עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by roadrunner,

אני מחבר אותה דרך ה USB ולא קורה שום דבר . מישהו מכיר את הבעיה ?

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  2. מנסה למצוא פילטר UV מתאים לעדשה הזו 5.8x AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR לא ברור לי איזה היקף יתאים 52mm , או 67mm או 72mm יש דברים מסויימים שחשוב ליבדוק ואם אתם יכולים לחספק לינק דוגמא = הכי טוב תודה מראש לכל מי שעוזר!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by jackhammer,

יש לי בעיה מאוד מאוד מוזרה לפני איזה שנתיים צילמתי כמה תמונות וצרבתי אותם על דיסק כנראה שהצריבה לא הלכה טוב והתמונות נפגמו אני לא בטוח כי כשאני שם את התקיה במצב של THUMBNAILS הPREVIEWS של התמונה נראה בסדר גמור אבל שאני פותח את התמונה היא נראת כמו קוביה הונגרית מבולבלת אני ישים דוגמא אני יעלה תמונה וסקרין שעשיתי מהתקיה יש לי מלא תמונות כאלה אפשר לסדר דבר כזה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  4. Started by dids22,

רכשתי השבוע את קאנון S100. התחלתי לצלם כמה תמונות ויצא ממש יפה. אבל שמתי לב שבחלק מהתמונות יש מין נקודות/ פיקסלים לבנים כאלה, ממה זה נובע ומה אפשר לעשות עם זה (סתכלו בתמונה עם העלים זה יותר בולט) http://imageshack.us/a/img713/5180/img3310f.jpg http://imageshack.us/a/img594/3703/img3368x.jpg תודה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Qtec,

אני שוקל לקנות מצלמה דיגיטלית וסימנתי לי את המצלמה הזאת כאפשרות סבירה. לפי מה שהבנתי המצלמה די טובה, ואשמח אם תוכלו לתת לי את דעתכם וקריטריונים לבחירת מצלמה דיגיטלית טובה. *המצלמה עולה 2100 ש"ח באופיס דיפו. *כמו כן אשמח לקבל אלטרנטיבות, והתקציב הוא 2100 ש"ח.

• 2 תגובות
    • 948 צפיות
  6. Started by Bloodbath,

שלום שותפים תחביב לפני כשנה קניתי לעצמי את ה-FUJIFILM S6500FD והתחלתי לאט לאט ליתנין בצילום אני ישמח עם תיכנסו ל-FLICKR שלי ותגיבו לי בפורום אל התמונות ואל איך שהם יצו אני ישמח ליכרו קצת תגובות (את כול התמונות צילמתי בראשון לציון) http://www.flickr.com/photos/symbolic/ תודה רבה *מתנצל על שגיאות הכתיב

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by R0tem1,

1) צופר אזעקה\צפירה מבין העלים של עץ זית http://img77.imageshack.us/img77/3535/2006072525bograshv0005pq4.jpg 2) אישה מבוגרת שמאכילה את היונים http://img77.imageshack.us/img77/9087/2006072525bograshv0012hn8.jpg

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  8. שלום יש לי מצלמה canon a85 ויש לי כבל העברת קבצים שקיבלתי איתה(USB) הדיסק של הדרייבר שהיה לי איתה נאבד לי .. ועכשיו יש לי בעיה שאני מחבר אותה למחשב זה לא מראה לי אותה בתור התקן נשלף כמו שמחברים למשל נגן שמע למחשב אבל במחשב השני שלי זה כן מזהה.. ונותן לי להיכנס למצלמה ולהעביר קבצים זה פותח לי במחשב השני אייקון של מצלמה ואני נכנס לשם.. ומעביר קבצים עכשיו השאלה שלי איך אני יכול לסדר את זה שאני יוכל להיכנס למחשב שלי ויהיה שם אייקון של מצלמה התקן נשלף? זה דחוף לי נורא תודה רבה לעוזרים וחג שמח,אופיר.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Black_Citadel,

הבנתי שכשהפלאש שלי במצב P-TTL, אז אפילו שהמצלמה שלי במצב TV, מהירות התריס שקבעתי מראש תשתנה בהתאם לP-TTL. אם כך, מה אני עושה כשאני לדוגמא רוצה לצלם גוף בתנועה כשרק הוא בפוקוס וכל הרקע מטושטש, נגיד ואני אני שם על TV עם מהירות תריס גבוהה עם פוקוס-ממושך על הנושא, הP-TTL יכול לדפוק לי את כל ההגדרות שהזנתי, או שלא ? תודה מראש, מקווה שהשאלה מובנת.

• 2 תגובות
    • 882 צפיות
  10. אם משהו מכיר שיכתוב בקשה, חוץ מ- steve's ... תודה.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by yuval1324,

שלום לכולם! אתחיל מזה שעברתי מצילום סטילס לוידאו ורציתי לשפר את איכות הסאונד שלי. כחלק מהשדרוג תיקנתי את הCannon 600d שלי וקניתי מיקרופון Rode Rycote. מה שלא ידעתי זה שהאמליפייר של המצלמה עצמה ממש מחורבן ולא משנה איזה מיקרופון (כמעט) אשים יהיו מלא רעשים לבנים. האם יש דרך לעקוף את זה? או שהפתרון היחידי הוא רק מצלמה אחרת? תודה מראש לכל העונים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אז ככה, קניתי לא מזמן מצלמת רשת microsoft vx 6000 בעלת 5 מגה פיקסל לתמונה. צילמתי איתה תמונה של 5 מגה פיקסל, אבל למרות זאת איכות התמונה הייתה סבירה ולא מאוד טובה כמו שציפיתי. השאלה שלי היא איזה פרמטר מציין את איכות התמונה במצלמות השונות? הבנתי שמגה פיקסל זה סכום כל הפיקסלים בתמונה. מגה פיקסל אחד שווה למליון פיקסלים בקירוב. בחמש מגה פיקסל כמו במצלמת רשת שלי יש חמישה מליון פקסלים לתמונה. אז למה התמונה לא הייתה באיכות גבוהה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  13. שלום. אני מעוניין בקניית מצלמה דיגיטלית חדשה. הבעיה היא שאין לי מושג במצלמות דיגיטליות והחלטתי לפנות אליכם לעזרה. אני מחפש מצלמה לא יקרה יותר מידיי בעלת איכות טובה שלא יותר מידיי מסובכת להפעלה. בנוסף שלמצלמה יהיה זכרון בנפח מספק, או שתהיה לה אפשרות להוספת זכרון. תודה,דוד.

• 2 תגובות
    • 944 צפיות
  14. לאחר מחשבות רבות ושאלות בפורום זה, החלטתי לבחור במצלמת DSLR של Nikon - D80 (המועמדת השניה היתה Canon 400D). החלטתי ללכת על עדשה אחת בלבד לצורך נוחות הצילום שלי (וקצת המשפחה) ובחרתי בעדשה 18-200 שתיתן את מלוא התחום שבדרך כלל מצלמים (בעתיד אולי יצטרפו עוד עדשות). לאחר בדיקות באינטרנט ראיתי כי אם אני לוקח את המערכת: Canon 30D עם עדשה SIGMA 18-200 F3.5-6.3 DC היא יוצאת לי יותר זולה ב 1500 ש"ח מהמערכת: NIKON D80 עם עדשה NIKON DX VR 18-200 F3.5-5.6G. עד כמה שידוע לי, מצלמת Canon 30D עדיפה (אם יש כסף כי היא יקרה יותר) על ה Nikon D80, אך אם לצרף את העדשות המחיר הסופי הופך את המערכת של Canon לזולה יותר. האם איכות העדשה (או איכות הסופית של התמונות המצולמות) במקרה זה היא משמעותית ? …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום חבר'ה, אני ממש לא בקטע של צילום אבל קרובים שלא ראיתי דיי הרבה זמן מגיעים לביקור עוד שבוע והחלטתי שהגיע הזמן להשתדרג מהמצלמה של הפילם העתיקה שלי. אני צריך מצלמה פשוטה לתפעול (לא חייבת להיות ממש פשוטה - Idiot Proof) עם איכות תמונה טובה עד כמה שאפשר לתקציב. השימוש המתוכנן כרגע זה צילום של הנסיעה המשותפת שלנו לאילת וסתם צילומי משפחה, אולי קצת חומרה שאני הולך להציע למכירה בקרוב. שום דבר מיוחד ממש. כמובן שעדיף כמה שיותר זול ולהשאר קרוב יותר ל-800, אבל אפשר להגיע עד לאלף אם זה באמת שווה את התוספת. כמובן שהתקציב צריך לכלול ציוד נלווה, כגון כ.זכרון של 1-2GB, אני מניח שיספיקו מעל ומעבר. יש לי 4 סוללות נטענות 1600mAh של GPT, האם כדאי להשקיע ולקנות חדשות של 2300 או 2500? כרגע …

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  16. Started by chenrp,

שלום, יש לחבר שלי CANON A710 והוא רוצה לצלם תמונות כך שכל התמונה תהיה שחור לבן פרט לפרטים האדומים ...(או ירוקים או כחולים וכו'..). האם זה אפשרי במצלמה הזו? האם יש אפשרות מובנית שם? תודה.

• 2 תגובות
    • 908 צפיות
  17. Started by yuvalg,

אם הבנתי נכון - "תצוגה חיה" היא למעשה התצוגה של התמונה הדיגיטלית כפי שהיא מתקבלת על חיישן המצלמה בזמן אמת. (להבדיל מהתצוגה עיינית רפלקס שמראה את מה שהעדשה "רואה" - אך לא בהכרח כיצד תראה התמונה הסופית). ניתן לראות את התצוגה החיה או במסך LCD או דרך עיינית EVF. אם הבנתי נכון, אחד היתרונות של התצוגה החיה הינה שלמעשה ניתן להתרשם (במסך טוב) לא רק מהקומפוזיציה אלא ממש מהתמונה עצמה כפי שתראה בפועל (בעיקר בהיבטים של תאורה/WB). כמו כן, התצוגה החיה הופיעה עד היום בעיקר במצלמות קופמקטיות. (זו למעשה התצוגה שאני רואה על המסך/עיינית של ה-GX100).

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  18. שאלות הכרחיות * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 800 ש"ח לא כולל סוללות וכרטיס זכרון (לא חייבים להגיע ל-800) * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם ביום וגם בלילה, לא צילום ספורט, בעיקר סטילס * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא חושב, בעיקר עם פלאש בלילה * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. בלי חצובה * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, …

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. מקרא תקציבי: עדשת NIKON 18-105MM F3.5-5.6 VR ED - עולה 1600 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Nikon AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR זמין במלאי!! עדשת Nikon AF -S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 VR - עולה 550 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Nikon AF-S DX Nikkor18-105mm f/3.5-5.6G ED VR זמין במלאי!! עדשת Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 DI LD MACRO - עולה 950 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro עדשת sigma 18-200mm f3/5-f6.3 DC - עולה 1300 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC for Nikon עדשה Sigma 18-125mm f3.5-5.6 DC - עולה…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. טוב, אז כמו שהיה ברור כבר דיי הרבה זמן - פנסוניק הוציאה גרסת חדשה ל-G1 שלה שתומכת צילום וידאו באיכות HD ונקראת GH1. למעט זה היא נראית כמעט זהה למקור. http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/2145/show.html בנוסף החברה עמדו בהתחייבות והוציאו שתי עדשות בפורמט מיקרו 4/3 של ה-G1 וה-GH1 (פורמט קטן מהפורמט הרגיל המקובל ב-SLR) העדשה הראשונה היא Vario HD 14-140mm שמצורפת בקיט למצלמה (!!!) ותומכת צילום HD. לעדשה יש מייצב תמונה פנימי. העדשה השנייה היא עדשה רחבה - Vario HD 7-14mm עכשיו רק צריך לראות מה יהיה ההבדל בינה ל-E620 וכנראה שמצאתי את המצלמה החדשה שלי סופסוף PMA מתחיל להיות מעניין!!

• 2 תגובות
    • 972 צפיות
  21. Started by ALÞHA,

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  22. הבקשה בכותרת. תודה מראש slim_shady.

• 2 תגובות
    • 687 צפיות
  23. האמת אני לא יודע אם ה-post צריך להיות בחלק הזה של הפורום . לי זה ניראה הכי מתאים . מקסימום אחראי הפורום יעבירו . היות ומערכת הטלוויזיה במעגל סגור שאני מתכנן תהיה מבוססת על מחשב קיים (ולא על מחשב יעודי שמוקצה לשם כך ברוב העסקים בהם קיימות מערכות שכאלו) אני מוכן להשקיע בכרטיס dvr יותר יקר מהרגיל שיש לו יחידת DSP עצמאית משלו. (כלומר שהדחיסה של ערוצי הוידיאו נעשית באופן חומרתי באמצעות מעבד יעודי על גבי הכרטיס) כך שהעומס הסופי מוטל על כרטיס ה-dvr ולא על המעבד הראשי , ובצורה כזו ניתן להמשיך ולהשתמש במחשב לצרכים נוספים מבלי שזה יבוא על חשבונם. לא הצלחתי להבין אם בכרטיס ה-dvr שהלינק שלו מופיע מטה , יש או אין DSP . אני רוצה לשמוע את דעתכם ולקבל המלצות על כרטיסי dvr אחרים שי…

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  24. Started by daniel_geva,

האם יש אפשרות במצלמה מסוג "canon a 85" לבחור כמה מגה פיקסל המצלמה תשתמש בכל צילום? הכוונה היא נגיד עם יש במצלמה 4 מגה פיקסל, האם ניתן לבחור שהיא תצלם רק ב1/2/3 מגה פיקסל? אם כן איך עושים זאת?

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  25. מהו לדעתכם האתר הטוב ביותר ליצור אלבום תמונות וירטואלי באינטרנט?

• 2 תגובות
    • 633 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.