צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? תקציב 500 גג, יש לי כבר כרטיס SDHC SD 8GB שאני מעוניינת להשתמש בו. * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר מפגשים וסקירות, לפעמים בתנאי תאורה לא טובים * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא קריטי, אבל אני ממש שונאת גרעון בתמונות שהתאורה בהם לא טובה * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. כן (יש לי חצובה, אז רק חשוב לי שתהיה למצלמה הברגה בתחתית) * האם יש לך נכו…
-
- 4 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי סוף סוף לקנות מצלמה במקום ה A710 שנאבדה לי מזמן. חשוב לי צילום בתנאי אור חלשים ומצב צילום ידני, כל השאר פחות קריטי. חשבתי על ה F100FD אבל אין לה מצב ידני אז אשמח להצעות אחרות, למרות שלא אפסול אותה לחלוטין אם היא באמת איכותית. * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? סביבות ה 1300 ש"ח * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אנשים ונופים גם בתנאי תאורה חלשים. * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). מתכוון לצלם דיי הרבה ללא פלאש. * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, הע…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תמונת HDR ראשונה שעשיתי אתמול מצלמה קנון A590IS עם 5 חשיפות שונות מה דעתכם? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום אני מיתעניין כרגע לגבי מצלמות של canon וראיתי שהסידרה האכשווית נקראת rebel אני רוצה להבין מה ההבדלך בין rebel ל סידרות שבהם היו מיספר ואז D כמו למשל ה 350D וה rebel XT האם זה בעצם אותה מצלמה ושם פשוט אחר?? כי במקומות שונים אני רואה : 350D\rebel XT תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום... תמונה שצילמתי עם p&s פשוטה... בנתיים עד שנקנה משהו רציני.. בכללי כזה ..מה לשפר .. מה טוב?... אני לא המבין הכי גדול... תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המצלמה הנבחרת היא הניקון D80. לאחר צילום ב D70s החלטתי שאין ספק שבין קנון וניקון שעבדתי איתן (בלא מעט דגמים) הניקון פשוט יושבת כמו כפפה על היד. עכשיו השאלה היא עדשות: מה לקנות. התקציב לשניהם ביחד הוא סביבות 4000 שקלים, רצוי בתשלומים היכן שניתן. יש גם חבר בארה"ב כרגע שיכול להביא עדשות משם אם מישהו מכיר מקום שניתן לשלם בו בכרטיס אשראי באופן יחסית גמיש ולשלוח לכתובת בארה"ב, בהנחה שהמחיר משמעותית נמוך יותר (מה לגבי אחריות? בינלאומית? משו?) השאלון שלי: * מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-4000 שקלים. * האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא - קונה מצלמה, עדשה, תיק וכרטיס זכרון. * האם לאחר הקנייה הראשונית יש …
-
- 4 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אני שוב מצטער אבל אני ממש מתחיל בצילום ולכן אולי התוצאות לא טובות במיוחד אבל הנה שתי נסיונות ראשונים: http://hwzone.co.il/reviews-files/DSC00281.JPG http://hwzone.co.il/reviews-files/DSC00285.JPG אשמח לקבל תגובות והצעות לשיפור טכניקה (לא רק של מקרו).
-
- 4 תגובות
- 863 צפיות
-
-
Panasonic Lumix DMC-TZ7 / ZS3 review - Camera Labs Say cheese..
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1500 * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? הרבה צילומים בתוך חדר * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). כן * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. רק במידה וזו תהיה מצלמה שתומכת בפלאש חיצוני של פנטקס וקודם כל מתאימה לשאר הדרישות. * הא…
-
- 4 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אני מעוניין לערוך את הסרטים שאני מוריד מהמצלמת וידאו הדיגיטאלית מדובר בסרטי AVI אני רוצה לערוך אותם ברמה נמוכה - לחתוך קטעים ולחבר - לא יותר למישהו יש המלצה לתוכנה ששומרת על איכות הסרט המקורי? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני הכל - אני חדש בתחום: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1500 ש"ח אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? צילומים INDOOR ו OUTDOOR - נופים וקצת ספורט, אני מניח שבעיקר יום, אבל לא רק. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא במיוחד האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. ללא חצובה האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. ללא פלאש חיצוני …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? - 5500 ¤ עם אפשרות חריגה. האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? - כן, עם אותו תקציב. האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך?- סביר להניח. האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? - לא האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. - לא אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? טבע, אנשים גם באור יום וגם בתנאי תאורה חלשים. האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? כן, גם וגם. האם אתה מתכוון …
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי יצאו דגמי TZ6 ו-TZ7, מישהו יודע היכן אפשר להשיג אותם (בארה"ב?). ובנוסף, האם אלו שמות הדגמים? או שמדובר בZS1 וב-ZS3 בהתאמה? ולTZ5 יש שמות נוספים?
-
- 4 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש סרטון צילום (עם כל מיני טיפים) ביוטיוב של איזה צלם מפורסם (עוד יש לו חתול שמן כזה) שמלמד איך לצלם יותר יציב עם עין שמאל, הוא שם את המצלמה כל כתף שמאל ותומך במצלמה עם כל הגוף, יש שם עוד קטע שהוא צוחק על אנשים שלא יודעים לצלם ובצילום אנכי נשענים עם כל הגוף לצל כדי לצלם במקום פשוט לסובב את המצלמה. תודה!
-
- 4 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אתמול באמצע אירוע גיליתי להפתעתי שכל 10 הסוללות ( GP2700 ) שהשארתי בטעינה במשך 24 שעות ( לא רציתי להוציא מהמטען ע"מ שלא יתחילו להתפרק מוקדם לפני האירוע, לכן הוצאתי אותן רק שעתיים לפני האירוע ) מתחילות 'לגמגם' ז"א שהפלאש שלי עשה לי פרצוף אחרי שתי יריות ולקח לו זמן לפקס/להיטען מחדש... אני קצת בספק אם הגעתי איתן ל1000 מחזורי טעינה אבל אני יודע שקרעתי אותן כהוגן... מפאת לחץ זמן אני אקנה עכשיו עוד סט חדש שלהן.. להיום בערב אבל השאלה היא האם יש מטען ( נגיד השניים שדיברו עליהם רבות פה לאחרונה, דגמים אני לא זוכר ) שיכולים להחיות אותן או להגיד לי מה מצבם המדויק?
-
- 4 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות פלאש חיצוני שישמש אותי לצילומי פורטרטים, ספורט ואולי ארועים (כשאני אומר ארועים אז אני מתכוון לחתונות וכו'). חשבתי על הSB800 אבל כבר לא מוכרים אותו וביד 2 גם לא ממש מצאתי אז אחרי שקראתי את זה, חשבתי לעצמי אולי לקנות אחד, אבל כמו שכתוב בבלוג הפלאש לא יעבוד עם הD80 שלי במצב TTL, אז חשבתי בכל זאת, ללמוד לשלוט בתאורה באופן ידני, ככה יהיה יותר מעניין ויותר כיף (והוא גם קצת יותר חזק מהSB600) ובזמן שאני מצלם עם ה28 לחפש SB800 ביד 2. אז... מה כדאי לעשות? את האלטרנטיבות של סיגמה והשאר אני לא ממש מכיר.
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
בתור מי שמתארח מדי פעם בפורום זה, מצאתי שיחסית לפורומים אחרים בתחום (אהם) הצילום האווירה פה נינוחה יותר (לרוב), ביקורתית פחות (לרוב) ומזמינה יותר לסקטורים רחבים יותר של האוכלוסיה. יחד עם הזאת הדיונים פה ברובם סבים סביב הטכנולוגיה של הצילום ופחות סביב הטכניקה, שלא לדבר האומנות והאסטטיקה שבתחום. הצעתי היא להתחיל מנהג של סדנא פתוחה בנושאים וטכניקות שונות בצילום. הרעיון הוא שבכל פעם יפתח דיון שיעלה נושא ו/או טכניקה מסוימים, המשתתפים יעלו במשך התקופה שהדיון יהיה פעיל (מס' שבועות) את האינטרפטציה שלהם לעניין זה בתוספת דיון מילולי קטן. החברים האחרים יוכלו לתת את הפידבק (מחזק או מתקן) שלהם לכל תמונה וכמובן ללמוד ממנה. נושאי הדיון צריכים להיות נגישים לקהל רחב ביותר ולהתאים הן לבעלי…
-
- 4 תגובות
- 765 צפיות
-
-
אני עדיין מתרגל לעדשה החדשה הצעות לשיפור בברכה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מצלמה אבל אני ממש לא מבין בצילום אז לפני שאני מבקש מכם לתת לי המלצה למצלמה ושתפציצו אותי במוסגים טכניים שאני לא מבין, אני רוצה שתתנו לי כמה קישורים למאמרים שיתנו לי קצת פירוט על מי נגד מי אני לא רוצה משהו ממש מקצעי וכבד , משהו כמו זה שהיה מאוד ברור http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm תודה מראש טדי
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, התקציב של המצלמה הוא עד 2000 שקל (רף גבוה). אני טס לעבוד בעגלות בחו"ל , בתקווה גם לטייל קצת. עד היום הייתי רק עם מצלמות גדולות יחסית, וזה מה שאני מכיר בעיקר, והפעם בגלל שיש צורך שהמצלמה תהיה עלי כל הזמן, בכיס, אני מחפש קומפקטית. הנושאים של הצילום יהיו מאוד מגוונים, החל מהעבודה בתוך הקניון, בתוך הדירה, ברחובות, ועד נופים כאשר אני אטייל, אז אני הדבר הכי חשוב זה איכות תמונה מקסימלית ALL AROUND, חשוב גם בתנאי תאורה נמוכים. לא יהיה שימוש בשום אביזרים חיצוניים כמו חצובה או פלאש. בנוגע להדפסת תמונות, גם לא סביר שיהיו, מקסימום גודל רגיל. עוד דברים חשובים, מצב M מלא חובה, זום גדול חשוב, ואני לא נתקלתי בקומפקטית עם יכולת RAW, ככה שכנראה זה לא רלוונטי ממש. אני יןדע שזה מלא …
-
- 4 תגובות
- 810 צפיות
-
-
קראתי בכל הפורומים, להלן הנקודות שעדיין לא כ"כ ברורות : אני רוכש מסרטה של קנון בארצות הברית, דרך Amazon, ומביא אותה לארץ, כמובן שבארץ אין למסרטה אחריות, ולכן אני ארכוש ביטוח MACK בעלות של כ 330 ש"ח ל 4 שנים. 1. האם יש מעבדות נוספות בארץ שיש להם הסדר עם MACK פרט לבית הצילום, ארליך וטלרם ? 2. האם יש הבדל בין המעבדות ? (הבנתי שלחלק יש הסכם ישיר מול MACK, שמפשט את הבירוקרטיה) 3. מה קורה אם רכשתי ביטוח MACK אבל המעבדה בארץ לא יכולה לטפל ? הם שולחים לחו"ל הלוך חזור על חשבונם ? 4. קראתי ש MACK נכנסת לתוקף בתום השנה הראשונה של אחריות היצרן, אבל בארץ אין אחריות יצרן, ולכן ביטוח MACK אמור להיות בתוקף מהרגע שהפעלתי אותו (30 יום מהרכישה). האם MACK יכולים לטעון שלמוצר יש אחריות…
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-
-
היי, רכשתי את המטען והסוללות LaCrosse BC-900 + Sanyo Eneloop. בחוברת ההוראות של המטען המליצו לעשות Refreshing לסוללות חדשות כדי לשפר את הביצועים שלהן. לעומת זאת, באתר שרכשתי ממנו את המטען, Thomas Distributing, המליצו שלא לעשות Refreshing אלא פשוט להטעין את הסוללות, להשתמש בהן וכשהן נגמרות להטעין אותן שוב ובעצם השימוש השוטף הביצועים שלהן ישתפרו מעצמם. מהי הדרך המועדפת מבין השתיים לטיפול בסוללות חדשות (וגם כאלה שאינן חדשות) ובפרט עם המטען והסוללות שברשותי? אשמח לשמוע מהידע שלכם ונסיונכם האישי. תודה מראש, גלי.
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
איך אתם שמים את הפלאש שלכם בתיק? על הפינים? בתוך הנרתיק שלו? עם הצד המאיר למטה? יש לי שני פלאשים ולאחד אין נרתיק ואני לא בטוח אם זה טוב לשים אותו על הרגליים שלו שלא יקרה להם משהו, וגם מעצבן אותי להוציא אותו כל הזמן מהנרתיק. שתפו.
-
- 4 תגובות
- 877 צפיות
-
-
אני לא ממש מבין בזה,אבל הבנתי שהעדכון הזה נותן עוד כמה אפשרויות חשובות למצלמה כמו שמירה בRAW שזה הכי חשוב עבורי... השאלה שלי היא מה החסרונות של זה והאם יש סיכון כלשהו שצריך לקחת בחשבון(אחריות אולי.. ) אני לא יודע... ומה זה בדיוק הCHDK..עדכון? מערכת הפעלה בפני עצמה? ניתן להסיר זאת אח"כ? ואם כן שווה להתקין, יש מדריך בעברית? (אם לא אני כבר אסתדר באנגלית..) תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-