צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, אני מנסה להבין איך המחשב משנה את גודל התמונות(תמונות מפוקסלות כמובן), לדוגמה כאשר אני מקטין תמונה לאורכה(הרוחב נשאר זהה) איך המחשב "מחליט" אילו שורות של פיקסלים למחוק? לא מצאתי מידע על כך באינטרנט. ניסיתי לבדוק קצת לבד: לקחתי תמונה והקטנתי אותה לגודל של 6*8 פיקסלים כדי שאוכל לראות אילו פיקסלים נמחקים או משתנים. התעלמתי כרגע מANTI-ALIASING(?). השערתי הייתה שחלק משורות הפיקסלים ימוזגו, המחשב יחשב את צבע האמצע(ממוצע) של כמה צבעים וייצור פיקסל אחד, לדוגמה כאשר אקטין את הגובה בפיקסל אחד, המחשב ימזג את 2 השורות האמצעיות. זה לא מה שקרה, בכל פעם הוא פשוט מחק חלק משורות הפיקסלים: סימנתי אילו שורות הוא מחק: לא הבנתי מדוע כשהק…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
היי http://www.dvxcam.com/products/cams/index.php באתר זה מוכרים ישנה מצלמת קסדה מסוג DVXpert אני מעוניין מאוד לרכוש אותה, ולהקליט ממנה לCANON MV700I שיש לי. השאלה שלי היא כזו.. האם לדעתכם יש שם "אמת בפרסום" המצלמה תוכל לעמוד ברעידות זעזועים קפיצות שהאופנוע מייצר ? באתר טוענים לאיכות DVD בצילום, מה אתם אומרים ..? בתודה מראש...רוני
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
חלק א' עוסק בשלב הצילום, עם טיפים חשובים והסבר תיאורטי. בהמשך יפורסם חלק ב' לעיבוד עם התוכנה Hugin. ניתן להגיע לתוצאות כאלה- http://gigapan.org/viewGigapanFullscreen.php?auth=033ef14483ee899496648c2b4b06233c תמונת פנורמה בעלת 1,474 מגה-פיקסל של טקס ההשבעה של ברק אובמה (לא לדאוג, קובץ פלאש). לא צריך ציוד מיוחד, ניתן לצלם גם ללא עדשות רחבות וללא חצובה עם ראש פנורמי (אם כי מומלץ כן להשתמש אך לא חובה). http://yoni1z.blogspot.com
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מצלמה חדשה. כרגע יש לי קנון sx130 שבעיקרון מספיקה לי, אבל אני רוצה לתת אותה להורים שלי (הגיע הזמן שישדרגו קצת את הA530 העתיקה שלהם) 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1200 ש"ח. אפשר לחרוג בעד -200 ש"ח אם ממש שווה את זה. אני מעדיף לקנות ברשת "שקם אלקטריק" או ב"א.ל.מ.". (יש לי שם הנחה משמעותית) 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. רמה בינונית. אומנם לא מכיר את כל המושגים אבל אני בד"כ מעדיף לכוון את הפרמטרים באופן ידני ולא לצלם על אוטומט (ובד"כ יוצא לי יותר טוב לפי דעתי) 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בצ…
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
2 שאלות : 1. האם שווה לקנות עדשות מחודשות\משופצות שעברו את השיפוץ\חידוש ע"י קנון ?שכולל גם אחריות ל 90 יום. 2.מה ההבדלים? האם המצלמה הזאת Canon EOS 450D Digital Rebel XSi / Kiss X2 Digital המילה KISS X2 נוספה לתיאור.. ו זאתי Canon EOS Digital REBEL XSi אותו הדבר, אם כן ,מה הההבדלים?
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
-
ביום שני אני הולך לקנות מצלמה דיגיטלית, נכון להיום יש לי S5500 שקניתי לפני שנים(רבות). אני מוכן לשים תקציב 1,800 ש"ח(בבקשה לא להציע לי מצלמות בשווי 1,900, לא גמיש) אם אפשרי למצוא מצלמה פחות מ1800 אני אשמח, כמה שיותר זולה ויותר טובה יהיה מבורך. הצרכים שלי זה צילום תמונות רגילות משפחתיות, בטיולים עם חברים וכו'... מצלמה איכותית ברמה גבוהה לבית. הרצתי חיפוש בZAP ונתקלתי במצלמה המדהימה הזאת: http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=725599 מה דעתכם? שבת שלום ארקדי
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
שלום. ברשותי המצלמה kodak cx7430 . רציתי לשאול האם קיימת אפשרות כלשהי שאוכל להפוך את המצלמה הזו למצלמת אינטרנט לשימוש בשיחות וידאו. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
עיבוד בפוטושופ מצורפים נתוני הצילום מקובץ RAW התמונה היא קרופ + דחיפה של מעל סטופ ב 800 איזו... [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
שלום לכולם. חברה שלי חובבת צילום(כתחביב, לא כמקצוע), וכבר זמן רב שהיא מתעניינת ומתלבטת בנוגע לשני מוצרים - האחד מצלמה דיגיטלית מקצועית, גדולה, כוללת עדשות רציניות וכו', והשני מסרטת וידאו. היא טסה כעת לארה"ב ותהיה בין היתר ב-B&H. הייתי רוצה לקבל המלצות לפי התקציב הנ"ל(ניתן גם מהארץ, אך אני מניח שבארה"ב זול בהרבה) לשני סוגי המוצרים, היות והיא עדיין לא החליטה אם להתמקד במצלמה או במסרטה. שימו לב שהתקציב הוא התקרה וכדאי במידת הניתן לרדת ממנו, אם יש מוצר שמשתלם בפחות. ברור לי שלא ניתן יהיה לקנות מוצרים ממש מקצועיים, אך הכוונה היא משהו חצי-מקצועי\מקצועי לחובבנית שרוצה להתחיל להתעניין בצילום ברצינות(צילום נופים, מאקרו וכו'). תודה מראש, גיא.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת.. אם אני מכניס כרטיס זיכרון שיש עליו תמונה שצילמתי עם מצלמה אחרת.. יקרה משהו? אפשר להעביר ככה את התמונות למחשב בכול זאת? -תומר.
-
- 1 תגובה
- 765 צפיות
-
-
שלום לכולם עוד חדשיים אני טס לדרום אמריקה לחצי שנה. אני מחפש מצלמה קומפקטית (לא "קומפקטית במיוחד") צריכה להיות בגודל סביר . חשיבות לאיכות תמונות טובה לנופים וכו תקציב עד 2000 שח עם חריגה קלה. כמו כן יש את העניין של הסוללה - לדעתי העדיפות היא על מצלמה עם סוללות AA ולא סוללה ייעודית , מה שכן גם סוללה יעודית זה אפשרות אבל זה מסרבל את העניין וצריך לקחת בחשבון שאני יאלץ לקנות עוד סוללה. כמו כן אני ישמח לקבל המלצות על כרטיס זכרון (גודל מהירות וכו) תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
מחר יש לנו טיול שנתי וחבר שלי מביא אותה (יש לו גם D200 אבל הוא לא רוצה להביא אותה ) קיצר הוא לא מבין כלום בצילום,אני גם לא אבל אני יודע כמה דברים. רציתי לדעת איך אני מצלם במאקרו.. למשל חרקים וצמחים. ואיך שולטים גם על חשיפה. גם אנחנו הולכים לראות את הזריחה,יש טיפים לצילום?
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3195580,00.html
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
1GB Adata Speedy SD-1 Go GB Secure Digital Memory Card או SanDisk 1GB Secure Digital Memory 1 g GB SD CARD OZ בדקתי אודות הכרטיס הראשון באתר החברה ולא מצאתי תודה
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן קיבלתי מצלמת אינטרנט של לוגיטק.. מהסוג העגול הזה.. QuickCam משהו..ואמרו לי שיש תוכנה כזאת שיושבת ברקע וברגע שמשהו עובר על פני המצלמה היא מדליקה את אופציית הRecording ומתחילה לצלם ולשמור הכל על גבי המחשב.. בשאר הזמן המצלמה לא פועלת.. לפי מה שזכור לי... מאד שימושי לדעתי ;D מישהו במקרה יודע על מה מדובר ? ואם כן אז בבקשה ספקו לינק, ואם אפשר אז גם מעט מידע.
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
אחותי מחפש מצלמה בתקציב של עד 1000-1500 ש"ח, הדרישות הכלליות שלה הם מצלמה עם איכות צילום טובה, עדיפות לזום גבוה, וכדאי שיהיו גם כמה אופציות ידניות, למרות שנכון לעכשיו היא לא משתמשת בהם יותר מדי. על סמך חיפוש בפורום, ראיתי שהמצלמה הנ"ל היא פחות או יותר הכי מומלצת בתקציב שלנו. (יש חולקים על כך?) אך ראיתי שלמצלמה יש סוללה קבועה, ואני די לא אוהב סוללות כאלו. לכן יש לי מספר שאלות לבעלי המצלמה הנ"ל. לכמה תמונות בערך מספיקה הסוללה המצורפת? כמה עולה סוללה נוספת כזו (אפשר קישור)? וכמה זמן בערך לוקח להטעין את הסוללה, במצב שיש לי שתי סוללות ואז אני צריך להחליף את זו שבתוך המצלמה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 888 צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מצלמה חדשה קומפקטית רצוי מחברות קנון או ניקון היתה לי מצלמה powershot elph 300hs והיתי מאוד מרוצה ממנה אם אפשר משהו בסגנון או יותר טוב תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
אני צריך המלצה לכרטיס זיכרון חדש,שצריך לעמוד בתנאים הבאים: שיהיה אמין,2 ג'יגה,מהיר שיהיה אפשר לצלם איתו ברצף ולא לחכות שעתיים אחרי זה/צילום בRAW התקציב הוא 600-700 שקל,רצוי חנות מת"א. המצלמה היא Sony DSC F828 אני מצלם כמעט תמיד על 8 מ"פ (תמונה שוקלת בערך 3.5 מ"ב) פרט למיקירים של חוסר זיכרון ואז צריך להוריד את גודל הקובץ 256 על ממורי סטיק איטי זה דיי מגביל הגיע הזמן לקנות כרטיס חדש נ.ב כתוב שהמצלמה תומכת בCFI/II אבל לא כתוב כלום על 3,יש מצב שזה בגלל שהמצלמה יחסית ישנה? תודה,בר
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
שלום חברים. אני זקוק להמלצה לחצובה טובה, שתהיה בעלת כיוון גובה, מינימאלי של כ-50 ס"מ. חשוב גם כיוון ציר של המצלמה על ראש החצובה כמובן, שלא יהיה נעול. התקציב שלי הוא המינימום שיידרש בשביל לענות על הבקשה. תודה
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
אני מחפש נרתיק איכותי ונוח לנשיאה ובנוסף גם מגן מסך למצלמה. סוג ודגם המצלמה : Canon IXUS200IS. אשמח להמלצות ואם יש אתרים מצויין. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מצלמה של CASIO דגם ex740 , מאוד מרוצה ממנה אבל אני לא יודע למה בזמן האחרון התמונות יוצאות נורא חשוכות אחרי שאני מעביר אותם למחשב ואני מדגיש שבמצלמה הם נראות מעולה והם מצולמות באור שמש חזקה אבל אחרי שאני מעביר למחשב כאילו הם צולמו ביום חורפי חשוך . כדי לבדוק שהבעיה לא במחשב העברתי את אותם תמונות למחשב אחר וגם דרך הטלויזיה ועדיין התמונות חשוכות. הוספתי תמונה להמחשה. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-