עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. Started by ballcall2,

יש לי שאלה בעיקר למבינים באלקטרוניקה: האם יש חשיבות מאוד גדולה להבדלים בין ספקי כוח כששני ספקי הכוח הם מאיכות טובה, ועומדים בתקן ATX אך אחד נחשב ליותר טוב? אני אנסה לתת דוגמא לשאלה: הסתכלתי על שני ספקים- Seasonic x-750 שמקבל ביקורות מעולות ומגדירים אותו כאחד מהספקים הטובים ביותר, ומצד שני ספק Enermax modu87+ 700w שזוכה בעיקר לביקורות פושרות (הוא עומד בכל הסטנדרטים אך לא ממש מצטיין באף קטגוריה). האם משתמש ממוצע יחוש איזשהו הבדל ביניהם במערכת מחשב? האם הם ישפיעו בצורה שונה על אורך חיי הרכיבים במחשב, על היציבות של המערכת (אני לא מדבר על יעילות הספק, הכבלים שלו או הרעש של המאוורר שאלו כבר עניינים הקשורים לדרישות של המשתמש) ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by MIKI23,

רוצה להחליף את הספק הקיים HEC 550 WIN לספק יותר שקט הזמנתי כ.מסך 260 GTX http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=398334.20 אז המפרט :מעבד 8500 , לוח אסוס P5Q DELUXE , 4 GB זכרון , מארז C690 ו6 קשיחים אני רוצה דממה מהמחשב , בגלל זה מחליף גם את כל המאווררים במארז

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם יש לי מחשב בן 6 שנים בערך, אני רוצה לשדרג אותו ואני מתלבט אם להחליף הכל או רק את הרכיבים שדרושים לשם כך. אין לי ספק שאני מחליף לוח אם מעבד וזכרונות, אני תוהה אם יש צורך להחליף ספק.. יש לי FSP RAIDER 650W ובחישובים שעשיתי בכל מיני אתרים המחשב שלי יצטרך 480 ככה ש 650 זה מעל ומעבר בשבילי.. השאלה היא אם 650 מלפני 6 שנים זה עדיין 650 כיום? יש דרך לדעת כמה בממוצע ספק כוח יורד עם השנים? יש דרך בפועל לבדוק כמה הוא נותן כיום? האם הוא ישבוק חיים תוך חצי שנה / שנה אז במילא רצוי להחליף? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by arnon,

האם יש ספק כזה ברמה של הליברטי 500 ובערך באותו מחיר ? האם זה חשוב במערכת המיועדת לOC ? למערכת: ,P5B-D,6600,2GB,X1950PRO

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by liorp,

מה אתם אומרים ולמה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by yakir4u,

אני מחפש ספק שקט ואיכותי בערך 500-550W מודולרי המפרט המתכונן הוא I5 3570K HD7950 או HD7850 עם CF עתידי OC בינוני לשניהם

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Crapy,

קניתי לאח שלי כרטיס מסך 7870 עכשיו בקרוב נשדרג לו גם תמעבד ותספק כוח אבל רציתי לדעת לבנתיים. יש לו מעבד מהסדרה E5000 שלINTEL לא זוכר איזה במדוייק(אם זה חשוב תגידו לי אני יבדוק) וFSP300 הספק כוח שלו. אני צריך לדעת אם הכרטיס מסך 7870 יעבוד עליו קניתי לו תזה שהיה בהנחה בTMS הOC.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. מעבד: [..] INTEL 4670K : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.4Ghz - TRAY ₪1135 לוח אם: [..] ASUS Z87 C ₪768 זיכרון: [..] CRUCIAL BALLISTIX SPORT 8GB KIT (4GBX2) DDR3 1600 - זמין במלאי ₪390 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX770 "OC WINDFORCE 3X" 2GB GDDR5 - RETAIL - מבצע עד גמר המלאי ! ₪2014 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 8 - 64 BIT - ENG - OEM - זמין במלאי ₪434 ספק כוח: [..] SEASONIC ECO 600W : SS-600BT ₪388 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪223 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 7200.14 2TB SATA3 7200RPM - שלוש שנות אחריות! - זמין במלאי ₪470 דיסק קשיח 2: SAMSUNG SSD 840 120GB 2.5" SATA 3 - זמין במלאי ₪527 הרכבת מחשב…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by idofr,

היי שלום לכולם, כבר לא מעט זמן אני סובל מכל מיני בעיות מוזרות עם המחשב בד"כ פשוט דורשות "ריסוט" של הבאיוס אבל עם מאפיינים מוזרים ולמרות שאני יודע שהלוח אם תקין. השבוע לאבא היקר שלי היה קצת כח וסבלנות לבודד את הבעיה והוא טוען שהספק הוא שגורם לזה. אני עובד עם ספק גנרי שמפיק 500W, הלקוחות שלו הם intel core 2 duo e7200 עם אוברקלוק מכובד geforce 9600gt 2 הארד - דיסקים של 200 ו 500 גיגה צורב ומשהו כמו 6 מאווררים בסך הכל חשוב לציין שבכל הפעמים שבדקתי את דיוק המתחים שהספק מוציא הם היו בגדר התקין השאלה שלי האם לדעתכם הספק דפוק או שאני פשוט צריך ספק יותר חזק? (בהנחה אגב שאני רוצה להוסיף עוד הארד - דיסק) תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אני לפני קנייה.. הספק FSP 300W LGA775 24pin SATA 12cm THN שעולה 200 שקל הוא הכי טוב בתקציב הזה לקנות או שיש משהו שעדיף עליו..? (הכרטיס 7300GS או 7600GS) את הספק הזה אני יוכל בעתיד לשים במארז של המשחב הישן שלי..? המארז ג'נרי (המחשב מלפני 3 וחצי שנים פנטיום 4) אז האם אני יוכל לפרק את הספק הזה מהמחשב שאני יקנה ולהרכיב אותו בעתיד במחשב שעכשיו יש לי..?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. בקצרה: שני מחשבים. לאחד אני מחבר כונן חיצוני והכל סבבה. למחשב השני בזמן שאני מחבר את הכונן יש ניצוצות של חשמל בין החור של היואסבי לכאבל של יואסבי מהכונן. השאלות שלי כאלה: ממה זה נובע? והאם זה מסוכן לכונן החיצוני שלי?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by eins,

שלום, האם R4 עם חלון בצבע שחור נמכר בארץ ? בהסתכלות מהירה באתרים השונים לא ראיתי את המארז עם החלון אשמח לדעת אם יש ואיפה, תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by adi518,

לצערי, הסיסוניק X שלי כרגע תפוס על מערכת שאני צריך אותה אונליין בזמן שאני רוצה לבדוק את הלוח-אם החדש שלי. הבעיה היא שכרגע אין לי פה ספק איכותי, אני סה"כ רוצה להדליק את הלוח, לראות שהוא עושה פוסט, לבדוק את הגרסה של הביוס ולעדכן במידת הצורך. עד כמה "נוראי" יהיה לחבר ספק כח ג'נרי (ומעפן) של EZCOOL בשביל לבצע את הבדיקה הזאת? :-\ אני יודע שזאת שאלה קצת מוזרה, אבל כרגע אין לי ספק אחר שהוא 80 פלוס איכותי.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. טוב אז היום בשעה טובה נשרף לי הספק החדשדש שלי ואני מחפש ספק חדש. אני מחפש ספק שיריץ את המערכת הזאת: AMD5200+ כרטיס מסך:HD4850 חשוב מאוד שהספק יהיה איכותי ובלי בעיות ושאני אוכל לבצע אוברקלוק רציני למעבד שלי משום שהספק שהיה לי ממש לא היה 450W אמיתי אני מחפש ספק של 450W אמיתי שיחזיק את המערכת טוב ובלי נפילות. סכום הכסף שאני מוכן להשקיע הוא 300 לכל היותר. תודה

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by yarin153,

לאחרונה קניתי מחשב חדש עם מעבד I5 3470 הכרטיס מסך שלי די ישן(HD 5670) ובקרוב אני מתכנן לקנות משהו טוב אולי ב700 שקל או שאולי אני אלך על משהו חזק באיזה 1700 אבל נראה כבר.. בכל מקרה לאחרונה יש לי קריסות מוזרות במחשב (פשוט נכבה בלי שגיאה בלי כלום וזה נראה כמו שהספק התעייף) בנוסף יום אחד כשהמחשב עלה הלוח אם רשם לי אזהרה על משהו שקשור לספק כוח שלי (לא זוכר כבר מה) יש לי COOLER MASTER 470W ונראה לי שגם למה שיש לי עכשיו זה לא מספיק השאלה איזה ספק אני יוכל לקנות שיעמוד בסטנדרטים גבוהים ושישאר זול (מודולרי כנראה לא בקטגוריה) חשבתי אולי על זה http://ksp.co.il/?uin=16399 אבל אני מעדיף שבעלי נסיון יעזרו לי

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום אני מתכוון לקנות מחשב חדש בימים הקרובים, שיהיה בעל כרטיס מסך 4870 ובעוד מספר חודשים כשהמחירים קצת ירדו אני אקנה עוד אחד כזה (ב- crossfire). בחנות שבה רציתי לקנות את המחשב אמרו לי שאני חייב ספק כוח 750W ואפילו די כדאי 1000W. הייתי שמח אם תוכלו לייעץ לי כי אני לא באמת יודע אם סתם ניסו לדחוף לי משהו, צריך באמת ספק כזה או 550W או 500W יספיקו? דרך אגב, גם אמרו לי בחנות שבלוחות אם מסוימים יש אופציה ל- 3 כרטיסי מסך במקביל, אם הייתי קונה שניים במקום כרטיס אחד בעוד מספר חודשים מה היה הכוח הדרוש?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by jetman,

חשבתי על FSP, המפרט : 4GB DDR2 E4600 GT430 הספק הקיים הוא של mustiff של 450W, יש בו 2 קבלים שהתנפחו וקורה שהמחשב סתם כך כבה ולא נדלק, או יש מסכים כחולים, אני ניקיתי אבק, מחר יקפוץ לקנות משחה טרמית, עולי בעיה של התחממות, להחליף לוח אם זה יקר כי צריך גם להחליף RAM ו CPU, אז ישבתי לקנות רק ספק בינתיים, במחשב הוא שלך חבר בעצם, מה תמליצו? Golden Tiger? FSP? משהוא אחר?

18. מעבד: QX9770 לוח אם: GA-X48 של GIGABYTE כרטיס מסך: 8800GT 512MB זכרונות: 4096MB DDR2 1066 הארד דיסק: 500GB 32MB תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, כאמור בכותרת, מחפש מארז HTPC FANLESS למיפרט מחשב קליל בלי הארד דסקים.. תקציב כ700 ש"ח בערך.. אפשר לחרוג קצת

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני בודק אפשרות לבנות לעצמי NAS מבוסס אטום. אני זומם על אחד המארזים החדשים של LIAN-LI, הPC-Q11, ברגע שיהיה זמין. סה"כ לוח אטום, ושלושה דיסקים קשיחים (שני 3.5" ואחד 2.5") זה לא משהו שהייתי מגדיר בעל תצרוכת גבוהה. אבל בגלל גודל המארז, ואי רצון לעודף כבילה ספק מודולארי הוא האופטימלי הגם שהם ברוב המקרים חזקים מדי.. המלצות? תודה, אורי

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אהלן שוב, האם הספק הנ"ל הוא ספק ברמה יחסית טובה שיוכל להחזיק מערכת עם E8400,8800GTS? http://www.grandadvance.co.il/?Show=Item&Id=2640 תודה אורי

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. מבחינתי, המארז המושלם יכלול פילטרים על כל כניסות האויר, כלומר, בכל מקום שיש מאוורר, או מקום למאורר. וגם שיהיה קל לשלוף אותם לניקוי, מבלי לפתוח את המארז. האם יש חיה כזאת בארצנו? אם כן, אשמח לשמוע על דגם שיהיה לא גדול מדי, ולא מכוער מדי, משהו שאפשר לשים בסלון מבלי שהאשה תתעצבן.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by golde,

למה משמשת מסילת המינוס 12 וולט ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. CD-LOG יביאו אותו רק עוד חודשיים , מישהו מכיר מקום או "חבר" שמביא ?

25. Started by ScreameR,

אז ככה, אני מחפש מארז בעל מראה אלגנטי, חשבתי על מארזים של Lian Li, או דומיהם מאלומיניום שנראים יוקרתיים, אבל החדשים שלהם נראים טיפה מצועצעים, התקציב למארז הוא גג 500 ש"ח, חשוב שיהיו לו יציאות חיוניות מקדימה, אוזניות/מיקרופון USB ו FireWire. כמו כן, רצוי שיהיה שקט ובעל קונקטורים ותושבות לחיבורים מגומי וכל השטיקים.. לגבי הספק ראיתי שכדי להחזיק HD5770 אפשר להשתמש בספק 500W, השאלה היא אם סיסוניק הם האפשרות הבטוחה והעדיפה והאם בתצורת ה 500W שלו מגיע הספק עם כבלים בתוך רשת שעוזרת לארגון הכבלים במארז. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.