צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
מחליפה לניקון D300? היא כבר דיי הרבה זמן בשוק ותהיתי אם יש הדלפות על המחליפה שלה ועל תאריך יציאה לשוק יש לי מחשבות על שידרוג בתקופה הקרובה ואני רוצה לדעת אם שווה לי לחכות או להתחיל להזיז עניינים?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז כך ,אין הרבה מה להסביר ,אני מחפש מצלמה כזו לצילום ספורט ,אבל לא מצלמה רצינית ,אלה מצלמה מישנית ,כזו שתהיה על הגוף של המבצעה . דרישות שלי מהמצלמה : 1) קלה וקטנה ,ככל הניתן ,ומצלמה שאפשר לחבר לגוף (לקסדה ,חזה ,יד או כתף ) 2)איכות לא גבוה במיוחד ,משהוא באזור ה640×480 עד hd רגיל. 3)לפחות 30 fps עדיף יותר . 4)עמידות יחסית לתנאים גרועים ,שתוכל לסבול נפילות קטנות . 5)צילום של לפחות שעה ,לא הרבה יותר מיזה ,אבל גם לא פחות . תקציב של באזור ה 1000 שקל . נועדה לצלם :רכיבה על אופניים ,אקרובטיקה,פארקור וכל שאר הבולשיט . תודה .
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי הציוד הבא K200D 50-135 f/2,8 EF530 Super היום צילמתי הופעה. ושמתי לב לקטע מוזר. הפלאש, כאשר הוא מוקפץ (רגיל, 60 מעלות), התמונות יוצאות חשוכות. אני מצלם עם הפרטים הבאים: מצב ידני במצלמה: ISO 400 f/2.8 1\60 מצב PTTL בפלאש. כאילו האור לא מגיע לבמה. חשוב לציים שאני מצלם ממרחק של 6-8 מטר מהמקור. התקרה בגובה של 4 מטר. ואז שמתי לב לתופעה מוזרה ברגע שאני מלביש על הראש של הפלאש את הדבר המחוספס הזה, שהופך את הזום של הפלאש ל-17MM, פתאום התמונות יוצאות מוארות כמו שצריך. אני לא מצליח להבין למה בלי הדבר הזה, התמונות יוצאות חשוכות. יש למישהו הסבר ? בתודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
ברשותי מצלמת ווידאו דיגיטלית של סוני, שמצלמת ב HD, פורמט הקבצים הנוצרים במחשב הוא m2ts שנתמך ב VLC, Media Player ושאר נגנים פופולארים (הבנתי גם ש m2ts נתמך בבלו רי) 1. האם יש טעם ו/או צורך כלשהו להמיר את קובץ ה m2ts לפורמט אחר (AVI למשל) ? 2. כיצד אני יכול להציג את הסרט בנגן ה DVD הבייתי ? לאיזה פורמט צריך להפוך (אם בכלל) וכיצד ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום יש לי מצלמה של אולימפוס שקוראת כרטיסי או MICRSO SD (קוראת את המיקרו בעזרת מתאם שקיבלתי עם המצלמה) הבעיה היא ש ראיתי שמגיע רק עד 2GB ו MICRO SD רק עד 4GB הייתי רוצה להשתמש בכרטיסי SD רגילים שמגיעים לנפחים גדולים יותר האם יש מתאם בין <- SD או בין MICRO SD <- SD ושאוכל אז לחבר אליו את המתאם שקיבלתי (שכאילו בסוף זה "יהיה" כרטיס )? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברשותי ניקון D5000 עם עדשת 18-200 בקוטר עם מייצב של סיגמא, בקוטר 77 מ"מ. ברצוני לקנות פילטר מקטב (מעגלי) בתקציב של עד 200 ש"ח. חשבתי על הסדרה הכחולה של HOYA, קנייה מהאתר של 2filters.com דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה מצלמה קומפקטית שתשלים את הריפלקס שלי, כשהחשיבות היא על איכות תמונה ועדשה רחבה.
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום ברצוני להתייעץ איתכם לפני רכישת מצלמה, המצלמה היא של חברת SONY דגם S950 התקציב שלי עומד על כ 900 ש"ח ועל פי בירורים היא נמצא לי כמשתלמת ביותר. ישנם המלצות מישהו התנסה איתה בעבר?? יש לציין כי היא מיועדת לצרכים משפחתיים- כלומר צילום ברמה בינונית.
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני מחפש מקום (אתר) שבו אני יוכל להדפיס תמונות באיכות טובה (40+- אגורות לתמונה). ושבנוסף אני אוכל לשלוח בפעם אחת כמות גדולה מאוד של תמונות (לפחות 1000). יש כמה אתרים באינטרנט אבל אני לא רוצה להמר על התוצאה של ההדפסה... אז לכן אני מחפש המלצות... התמונות הן ביחס 4:3 לכן עדיף מקום שמסתכלים על התמונה לפני הקרופ שלא יחתכו לי שם ראשים... לא בררן יותר מידי בנושא הזה. מקווה שזה המקום הנכון לשאלה...
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 1700 ש"ח * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני מתכוון לצלם בכל הזדמנות שתהיה לי בטיול. אני מעוניין שהמצלמה תצלם ברמה סבירה גם בלילה * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא יודע... * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת…
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי פנטקס K200D וגם פלאש של SOLIGOR PZ-400AFN לפלאש יש אפשרות TTL אבל המצלמה לא עובדת ביחד עם הפלאש הכל ידני.. מה אני עושה?
-
- 4 תגובות
- 879 צפיות
-
-
כמו שכתבתי התקציב הוא עד 1500 אני מחפש מצלמה שתשרת אותי בטיול השמושים יהיו בעיקר צילום אנשים,נופים וכו... חושב לי המקרו נגיד למלא את התומנה בפרח או אפילו משהו יותר קטן חשוב לי שהאשטר לאג יהיה נומך ככל האפשר וכמובן חושב לי מאוד אולי זה הנתון הכי חושב שהתמונות יצאו באיכות גבוהה מאוד
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן רכשתי Panasonic FZ28 שהגיעה עם סוללה ומטען מקוריים. אני מעוניין בסוללה נוספת כגיבוי למקרה שזו תיגמר בזמן שאני לא יכול להטעין את הסוללה. השאלה היא, האם מומלץ לקנות את הסוללות הלא מקוריות (המקורית עולה כמעט 300 שקל) ואם כן האם לקנות את אלו שבארץ 80-200 שקל או מ-eBay ב-40-80 שקל. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, קניתי מצלמה ניקון l19. עכשיו אני מתלבט בקניית כרטיס זיכרון. יש את הפשוט של סאןדיסק (שלא מצויין עליו המהירות שלו) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=515&CatCode=321 ויש את ultra 2 שהוא יותר מהיר. http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=12806 ויש גם ulta2 של גיגה - http://www.electrophoto.co.il/Product.aspx?productid=111 - האם הוא מספיק מבחינת המהירות? האם יש צורך להשקיע בultra2 או שאפשר לקנות את הרגיל? היכן בא לידי ביטוי ההבדל במהירות? בין צילום לצילום או רק בפריקה? אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום מה זה "אורך מוקד"? הרבה פעמים נתקלתי במושג הזה. לא מצאתי באינטנרט הסבר טוב. ומהו אורך המוקד של המצלמה SX1?
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
התקציב 1000 שקל +- צילומים בטיולים בחוץ בחו"ל ובארץ וצילומים בסביבה ביתית חשוב שתיהיה נוחה לשים בכיס חשוב שתיהיה חזקה ותחזיק מעמד בתנאים קשים ◦סוג סוללות - מה עדיף? סוללות AA או פנימי?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פעם שניה שזה קורה. בפעם הקודמת זה הסתדר מעצמו. אני מפעיל את המצלמה ומחבר אותה למחשב ורואה שכתוב PC על המצלמה, אבל היא לא מוכנה להופיע אצלי, והמחשב לא מודע לשום רכיב חומרה חדש. אני חייב לגשת לתמונות שיש עליה, ואין קורא כרטיסים בנמצא. מה אני עושה? (אתחול של המחשב לא עזר)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להזמין סופטבוקס + קקטוס ומצאתי חבילה דיי משתלמת באתר בחו"ל : http://www.gadgetinfinity.com/product.php?productid=17270&cat=0&page=1 עכשיו, המחיר הזה הוא דיי אטרטיבי למרות שהחצובה מגיעה ללא תיק נשיאה, אבל בכל מקרה, הבעיה שלי היא עם המשלוח, נרשמתי לאתר ונדהמתי לגלות את הנתונים הבאים תחת סעיף בחירת דרך המשלוח : Delivery method Regular Airmail - 15 days ($45.00) UPS Express - 3 days ($205.50) עכשיו, UPS ברור שאני לא אקח, אני לא יושב על ערמות של כסף וזה לא כ"כ דחוף לי בשביל להוסיף עוד 160 דולר סתם ככה. השאלה שלי היא האם יש עוד מסים שאני אצטרך לשלם בכניסה לארץ על החבילה הזאת ואם כן, כמה? זה חשוב לי מאוד ע"מ לחשב את העלות הכוללת של ההבאה של זה לארץ ו…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שזה פורום דיגיטלי אבל בכל זאת... מישהו יודע איפה אפשר לפתח פילים שחור לבן באיזור חיפה??
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
או אולי בכלל משהו אחר ? אני דיי יודע את החסרונות והיתרונות של כל אחת, השאלה מה לדעתכם בכל זאת עדיף יותר ? האם למישהו יש ניסיון עם אורך חיי הסוללה של כל אחת מהן ?
-
- 4 תגובות
- 884 צפיות
-
-
הי, לפני השאלון, קצת הקדמה.. רוצה להבין קצת יותר בצילום, ללמוד וליישם.. הייתה ברשותי מצלמה ( לפני שנים רבות- Nikon fm10 אם אני זוכר נכון את הדגם ), ידנית וניסיתי קצת ללמוד, אפילו מאד נהנתי ולפעמים גם הצלחתי ,אבל מה ש"שבר" אותי היה הצורך לפתח כל הזמן את התמונות. עד שזה היה קורה, כבר שכחתי מה צילמתי, או מה רציתי לצלם... מניח שהיום הבעיה הזו כבר מאחורינו... עדיין לא מכיר את התחום הדיגיטלי, מחפש דמוי SLR, מצלמה חצי מקצועית, אם ניתן לקרוא לזה כך... חושש לקפוץ למים וללכת ישר על SLR אודה מראש לכך תגובה, כיוון, רעיון דגם או כל סוג של השגה... * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? אפשר לחרוג אבל מעדיף שלא.. 2000-3000 * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - ב…
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
רכשתי מתנה לחברים ZS3 ונראה לי מבאס להיא אותה בלי כרטיס זכרון. אני לא רוצה להוציא עוד הרבה כסף, אז השאלה היא איזה גודל כרטיס כבר יהיה מספק ולא יחייב אותם לקנות עוד אחד. יותר חשוב מזה, היא איזה מהירות של כרטיס אני צריך שלא יהיה צואר בקבוק שיפכע במהירות המצלמה.
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי, מתחילה ללמוד צילום וממש מבולבלת.... צריכה קצת סדר ועזרא בבחירת המלצמה... רוצה להשקיעה כסף.. חשבתי על כיוון קנון d400 אבל קראתי שה-d40 הרבה יותר טובה השאלה אם שווה להשקיעה את הכסף על ההתחלה בכזאת מצלמה....
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 2000-3000 * האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא * האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לפי דעתי יקח זמן עד שיהיה צורך בציוד נוסף למצלחה * האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לא מעוניין ביד שנייה, זאת מתנת יום הולדת * האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? מגוון מאוד, כל תנאי הצילום * האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפור…
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
Hi, Just selled my D5000. I'm about to buy a D90 with Nikkor 18-200 lens VR or VR2. Need a recommandation for a good camera shop in Tel-Aviv or center area. How's Camera Mia? Thanks.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-