עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by Danix60,

Great Sky ---- Holding Hands in B&W ---- True Smile ---- Full Speed ---- http://www.flickr.com/photos/danieloprisa/ מה אתם אומרים? אפשר קצת תגובות הפעם ?

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by mc_elad,

מצלמה בגודל - קומפקתית\ סופר קומפקתית חשוב לי זום גבוהה כמה שיותר וצילום באיכות טובה(גם וידאו) כמה שיותר גם בתנאים קשים סוללות רגילות -חשוב מאוד התקציב שלי הוא כ 1500 ** האם יש משהו שיוצא בחודשים הקרובים ששווה לחכות לו?? תודה מראש למגיבים :xyxthumbs:

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by etrog68,

שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? [כ - 1000 ש"ח, אך מוכן לחרוג במידת הצורך למצלמה טובה עד 1,300 - ואף עד 1,500. כרטיס זיכרון - נראה לי 16 או 32 בנוסף gb ] אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? [בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?. הרבה משפחה וילדים - גם בבית וגם בחוץ הן ביום והן בלילה. גם נופים בטיולים. וגם וידאו. ] האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל…

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  4. Started by klayton,

http://vimeo.com/22439234

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by רפאלח,

יצא לי להתאמן קצת לאחרונה על אספקטים חשובים ביצירת פריים טוב כמו איזון לבן, קומפוזיציה, ובוקה. הסט האחרון שצילמתי בפסח נתן לי במה לנסות דברים חדשים והתוצאות הדהימו אותי. אך אני ללא הדרכה, המדריך הכי טוב שלי עד עכשיו זה העין שלי והשיפוט שלי. אני רוצה להתקדם עם זה הלאה ולדעת איפה אני עומד. אני אתן פה תמונה, ואני צריך את הביקורת שלכם לגבי האספקטים הבאים: -איזון לבן -בוקה (למרות הסובייקטיביות) -קומפוזיציה -הולכת עין התמונה צולמה כאשר אחיין שלי היה בנחל שהמים בו קרים מאוד, ההבעה טבעית, חיכיתי שזה יקרה עריכה:שימו לב שהפורום החדש חותך את התמונה מצד שמאל שלה וזורק את זה לפס גלילה. קחו את זה הצידה כדי לראות את ההמשך של התמונה גרסה גדולה של התמונה 1:1 כמו שיצאה מהמצלמה ב…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by sniper434,

התחדשתי סוף סוף בחצובה monfrotto 028b + ראש 501 + דולי סה"כ גובה כולל הדולי = 2.38 מטר..

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום - אני רוחש מצלמה בקרוב, וצריך שיהיה בבלעותי לנסיעה (בעוד כ-שבוע) לפחות בטרייה ספר, ולכן למי שמוכן תמורת רווח לא עצום למכור לי את שלו (שעוד לא ממש ישנה) ולהזמין לעצמו חדשה ולהמתין, זה יהיה אדיר. יובל

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by sapartil,

ראיתי מצלמה עם רזולוציה: 4608X3072 מה זה אומר שזו רזולציה טובה יותר משל HD?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by morpur,

שלום, תודה עבור ההזדמנות להשתמש בידע של חברי הפורום על מנת לרכוש מצלמה. ראשית כמה מילים לגבי הצורך ואחכ השאלון בגדול שני צריכים האחרד צילום של משפחה בהתהוות (כלומר גם בבית ובגן ילדים עם תנאי תאורה קשים וגם בטבע) שנית אישתי מוכרת תכשיטים דרך אתרי אינטרנט, לפרקים היא צריכה לרענן את הקולקציות שלה ולכן צריכה לצלם את התכשיטים, מאחר וזה לא צילום שהולך לקטלוג מחד ועצם העובדה שהיא מעצבת פית ששולטת היטהב היטב בפוטושפ, המצלמה צריכה לספק תמונה טובה מאוד אבל לא מקצועית ממש. ועשיו לשאלון: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 2500 ש"ח. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by irina20,

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1600 אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? מעוניין לצלם בטיולים לצלם אנשים ונופים מעוניין במצלמה שיכולה להוציא תמונות טובות גם בחושך האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? יש לי מצלמה ישנה 5MEGA PIXEL מלפני 6 שנים סוללות AA שנגמרות מהר וזום אופטי קטן האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? ארצה להדפיס תמונות עד גודל 18X25 וארצה שהתמונות יראו טוב במסך 42 אינצ' מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן ל…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by zniibidl,

טיילתי לי בניו זילנד.. ואחת התמונות שצילמתי היא תמונה שמאוד מאוד אהבתי.. רציתי לדעת מה דעתכם גם.. (אני לא צלם או משהו שכזה..) כמו כן רציתי לערוך קצת את התמונה שתהיה יותר "חדה וחיה" או לא יודע איך להגדיר את זה, וכאן אני מאמין שתוכלו לעזור לי.. התמונה : Uploaded with ImageShack.us

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכולם. שאלה 1 - על איזה מצב אתם מצלמים הכי הרבה? אני מניח שאחד מהמצבים M P A S ולכן אני שואל, ברגעים שאין כל כך הרבה זמן להגדיר את ההגדרות כמו מהירות תריס, צמצם וISO, איך אתם קובעים את הערכים מהר כדי שתצא תמונה טובה ולא חשוכה\בהירה מדי? שאלה 2- למה אומרים תמיד ללמוד צילום? בכללי יש 3 דברים עיקריים שצריך לדעת: צמצם, מהירות תריס, ו ISO . באמצעות שלושתם, גם ילד בן 10 יכול להבין איך להגדיר הגדרות טובות בשביל לצלם תמונה טובה בעלת איזון של חשיפה וכדומה. אם אני לא טועה, בכל המצלמות יש מעין סקאלה שמגדירה אם צריך להוריד\להעלות מהירות תריס \ צמצם - אז מה הקושי?! [תוך כדי הבנה שהעלאת ISO תתן לנו אפשרות למהירות תריס מהירה יותר או להיות בצמצם סגור יותר] שאלה 3- מה ההבדל למשל …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום, הגיע הזמן להתחדש במצלמה חדשה, שתי המצלמות הקומפקטיות שיש בבית עומדות לסיים את חייהן ועוד חודש אני טס לחו"ל, לכן מחפש מצלמה חדשה. ונעבור לשאלון: 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1600 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. ידע בסיסי, אוהב לצלם ולשחק עם המצלמה 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? קומפקטיות של קאנון, מה שהגביל אותי היה הצילום וידאו גרוע, זום קטן, צילום בתנאי תאורה חלשה לא מספק 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים בא…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. מצלמה פורצת דרך של פנטקס משנות ה-60, מהראשונות עם מדידת אור TTL. המצלמה הוחלפה באמצע שנות ה-70 בסדרה הראשונה של מצלמות עם ביונט K (שמשמש את מצלמות פנטקס עד היום). טריוויה - נראה גם מי יזהו בקליפ אייקון עיצובי יפני נוסף שאפילו זכה לככב בסרט של ג'יימס בונד..

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by romansah9,

לפי השאלון שלכם:1. תקציב: עד 2000 עם אפשרות לחרוג ב 500, אך מעדיף לחסוך. 2. לי אישית יש קצת ידע בצילום, אבל המצלמה היא לאבא שלי וחצי ממה שהוא מצלם יוצא מטושטש ולא מובן (גם באוטומטי). 3. olympus super zoom 105, canon powershot a540. לפי הדגמים אפשר לראות שבימינו פלאפונים מצלמים טוב יותר. 4. הכל מהכל. אחל מטיולים, מסיבות, בבית וכו'. 5. כנראה לא מדפיס אבל מעדיף שתהיה רזולוציה טובה לשלוח לקרובי משפחה וכו'. 6. צא מבין בזה, אבל אבא שלי מתעקש שתהיה לו מצלמה דמוי SLR עם זום מכני נורמלי שיוכל לצלם גם רחוק (לפחות תראה איכותית בשבילו). 7. לא משנה לו הגודל, אבל הוא לא אוהב מצלמות קומפקטיות וכמו שרשום מקודם שהיה גם זום טוב. 8. כלום, אבל מעדיף עם כבר לחרוג מהמחיר אז בשביל "ציוד היקפי".…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. בתור אחד שמצלם המון וברשותו ציוד צילום נחמד ביותר, צילמתי במועדונים ובאירועים המון אין לי ספק שאני צודק!!! ישנו חבר לעבודה שמתווכח ואומר שזה טמטום לצלם תמונה לאורך-גובה תקראו לזה איך שאתם רוצים, הוא טוען שכאשר מעבירים את זה למחשב חייב לסובב כי התמונה הרי על הצד ואז כאשר היא על הצד ואתה מסובב התמונה קטנה ונראת רק על אמצע המסך עם שני שטחים לבנים מהצדדים(אתם יודעים למה אני מתכוון). ואני מסביר לו שבכדי להתמקד בבן אדם עומד או עצם גבוה נצלם תמונה לאורך כדי שהעצם יהיה הנושא של התמונה ובגדול יותר. אחרת אם נצלם לרוחב יכנסו כל מני מסתננים לתמונה והעצם שרצינו לצלם כבר לא יהיה הנושא ותצא תמונה לא יחודית. הוא מבחינתו שהתמונה תראה לו גדולה על המסך ואני מ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13106 ועוד נותן עודף מטבע בודד של 10 שקלים - קניתי

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי חבר'ה, אני זוכר שקרוב למשהו כמו לפני שנתיים-שלוש היו ממליצים פה על מטען כלשהו שלא רק מטעין כמו שצריך, אלא גם יכול להציל סוללות שמטענים אחרים טוענים שמתו, כי יש לי כמה RECYKO שהמטען של GP טוען שמתו. לא הצלחתי למצוא שום דבר בחיפוש.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shira_f,

אני מתכוונת להרשם לקורס צילום מקצועי וצריכה עזרה בקניית מצלמה מקצועית לקורס. הקורס עצמו הוא ברמה גבוהה, באורך של 8 חודשים. מה שכן- הוא קצת יקר ולכן אני מעדיפה שהמצלמה לא תעלה המון. אשמח לקבל המלצות למצלמה טובה וגם לעדשה טובה. תודה רבה (:

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. האם 800 שקלים עליה זה מחיר טוב? והאם היא מצלמה טובה לדעתכם? מה היתרונות והחסרונות שלה, ולמי היא מתאימה בעיקר? תודה רבה לכל העוזרים!

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  21. היי חברים, אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מצלמה דמויית SLR/קומפקטית שתשמש אותי ואת אישתי לעתיד לטיול חתונה בחו"ל ועוד הרבה אחרי. אשתדל להיצמד לקווים המנחים: התקציב העומד לרשותי הוא 2,000-2,500 ש"ח (עם עדיפות לרף התחתון). רמת הידע שלי בצילום נמוכה מאוד, אני חובבן חסר ניסיון לכל היותר. ניסיון התנסתי עם מצלמות קופקטיות בעבר, בעיקר מחברת Olympus ו Canon. נושאי צילום הייתי מעדיף שתחום הפעולה של המצלמה יהיה רחב ככל האפשר, כלומר צילומי נוף, צילומים בתנאי תאורה חלשים (כמו בתוך טירות, מערות ומוזיאונים לדוגמה) אך גם היית רוצה את האפשרות לתפוס צילומים מהירים. אשמח אם יהיה למצלמה זום אופטי גדול הדפסת תמונות כמובן שהייתי מעדיף שניתן יהיה להדפיס את תמונותיי בגדלים גדולים; אך מה שבאמת…

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. היי אני לא יודע אם זה המקום! יש לי בבית מצלמות dvr במעגל סגור עם ip קבוע! אני רוצה תוכנה למחשב! איזה אתם יכולים להציע לי בבקשה!

• 6 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. אין הרבה מצלמות שמסוגלות לצלם ברזולוצייה של 4k . אין גם הרבה מסכים במחיר שפוי שמסוגלים להציג רזולוצייה כזו . הגו פרו שתומך בזה עולה 1500 שקל ומה שמוזר, זה שהוא מגיע עם חיבור usb2 בלבד , חיבור שאינו רלבנטי בהתחשב בכך שקבצי וידיאו שנעשים ברזולוצייה גבוהה שכזו ,תופסים נפחים גדולים במיוחד . הקיצר מה דעתכם , האם מדובר בעוד גימיק שיווקי דועך כמו 3D , או שמדובר בערך מוסף אמיתי וכיוון שאליו הולכת כל התעשייה בכלל ושל הצילום והגיימינג בפרט , כך שכדאי כבר עכשיו לחשוב על רכישה של מסך ומצלמה שתומכים ברזולוצייה זו ?

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  24. שתי המצלמות הן מצלמות סופר זום קומפקטיות . היתרונות העיקריים של הפנסוניק הם : עינית קבועה לעומת העינית הנישלפת של סוני שדורשת מינימום 2 פעולות ידניות כדי שהיא מוכנה לפעולה, מה שהופך את השימוש בעינית של לשלוף ולצלם, לפחות אינטואטיבי.

• 6 תגובות
    • 4k צפיות
  25. אז, אני חושב שאולי הגיע הזמן להשקיע במצלמה טובה. בגדול, בהתחלה חשבתי בכלל ללכת על ה-RX100 על גרסותיה השונות, אך אפילו הגרסא הראשונה יקרה, ושלא נדבר על השלישית. ואז התחלתי לחשוב - אולי יש משהו יותר איכותי בתקציב, והגעתי ל-DSLR. אין לי כמעט שום ניסיון/ידע במצלמות והיום יש לנו, אם אני לא טועה בדגם, פוג'י פיינפיקס S1800. אוסיף רק שאין לי כוונה ללמוד ולהתמקצע בתחום והכוונה היא ממש לכוון ולצלם, שהמצלמה תהיה אוטומטית ו"תחליט" לבד ככל הניתן כך שבסוף תצא תמונה טובה. א. אשמח לדעת אם בכלל אראה שיפור, בהתחשב בכל מה שרשמתי לעיל, באיכות התמונה שבכלל מצדיקה קנייה של מצלמה חדשה. אני סה"כ צופה בתמונות במחשב הביתי ואין שום כוונה לעשות איתן משהו נוסף/אחר. ב. אם כן - האם המצלמה שמצורפת בלינק…

• 6 תגובות
    • 6.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים