוצה לחכות שבוע פלוס בלי מחשב אבל החיסרון זה שתלך האחריות אם אפתח אותו... מה אתם אומרים בעניין?

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by pocket,

אני רוצה לקנות אל פסק. לכמה זמן יחזיק לי ספק בכוח 650? (נדמה לי וואט) לכמה זמן עם מסך? לכמה בלי מסך? ואיזה אפשרות יש לי לעבוד עם מחשב בלי חשמל (עם אל פסק) לכמה שעות? כמה זה אמור לעלות?

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  7. קניתי מחשב עם מעבד e8400 ולוח של gigabyte EP35-DS3L כרטיס מסך gigabyte 8500gt עכשיו לקחתי איתם את הספק הזה TR2 Power W0070 430W Silent (24pin ולאחר מכן הבנתי שהוא בכלל לא טוב. השאלה שלי היא למה והאם יש סיכון למעבד וללוח אם ממנו? בנוסף קניתי לאח שלי מחשב עם מעבד amd 4600 וגם איזה לוח של gigabyte עם כרטיס מסך מובנה ונהרס במחשב שלו הספק עכשיו רציתי לקנות נורמלי במחיר מינימלי רק שיחזיק תמחשב ושלא ישרוף לי כלום אחרי שהבנתי שהספק שקניתי למחשב הראשון לא טוב, והשאלה היא האם זה בכלל נכון, ההתלבטות שלי אם לקנות ספק יותר טוב למחשב שלי ואז להעביר את הספק שלי למחשב של אח שלי או שהספק בסדר ולקנות לאח שלי ספק זול כמו ezcool 400w. חוץ מזה ה Hec trt400 טוב יותר משמעותית אם בכל…

• 3 תגובות
    • 742 צפיות
  8. Started by shainov,

שלום רב, ברצוני להתייעץ לפני רכישת ספק Seasonic GOLD 660W (סניף אילת),כרגע מותקן S12-II 550W של אותו היצרן על המערכת: I5-3570K/OC-4.4GHZ+NACTUA D-14 CRUCIAL M4 128 SSD SEAGATE 1TB HDD GTX 260 XXX OC 670MHZ DVD-WR 6 מאווררים120מ"מ +1 של 140מ"מ ברצוני להשתדרג לאחר כי המערכת עתידה לקבל כרטיס GTX 670 שיומהר גם כן ביחד עם המעבד. סיבות לשדרוג:ניצול עדיף של חשמל,חיסכון בחשמל,יציבות במערכת תחת עומס,שידרוג עתידי של כ.מסך.

• 4 תגובות
    • 919 צפיות
  9. בעיקרון לקחתי את המארז: Antec Three Hundred... לפי ביקורות של אנשים שקראתי הוא מארז טוב+.... התג מחיר שלו זהה ל- CM690 וגם ל CENTURION 590... יש לי התלבטות לגבי השלושה, כרגע זה בהזמנה ככה שיש לי אפשרות לשנות... אשמח לעזרה ממכם, תודהה רבה. אגב שהדרישות מהמארז הם: טיפה שקט ( לא מחייב כל כך,סירקולציה טובה,אפשרות גישה נוחה לחלקים במארז ז"א מארז גדול+-). התקציב 350שקל, המוצר נרכש מ SKYPC. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  10. Started by KOBOKOBO,

התעניינתי בקניה של אל פסק כי אני יודע מה יכול לקראת , בעת הפסקת חשמל ראיתי את האל פסק הזה http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/aviem-c02648309/15157911 הוא מספיק אמין? הוא יתאים לי למחשב/לספק ? (המפרט בצד ימין שמעתי שיש אל פסק שלא תומכים בסוגים מסוימים של ספקי מחשב , האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. התקציב שלי הוא 700 ש"ח ויש את שני המארזים האלה: http://www.tms.co.il/product/11576 http://www.tms.co.il/product/10486 מה עדיף מבין שניהם? או שאקח אותם בלי הספק ואקח ספק THERMALTAKE 700W? אני רוצה לדעת מה יתאים לקירור MUGEM 3 ולכרטיס 560GTX TI OC הכי טוב

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. היי במחשב שלי המארז הוא antec 300 שקניתי עם המחשב שלי שהוא בן חצי שנה אני מפעם לפעם רוצה לשדרג חלקים או להחליפם לחלוטין וגם לנקות אבק פעם בכמה חודשים הבעיה היא שהמארז הזה לא מתאים לשדרוגים ולהפך הוא גם עושה בעיות (למשל כשאני ארצה להחליף כרטיס מסך אני מאוד מוגבל באורך של הכרטיס או אם אני ארצה להוסיף קירור מים אז בחלק מהמקרים זה אותו מצב...) בקיצור אני שוקל להחליף את המארז הזה למשהו יותר טוב כמו antec 1100 שאחרי בדיקה מעמיקה גיליתי שהוא הכי מתאים לי הוא מתאים יותר לשידרוגים שעתידיים לקרות וגם הוא מציע דברים שב-300 (סידור כבלים הרבה יותר טוב לדוגמא..) השאלה שלי היא האם כדאי להחליף מארז במחשב אצי שנה אחרי שקניתי אותו או לחכות קצת?

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  13. Started by blacklfag,

אני מתכוון לרכוש את המפרט הבא: מעבד: AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX - BOX ¤414 לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI ¤419 מסך: VIEWSONIC 19" VP930 8ms PIVOT DVI ¤1611 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189 זיכרון: CORSAIR 1024MB (512MB X2) DDR2 667MHz DUAL CHANNEL KIT ¤265 מארז: COOLERMASTER CENTURION 532 REV1.3 : RC-532-SKR1 + 380W CM PSU ¤437 קרור למעבד: GLACIALTECH IGLOO 7220 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤55 בחיפוש שערכתי בפורום על המארז הנ"ל, 9 מתוך 10 הודעות בממוצע מציעות להחליף את הספק שמגיע עם המארז, אך ללא הבהרה. 1. האם…

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  14. Started by roey312,

שלום לכולם! אני מחפש כבר כמה זמן מארז שיתאים לי לסלון, ואני אסביר נכון להיום המחשב שלי מורכב בתוך מארז HAF932 גדול כבד ושחור. אני מעונין להעביר את המחשב למארז בצבע לבן חלק בלי חלונות או ציורים ושיהיה קטן יותר אם אפשר. המפרט שלי : לוח אם- H87-D3H-CF כ.מסך-R9 280X ספק - לא סגור על זה אבל די גדול אם יש עוד מידע רלוונטי אני אוסיף כל מה שתבקשו, תודה רבה על העזרה

15. Started by argentinick,

אני רוכש מחשב מבוסס AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 ו GIGABYTE GA-MA78GM-S2H, והמליצו לי על המארז כולל ספק Antec NSK4480 380W, האם אני יכול להחליף אותו ב Compucase HEC 6C28 300ART Silver/Black (שזול יותר ב 120 ש"ח בערך) ?

16. אהלן, אני מתעניין לגבי מארז למחשב החדש שלי בתקציב של עד 500 ש"ח. חשבתי ללכת על ה-Centurion 5 של CM, ורציתי לשאול מה דעתכם עליו. כמו כן, אשמח להמלצות נוספות על מארזים טובים במסגרת תקציב זה. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by ShaySolomon,

שלום, אני הולך לקנות את המערכת הבאה: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1015 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪123 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪289 מארז: באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪729 זיכרון: Hynix 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪340 כרטיס מסך: MSI GTX770 2G DDR5 GAMING Twin Frozr - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪1549 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪294 קשיח למחשב…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by bneli,

שלום לכולם אני חדש פה באתר ורציתי להתייעץ איתכם לגבי מארז כל חיי רציתי לשים למחשב שלי מארז שיהיה בצורה של רכב אבל שיראה משהו איכותי אבל חיפשתי בכמה חנויות בעיר (גר בפ"ת) ולא מצאתי כלום (ואני זוכר שלפני כמה שנים היה מלא מארזים של מרצדס (אבל הם היו ניראים דיי זול מבחינת איכות בנייה) רציתי לדעת עם יש היום עוד דברים כאלה(אבל מעדיף יותר בסיגנון של אאודי או פולקסווגן ) ומה טווח המחירים? בתודה אלי. נ.ב: במארז שלי התחלתי את הרעיון (סידרתי שאני מדליק אותו עם סוויצ' שלקחתי ממחשב ישן את הסוויצ' שהיה פעם נועל את המקלדת... חשבתי עם יהיה לי כזה מארז לנסות לבנות לו יפעילו "יתניעו" את המחשב שיעשה רעש של התנעה של רכב (אבל אני צריך למצוא איזה מעגל של צעצוע של ילדים שעושה רעש כ…

• 16 תגובות
    • 4k צפיות
  19. Started by Spazzer,

אני מתבלט האם לקנות את המארז (שבא עם ספק כוח) הבא: http://www.tms.co.il/product/12851 המפרט הנוכחי שלי הוא: http://www.tms.co.il/preview/spec/nr4cw5uh 1. האם המארז עצמו וספק הכוח נחשבים לאיכותיים? 2. כמה המחשב ירעיש? 3. לוח האם נכנס לתוך המארז? 4. כל החלקים האחרים במארז נכנסים ללוח האם? (מעבד/קירור למעבד וכו') 5. יש צורך לקנות מאווררים למארז, או שהמאווררים שמגיעים איתו מספיקים? תודה

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by maozlustig,

אהלן, יש לי מארז full tower של lian li בן 10 שנים(אחלה מארז!) אני רוצה להשתדרג במארז חדש ואיכותי לקראת קניית מחשב חדש ואני מתלבט לגבי זה חשוב לי מאוד שהמארז יהיה שקט(עד כמה שאפשר), הקירור בו יהיה טוב(הכוונה לסירקולציה גם) לא חשוב לי אם זה full tower או גודל אחר התקציב הוא עד 1000 שקל תודה רבה

21. Started by kingsolo,

יש לי מארז של THERMALTEK מסוג FULL TOWER המארז מגדול מאוד עם 3 מאווררים של 8 ס"מ ו2 מאווררים של 12 ס"מ. אז אתם שואלים את עצמכם..מה הבעיה של הבחור הזה? המאווררים רועשים מאוד, למרות שהחלפתי אותם לפני כמה חודשים. בגלל הפתחים ברבים, יש גם הרבה אבק מצטבר בפנים. האם אתם ממליצים לי להחליף את המארז או רק את המאווררים ולזרום האלה? תודה ראש על העצות.

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  22. Started by yirmio,

שלום לכולם! אני מחפש מארז וספק למפרט הבא: http://tms.co.il/preview/spec/79ha4ewm/1 יש המלצות אחרות במקום המארז והספק שבמפרט? אין שום כוונה לoc. חשוב לי בעיקר שהמערכת תהיה יציבה! לא כ"כ חשוב שיהיה שקט,אבל ברור שלא יהיה טרקטור. חשובים חיבורי usb מקדימה. וכמובן אם אפשר שיהיה יפה. תודה!

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  23. אני רוצה להרכיב מחשב לסלון שמבוססת על מארז Gigabyte MIB T5140 ולוח אם Mini ITX עם Atom המארז מגיע עם ספק חיצוני של 60W ויש לו מקום לשני דיסקים קשיחים 3.5 וכונן אופטי 5.25. האם מחשב כזה יעבוד בצורה תקינה עם ספק של 60W?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Guy950,

המפרט הנוכחי שלי תוכנן לSLI כאשר קרובת משפחה שלי אמורה לחזור מחו"ל בקרוב ולהביא עבורי כרטיס GTX 770 OC 4GB נוסף כדי שאוכל להקים מערך. הבעיה היא כשקניתי את המחשב עשיתי חישוב ומצאתי שהבאנדל R4+FSP raider 650W אמור להיות מספיק כולל מרווח ביטחון עבור מערך של 770. וובכן, כיום כשאני עושה עם מחשבונים יוצא לי אותו הנתון, שספק עד 640W אמור להספיק כולל מרווח ביטחון, המחשבונים אומרים שמה שאני אצטרך בפועל זה ספק של 580W. אבל בעיה קלה, הכרטיס הנוכחי שלי והכרטיס שאמור להצטרף הם אותו הכרטיס בדיוק, הכרטיס הנ"ל http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4692#ov שמגיע עם OC מהמפעל ונתון שלא שמתי לב אליו מקודם, כתוב על הקופסה ובאתר שהוא צורך 450W. אז...אין במחשבונים אפשרות להוסי…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. אהלן. בקרוב כנראה אחליף לאמא שלי את הפנטיום 4 שלה במשהו קצת יותר מתקדם, וחשבתי גם לשדרג ספק. (הספק הנוכחי שלה של TZAG-מתאר לעצמי שזה ג'נרי) יש לי נסיון עם ספקי HEC ואני מרוצה מהם, אבל תפס את עיני הספק הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_281_3199&products_id=25303 סתם מתוך סקרנות רציתי לדעת, יש למישהו נסיון איתו ? עדיף ללכת על אחד של HEC וזהו ? תודה מראש. עדכון: בינתיים אני קורא באתר Hardware Secrets ביקורות שדי קוטלות את הספקים של החברה הזאת.

• 2 תגובות
    • 841 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.