צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין שמישהו יסביר מה זה בדיוק מצב מקרו במצלמה. כלומר מבחינה טכנית, איך מצב מקרו שונה ממצב רגיל (נאמר M) בו מבצעים פוקוס או מצלמים מקרוב עצם כלשהו. אני יודע שמצב מקרו עוזר למצלמה להתפקסס על עצמים קרובים מאוד שבמצב רגיל אי אפשר להתפקסס עליהם. אם כן מה משתנה במצלמה ברגע שהיא במצב מקרו?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב.. אז אני ממש ממש על גבול קניית המצלמה הזאת : קוניקה מינולטה Z3 (יותר נכון ההורים.. ) אז רק באתי לקבל חוות דעת אחרונה על האם היא מצלמה ששווה את זה? או שמה יש מצלמות באותו תקציב (לא יותר!!) שעדיפות?? האם למשהו יש נסיון עם המצלמה הזאת או אחותה הקטנה Z2 ויכול לתת חוות דעת.. (גם על המסך שיחסית קטן)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
רכשתי עט לניקוי עדשות משקפיים לאחר שלא מצאתי לניקוי עדשות מצלמה. כאשר אני מנקה ומנגב עם מטלית למשקפיים נשארים סימני ניגוב, ושאני נותן לזה להתייבש זה גם משאיר כתמים. השתמשתי גם באלכוהול לניקוי מסכים וזה לא עוזר. מה עושים?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום!! אני מעוניין במצלמה שיהיו לה את התכונות הבאות : 1. חיישן בגודל סביר 2. כמות MP נאה 3. זום נורמלי ( אין לי מושג כמה זה נורמלי .. פעם ראשונה שלי בפורום הזה :-X ) 4. עדיף למצלמות שתומכות ב CF כי יש לי כבר כרטיסי CF ..... אחד 256 אחד 65 ועוד אחד של 8 ...... עכשיו עדיף למצלמה עם זמן מחזור נמוך ( כלומר בין צילום לצילום ) וגם לזמן אתחול נמוך .... אני ממש לא מכיר את התחום ואני מתחיל להתעניין בו אז תעזור לי קצת ....( אפשר אפילו לשלוח אותי למאמרים אם יש לכם ....) עריכה : אם יש מנגנון לייצוב תמונה זה מעולה .......
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
המכשור: http://users.skynet.be/fotoopa/laser_module1_E.htm התוצאה: http://users.skynet.be/fotoopa/beestjes/beestjes_page1.htm
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מצלמת Point&Shoot שתשקול מעט, בטווח מחירים של 1300-1400 ש"ח, למטרת צילום נופים לרוב. אי לכך, גם אני, כמו רבים וטובים, מתלבט בין בין דגמי המצלמות Fuji F100FD ו-Panasonic DMC-TZ5. ממה שהבנתי וקראתי עד כה, לכל מצלמה היתרונות והחסרונות שלה: ל-F100FD יש יתרון מבחינת איכות התמונה (צבעים אמיתיים יותר), ביחוד ב-ISO גבוהה. ל-TZ5 יש יתרון של מסך גדול יותר בעל רזולוציה גבוהה, זום אופטי גדול יותר, צילום וידאו באבחנה גבוהה וממשק קל יותר לתפעול. מנגד, איכות הצילום שלו נחותה מול המתחרה, הוא גדול יותר פיזית ונוטה להתחמם. לכל מצלמה הבעיות שלה, כאשר ל-F100FD מוכרת בעיה של פס-ורוד (זליגת אור?) ול-TZ-5 יש בעיה עם אחידות הזום בהסרטה. מדוגמאות שראיתי באינטרנט, תמונות שהו…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 600-650$ אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? צילום וידאו בכל תנאי התאורה, גם בתנאי תאורה חלשים האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). אני מתכוון לצלם באור חלש, לגבי הפלאש, אני לא מודע להבדלים, אתם המומחים האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא צריך חצובה האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות ת…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר שהA510 האחרונה שלי נגנבה בבומבמלה :'( ?אני עדיין מתאבל עליה...) החלטתי שכדאי להמשיך הלאה ולמצוא לה מחליפה. אחרי ההיכרות שלי עם קנון, לא נראה לי שאני יתפשר על חברה אחרת אלא אם כן יש לכם משהו ממש מעניין להציע. כמו כן הדרישות שלי הן מצלמה למשתמש בנינוני, ידידותית, ושיהיו בה את הפונקציות של ה-A510 התקציב הוא 1000 שקל לא כולל כרטיס זכרון, אפשר לחרוג במעט. ההתלבטות שלי היא בין a620 ל a630. מה דעתכם ?
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
-
-
-
לאחר שהמצלמה הקודמת שלי (Fujifilm FinePix 6800Z) נגנבה אני צריך אחת חדשה. ההגבלה היחידה היא שזו צריכה להיות מצלמת פוג'י בלבד (יש אפשרות אולי גם לאולימפוס) המצלמה צריכה להיות לשימוש משפחתי(ולכן שתהיה קטנה) מה אתם מציעים?
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
תגידו שווה לקנות את המצלמה ב 1300 שקל בלי זיכרון בלי כלום ? והאם היא מצלמה טובה ב 1300 שקל כמה זמן סירטון אני יכול לצלם בא?
-
- 5 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, עד כה היו ברשותי מצלמות בסיסיות דיגטליות. (מתכוננות לבד). כעת אני מעוניין להתקדם ושתהיה לי האופציה גם לזום ידני , מרחק צילום גדול יותר והכי חשוב שתהיה לי האפשרות לצלם מס' תמונות ברצף ולא כפי שהיה כה- הייתי צריך לחכות שניות ארוכות עד לביצוע התמונה. כמו שניתן להבין אני ממש לא צלם מקצועי אבל אני לא רוצה להסתפק במצלמות הבסיסיות שקונים ושהם point and shoout אלא במשהו מקצועי מעט יותר. שמעתי על מצלמות SLR אבל אני רואה שהן יקרות בעיקר בגלל העדשה. אך האם קיימת בכל זאת מצלמה כולל עדשה שתהיה מספיק טובה עבורי אבל בתקציב של 2500 ש"ח ? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
השאלה בכותרת.. המטרה למצוא את המצלמה הכי טובה לטיול שיתחיל בקרוב, התקציב עד 3000 שקל.. נתתי כמה אופציות שדברו איתי עליהן, אבל אני לא באמת מבין מי הכי טוב ולמה, פה אני צריך עזרה. חוץ מהצבעה הייתי שמח אם הייתם מסבירים גם למה מה שבחרתם עדיף על השאר עריכה: לינקים - Pentax K200D +18-55 Sony Alpha DSLR A200+18-70 Olympus E420 + 14-42+40-150 Nikon D60 + 18-55mm VR Lens
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה חוות דעת לגבי צלם מתחיל שכמוני כמה פידבקים והערות בונות לא יזיקו תודה!
-
- 5 תגובות
- 707 צפיות
-
-
-
שלום, אני מעוניין להמיר את קלטות הוידאו ממצלמת הוידאו הישנה. אני מעביר ע"י חיבור המצלמה לfirewire וייבוא באמצעות המייבא של windows. התוצאה היא קובץ/מספר קבצי AVI מכל קלטת. אני מעוניין מכל קלטת לצרוב דיסק DVD ובנוסף להעביר את הכל לתקייה בHD חיצוני. האם ניתן לצרוב בקלות קבצים מרובים לדיסקים מרובים (קובץ בכל דיסק)? גודל הקובץ גדול מ4.7GB, האם אוכל להמיר ולצרוב מבלי לאבד מהאיכות? איזה סוג קובץ הכי קטן? וכיצד אוכל להמיר את כל הקבצים כדי לחסוך במקום? האם יש דרכים טובות/קלות יותר לייבא? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני שבועיים הייתי באילת ולמרבה צערי הpentax optio 30 אזלה מהמלאי... (בקאמרה אילת) החלטתי להעלות את התקציב שלי ל900 ש"ח למצלמה, לא כולל זיכרון מצאתי כמה מצלמות בתקציב: http://www.nrgshops.co.il/product.asp?sid=1046&lid=1576&productid=3967 pentax optio 30 700 ש"ח, חדשה http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?sec=3∏=62704&saleNo=611183&comp=1 olympus c-350 880 ש"ח, מחודשת http://zap.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProd.asp?pi=JBC370 olympus c370 890 ש"ח, חדשה http://www.photoexpress.co.il/shop/Product.asp?productid=106&catcode=26 Fuji a340 920 ש"ח, חדשה http://www.camera-eilat.co.il/products/1066 Canon a75 900 ש"ח, מחודשת +…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
(למעשה: "אני ראשונה.. תחליף אותי עוד שעה") התמונה הראשונה: מקור (אחרי resize) התמונה השניה: crop ועריכה קלה של הצבעים עם Shadow/Highlight (וניסיון מאכזב לטשטש את השמיים שנשרפו מאחורי העצים בצד שמאל)
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את המצלמה הדיגיטלית שלי למחשב ולהפוך אות למצלמת אינטרנט איך אני יכול אם זה בכלל אפשרי? (CANON PS1) תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אז ככה אני כנראה ננעלתי לקנות את קנון A510 חבר שלי הוא מוכר אותם מציע לי ביחד עם כרטיס 128 וגם תיק וגם מטען עם סוללות ב1250 ש"ח. מה דעתכם? האם שווה? אני משתמש פשוט אבל חשול לי שתיהיה רזולוציה גבוהה מאוד וצילום מהיר בין תמונות, כלומר שאני לא אחכה שעה עד שהתמונה שצולמה תטען לזכרון. אולי שווה לחכות ולקנות כבר את A520? או שאולי ללכת על מינולטה Z2 ?.? מקווה מאוד לתגובות לעניין כי אני ממש רוצה כבר לקנות מצלה זאת תיהיה מצלמה הראשונה שאני קונה לכן אני לא ממש בקיא בעניין. אחלה של פורום תמשיכו ככה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מצלמה קומפקטית עד 500 שקל. אני לא מחפש משהוא מקצועי, אלה באיכות סבירה (יוצאים לטיול ורוצים מצלמה לצלם נופים/אנשים). כמו שכבר ציינתי המצלמה צריכה להיות קטנה. על איזה מצלמות אתם יכולים להמליץ לי?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש פילטר איכותי(מאוד אפילו ) לעדשה. הקוטר הוא 67מ"מ. איזה סוג וחברה מומלץ לקנות? הבנתי שיש כמה מרכזיים: Hoya Pro1 B+W MRC Marumi DHG ושאלה קטנה נוספת - האם פילטר UV (אחד מהאלה שרשמתי) מוריד באיזה שהוא מובן איכות של תמונה? בתודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איזה חברה לדעתכם עושה את המצלמות הקומפקטיות הטובות ביותר? (אני מתכוון לפשוטות, לא סופר קומקטיות דקיקות האלה, אלא מצלמות כמו פאוורשוט של קנון..) ואיזה חברה יותר טובה במצלמות קופקטיות? ניקון או קנון? אלא שתי שאלות נפרדות, אני רוצה לדעת מה בכללי לדעתכם הכי טוב, ואת ההשוואה בין קנון לניקון, תודה. ד"א, הייתי שמח אם הייתם מזכירים פה סתם ככה שמות של יצרני מצלמות שאתם מכירים, פשוט אני מכיר רק מה שמוכר בארץ: קנון, סוני, אולימפוס, פוג'י, ניקון, JVC (שזה בעיקר מצלמות וידאו אם אנלא טועה, ואני בעיקר רוצה דלבר על מצלמות דיגטליות רגילות), פנסוניק ואולי עוד כמה ששכחתי. אני רוצה תשזכירו שמלות של חברות מצליחות אחרות שלא הזכרתי או לא מוכרות בארץ כי אני רוצה להכיר קצת יותר, ראיתי כמה ת'רדים …
-
- 5 תגובות
- 727 צפיות
-
-
היי אנשים.. אני אנסה לקצר. אני עכשיו בהודו (אחרי נפאל), הגעתי עם ה Canon S2 עשתה עבודה טובה עד שהחליטה שהיא מפסיקה לעבוד, פשוט לא נדלקת.. ניסיתי להטעין סוללות\סוללות חדשות.. לא עזר.. פשוט מסרבת להדלק. אני לא מאמין שאני אמצא תכנאי מורשה של קנון באיזור הכפרים בצפון אז חשבתי לקנות אחת חדשה.. (אני אנסה בכל זאת למצוא איזה מוסכניק שיסכים לבדוק לי אותה, אין מה להפסיד) בכל מקרה, התקציב לא גבוה במיוחד, המצלמה הזאת היא לשלושה חודשים ואחר כך לא יהיה לי שימוש רציני איתה. (יש לי D80 בבית) יש כמה דברים שחשוב לי לציין 1) מכוון שאני במזרח, אין כאן דגמים חדשים.. תמליצו לי על דגמים עד החצי שנה האחרונה למשל... 2) רצוי ניקון\קנון\סוני - קשה למצוא כאן חברות אחרות (גם את אלו שצי…
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-