עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by Cr4ck,

קניתי את המצלמה לפני חודש ויש לי כמה שאלות האם במצלמה אפשר לראות את מצב הסוללות ? ולא להיקלע למצב שפתאום זה בא לך עם הערה " change battry pack" ?. איך אני מצלם בנאדם כשיש משהו מסנוור מאחוריו, לדוגמא בטקסים וכו. ושאלה אחרונה , ממה נובעת התופעה המוזרה הזאת בדרך כלל בצילום לילה של נקודות לבנות מופיעות בתמונה , ואיך ממעיטים אותה? , דוגמא בקובץ מצורף. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אז ככה, קניתי לפני איזה חודש-חודשיים מצלמה של אולימפוס MJU 700. 7 מגה פיקסל, 3 X זום 1 ג'יגה זיכרון וכו' וכו'.. השאלות שלי הן כאלו: 1. מה ההבדל בין אם אני מצלם את התמונות על 1024X768 או על 2048X1536 או על 3072X2304 או יש לי עוד אפשרות במצלמה שהיא אותו דבר כמו 3072X2304 אבל תופסת יותר מקום. מה ההבדל בהן? אני בד"כ מצלם על 2048X1536, איכות מעולה לדעתי, במחשב רואים טוב(בלי קשר לאיכות התמונות במצלמה). 2. בלילה יוצאות לי תמונות גרועות!! אם אני מתקרב לתמונה שצילמתי קצת אני רואה נקודות אדומות ואפורות כאלה שגורעות מהאיכות של התמונה, אם האובייקט לא קרוב מספיק לפלאש, אז לא רואים אותו בכלל אם הוא לא מואר וכו'... יש לי מצב צילום לילה במצלמה אבל הוא ממש דפוק, כל תמונה לוקח לו לצלם איזה…

3. שלום לכולם =] יש לי כמה שאלות בנוגע למושגי צילום ומצבי צילום. 1)אני יודע שצמצם קובע את כמות האור,במצלמה שלי הוא מסומן כ-F2.8 עד F8, כמה שהמספר יותר גבוהה כך הצמצם פתוח יותר והתמונה תיהיה בהירה יותר? ולאיזה סוגים של צילומים אני השתמש בצמצם פתוח יותר או סגור יותר?... 2)מהירות התריס(מהירות הצילום) במצלמה שלי נמדדת מ: (הכי מהר)2000 עד 8, עכשיו רציתי לדעת הסבר על זה,למה זה מיועד? ומה הקטע של 2000? כי אין ממש הבדל במהירות התריס בין 2000 ל-1000...למה זה מיועד המהירויות האלו ולאיזה סוגי צילומים אני השתמש במהירות או גבוהה או איטית? 3)מצב A(לא auto) למה הוא מיועד?.... 4)מצב S למה הוא מיועד?... סליחה על הבורות ועל כל השאלות...אני פשוט צריך ללמוד את זה.... תודה רבה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  4. Started by Spiritus,

מה זה מקארו? מה ההדבל בינו לבין צילום רגיל? אני מעוניין לקנות את ה A75 של קנון. איזה סוג זכרון מומלץ להתאים לה? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  5. Started by itaim,

נכון בZ2 אין הגבלה לסירטוני הוידאו ויש וידאו דיי איכותי רק שהמנגנון של הזום קצת מרעיש.. וזה נישמע בסרטון עכשיו בZ3 לפי מה שכתבו תיקנו את זה ועשו מנגנון שקט אבל מצד שני הגבילו את הוידאו... למה זה? דבר שני: אני רציתי להזמין בקרוב את הZ2 אבל עכשיו שעומדת לצאת הZ3 אז אני לא יודע אם כדאי לחכות אמרו לי שהZ3 תעלה כמו הZ2 עכשיו אפילו אם זה לא נכון שתצא הZ3 הZ2 תעלה פחות מתי תצא הZ3 ומתי היא תגיע לארץ? וכמה בערך יהיה המחיר עליה? ואם שווה לחכות?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, קיבלתי את המצלמה הזו לפני שבוע ורציתי לשאול כמה דברים: 1. המצלמה עובדת על 2 סוללות AA, יש דרך לדעת כמה כח נשאר בסוללות כדי שאני אדע להחליף אותם לפני שהם מתרוקנות לגמרי, כי זה פתאום נכבה לי ושניסיתי להדליק זה הראה לי תמונה של סוללה אדומה מהבהבת ונכבה שוב, אבל לא הביא לי התראה לפני שהסוללות ריקות או משהו כזה. בדקתי בספר של המצלמה, באתר של קנון ולא מצאתי כלום על זה, יש למישהו מושג? 2. מה זה AF? זה פונקציה שיש שם ואין לי מושג מה זה. 3. באיזה רזולוציה אתם בדרך כלל מצלמים? כאילו אני כיוונתי לרזולוציה 1600*1200 ובאיכות הכי גבוהה, השאלה שלי אם זה לא רזולוציה מוגזמת, ועדיף לרדת קצת? בכלל, באיזה רזולוציה עדיף לצלם תמונות רגילות, חברים, משפחה, תמונות מזדמנות כאלה. ולפי מה אתם …

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  7. אמא שלי מצאה עשרות שקופיות צבעוניות מאז שהייתי קטן. היא רוצה לפתח אותם אז היא בקשה שאני אלך לבדוק בחנות ליד (אין לי כ"כ כוח ללכת עד לשם) אז אני רוצה לדעת אם עושים את זה, וכמה זה עולה ? (בחנות פיתוח רגילה). אני יודע שיש סורקים ביתיים לשקופיות, אבל אני מעדיף משהו קטן וקצר. לשלם -> ולקבל את אותן השקופיות או על CD שאוכל לתקן את ההרס שנגרם לחלקן, ואת איזון הצבעים וכו'. או אם אפשר פשוט להדפיס אותן כמו שהן זה גם יהיה בסדר. העיקר לגבות. אני יודע שזה לא קשור כ"כ לצילום דיגיטאלי אבל זה קרוב יחסית .

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  8. Started by swg,

אז ככה, אני כנראה קונה אותה בקרוב ויש לי כמה שאלות. -איך הזום האופטי בX12, זה יוצא באמת ברור ומפוקס כמו תמונה בלי זום? (אם יש דוגמה, אני אשמח. אפילו כמה) -איך המהירות צילום הרציף שלה? האם היא משתווה לאותה המהירות של הA710? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  9. Started by PyroGhost,

1. מישהו יודע משהו על האחריות של Mack למצלמות / עדשות? כל מידע יעזור.. 2. ראיתי ב B&H שריון מגן לD80 שמכסה גם כל עדשה עד 85 מ"מ (יהיה מעולה בשביל לשמור על עדשה כמו ה 17-55 ), מישהו מכיר / שמע על זה? http://www.bhphotovideo.com/c/product/465466-REG/Camera_Armor_CA1111BLK_Nikon_D80_Camera_Armor.html 3. הSB28 והD80 עובדים ביחד באיזה פרוטוקול של TTL או שצריך לעבוד על אוטומטי?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by pyro_man,

טוב יש לי את המצלמה הזאת.. רציתי לדעת בשביל מישהו שהוא חובב כמובן האם היא נחשבת איכותית? רציתי לדעת אם איפשר לעשות איתה צילום ממושך? ועוד שאלה אחת אחרונה.. אני מצלם הרבה דברים בתנועה אז יש שם מצב של תנועה אבל בגלל שזה לא עצמים ממש רחוק לוקח למצלמה זמן להתפקס עם הסטביליזר על עצם ולא תמיד זה מצליח.. יש דרך אחרת שאני יכול לצלם בתנועה במצב אחר? (ואם אתם משתמשים במושגים כמו מהירות צמצם וזה תסבירו פשוט עד היום לא ממש עניין אותי כל זה עד שגיליתי שזה משנה והרבה) סורי שאני שואל פשוט לא קיבלתי חוברת תיפעול ובאתר שלם יש גג שתי דפים שלא מסבירים ממש ודפים בכללי רובם לא נוגעים למצלמה שלי. שוב יש לכם פורום נפלא ותודה לכל מי שעוזר!!

• 8 תגובות
    • 713 צפיות
  11. Started by netanel1,

למה אני צריך לשים לב בעיקר כשאני קונה אחד, אני די חדש לעניין הצילום. הבנתי שיש סוגים שונים של מהירות X60,X45, אז למה הם מתייחסים? הבנתי שיש סוגים שונים: ms micro, ms , אז שוב למה זה מתייחס ואיזה נחשב יותר טוב? ואם יש מקום כלשהו שאני אוכל לבדוק את התאימות של הכרטיס זיכרון למצלמה שלי מכיוון שהבנתי שלא כל הכרטיסים תואמים?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. רציתי לדעת איזה דברים הכי חשוב שיהיה במצלמת וידאו מקצועית, האם קלטת מיני DV זה מספיק איכותי? זום אופטי X10 מספיק? למי שיש תשובות ו/או טיפים שיוכלו לעזור לי בבחירת המצלמה, אני ישמח לשמוע!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ברק,

אני יודע שהנושא נטחן אבל לאחר קורס הצילום המהיר של אמדיקי אני אשמח לדעת כמה דברים מה המונח האנגלי לצמצם, אורך חשיפה ואיך אני עושה HDR בקאנון A610 שלי תודה

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  14. Started by MiD,

אני בכיוון של רכישת מצלמה דיגיטלית קנון A70 ככל הנראה. מה אתם אומרים על רכישת מצלמה מחודשת? יש סיכוי שיהיו תקלות/בעיות לא רצוית? משיקולי מחיר אני חושב על לקנות באילת בחנות: http://www.camera-eilat.co.il . לגבי כרטיס זכרון - מה דעתכם על PQI? DANE-ELEC? או שכדאי לקחת SAN DISK? העיקר שמהירות הכתיבה תהיה טוב. מטען וסוללות - עד כמה מורגש הבדל בין ה-2000 ל-2400 MAH? תודה מראש לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. המסך בה לא פועל כמה בערך יעלה לתקן אותו אתם חושבים? והאם אפשר לצלם תמונות סטילס איתה?אם כן אז זה רק עם הממורי סטיק נכון? ובכדיי להעביר את הוידיאו למחשב גם חובה ממורי סטיק נכון? ועל איזה memory stick אתם ממליצים לי? תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  16. אני די נעול על הדגם הזה ויש לי כמה שאלות אחרונות: 1.האם התמונות שלה ממש גרועות בחושך בשל העובדה שהפלאש שלה קטן ולא עוצמתי ויעיל ל1.5M? 2.באיזה פורמט וידאו המצלמה מצלמת?[כדי לדעת האם היא חסכונית ויהי ניתן לדחוס הרבה וידאו] 3.הבנתי שהיא עובדת על סוללת ליטיום,והבנתי שסוללה כזו תחליפית תעלה לי 100 שח,האם בישביל ההחלפה אני אצטרך לפרק את המצלמה בכדי להחליף סוללה,או שההחלפה פשוטה קלה ולא כרוכה בפירוק פיזי של גוף המצלמה? 4.האם שווה לשלם עליה 550 שח[יד שניה,כולל 512 זיכרון דיופרו]? 5.איך הזום אופטי שלה? ואיכות התמונות שלה? תודה מראש.

17. Started by damti1234,

שלום, קיבלתי את המצלמה לפני שבוע, ויש לי מס' שאלות: 1.מישהו מכיר מדריך בעברית באינטרנט למצלמה? 2.התקנתי את הדיסק שמקבלים עם המצלמה ויש אפשרות Register והם דורשים שם Serial number , איפה אני מוצא אותו? 3.בנוסף הזמנתי את הכרטיס הבא: http://www.fotofilm.co.il/page.php?product=1750&from_category=253 רציתי לדעת איך אני יודע שהוא לא מזוייף? ( ראיתי בפורום על דיון נעוץ של זיופים ) תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  18. האם ניתן להדפיס תמונה שצולמה ב8 מגה פיקסל לגודל של 80 על 60 ס"מ? אם צריך להגדיל את התוכנה במחשב,איך הכי כדאי לעשות את זה בשביל לקבל את התוצאה הטובה ביותר?

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  19. Started by digitalseeker,

אהלן, התחדשתי ב50D ובאמת אפשר להרגיש את ההבדלים מה20D שקדמה אצלי למצלמה זו. יש לי כמה שאלות במידה ומישהו יוכל לעזור אני אודה לו. א.בLIVE VIEW - איך אני משנה את הנקודה של הפוקוס ? מה שגם יותר מוזר בחרתי עם FACE DETECTION - אבל רק הנקודה האמצעית פעילה - אז איזה מין FACE DETECTION זה ? ב.למה רק בC1 אני יכול לשים ISO H1 וH2 , בM זה לא אפשרי ? ג.משום מה כשאני מצלם , אני אוהב לנעול חשיפה עם * בשביל הפלאש , אני מפקס בעזרת חצי קליק או בעזרת הAF-ON - ובדרך כלל בלחיצה הראשונה של ה* לא קורה כלום , רק בלחיצה השנייה או השלישית - מה אני עושה לא בסדר ? ב20D לא הייתה לי שום בעיה.

20. Started by Black_eagle,

שלום, אני חושב עכשיו לקנות מצלמה. והסתכלתי על ביקורות וחוות דעת, בחלק מהמקרים כתוב שאין לה פוקוס ידני ובחלק כתוב שיש. למי שיש את המצלמה הזאת, האם יש לה פוקוס ידני או רק אוטומטי? ומה ההתרשמות שלכם מהמצלמה? האם היא שווה את הכסף? תודה.

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  21. Started by J0n1,

יש לי את הS5700 1. ניסיתי לצלם תמונות רצף אבל הוא מצלם ממש לאט כל תמונה, אולי זה קשור בסיבה ששמתי לו כרטיס SD רגיל ולא מהיר? 2. הבנתי שאפשר לצלם בפורמט RAW וכך התמונה נשמרת באיכות הגבוהה ביותר, כיצד עושים זאת?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Access Denied,

קבלתי מחבר מצלמת SLR של סוני מדגם a380 (הוא השתדרג למצלמה חדשה) הציוד יחסית בסיסי וכולל עדשת קיט מקורית ועוד עדשה של טמרון לטווח קצת גדול יותר (לא יקרה מאוד) אני חושב לקנות פילטר מקטב ופילטר ND לעדשות, ויש לי מספר שאלות מאחר ואין לי ניסיון עם פילטרים לא רוצה להוציא הרבה מאוד כסף על כך, המטרה כרגע היא קצת להכנס לתחום הצילום. - האם יהיה הבדל בין פילטרים יקרים לזולים על עדשות בסיסיות יחסית? ההבדל הוא בין 50 שקל לפילטר של ויויטר ל-140 לפילטר של הויה. - האם יש חברות מומלצות עם מחירים סבירים? - במידה ואני שוקל לעשות קורס צילום בסיסי, האם יש מה לעשות עם הפילטרים בקורס? תודה לכל מי שיוכל לעזור

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by Devil Servant,

אממ אתם יכולים להסביר לי על כל מיני פונקציות שאני יכול לעשות עם הCANON EOS 888? נגיד מאקרו (זה זה שרואים תמונה בפוקוס והכל מסביב לא בפוקוס לא?) אני עושה עם הציור של הפרח וMF? מה עושה פה כל אחד? (כאילו אני יודע כמעט הכל אבל המספרים מה עושים?) תודה

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  24. שלום. טוב יש לי כמה שאלות פשוטות, נגיד אני הולך עם המצלמה הדיגטלית עכשיו לחנות צילום. יש לי על הקומפקט פלאש לדוגמה 68 תמונות. עכשיו לשאלות 1. איך התהליך של הפיתוח ממצלמה דיגיטלית מתבצע , כלומר איך זה הולך כמו במצלמה רגילה? או דרך מדפסת 'מיוחדת' לתמונות (שכחתי את השם שלה :\ ) וכמה זה פחות או יותר מחיר ממוצע לתמונה? 2. אם אני רוצה לפתח (אני בכוונה מדגיש לפתח-כי הכוונה שלי פה זה לפתח כמו שמפתחים במצלמות הרגילות) רק 20 תמונות מתוך ה-68 שיש לנו במקרה למעלה האם זה אפשרי? תודה מראש לעוזרים.

• 25 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. Started by J0n1,

שלום. לפני כמה שנים אבי מצא בדרך הביתה מזוודה עם המצלמה canon 518 super 8 המזוודה מאובזרת והמצלמה עובדת מצוין. רציתי לדעת האם היא שווה משהו, כלומר למכירה אני לא מתענין בקטע הזה ורציתי לדעת האם יש לי סיכוי למכור את המצלמה לספנים. כמו שאמרתי הדגם הוא canon 518 super 8 היא מסרטה, כמה תמונות שצילמתי: היא מגיעה עם 3 סרטי צילום, 2 סגורים. ופילטר מסוים... צילמתי איתה פעם כמה דקות אבל אני לא יודע אם יש מקום שמפתחים את זה. קיצור למישהו יש מושג אם היא שווה משהו? תודה

• 3 תגובות
    • 711 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.