צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב שעומד לרשותך ? בסביבות ה2000 ש"ח. 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רוצה להיכנס לעולם הזה וללמוד ולהתקדם - צלם מתחיל בעקרון. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? מצלמה של סמארטפון ומצלמות קומפקטיות ו"עלובות". הגבלה בעיקר מבחינת איכות תמונה ואי אפשרות שליטה בכל מיני פרמטרים. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
ומה המצלמה המומלצת ב-1000 ש"ח , לחובב , שום דבר מקצועי
-
- 6 תגובות
- 831 צפיות
-
-
FIRMWARE תמיכה RAW ל CANON http://digicanon.narod.ru/rawenabler.htm על אחריותכם בילבד.
-
- 1 תגובה
- 623 צפיות
-
-
במהלך שיטוטיי בנבכי האתר נתקלתי בכתבה על TEXAS INSTRUMENTS וראיתי שם את הפסקה הבאה: "בין הממתקים הנוספים שמספק המעבד ניתן למנות תמיכה בחיבורי Composite, HDMI ו-USB 2.0, וכמו כן גם אפשרות למצלמה יחידה באיכות של עד 20 מגה פיקסל, או זוג מצלמות לטכנולוגיות צילום סטריאו באיכות של עד 12 מגה פיקסל." אף פעם לא שמעתי על דבר כזה, חיפוש באינטרנט ופה בפורום לא העלה דבר, ככה שמעניין אותי לדעת מה זה? איך זה נראה במציאות? (התמונות כמובן) והאם זה אמיתי? או שהתרגום פשוט לא טוב?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 400 אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? משפחה, בעיקר בבית, אולי קצת בחוץ האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא האם חשוב לך לצלם…
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום חברים, גמלה בליבי החלטה סוף סוף לקנות מצלמת Point and Shoot איכותית ודנדשה. אחרי נבירה לא קצרה ברשת הגעתי לשתי מתמודדות ראויות למדי - ה-TZ10 הקלאסית שנמכרת כיום מחיר "מצחיק" בגלל שהדגמים החדשים הגיעו, וה-HZ30/WB600 של סמסונג, שלפי מה שהבנתי (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה) היא ה-HZ35W שכיכבה בראונדאפ של dpreview, רק ללא GPS (לא כ"כ ברור לי מה התוספת או החוסר של ה-W בשם אומר). ממה שראיתי/קראתי/הבנתי, ל-TZ10 יש ביצועים טובים all around ועדשה מעולה, ול-HZ30 יש יתרונות כמו מסך AMOLED (שוב, תקנו אותי בבקשה אם מדובר למעשה בדגם אחר), זום אופטי של X15 וצילום וידאו HD. אשמח לשמוע האם כדאי לבחור באחריות של יורוקום בתוספת מחיר (במקרה של הפנסוניק, לדוגמא), או באחריות מוגדלת של Mac…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני טס לנפאל בספטמבר אמנם יש עוד זמן אבל יש דברים כממו מצלמה שהייתי מעדיף להסגר עליהם כמה שיותר מוקדם כי אני לא מבין בזה בכלל, אז ככה צריך שהיא תצלפ נופים בצורה טובה מאוד אפילו ועמידה למכות, מה עוד אתם חושבים שעדיף? תדוה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, הייתי בשוויץ לפני שבועיים וצילמתי את התמונה הזאת מרכבת שצריך לסוע בה בשביל להגיע ליישוב שבו ישנו אם מישהו יוכל לעזור ולהוריד בפוטושופ את ההשתקפות מהחלון שנמצאת בצד שמאל של התמונה זה יהיה מעולה. תודה. http://www.upfree.net/4024537
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כיום יש לי את הIXUS I, ואני מרוצה ממנה מאוד. אני מחפש משהו באותו גודל בערך,וחשוב לי מאוד שתהיה קלה וקטנה לנשיאה. חשבתי על ה IXUS 85 IS, אבל ראיתי מצלמות שונות של CASIO ושל PENTAX שהם בערך באותו גודל. אשמח להמלצתכם. תודה רבה!!
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 2000-3000 * האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא * האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לפי דעתי יקח זמן עד שיהיה צורך בציוד נוסף למצלחה * האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לא מעוניין ביד שנייה, זאת מתנת יום הולדת * האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? מגוון מאוד, כל תנאי הצילום * האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפור…
-
- 4 תגובות
- 959 צפיות
-
-
לי כבר יש במה להתגאות (S6500 בת שבועיים), אבל אני מרגיש מין פספוס כזה...שאולי אם הייתי משקיע עוד כמה שקלים הייתי קצת יותר נינוח... שלא תבינו לא נכון אני מאוד אוהב את המצלמה שלי ואני מאוד מרוצה ממנה...אבל אני חושב שמיהרתי קצת יותר מדי עם הקניה שלה... בתוספת 600-700 ש"ח יכלתי להביא את ה S9500 שאמנם מה שיש לה לא מפיל את המצלמה שלי אבל מצד שני היתרון שלה גם די בולט יחסית... לא העלתי את הפוסט כדי להתמרמר שיש מצלמות יותר טובות ממה שיש לי אבל אני מרגיש לא מסופק במידה מסויימת...ואני מצטער אם זה מעצבן מישו.. בכל מקרה יש לי שתי שאלות... 1) אם אני קונה את אחת מהמצלמות הנ"ל...מה אני יעשה עם ה 6500? חבל לי שתשב סתם בארון... 2) אני מאוד רוצה להביא את אחת מהמצלמות הנ"ל... מישו יכ…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים , אממ , קודם כל אני מקווה שאין בעיה שאני כותב את זה בפורום , אחרי הכל זה פורום צילום ואין מקום טוב יותר למצוא אנשים מאשר כאן. אם יש בעיה כלשהי עם הת'רד מכל סיבה שהיא , אני מתצל , ותסגרו את הת'רד. ועכשיו לעינייננו. כמו שרובכם יודעים אני חלק מאתר שמצלם מסיבות ואירועים שונים. התחלנו עכשיו בגיוס של צלמים , להגדיל את הצוות בכל הארץ. חשבתי אולי שחלקכם , אפילו אם זה יהיה אחוז נמוך מאוד , תירצו להכנס ולהיות חלק מקבוצת צלמים , זה יהיה מצויין. אתם שואלים למה אני פותח את הת'רד דווקא כאן..? יש היום בעיה עם "צלמים" שנכנסים ומתחילים לצלם לאתרים , מראש , המטרה היחידה שלהם שהם נכנסו לאתר , היתה כדי לקבל כניסות חינם \ שתיה חינם באירועים שהם הולכים אליו. הם זילזלו , בקושי צילמו…
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
-
משהו קטן שמצאתי בזמן שניקיתי וסידרתי תיקיות על הדיסק קשיח למי ששואל על מה הזבוב יושב, זה על דגל ישראל מיום העצמאות... צולם באור שמש בשעה 14:33 בתאריך 06/05/05. Canon S50 + Macro LensShutter: 1/1000sec F Number: 5.3 ISO: 50 התמונה עברה עריכה ב-Adobe Photoshop CS2. ועוד משהו קטן למי שמסוקרן לדעת איך נראה 100% קרופ של הזבוב.
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
צולם אתמול, במהלך האביך, באור יום מלא. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 818 צפיות
-
-
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש את המצלמה הנ"ל שעולה כ1050 ש"ח. הייתי רוצה לשמוע עליה קצת חוות דעת: האם היא שווה את המחיר? חשוב לי לציין שאני לא מחפש מצלמה מקצועית, אלה מצלמה ליום יום, לטיולים בחו"ל או מפגשים חברתיים למינהם. וגם מעניין אותי העיניין של ה GPS, יש לה מקלט בתוכה? עד כמה העיניין הזה מדוייק? כי זה נראה לי פשוט רעיון מעולה! אם אתה מצלם איזה תמונה ואחרי שנתיים אבל לא זוכר בדיוק איפה זה צולם בעזרת האופציה הזו אתה יכול בקלות לבדוק את המיקום שבו זה צולם תודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה ללכת ללמוד צילום (קצת להיות יותר מקצוען) איפה הכי טוב (והאם יש בראשון-לציון כזה דבר)? ואיך אפשר לדעת שהמקום טוב?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז כככה שלום לכולם ראיתי שכולם פה מעלים תמונות של הדברים שהם מצלמים,וכן גם אני רציתי לעלות לכם את הגלרית מאקרו שלי כמובן רק את המובחרים שלי!! אז הנה הם וכמובן תנו בבקשה תגובות והערות המצלמה שצילמתי איתה היא CANON A80
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה זה מקארו? מה ההדבל בינו לבין צילום רגיל? אני מעוניין לקנות את ה A75 של קנון. איזה סוג זכרון מומלץ להתאים לה? תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשמוע את דעותיכם בקשר לצילום שלי. www.rc-parts.info/files/36_1106902619.jpg www.rc-parts.info/files/39_1106902843.jpg www.rc-parts.info/files/95_1106902996.jpg תמונה מהמהת מאיטליה www.rc-parts.info/files/81_1106903175.jpg
-
-
- 11 תגובות
- 838 צפיות
-
-
-
ברצוני לכרוש בשבוע הקרוב מצלמת דמוי SLR, אשר נכרת באיכות תמונות טובות וכמובן, מחיר סביר. אלו שני המצלמות, שניהם של פיוג'י (Fuji) ובמחיר דומה, רציתי לשאול איזה מהם מומלצת יותר, מכל הבחינות כמובן, עם איזו מהם מגיע כרטיס זכרון? והאם יש לכם עוד מלצלמות בטווח של עד 1,000 ש"ח דמוי SLR להמצליץ. (לא כולל אולימפוס סדרה Z, לא מחבב אותם) תודה מראש לכולם.
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
התמונה האחרונה צולמה במקום חשוך במיוחד וב-ISO 6400 (כלומר ISO מקסימלי + push של שני סטופים).
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-