צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
סוס כפות ברומניה. חשבתי לעשות בשחור לבן גדי להעביר את המסר יותר טוב אבל איכשהו הניגודיות בין הסבל של הסוס לציבעוניות נראתה לי יותר מטרידה לעין [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
היי אני רק בתחילת הדרך. אשמח לשמוע טיפים ותגובות. בכל מקרה זו תמונה שצילמתי בים. התמונה נערכה מעט. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם , בשבועות האחרונים אני עוסק לא מעט בחיפוש אחר מצלמה דיגיטלית טובה שתשרת אותי בשנים הבאות. מבחינתי חשוב מאוד איכות המצלמה ( שלא תהיה פלסטיקית..) אחרי הכל אני לא מתכוון לקנות מצלמה כל שנה שנתיים. ישנם עוד כמה מאפיינים שאני מעדיף שיהיו אבל אם לא ניתן את כולם אז אנסה להתפשר על אחד או שניים.. 1. שתתמוך בסוללות אצבע בנוסף לסוללת הליטיום הראשית. 2. מסך LCD לא קטן מדי ( רצוי 1.8 ולא 1.5 ) 3. שלא תהיה כבדה ומסורבלת מדי ( לדוגמא ה S-7000 של FUGI ) שלפי מה שראיתי שוקלת יותר לעומת המתחרות. 4. פוקוס גדול כמה שאפשר. רציתי את חוות דעתכם לגבי כמה מצלמות אותן אני שוקל לקנות שנכנסות בתקציב שלי. 1. OLYMPUS - 5060 2. NIKON- 5400 - עולה מעט יותר ( 200-300 ש"ח ) 3. CANON S-1 זום…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שתי המצלמות עולות כמעט אותו סכום. האם זה נכון ש- F40 מצלמת מהר יותר?
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מצלמה פשוטה יחסית אבל טובה במכיר עד 1500 ש"ח. אני לא מבין במצלמות וחבר שלי אמר לי שפה יכולים לעזור לי (כי גם הוא לא מבין במצלמות). תודה מראש תומר
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ניסיתי לצלם קצת טפטופים מכיור, זה נסיון ראשון, אם תוכלו לתת עצות והערות אני אשמח. אני יודע שזה עדיף עם פלאש חיצוני אבל זה לא אפשרות בשבילי אבל אני עובד כרגע על בניית כיסוי לפלאש: התמונות עברו קרופ וקצת עיבוד. ניסיון של אפקט פוקוס לא טוב אבל תפיסה יפה:
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מצלמה דיגיטלית במחיר של 500 שקל (אפשר קצת לחרוג) חשוב גם שהיא תוכל לצלם סירטוני וידיאו אני חשבתי אולי ללכת על זאת: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=610_35_420&products_id=6330 מה אתם אומרים? למישו יש עוד הצעות? תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בדירה הקודמת שלי היה לי נוף מהחדר לשקיעה וצילמתי כמה תמונות מדהימות... מכיוון שאני תמיד מסתבך בלשים תמונות באתר הזה פשוט תראו אותם בבלוג שלי.. (וזה לא למטרת פרסום P: ) http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=159978&blogcode=4485145 תהנו
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם, איזה מהמצלמות הללו עדיפות? לשתיהן יש פלוס מינוס אותן תכונות. חשוב לי שבמצלמה יהיה GPS. השימושים הם בעיקר לצילומי משפחה בתוך\מחוץ לבית. המשתמש יהיה אדם כבן 50. האם מישהו התנסה במסך מגע של הפנסוניק ויכול לומר האם הוא מגיב כמו שצריך? כרגע אני מוכן להשקיע כ1500 שח במצלמה ואלו נכנסות בתקציב. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בשביל בילוי ,מסיבה וטיול. תודה
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
I haven't seen it in shops. When is it going to be available here and what is the estimated price? Also I have a dilemma in choosing a camera. 3MP will be enough for me. I'd like to have manual control (like in the low end Canon cameras) and an option for recording VGA movies in 30 fps. Canon A75 suits me well, except the video recording ability (15 fps & limited) Which alternatives do I have (except Z1, Z2, S1IS) to suit me which are priced under 2000NIS? And how is their quality comparing to A75? Another thing that borthers me is the warranty. The cheaper shops like camera4free give only 1 year warranty, while some others give 2 or 3 years. What do you guys …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים אני צריך שתעזרו לי פה.. קניתי את הZ1 ואני ממש מרוצה ממנה . אבל איך אני יכול לפתור את הבעיה שהתמונה יוצאת מטושטשת כאשר מצלמים בתאורת פלורסנט ? (בלילה) גם כשאני משתמש בפלש מהירות התריס היא 1/40 . זה נורמלי ? הבנתי שמומלץ 1/60 .. איך אני משנה את זה ? (אני מצלם בAUTO) הקיצר איך אתם ממליצים לצלם בלילה/תאורה נמוכה ?
-
- 3 תגובות
- 860 צפיות
-
-
האם יש יתרונות לדוגמא לצלם ב10MP ולא ב14MP המקסימליים, מבחינת הגודל 10 מספיק לי (בכל מקרה התמונות רק למסך מחשב) אני יודע שיש את העיניין של עיוות בקצוות, אבל לדעתי זה די מינורי, האם חוץ מזה עדיף להוריד קצת MP? (מדובר בפנסוניק TZ18, לא חיישן ענק או משהו)
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני צריך מצלמה עד 750 ש"ח (עדיף שתהיה לה סוללת ליתיום נטענת). 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 750 ש"ח. 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. סבירה. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? האיכות הגבילה. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) כללי טיולים, בית, גם במקומ…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אחד הפרמטרים החשובים ביותר בקניית מצלמה קומפקטית הוא טווח אורכי המוקד של העדשה. הפרמטר הזה נמדד במילימטרים1 ומתאר את רוחב הזווית של העדשה. ככל שהמספר יותר נמוך העדשה יותר רחבה ופחות מגדילה, ככל שהוא יותר גבוה העדשה פחות רחבה ויותר מגדילה. לעדשת 28mm למשל יש זווית של 75 מעלות ולכן היא מוגדרת כ"עדשה רחבה". לעדשת 300mm יש זווית של 8 מעלות ומקובל לקרוא לה "עדשה טלה". לעדשות 50mm יש זווית של כ-47 מעלות והן ידועות כ"עדשות נורמל" או "עדשות סטנדרטיות"2. באתר של קאנון יש מצגת מצויינת שמדגימה את זווית הראיה של עדשות עם אורכי מוקד שונים: מצגת מבוססת פלאש השוואה רגילה (מבוססת HTML) עדשות רחבות שימושיות כשרוצים להכניס לתמונה סצנה רחבה כגון חדר שלם, קבוצת אנשים ממרחק קרוב יחסית, נו…
-
- 24 תגובות
- 15.8k צפיות
-
-
מעיון באתר השוואת מצלמות עולה כי סדרת מצלמות הוידאו של קנון נקראת בחו"ל Optura כאן, לעומת זאת, הדגם מתחיל באותיות MV ואילו שם המותג (Optura) לא מוזכר כלל. מהו הדגם הזה ה Optura? ואיך ניתן להשוותו לדגמים המשווקים בארץ והמתחילים באותיות MV לדוגמא: MV850i.
-
- 3 תגובות
- 717 צפיות
-
-
יש מספר הופעות של חברים שאני מעונין לצלם. הבעיה היא שההופעות מתקיימות במן מועדונים, וקשה לצלם עם עדשת הקיט ופלאש מובנה. הבעיה עם העדשה היא שהצמצם הפתוח ביותר שלי הוא 3.5, וגם זה רק באורך מוקד מינימלי. בעיה שניה היא שהתמונות פשוט לא יצאו חדות, גם עם פלאש, וגם בלי, אני לא מדבר על רעשים, כי הרי צילמתי עם 1600ISO, אבל לפחות שיראו טיפה חדות... (ניסיתי להשתמש בנקודות פיקוס באופן אוטומטי, והיו גם תמונות שבחרתי לבד כדי לוודא על מה אני מפקס, זה לא עזר) הבעיה עם הפלאש היא, שהיא מסנוורת את העולם כמובן, ושבמקרה הטוב (אם זה לא שורף את האנשים) זה מאיר רק את מי שנמצא מלפנים, ומאחור הכל שחור. ניסיתי את הטכניקה של פלאש עם מהירות תריס נמוכה, כדי להקפיא את התמונה ולתת לאור להכנס. לא …
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בשעה טובה הזמנתי עם חבר שנסע לסין PENTAX K100D SUPER ופלאש של SUNPAK AUTO 383 SUPER לPENTAX יש גם מקום רשמי בארץ שהאחריות משם תקפה עליו פה ? אם לא, אז לאיפה אני יכול לגשת במקרה של תקלה ? תודה
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
היי, כבר כמה זמן שאני מתעניין בנושא של צילום במהירות גבוהה אני יודע שאם אני שם על מצב TV במצלמה ומעלה את המד למעל 160 בערך אני יכול לצלם במהירות בלי שיהיו טשטושים או מריחות, הביעה היא שבכל מספר מעל ה160 התמונות יוצאות חשוכות מאוד בלי פלאש, ואני לא רוצה לצלם תמיד עם פלאש, מה שגם זה מאט את הצילום תמונות ברצף רציתי לדעת איך אפשר לכוון את המצלמה ככה שאני יוכל לצלם מהר, בלי פלאש, ושהתמונה לא תצא חשוכה עד כדי כך שאי אפשר להבין מה צילמתי תודה מראש וכאלה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
• מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1500 • אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? נוף, אנשים. גם ביום וגם בלילה • האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). צילום עם פאלש מובנה • האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא צריך • האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הר…
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קבלו שני חברים טובים בלי רמיזות רומטיות טיפים לצילום בשקיעה יתקבלו בברכה [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תמונה נחמדה מארה"ב בתחנת ה..... (כותרת... P:) there you go...: ןברזולוציה גבוהה: לא עברה שום עריכה....
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
-
-
אח שלי קנה NIKON D50 וצילמתי איתה קצת תמונות. אני חדש בתחום, אני מבקש לא לצחוק אם התמונות ממש גרועות או משו... : החתולה שלי. תמונה בחצר שלי. רימון על השולחן מחשב שלי. זה מה שקורה שיש לי לייזר ומצלמה בקתות עץ.
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אבא שלי נוסע ללוס אנג'לס והוא רוצה לקנות מצלמה דיגיטלית טובה איזה מצלמה כדאי?? צריך מצלמה שתהייה מצלמה טובה ביתית + כזה עם זום אופטי טוב- זום אופטי יותר מ 4 זום דיגילטי לא חשוב לי כמה לפחות 3 או 3.5 מגה פיקסל של חברה טובה בקיצור מצלמה טובה לא פשוטה ביתית כזאת משהו קצת יותר טוב מה כדאי??? אין הגבלה של כסך כי אנחנו לא יודים בדיוק את המחיר של המצלמות בלוס אנג'לס אז אם תמליצו על דגמים אבא של יראה אותם שם תודה רבה לכם אאאאאאאאה וחשבו מאוווווווד שהמצלמה תמכר גם בארץ! כי אם משהו יקרה למצלמה או איזשהו חלק יהרס ונצטרך להחליף אותו ולקנות חדש אם המצלמה לא נמכרת בארץ אז לא נוכל לקנות את החלק או משהו אז בקיצור שהמלצה תימכר גם בארץ אני חיפשתי ולא ראיתי ה Z2 נימכרת בא…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 777 צפיות
-