מסכי מחשב
מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות
15,884 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב חדש, אתם יכולים לראות את המפרט בפרופיל... עם המחשב תכננתי לקנות מסך אבל בגלל חוסר תקציב וידע מועט בתחום החלטתי להשהות את הקניה. בינתיים אני משתמש במסך LCD הישן שלי, שנקנה לפני שנתיים שלוש. המסך(LG L1730B) עלה לי בזמנו 1800 שקל, 17'' כמו ששמתם לב. בכל מקרה כל המשחקים שהפעלתי על המסך הזה עובדים מצויין FEAR, OBLIVION ועוד. כשאני צופה בסרטים אני נהנה ואין מריחות ואין כלום. אם מסך שנקנה לפני שנתיים מראה תוצאות כל כך טובות, מה זה באמת משנה איזה מסך אני אקנה היום? אני בטוח שהפאנל של המסך שלי הוא TN, למרות שאם הוא לא אשמח לדעת - אני פשוט לא יודע איפה מבררים את זה. אני שומע כאן על כל מיני מסכים חדשים שנקנו שמורחים משחקים, בזמן שהמסך האנטיקה שלי מציג אותם מצויין. אז מה ה…
-
- 1 תגובה
- 661 צפיות
-
-
יש לי כרגע מסך CRT של MAG הוא 17 אינ'ץ ...קנו לי מחשב חדש ואבא שלי אמר לי שהוא לא קונה לי מסך חדש רציתי לדעת אם יהיה לי בעיות כי אני משתמש בכרטיס החזק ביותר היום (HD3870X2) ואם יהיה בעיה תגידו לי איזה מסך יותר טוב משניהם אני ינסה לשכנע אותו... http://www.skypc.co.il/pl_product~51433~9~0.htm או http://www.skypc.co.il/pl_product~AI2237W~9~0.htm זה דחוף כי המחשב מגיע עוד כמה ימים ואני משחק הרבה במשחקים..
-
- 7 תגובות
- 763 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את המסך הנ''ל אך קראתי באתר מסויים שיש כמה דגמים, כל דגם עם פאנל שונה! כלומר שאפשר לאפיין את הדגם שיש לכם לפי המדבקה מאחורה, הדגם עם האות S - זה דגם שיש לו פאנל מבית Samsung, והוא הדגם שבדך כלל אתרי חומרה בדקו והיללו את המסך. הדגם עם האות A - זה דגם שיש לו פאנל מבית AU Optronic, שיש לו בעיות לעומת הדגם הקודם. מה שמוזר זה, שזה לא תמיד נכון, יש לקוחות שקיבלו את זה בצורה הפוכה, יש להם אות S עם הפאנל AU Optronic, או שיש להם אות A עם פאנל Samsung לפי מה שהאתר רשם:הצורה הבטוחה ביותר לבדוק את זה, זה על ידי צירוף מקשים במסך : יש לקבוע את ה-contrast וה-brightness ל-0. ללחוץ על כפתור ה-Menu ללחוץ על הכפתור Source במשך 5 שניות (השני מצד ימין) יופיע ת…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפי איך שזה נראה לא כדאי לי למהר עם 4K, למרות שאני מאוד רוצה, כי זה נראה כמו סנונית ראשונה כרגע, בטח במסכי IPS וגם לגבי המחיר, האם מסתבר שהוא יירד, האם כדאי לחכות עם זה שיתבשל או שאין טעם לחכות?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, בעקבות המלצות רבות רכשתי את המסך אחרי שהיה לי מסך 17" בשנים האחרונות. מיד שמתי לב שהבהירות פשוט גבוהה בצורה מטורפת, מה שבא לידי ביטוי בכאבי ראש ועיניים החל מ - 10 דקות אחרי שהתיישבתי ליד המסך. לאחר כיול המסך בעזרת פרופיל מהאתר (שאני יודע שלא מושלם ב 100 אחוז) כיוונתי את הבהירות ל 0 והניגודיות ל 74. כמו כן, וידאתי שאני עובד כשהחדר מואר והרחקתי מעט את המסך ממני. ניסיתי להתרגל, אולם זה עדיין היה בהיר מדי עבורי, ולכן בהגדרות של כרטיס המסך הורדתי את הבהירות מ + 50 אחוז ל - +30 אחוז. כעת המצב השתפר בהרבה, ויחסית התרגלתי לבהירות, אם כי המצב לא מושלם. רציתי לשאול האם הורדת הבהירות בהגדרות של כרטיס המסך פוגעת באיכות התצוגה? האם יש הגדרה אחרת שכדאי לשנות לפני זה שלא תוריד …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין לקנות מסך LCD חדש והתעניינתי במסך הזה - http://zap.co.il/compModels.asp?sog=C-Monitor&model_id=505474. אינני מבין הרבה מאוד במסכי LCD אך בדקתי במפרט הטכני של המסך ומסתבר שהוא תומך ב DVI, מה שהיום (לפי מה ששמעתי) מאוד חשוב כאשר קונים מסך LCD. המסך ישמש בעיקר לעבודה על המחשב ולעיתים רחוקות יכול להיות שגם למשחק. השאלה שלי היא כזו, האם כדאי לקנות את המסך הזה אשר מחירו הוא 1223 ש"ח ? (כוונתי היא גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת איכותו של המסך).
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט איזה מסך לקנות :LG 2261 החדש או SAMSUNG253 שניהם 22 אינטש כרטיס המסך שיש לי מאוד ישן והוא:NVIDIA GEFORCE 2 MX400 האם המסכים הללו יתאימו לי או שיש לכם המלצות לאחרים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה חשובה לגבי רזלוציות של מסכים. אם יש לי מסך טלוויזיה ברזלוציה 720P ואני מריץ סרט עליה ברזלוציה 1080P אז איכות התמונה תיהיה פחות טובה מאשר שאני יריץ סרט ברזלוציה 720P שמתאימה לאותו טלוויזיה, נכון? אני חושב כך מפני שראיתי שאם לוקחים תמונה ברזלוציה גבוהה יותר ממסך ומגדילים את התמונה על כל המסך, אז איכות התמונה יורדת. אני ינסה לנסח את זה אחרת, כחו לדוגמא תמונה ברזלוציה גבוהה מהמסך מחשב שלכם, ואז תגדילו אותה על כל המסך. אתם תראו שכאשר הגדלתם אותה אז איכות התמונה יורדת, ואם אתם לא מגדילים אותה על כל המסך שלכם אז איכות התמונה טובה. הנה לדוגמא התמונה הבאה: http://www.infosyncworld.net/resources/products/canon/canon_powershot_sx1_is_s02.jpg נסו לראות אותה בלי להגדיל…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם.. לפני כשלושה חודשים לערך קניתי מסך חדש מסוג ASUS VW192S בזמן קנייתו נאמר לי ע"י המוכר שיש לו יציאת DVI ולא טרחתי לברר זאת מה שעכשיו מתברר כטעות כי היום גיליתי שיש לו יציאת D-SUB. השבוע אני הולך לקנות מחשב חדש שיהיה בו כרטיס מסך עם יציאת GT 7600 DVI ... השאלה שלי היא האם יש הבדל הנראה לעין אם אני אחבר את המסך לחיבור D-SUB רגיל או ל DVI ? והאם הרזולוציה של המסך נחשבת לרזולוציה טובה לכרטיסי מסך מהדור החדש. (1440x990). תודה. עריכה: עכשיו הסתכלתי על הכרטיס מסך ואני שמתי לב שיש בו שני יציאת DVI ואין בו בכלל יציאת D-SUB . זה אומר שעליי להשתמש במעביר, האם זה יוריד באיכות? עריכה: הסבר מפורט יותר בהמשך.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שבוע של התלבטויות החלטתי ללכת על המסך הזה, התקשרי לבאג לברר כמה הוא עולה אצלהם (1250 דרך אגב) אבל הנציג אמר לי שבתור המלצה אישית לא כדאי ללכת על המסך הזה כי היו איתו המון בעיות, מלא מסכים מגיעים עם פיקסלים שרופים או שנשרפים להם פיקסלים כבר בימים הראשונים. גם את הבעיה עם הרגלית של המסך הוא סיפר לי שהיא נשברת מהר ושלהרבה נשברה הרגלית (ראיתי את המסך בחנות ובאמת היא לא הכי יציבה הרגלית...) עכשיו אני תקוע... ללכת על זה כל זאת ולהתחיל בריצות לחנות על כל פיקסל או שאולי ללכת על מסך אחר עם אותם נתונים בערך? דרך אגב הנציג לא ניסה לשכנע אותי לקנות אחד אחר יותק יקר, להיפך. הוא המליץ לי על אחד יותר זול רק שהוא 4 ms. אז אם למישהו יש רעיון \עצה\ חוות דעת אישית או ניסיון עם העיניין …
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
קניתי מסך חדש רחב מאוד 20.1 אינטש והתצוגת אינטרנט מאוד צרה, איך אני מרחיב את התצוגה על כל המסך? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אני רוצה להזמין מסך מחו"ל, בשביל להוזיל עלויות.... כמה שאלות: א. יש טעם בכלל? האם הפרשי המחירים משמעותיים? ב. אנ'לא לחוץ על מסך עכשיו.... האם יש טכנולוגיה שעומדת לצאת, או שיכולות המסכים, לטעמכם, לא מיצו את עצמם? בהנחה שאני לא מאוניין לרכוש מסך חדש בשלוש השנים הבאות.... ד. האם המשלוח יזיק לו? ומה קורה עם האחריות? ג. יש מסך שעומד מעל כולם? בהנחה שחדות ואיכות התמונה, שתהיה פריכה ומפורטת יותר חשוב לי מהכול. בתודה ענקית, גבריאל.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קונה עכשיו מחשב חדש, ומעוניין לקנות את ה LG 204wt, יש לי שאלה אחת שהיא ממש קריטית בבחירת המסך הזה, או במסך רחב בכלל: האם יש אפשרות (במסך עצמו או בדרייברים שלו) לגרום למסך להציג תמונה בפורמט מסך רגיל? (ז"א, להשאיר שוליים שחורים בצידי המסך, כמו בטלוויזיה במסך רחב שמציגה תמונה רגילה) זה קיים בטלוויזיות, אבל לא ראיתי לזה עדיין איזכור בשום מקום לגבי מסכי מחשב, ומדובר פה בנושא די קריטי, כי אני מתכוון להשתמש במחשב לדברים שדורשים תצוגה לא מעוותת בפורמט מסך רגיל (בעיקר משחקים ישנים, אבל לא רק...) לצורך העניין, כרטיס המסך שאני רוכש הוא ATI 1900 GT של Sapphire.
-
- 3 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום. במסכים גדולים כגון 29 27 ומעלה לחלק מהחברות כגון LG ו Dell יש אופצייה במסך שניתן לחלק אותו פיזית למספר צורות ומסכים לעבודה נוחה יותר עם מספר תוכנות במקביל ) מצורף סרטון מיוטיוב (..למשל דף אקסל חצי מימין ולמשל דף אינטרנט חצי משמאל..במקום להשתמש בגרירה והקטנה של החלונות של windows.. זה נוח יותר ונחמד... מה עושים אם למשל אני עובד מהבית דרך remote desktop לעבודה.. אבל אני צריך שמה שבעבודה יחולק למספר מסכים כמו שציינתי..האם זה יעבוד? כי בעצם אתה עובד דרך תוכנה אחת שלא ניתן לפצל אבל תכלס צריך ששם היה כמה מסכים ..מקווה שזה נשמע הגיוני ההסבר שלי ..לא יודע כל כך איך להסביר.. תודה
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1) עכשיו בדיוק קראתי כתבה בy-net על סמכי LCD והזכירו שמה מושג שהוא חדש לי native resolution והזכירו שלרוב הרזלוציה הטבעית של מסך LCD היא 1280X1024 כשאני בכלל חשבתי שתמיד כתבו את זה לגבי זה שזה הרזלוציה המקסימלית חח אז.. אם אני קונה מסך שהוא כמו רוב המסכים עם רזלוציה טבעית של 1280X1024 אז אם אני אשים שזה יארה לי על רזולוציה של 1024X768 זה ייראה דפוק? עוד דבר, מה זה פאנל? כל הTN VA IPS ? 2) יש את המסך LG 1760TR אני די בונה עליו כי לפחות מבחינת נתונים והמחיר ביחס לנתונים זה עושה רושם ממש אחלה דבר אז.. אני רק צריך אישור..או אולי תתנו לי הצעות למסכי 17" טובים, אני רוצה משהו שיהיה יל טוב לעבודה עם פוטושופ וגם ככה למשחקים, אני לא איזה גיימר אבל כשיהיה מחשב חדש אולי אני כבר יותר …
-
- 7 תגובות
- 995 צפיות
-
-
לאחרונה אני נכנס לעומק בכל הנוגע למסכי מחשב מהסיבה שאני מעוניין לרכוש מסך מחשב חדש. בחנתי כמה וכמה מסכי מחשב ברזלוציה של 2560x1600 שאם אינני טועה זאת הרזלוציה הגבוהה ביותר. מה שכן שמתי לב שבכל המסכים שתומכים ברזלוציות האלו אין חיבורי hdmi וזמני התגובה גבוהים בהרבה ממסכים אחרים שבהם יש זמני תגובה של 2ms. השאלה שלי היא האם יש מניעה מבחינה טכנולוגית ליצור מסך מחשב ברזלוציה של 2560x1600 שנוכל להנות ממנו מכל העולמות שיש כיום? למשל זמן תגובה נמוך, חיבורי hdmi, ניגודויות דינאמית גבוהה, וזווית צפיה של 178.
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול על החיבור של פלזמות....שאלה כללית אין לי דגם מדויק(42 אינץ' של LG) איך כדאי לחבר אותם לממיר של יס ? אני יודע שיש SVIDEO(אדום צהוב לבן) ואני חושב שיש חיבור יותר איכותי להשגת איכות מקסימלית ? תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני עוקב הרבה זמן אחרי הפורום הזה ולציין שהוא מקצועי ביותר. מישהו יודע האם ומתי יעלם פאנל הTN מהעולם ויהפוך להיסטוריה? מתי הפאנלים המובחרים שנמצאים היום במעט מאד מסכים יהפכו להיות הסטנדרט?? אני לדוגמא יש לי crt של מאג דגם נפוץ 786PF ועדיין לא ראיתי (לא באינטרנט, במציאות) LCD שישתווה לאיכות שלו. מה לעשות קשה לי לעשות את המעבר לLCD כי לא מצאתי מסך בסכום סביר (עד 1800) וגדול שישתווה אליו. אז מה עתיד לקרות בשוק הזה??
-
- 4 תגובות
- 736 צפיות
-
-
בצג מחשב בעל רזולוציה 1440P(טבעי) , אם יהיו תכנים/משחקים מסויימים שארצה להוריד לרזולוציה 1080P, יראו בו פחות טוב מאשר בצג 1080P טבעי?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים, שלשום עקב הפסקת חשמל נשרף לי מסך מחשב אהוב (Viewsonic vp930b). כבר הספקתי לרוץ ולקנות אחד אחר במקומו (u2312hm) אבל ממש הייתי רוצה להשמיש את הישן. מישהו מכיר מעבדה אמינה לתיקון מסכי מחשב? המון תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, רכשתי את מסך כחלק מממבצעי ה - black friday וקבלתי מסך שעל המדבקה בקרטון מופיעה REV A00 Manufactured Data: Aug 2012 מה המשמעות של REV A00? האם יש גרסאות חדשות יותר של מסך זה? בתודה מראש לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
יש לי שאלה לבעלי 2407WFP: יש לי 2407WFP מספר חודשים, ושמתי לב שכשהמסך משנה מצב עבודה (רזולוציה או תדר ריענון) הוא לא שומר את ה-settings. למה אני מתכוון? בכל מסך CRT, כאשר משנים מצב עבודה, התמונה לרוב לא ממורכזת היטב. לאחר שמכוונים את המיקום, המסך "זוכר" את ההגדרות לאותו מצב (רזולוציה ותדר רענון), כך שכאשר המסך חוזר לאותו מוד בדיוק, התמונה תהיה ממוקמת היטב. במסך שלי, מעבר בין מודים גורם למסך לשכוח את ההגדרות שהיו לאותו מוד קודם לכן. (ולפני שמישהו יעיר לי על זה - ברור לי שהתדר האופטימלי למסך LCD הוא 60Hz ואין צורך בתדר גבוה יותר, אבל במהלך ה- BOOT המחשב עובר כמה רזולוציות עד סיום ה-BOOT שם הוא נשאר ב- 1920x1200). כמובן שכל מה שצריך לעשות הוא לבחור בתפריט את האופציה של הכוונ…
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אני מתעניין ברכישת המסך. מסיבות בריאותיות אני צריך להגביה את המסך מהשולחן ב- 50 ס"מ לפחות. האם הרגל "החכמה" של המסך מתרוממת לגובה כזה. כמו כן, איפה אפשר לראות את המסך בתצוגה ? למשיב אודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אתם יכולים להיות על 1280x960 ב- 75HZ על כבל DVI ? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קניתי לא מזמן את המסך הנהדר הזה ואני מאוד מרוצה ממנו. אצלי הוא מחובר למחשב דיגיטלית עם כבל DVI-D ולכן לא ניתן לכוון את המסך ידנית אופקית ואנכית וכן לא ניתן לכוון את האופציה TRACKING - CLOCK, PHASE , יש גם את הכפתור AUTO/SET שאמור לכוון את המסך בצורה אופטימלית אך כשאני לוחץ עליו מופיע לי על המסך הכיתוב הבא: DIGITAL VIDEO INPUT NO ACCESS האם זה מה שאמור להופיע, ואם לא מה לא בסדר?. כרגע המסך מכוון בסדר אבל קצת "מתוח" אנכית ואני מעוניין לתקן זאת, האם יש דרך לעשות זאת או שעליי לעבור לחיבור רגיל אנלוגי D-SUB? האם זה אפשרי לחבר את המסך למחשב בחיבור אנלוגי לכוון את המסך ידנית לשמור את הכיוון ואז לעבור לחיבור דיגיטלי מבלי לאבד את הכיוון שנשמר? תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-