עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by kip,

שלום לכולם. יש לאמא שלי מצלמה חדשה A590 של קנון והלאג בין תמונה לתמונה הוא בלתי אפשרי פשוט. ממש מס' שניות ועד שהיא מאפשרת תמונה נוספת כולם כבר הלכו. האם זה קשור לפלאש או לכרטיס (כחול של סאנדיסק, 4 גיגה)? האם לקנות כרטיס מהיר יותר? מה המהירות כתיבה של הכרטיסים האלה? ושאלה נוספת, אם כבר... אני מחפש מצלמה נוספת, ה A590 (של אמא) קצת איטית והעדשה קצת מוגבלת מבחינת רוחב ואורך. אני מעונין במצלמה שתתן לי תמונות טובות יותר בצילום בתוך הבית, תהיה קומפקטית ועם עדשה סבירה. חשבתי על TZ4 של פנסוניק, בערך 1000 ש"ח (מחודשת?) אבל קשה למצוא אותה. יש למישהו הצעה חלופית? יש לי FZ7 של פנסוניק, מצלמה נחמדה אבל גדולה מדי להסתובב איתה כל הזמן. אני מרוצה למעט שני דברים. אחד הוא מקרים של חוסר …

• 5 תגובות
    • 991 צפיות
  2. Started by gurfi,

קניתי מצלמה ניקון l19. היא הגיעה בלי הכיסוי הדביק על המסך, ככה זה בד"כ? גם הרצועה היתה כבר מורכבת עליו, זה נורמלי?

• 5 תגובות
    • 915 צפיות
  3. Started by eladh16,

שלום כולם אני חובב צילום ובימים הראשונים שקניתי את המצלמה אני מצלם קבוע. אך כאשר אני מעביר את כל התמונות מכרטיס הזיכרון למחשב איני יודע איך למיין אותם בצורה יעילה. אשמח לקבל עצות לגבי מיון התמונות במחשב. איך אתם ממינים את התמונות שאתם מצלמים במחשב? לפי תאריך?, נושא מסוים? והאם אתם נתונים לכל התמונות שלכם שם או שהמצלמה שלכם עושה את הפעולה? כמו כן, אשמח לדעת האם הכל של גוגל - Picasa 3 הוא תוכנה טובה למיון תמונות וסידורם. האם אתה משתמשים בה? אשמח לקבלת תשובה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום קניתי כרטיס זיכרון חדש למצלמה שלי מסוג SANDISK SD EXTREME III 8GB X200. כיצד אני יכול לדעת שהוא מקורי? ועוד שאלה, האם ישנה תוכנה מסוימת שבודקת את מהירות הכתיבה והקריאה של כרטיס הזכירון? תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by shuy,

. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by chook_rl,

שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1500-2000 אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר בשעות היום אך גם מעט בערבים האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא חושב האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. היי אנשים.. איש מבוגר צריך מצלמת פוקט באיכות טובה מאוד, שתהיה קטנה, וסופר פשוטה לתפעול (בספק אם הוא אפילו ישתמש בפונקציית מאקרו), עם מייצב תמונה אופטי. אחריות יבואן לא עקרוני, רק שתהיה זמינה במלאי לשבוע הקרוב - עדיפות לחנות תל אביבית כמו IsraMarket. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by raiman1,

מחקתי בטעות תמונה מהמצלמה. יש מצב לשחזר אותה??

• 5 תגובות
    • 948 צפיות
  9. מעוניין בהמלצות . הבחירה בין 3 המכשירים הנ"ל . וידאו ממש לא חשוב . תקציב בסיס עד $1500 .אפשרי יד שניה - וכך להוסיף עדשה 70/300.ההצעה היא על בודי + עדשה רחבה של 18/125 +-. המטרה צילומי בשטח של ציפורים . בעלי חיים ממרחק . כמו כן צילומי מבנים היסטוריים וכ' . בטווח הקצר צילומי פריטים לבניית קטלוג של מוצרים לשם בניית אתר מכירות באינטרנט. תודה למשיבים . חיים

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by eladh16,

שלום יש לי מצלמה דיגיטלית עם צריכת סוללות גבוה ולכן אני רוצה לקנות סט של סוללות נטענות(AA). כרגע יש לי סט של GP 2700 mAh. אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי את ה +GP ReCyKo. האם הם טובים? מה מיוחד בסוללות האלה? וכמה mAh הם? כדאי לקנות אותם במקום עוד סט של 2700 mAh? תודה

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. צילום וידאו חשוב. אין לי שום חשיבות לחברה הרעיון הוא לקבל את התמורה הכי גבוהה למחיר. אין לי עניין במגוון אביזרים הסיכויים נמוכים שאני ארכוש משהו שונה מעדשת טלה ואולי עדשה מהירה אחת. עמכם התודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Koss,

אני ימשיך את רצף תמונות החורף/שלג האחרון עם תמונות מאתר הסקי אלפנדורף/ווגריין שבאוסטריה. טיפוח של הבובה אחרי סופת השלגים של הלילה ופנורמה ענקית שצילמתי ביום האחרון -

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. יש לי לא מעט תמונות שניסרקו באיכות נמוכה יחסית - חלקם ישנות ובכל מיקרה ניראות מפוקסלות לא ניתן ליסרוק שוב אני עורך אלבום דיגיטאלי וצריך לשפר את האיכות של התמונות למצב סביר או יותר טוב מי עוזר לי עם מדריך של שלבים פשוטים איך ניתן לשפר רזולוציה ואיכות תמונה ? האם יש תוכנות שעושות את זה אוטומטית ? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 17.4k צפיות
  14. Started by benor,

בהחלט מומלץ, נוף איו"שי במיטבו.. http://www.teva.org.il/?ArticleID=100&CategoryID=215&Page=1

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by davidreznic,

Uploaded with ImageShack.us הערות/הארות יתקבלו בברכה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by rotman,

שלום לכולם. יש לאבא שלי canon G9 כבר שנתיים בדיוק , הוא משתמש במצלמה על בסיס יומי והרבה מאד (כ 100 תמונות ביום , 6 ימים בשבוע) והוא טוען שלאחרונה היא התחילה לעשות כל מיני סימנים שמעידים על הסוף הקרוב שלה. בכל מקרה , הוא רוצה מצלמה חדשה. הוא מרוצה מה G9 ולכן אמר מראש שהוא רוצה את הקנון הכי חדשה , מבדיקה שלי זוהי G11. אבל , על פניו מבדיקת נתונים חיצוניים נראה כאילו שה G9 יותר טובה ממנה... 10 מגה פיקסל לעומת 12.1 , זום אופטי X6 לעומת X5 , מסך 3אינטש לעומת 2.8... אז רציתי לשאול , איזו באמת יותר טובה? מה שיפרו? ובכל מקרה , האם יש מצלמה בעלת אותו מחיר שתתן תמורה יותר טובה למחיר שלה? (לא SLR) , הצילום הוא לא צילום מקצועי ומה שהכי חשוב במצלמה זה איכות המאקרו שלה. תודה רבה על העז…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Dark_Phantom,

[attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by KiDi,

שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 300-350 דולר בחול אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? תנאי תאורה חלשים ורגילים האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לפי המאמר אני מעדיף פלאש חיצוני מוקפץ השאלה כמה הוא עולה האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא יודע לגבי חצובה אולי בעתיד האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת ת…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. חשוב שהיא תצלם בהופעות באיכות סבירה+.(גם וידאו) שלא יהיו מריחות. חשבתי על TZ5/7/10 של פנאסוניק. איך הן בהופעות?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. במחיר זול יחדית, שווה בדיקה: http://www.av.co.il/?CategoryID=126&ArticleID=15219 סקירה יש למטה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אני יוצא לטיול ארוך (דרום אמריקה, 3+ חודשים), ורציתי לקנות מצלמה חדשה לקראת הטיול. התקציב שלי הוא בסביבות 1000 ש"ח. נשמע לי סביר (אפשר לחרוג אם באמת יש הצדקה). יש כמה דברים שחשובים לי, אני מודע שהם עלולים להתנגש: * חיישן כמה שיותר גדול. * זום כמה שיותר גדול. * חסכונית בסוללות. * קטנה וקלה עד כמה שאפשר (מבלי שזה יפגע באיכות הצילום, אם אפשר). * מסך מסתובב - לא חובה אבל יתרון. * דברים נוספים: וידאו סביר בפורמט נוח (נגיד MOV זה מעצבן!), סוללות AA (כדי שאוכל לקנות חדשות/רזרביות במקרה הצורך), מהירות צילום גבוהה. יש פה הרבה דרישות, אני יודע שאי אפשר לקבל הכל, אבל אשמח לקבל המלצה למצלמה האופטימלית. תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. מצאתי 2 אפשרויות... http://www.photoshwartz.co.il/ViewProduct.asp?src=zap&ID=385 http://www.erlich.co.il/ViewProduct.asp?src=zap&ID=761 מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. כבר הרבה זמן, שאני חושב לסוע למדבר ולצלם תמונות כאלה בסגנון: http://www.google.com/images?q=Star+trails&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og& איזה ציוד יכול להתאים ל"משימה" הזו? אני הבנתי שצריך בשביל זה מצלמה רפלקסית ישנה (פילם) ללא בטרייה. חצובה יציבה, מצב BULB וחוט להפעלה. 1. איזה עדשות אני צריך? 2. מהו טווח המחירים של המצלמה ? (חדשה/יד שנייה) 3. באיזה פילם כדאי לי להשתמש? כמה ISO? כרגע יש לי D40 ואני מבין שזה ממש לא מתאים. אפילו אין לי שם אינטרוולים.

24. Started by snurf,

שלום רב! אני שם לב שהפורום מלא בכמה דיונים דומים לתקציב הזה. ועל כן אני מבין שההמלצה בתקציב של 500 -600 ש"ח היא עבור המצלמה A490 או הA3000. מספר שאלות מעבר לטופס: - אשמח לדעת האם ניתן לצלם גם וידאו עם המצלמות הללו - אם לא אשמח לקבל המלצה למצלמה שיכולה גם לצלם וידאו כל עוד אין פגיעה באיכות. - ראיתי מצלמות שמצלמות באיכות HD בתקציב של סביב ה700 ש"ח. האם לא כדאי לרכוש מצלמה שיודעת לצלם וידאו בתקציב הזה ושגם כנראה יודעת לצלם סטילס? - כמה תמונות בערך אוכל לצלם עם הכ"ז שמגיע עם המצלמות המומלצות הללו ?. - תודה רבה מקרב לב, אני יודע שרוב המומחים ודאי עייפים מהשאלות הללו אך זוהי החלטה חשובה עבורי ועבור הוריי ואשמח אם תוכלו בכל זאת לסייע. תודה! כדי להקל על קריאת התשובות, אנא כתו…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום, מחפש המצלמה למצלמת P&S בתקציב של 900 ש"ח, לא כולל סוללות או כרטיס זכרון, להלן מילוי השאלון: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? יש צורך במצלמה בלבד בתקציב של 900 ש"ח. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני לא צלם מקצועי, בעקרון כל צילום "רגיל" בכל תנאי תאורה, ל-A620 הקודמת שלי היה מוד Night Snapshot שהיה מצויין. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). בהחלט, במידה ואני מצלם משהו יחסית רחוק שגם ככה הפלאש לא יגיע אליו. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נ…

דיונים חדשים בפורומים