עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by netanel1,

למה אני צריך לשים לב בעיקר כשאני קונה אחד, אני די חדש לעניין הצילום. הבנתי שיש סוגים שונים של מהירות X60,X45, אז למה הם מתייחסים? הבנתי שיש סוגים שונים: ms micro, ms , אז שוב למה זה מתייחס ואיזה נחשב יותר טוב? ואם יש מקום כלשהו שאני אוכל לבדוק את התאימות של הכרטיס זיכרון למצלמה שלי מכיוון שהבנתי שלא כל הכרטיסים תואמים?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by orlupo,

אני מחפש דרך יעילה ונוחה ולא להקפיץ את הפלאש כדי לרכך את האור שלו... בספר צילום שרכשתי היה כתוב לפצות את הפלאש בחשיפה של 0.5- אבל יש מקרים שזה עדיין יותר מדיי חזק ואפילו ב- 1-. יש למישהו עוד עצה בשבילי? בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 853 צפיות
  3. שלום לכולם מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 600 ש"ח אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? סך הכל מדובר במצלמה למשפחה, נסיעות לחו"ל וכדומה, לא מובר על תמונות מקצועיותף אולם חשוב שתוכל לצלם גם בלילה באיכות סבירה. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). ככל הנראה לא, חשוב שתיהיה אבל עדיין איכות מינמלית האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא, אין לי צורך בחצובה. האם יש לך נכונו…

• 1 תגובה
    • 948 צפיות
  4. Started by shimon23,

שלום אני מחפש מצלמה דיגיטלית של Mp 3, ואני רוצה שיהיה בה זום אופטי של x2 או x3. על מה אתם ממליצים, חשבתי על ה Canon Powershot SD100/IXUS II והיא נראית לי נחמדה, האם אתם מיכרים חסונות כלשהם שלה? התקציב שלי הוא עד בערך 1200 שקל.

• 19 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by bolonez,

שלום אני רוצה לקנות מצלמה עם טווח זום רחוק וגם שהאיכות תמונה תהיה טובה גם בזום המרוחק אין לי ידע בכלל במצלמות אני מחפש מצלמה לצילום תמונות מרוחקות והכי חשוב שהאיכות תמונה תהיה גבוהה 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 2000 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רמת ידע אפסית 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? מצלמת PENTAX Optio S1 מה שהגביל אותי-1 הזום למרחק לא ממש מספיק. 2.האיכות תמונה גרועה בזום המרוחק של המצלמה בוידיאו. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו ב…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אלף רציתי לדעת מה מהירות הכתיבה של המצלמה הזאת כי לא מצאתי באף מקום בית מהו הכרטיס שהכי "ינצל את מהירות הכתיבה של מצלמה זו" ומהם הפרשי הזמנים בין סוגי הזיכורנות השונים (מהירויות לא סוגים או חברות....)

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  7. Started by adir12,

שלום :s05: אני טס עוד 5 ימים לארה"ב, ואני רוצה ישר בתחילת הטיול לקנות מצלמה.. קודם כל צריך שהיא תהיה נפוצה, או לחלופין אם תמצאו שהיא נמכרת בחנות נורמלית באזור Champaign (יש שם Best Buy ו Circuit City) התקציב הוא מקס 380$ עדיין לא החלטתי אם קומפקטי או דמוי SLR אני אחליט במקום. המצלמה קודם כל צריכה לצלם נופים בטיול (28mm מועדף) ובלי קשר היא גם תשמש לצילום מקרוב, חיות ודברים בתנועה. גם הוידאו חשוב לי, אך לא כגורם מכריע. בינתיים מצאתי את המצלמות הבאות: SD800/870 - עדשה רחבה, אפשר למצוא אותה בחנויות R6/7 - כנ"ל, זום יותר גדול, אי אפשר למצוא בחנויות (אלא אם תראו לי אחרת) TZ3 - כנ"ל, אפשר למצוא בחנויות S5IS - גדולה, לא רחבה, אפשר למצוא בחנויות. אשמח אם תעזרו לי …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. האם קיימת מצלמה עם פונקציית HDR מובנית? הכוונה שבלחיצת כפתור אחת, היא מצלמת שתי תמונות (ואפילו יותר) בחשיפות שונות והופכה אותן לתמונה אחת? (בעצם לתמונת HDR) אם קיים כזה דבר, אני רוצה משהו לא מקצועי, אלא צילום ביתי יותר.. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  9. שלום, אני טס בקרוב ליפן לתקופה של כמה חודשים (חורף) ואני זקוק למצלמה חדשה... # מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? ~2000 ש"ח # אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני טס ליפן בתקופת החורף, ככה שאני מאמין שיהיו זמנים שתנאי התאורה גם במשך היום יהיו חלשים, בנוסף אני מתכנן לצלם הרבה בזמן הערב\לילה בפסטיבלים # האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). בדרך כלל הפלאש אצלי במצב אוטומטי, הייתי מעדיף שאני אוכל לצלם באור חלש גם ללא הפלאש # האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נ…

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  10. Started by shlomom,

לאחר שרכשתי את ה S9100 בעזרתכם האדיבה (ותודה מיוחדת לאורן). הנה מקצה תמונות מסיור לחוות חפציבה ליד תחנת הכח בחדרה. הערות ועצות לשיפור יתקבלו בברכה. בעיה שנתקלתי בה אתמול: רציתי לצלם את המפל בתקריב עם זמן חשיפה ארוך יחסית כדי לקבל את האפקט של המים הזורמים. הורדתי ל ISO-80 וניסיתי ב Manual לשים צמצמם מקסימלי והגעתי ל 11 אם אני לא טועה. אבל היות והצילום באור שמש, עדיין זמן החשיפה היה קצר מידי (לא זוכר בדיוק כמה). השאלה היא איך מצלמים תמונה כזאת (אני מניח שאי אפשר ב S9100 בתנאים כאלה) אבל באופן כללי - האם יש עדשות עם צמצם מאוד גבוה במיוחד למטרות כאלה. תמונה 1: הציפורים אלה הם הקורמורנים שנמצאים שם עכשיו בהמוניהם. תמונה 2: הארובה והתוצאה תמונה 3: העץ הנטוי תמונ…

• 3 תגובות
    • 772 צפיות
  11. Started by ALÞHA,

*

• 7 תגובות
    • 944 צפיות
  12. אז קודם כל, עד עכשיו היו לי קומפקטיות בעיקר ועכשיו הוחלט להשתדרג למצלמה יותר רצינית, הצילום הוא דיי חובבני עם שאיפה תמיד למקצועיות. אני לא מבין גדול בצילום וקראתי את כל המאמרים וניסתי לענות על השאלות בצורה הכי טובה ומקצועית שהבנתי אז סליחה מראש, אני רק מתחיל עם הDSLR... מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? באזור ה3000 האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא ממש מבין בזה, תמשיכו ותחליטו מה אפשר להביא בתקציב הנ"ל האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? ישנה אפשרות שאני אקנה עוד עדשה וכו'.. האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. מעוניין בהמלצות . הבחירה בין 3 המכשירים הנ"ל . וידאו ממש לא חשוב . תקציב בסיס עד $1500 .אפשרי יד שניה - וכך להוסיף עדשה 70/300.ההצעה היא על בודי + עדשה רחבה של 18/125 +-. המטרה צילומי בשטח של ציפורים . בעלי חיים ממרחק . כמו כן צילומי מבנים היסטוריים וכ' . בטווח הקצר צילומי פריטים לבניית קטלוג של מוצרים לשם בניית אתר מכירות באינטרנט. תודה למשיבים . חיים

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  14. בניתי אוהל אור. זאת גירסת הBETA, היא מורכבת מקרטון ספרייט וניירות סנדוויץ, ואין לי גם מנורות נורמליות (שלא לדבר על פלאשים) העריכת RAW הייתה לי קצת מסובכת, הכל נראה לי יפה, אז בחרתי בAUTO ושיני כמה דברים ידנית. הנה מה שעשיתי, המנורה השמאלית סתם נפלה שם בצד בזמן שצילמתי, אני משחק איתה וכל פעם שם אותה בזוית אחרת. בקרוב אני מתכנן לעשות משהו יותר גדול עם מנורות נורמליות, אני רק צריך למצוא מקום לשים את זה. (לא להתייחס לבלאגן ;D ) מטרת האשכול היא לקבל הערות בנוגע לקומפוסיציה, לביצוע, טיפים לשיפור, וכל מה שעולה לכם לראש.

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by eran57,

שלום לכולם מישהו יכול להמליץ לי על מצלמה דיגיטלית קומפקטית קטנה שיש בה גם את רוב הפרמטרים של מצלמה מיקצועית מה שחשוב לי שהיא תהיה קטנה,המחיר לא חשוב לי

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. Started by Tzach_n,

שלום לכולם, אז ככה אני מחפש המלצה למצלמת כיס איכותית שנותנת צילום סטילס ווידאו באיכות HD 1080p, ברור לי שיש המון כאלה אבל יש עוד פקטור שחשוב לי הוא איכות הרמקול של המצלמה, אני אסביר: אני בליין ויוצא להמון מסיבות ורוצה לצלם קליפים במועדונים. ברוב המצלמות איכות המיקרופון לא טובה ויש דיסטורשן נוראי כך שחשוב לי שלמצלמה יהיה מיקרופון שמסוגל להסתדר עם עוצמות בגובה 90db ואולי אפילו יותר בלי לייצר דיסטורשן. תקציב באיזור ה-1000 ש"ח. תודה

• 0 תגובות
    • 886 צפיות
  17. Started by idanmal,

שלום לכולם ....אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית עד 2000 שקל . מעוניין במצלמה בסגנון פוג'י S5500 , אם יש לכם הצעות יותר טובות אני רוצה לשמוע בבקשה .....מה המצלמה הכי משתלמת ?? ושהכי נותנת תמורה למחיר....תודה.

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  18. שלום שוב לכולם טוב אז ככה הגיעה הרגע שאתה מתכנן את הטיול שלך לדרום אמריקה ואז אתה אומר לעצמך מה צריך תיק לדרמן גזיה... ואז מגיעה למצלמה וואי איזה כיף שיש לי SLR סוף סוף אני יוכל לקחת אותהה לכל המקומות האלה ולצלם קצת ואז אתה נעצר לרגע וחושב ... שיט איך אני סוחב את הבלוק הזה איתי זה חתיכת מטען בעיתי! בקיצור הבנתם את הבעיה אני כבר כמה זמן מחפש תרמיל רציני לטיולים שאפשר לדחוף בו את המצלמה בתא נפרד ובטוח באיזה דרך תאמת חשבתי לקנות איזה תרמיל רגיל ולקשור את התיק אף בחוץ אבל בעיה שזה בולט מדי ובדרום אמריקה זה עוד יכול לעלות לך בחייך בטעות זהו אני יודע...אני אשמח לשמוע ממכם רעיונות כי אני בטוח שהיו פה כמה שנקלו בבעיה בכל אופן הציוד זה מצלמה ואולי עוד עדשה או פלש

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. אני מדבר על הרזולוציה הכי גבוהה 640X480 המצלמה מאפשרת לי לצלם רק חצי דקה , למה רק חצי דקה ? ואם יש לי כרטיס של 512 מגה למה אני לא יכול להקליט יותר ? אני לא מדבר על שעות אבל לפחות נגיד... 10 דקות ? אין אפשרות לשנות את זה ? 2. ראיתי כרטיס זיכרון של קינגסטון 512 מגה ב 220~ שהוא היה יחסית זול ... עכשיו אני יודע שהם נחשבים לחברה מאוד טובה לפחות בתחום המחשבים אבל איך הם במצלמות ? שווה ללכת עליהם ? או על משהו יותר איכותי... שמעתי גם שיש הבדלים במהירות בין הכרטיסים איך הכרטיס הזה בקשר לזה ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  20. Started by KoM,

בואו ננסה לעזוב קצת את הפרחים לרגע... עיבוד בשחור לבן רך :

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by HORADRiM,

מאקרו קצת שונה... [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  22. כן, אני רוצה מצלמה טובה, מצלמת ווידאו, עד לתקציב של 3700 ש"ח. אין לי הרבה ידע בתחום אז אני אסמוך על ההמלצות שלכם. אם יש יותר טובה ב100\200\300 ש"ח נוספים אז תציינו בבקשה.

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  23. Started by alexbmw,

בעיקבות התרד של המישהוא שעשה פה hdr התחלתי להיתעניין . קראתי את המדריך (הסבר ) שיש פה ב faq's אבל עדיין לא הבנתי , לפי ההסבר פה צריך לקחת מספר תמונות של אותו אובייקט ברמות iso שונות ,נכון . אבל מה זה דיי קשה לקחת תמונות כאלה בלי חצובה ואני מעוניין בכל זות לעשות hdr למספר תמונות , השאלה שלי היא כזו האם אפשר לעשות hdr מ תמונה אחת ? ואגב ראיתי כמה תמונות כמו זו http://www.flickr.com/photos/wili/2090459727/ שהן מדהימות ואני לא מבין איך אפשר לעשות תמונה כזו מכמה תמונות .

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  24. Started by valorien,

שלום אנשים טובים. עקב צורך גובר והולך, החלטתי לקנות מצלמה דיגיטלית שתשמש אותי בעיקר בטיולים, אך גם לצילומים ביתיים מדי פעם. לאחר התחבטויות של תקציב ודרישות איכות הגעתי ל-PANASONIC DMCFZ20 המרהיבה, וכאן בעצם מונחת שאלתי: האם בתקציב הזה (+3000) זאת בחירה טובה או שמא אתם מציעים מצלמה אחרת? יש לציין שהמחיר שלה אינו כולל כרטיס זיכרון (היא מגיעה עם SD 16MB לא מספק) ולכן מן הסתם יתלוו לקנייתה עוד הוצאות כלשהן. בקיצור, מה דעתכם המלומדת?

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by et_gershon,

שלום, קיבלתי מצלמה חדשה היום ווהייתי רוצה לקבל עלייה ביקורות עם אפשר או הסבר בבקשה על פונקציות מיוחדות וכל מיני כאלה המצלמה היא olympus מדגם fe-140 6.0 מגה פיקסל הנה תמונות שלה: http://img.clubic.com/photo/015E000000220687.jpg http://www.digitalcamerareview.com/assets/5385.jpg בתודה איתי.

• 5 תגובות
    • 845 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.