עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by IAF.ofek,

אחרי שצ'אבי הסביר פה בפורום על עדשות מאקרו DIY שלו הסתקרנתי וחשבתי לנסות,חיפשתי בבית משהו דומה ,ומצאתי סוג של עדשה מגדילה,שאולי מוכרת לחלק מכם משעורי מדעים ביסודי בהתבוננות באובייקטים קטנים: http://img162.imageshack.us/img162/9010/img1596es2jd.jpg ניסיתי אותה על ה-A520 שלי,הצמדתי אותה לעדשה,היא בערך באותו קוטר (העדשה טיפה יותר גדולה),אין מגע בינהם והעדשה לא יכולה להשרט כפי שחשבתי,יצאתי לחצר לנסות אותה,יוצא עומק שדה מצויין,מה שבנתיים אני מנסה לעשות זה להסיר את החלק השקוף ,שקצת יוצר צל (גרם לי להוריד את מהירות התריס) ומפריע בצילום. תוצאה - ISO 100 1/50 f/2.6 http://img506.imageshack.us/img506/1885/img1594es3og.jpg

• 9 תגובות
    • 799 צפיות
  2. איך המצלמה בטלפון הזה ? http://zap.co.il/model.asp?model_id=371656 ולאיזו מצלמה דיגיטלית בסגנון של ה A610 יש וידאו נורמאלי ? תודה

• 12 תגובות
    • 957 צפיות
  3. Started by Coca Cola,

בזמן האחרון אני ממש מתחיל לאהוב את כל הקטע של הצילום (גם פעם אבל בזמן האחרון ממש ) ורציתי לשאול איזו מצלמה כדאי לצלם מתחיל ? מצלמה אשר ניתן לחבר אליה עדשות ? רחבה למשל? או סתם ניקח לדוגמא A610 של קנון, תזכרו שאני צלם מתחיל, כלומר אני רוצה להתחיל חחח אז מה כדאי? לקנות ישר מצלמה שניתן לחבר אליה עדשות על מנת שבעתיד אני אקנה ישר עדשה רחבה ולא אצטרך לקנות מצלמה חדשה? או לקנות מצלמה בסגנון A610?

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  4. [glow=red,2,300]אני אוהב לחפש ומלצוא לפעמים פתרון חלופי זול לציוד יקר, או יקר באופן מחריד במקרה שלהלן:[/glow] כידוע לכולנו,מי שרוצה לבצע צילום של אובייקטים מרחוק, יכול לעשות זאת בכמה דרכים: להיות הבעלים הגאים של עדשה בסגנון: 400, 500, 600, 800 או משהו מהאחרונות עם מכפיל 1.4 או 2X. לדוגמה עדשת CANON 600 F/4 במחיר של 7200$ (כ 36 אלף שקל): מי שהתמזל מזלו וקיבל ירושה שמנה - יכול לקנות את העדשה האולטימטיבית והיא: CANON EF 1200mm f/5.6L USM שעולה כ 100,000 אלף שקל , שוקלת 16 ק"ג (!!!) ומחייבת שימוש בחצובה (חזקה כמו סלע,מן הסתם) ונראית ככה: לתצפיות טבע, המוכרים ממליצים בתור אלטרנטיבה, את המונוסקופים. אלה הם ממש כמו טלסקופים קטנים כאלה לעין אחת, שאתם מכירים ושאפשר לחב…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. לרגל קניית ה-A610, אני צריך מטען+סוללות. עכשיו, השאלה היא האם כדאי לקחת מטען של חצי שעה או להתפשר על שעה אחת ? המחיר דיי זהה לשני המטענים+סוללות, כך שזו לו צריכה להיות ההתלבטות. שני המטענים באים עם 4 סוללות GP 2300mAh. התקציב כ-200-230 ש"ח. GP U-SMART או GP PowerBank Smart 2 הייתה לי הזדמנות להזמין מארה"ב את ה-Maha PowerEx MH-C204W One Hour WorldWide Battery Charger שמוגדר כאחד המטענים הטובים בעולם. אבל פיספסתי את ההזדמנות לצערי :'(

• 44 תגובות
    • 4.2k צפיות
  6. ובכך, אחרי שעיצבנתי את כל חברי פורום צילום ובכך שדיחיתי/התלבטתי ושאלתי - המצלמה בידי ! תודה לקובי שלא רצח אותי, תודה לאור שעזר בהתלבטויות ועוד חברים יקרים שרק עזרו בהחלטה. אם כי בסופו של דבר ההחלטה הייתה שלי תודה להורים על המתנה הנפלאה :-* התרשמות ראשונית בלבד, כי מחר יש לי מבחן מגן - קופסא קטנה, חמודה וכוללת את הכל. C4L הואילו בטובם לצרף חוברת בעברית, אם כי אני לא צריך...שיהיה תעודת אחריות, קבלה, הדיסקים הרגילים והכבלים ל-A\V ו-USB. - מהירות הפוקוס מהירה מאד וה-Shutter Lag לא מורגש, בהשוואה ל-S50 חתיכת שיפור ! - נוחות החזקה, בהשוואה ל-A95 (של חבר) זו מעט נוחה יותר. - עיצוב כללי מרשים ומבריק - המצלמה Made In China, לא יודע עד כמה זה ישפיע אבל לעומת ה-S50 שה…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  7. אני מעלה כמה תמונות שצילמתי בפילם לפני שבועיים בטיול בפאריז ובריסל. רוב התמונות צולמו ב-20mm או באורך מוקד מאוד קרוב. פרטים טכניים: מצלמה: מינולטה 8000i עדשה: טוקינה 20-35mm/3.5-4.5 סרט: פוג'י Superia 200 פיתוח וסריקה: מעבדת SBY בת"א (כן, אני יודע שהסריקות לא משהו, אבל על סריקות טובות יותר הם לוקחים יותר מדי כסף לטעמי). לא עיבדתי או חתכתי את התמונות האלה (עדיין), רק הקטנתי לגודל שמתאים לפורום. הרעיון הוא להדגים למה אני כל כך אוהב את הגמישות שנותנות עדשות רחבות. כנסיית סקרה-קור במונמרטר מרכז פומפידו בפאריז כנסיית נוטרדם חוף מלאכותי באמצע העיר, לא רחוק מכנסיית נוטרדם. ים אין שם, אבל ספורט עממי יש בשפע. טירת שמבור, עמק הלואר* תמונה נו…

• 13 תגובות
    • 5.7k צפיות
  8. אחד הפרמטרים החשובים ביותר בקניית מצלמה קומפקטית הוא טווח אורכי המוקד של העדשה. הפרמטר הזה נמדד במילימטרים1 ומתאר את רוחב הזווית של העדשה. ככל שהמספר יותר נמוך העדשה יותר רחבה ופחות מגדילה, ככל שהוא יותר גבוה העדשה פחות רחבה ויותר מגדילה. לעדשת 28mm למשל יש זווית של 75 מעלות ולכן היא מוגדרת כ"עדשה רחבה". לעדשת 300mm יש זווית של 8 מעלות ומקובל לקרוא לה "עדשה טלה". לעדשות 50mm יש זווית של כ-47 מעלות והן ידועות כ"עדשות נורמל" או "עדשות סטנדרטיות"2. באתר של קאנון יש מצגת מצויינת שמדגימה את זווית הראיה של עדשות עם אורכי מוקד שונים: מצגת מבוססת פלאש השוואה רגילה (מבוססת HTML) עדשות רחבות שימושיות כשרוצים להכניס לתמונה סצנה רחבה כגון חדר שלם, קבוצת אנשים ממרחק קרוב יחסית, נו…

• 24 תגובות
    • 15.6k צפיות
  9. Started by b-or,

פעם ראשונה שאני מעלה לכאן.. או בכלל מפרסם תמונות שלא בין חברים.. אז תגובות עדינות ובונות kodak dx6340 מורה שלא בדיוק נהנה מזה שאני מצלם לו את האצבעות יכול להיות שאני אעלה עוד תמונות מהטיול היום (נחל חדרה המשוקם ונחל השופט) [עבר חיתוך והקטנה (מן הסתם )] קישור

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by sagi5,

איטליה שוויץ ומכבי

• 11 תגובות
    • 941 צפיות
  11. חברי הפורום שלום רק לאחר שראיתי תמונות של חברי הפורום החלטתי לעלות תמונות של נושא שמעניין אותי,רכבי יוקרה פה תוכלו לראות תמונות של:audi a6 3.2 quttro e-class mercedess x5 bmw יותר מאוחר תצורפנה תמונות של cadillac cts chrysler 300c אשמח להערות והארות... תודה ROSHOS [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 645 צפיות
  12. Started by Chevy,

ידעתי שזה יגיע לקראת התערוכה שבוע הבא Canon PowerShots A420, A430 and A530 Canon Powershots A700 and A540 Canon PowerShot S3 IS Canon EOS 30D :yelclap: סה"כ שיפורים לא רעים, אבל הייתי רוצה לראות יותר. דיי התאכזבתי. :-\

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by benor,

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. טוב אז הבטחתי וזה הזמן לקיים, תמונות מהסט השני, מקצה השיפורים לשבוע שעבר. נתחיל עם נתונים טכניים : מצלמה - פוג'י S9000 רזולוציה - 9 מגה פיקסל ( Normal ) ביחס חיישן 4:3 ISO : כל התמונות צולמו על 200 ISO הקטנה - ההקטנה הראשונית מהרזולוציה שבה צולמו התמונות ל 1024X768 נעשתה ע"י FastStone ( ולא ע"י ה Image Resizer Power Toy כמו בפעם שעברה ) לאחר מכן הוספתי ( בעזרתו של חבר, כמות תמונות ענקית - לא הצלחתי להשלט על זה לבד ) את החתימה בפוטושופ וההקטנה המשנית בשביל הפורום ל600X800 נעשתה תוך כדי ההעלאה ל ImageShack. אני אעלה לפה את התמונות בסטים של 4 תמונות בדר"כ אבל בהתחלה אני אפתח בהשוואה של תמונות שניסיתי לבצע שוב, ז"א התמונה משבוע שעבר מול הביצוע / ביצועים החדשים שלה. תג…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. מסיבות ברורות טישטשתי את השמות [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 956 צפיות
  16. Started by Coca Cola,

לא ידעתי לאן לשייך אבל זה הכי קשור לפה אז ככה, התקציב הוא עד 2500 (כן אני יודע שזה קצת) אבל השימושים הם סתם דברים לצילום המשפחה בטיולים וכדומה - לא משהו רציני. אני גם צריך שזה יכלול כרטיס זיכרון (שיוכל לעשות צילומים לא רק וידאו - רצוי אך לא מחייב באפשרות הזו) תיק נשיאה מרופד כך שאם יפול לא ינזק וקלטות וידאו לצילום אני לא מבין בצילום ולא במצלמות וידאו לכן אשמח אם גם תפרטו ותסבירו מדוע המכשיר שהבאתם הכי מתאים לצרכים שלי. תודה מראש לכל העוזר

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by PyroGhost,

כמה תמונות מהפארק ברעננה שמצאתי, תמונות שצולמו בין לבין הצילומים עם הדוגמנית (: תגובות יתקבלו בברכה (:

• 12 תגובות
    • 979 צפיות
  18. Started by ^GunX^,

כמה תמונות שצילמתי לפני 3 שבועות בערך , canon a95 [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by gabig12,

היי אני מחפש מצלמה דיגיטאלית בתקציב של עד 1300 ש"ח שתיהיה איכותית ולפחות 4 מגה פיקסל, אני לא כל כך מבין במצלמות אז אני אודה לכם אם תציעו לי דגם איכותי (אין לי העדפה ליצרן מסוים) תודה

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  20. מה העדיפות של אחת על השניה? אילו מהן עדיף לקנות?

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by PyroGhost,

כבר פתחתי ת'רד בעבר בקשר לזה אבל לא רציתי להקפיץ אותו אי שם ממעמקי הפורום לפה בחזרה אז אני אהיה יותר ספיציפי הפעם. עולה לי הצורך מפעם לפעם להוסיף פלאש חיצוני למצלמה, לצילומים במקומות חשוכים, בתור פלאש מילוי וכו'. לאחר התייעצות הגעתי למסקנה שעקב כך שהמצלמה שלי לא תומכת בTTL ובשיטות מתקדמות למיניהן שאין לי מושג מה הן אומרות בדיוק אין טעם שאני אשקיע בפלאש יד שניה משוכלל של ניקון וכו' ( יד שניה מכיוון שחדש עולה על התקציב שלי בכמה וכמה מידות.. ) קיבלתי הצעה מהחנות שממנה רכשתי את המצלמה לקנות את הפלאש הבא במחיר טוב יחסית של 380 שקל : http://www.sfo.co.il/user/product.php?id=516 מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by IAF.ofek,

צילמתי היום האמר צבאי משוריין בטיול בפריחת כלניות בין אשקלון לשדרות http://img222.imageshack.us/img222/5985/img1440es2zo.jpg

• 5 תגובות
    • 980 צפיות
  23. יש לי את המצלמה הישנה (sharp vn-ez5) שמצאתי בבית ויש לי כרטיס זיכרון ואפילו מן עוד דבר קטן שמתחבר אליה שאני חושב שזות מצלמה נסתרת אבל אין לי איך לשלוח את זה למחשב כי אין לי כבל ! אז איפה משיגים בארץ אחד כזה?

• 12 תגובות
    • 798 צפיות
  24. שלום לכולם אני מתלבט בין שתי המצלמות הנ"ל הנתונים שלהן די דומים, איזו מהן טובה יותר ?

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  25. אני מחפש מצלמה יחסית קומפקטית שמחירה יהיה עד אלפיים שקל. בעיקרון אני לא ממש מבין בנושאי צמצם חשיפה וכ'ו, אני מכיר את המושגים אך לצערי לא יצא לי לשחק הרבה עם מצלמות כדי להכיר אישית את הטכנולוגיה הזו. אבל בתור צרכן אני יכול לומר לכם מה אני כן רוצה שיהיה במצלמה הזו: כמה שיותר קומפקטית בסגנון הixus של קנון - מאד חשוב נושא הקומפקטיות. חשוב לי מאד שאיכות בתנאי תאורה וכ'ו יהיו גבוהים. חשוב מאד הנושא של בטרייה כעיקרון אני אעדיף סוללות רגילות אך לדאבוני זה סותר את הקומפקטיות של המצלמה. דיילי של צילום ומעבר מתמונה לתמונה נמוך ביותר נושא שיכול להפיל את קניית המצלמה חזק מאד. מצלמות במחיר הזה: הixus 55 ו- הixus 40 http://www.officedepot.co.il/(qsoup2qk3hllqq55qx1z4j55)/catalogFamily.…

• 53 תגובות
    • 4.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים